Veronica Franco ismételt megkísértése

2008/09/16. - írta: lalolib

"Hivatásos boszorkány" ismerősöm mondta, hogy akit egyszer megkísértünk, annak a szelleme örökre velünk marad. Februárban az egyik írásomban megkísértettem Veronica Franco szellemét és akkor arról elmélkedtem, hogy vajon miért nincs a magyar politikusokban annyi tisztesség, hogy a rendszerváltás óta elkövetett hibákból okulva, felállva vállalnák a hibák sorozatát. Akkor párhuzamot vontam a középkori Velence boszorkányüldözéseivel, amikor is a velencei szenátoroknak kellett vállalniuk erkölcstelenségüket egy szabad szellem védelmében.
Most ismét kísért Veronica Franco szelleme. Igaz, most másképpen, más tartalommal és más erkölcsi alapon. Bár igaz, hogy Veronica Franco kurtizán volt - és költő is egyben - és életét a pápai inkvizítortól kellett megmenteni, de ott mégsem az erkölcstelenség vállalása volt a kiállás lényege, hanem tetteink bátor vállalása.
Most Dávid Ibolya próbált Marco Venier bőrébe bújni és most ő kiáltott fel: - Álljatok fel! Először is elnézést kérek a néha velencei szenátortól, hiszen ő teljes hittel és igaz szívvel akarta a bátor kiállást, ellenben Dávid Ibolyát egyetlen cél vezérelte, pártelnöki hatalmának megtartása. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik komolyan vették ezt a feloszlatási játékot. Hogy miért? Nagyon egyszerűen hangzik a válasz, mert igazából senki sem gondolta komolyan. Dávid Ibolyának túlságosan jól jött a kémhistória, amit még megspékelt egy oszlatási beadvánnyal. Az ellenfél eltűnt, a beadványát leszavazták ugyan, de erkölcsi győzelem az övé. Mától, mint diadalittas vezető harcolhat tovább a parlamenti küszöd eléréséért, amihez most maradt 2 éve. A legnagyobb ellenzéki párt is örül titokban, hiszen a kialakult gazdasági és társadalomi gondokra az üres frázisokon kívül más megoldási javaslata nincs. Ráadásul a Fideszen belül sem nézi mindenki jó szemmel a nagyvezér köztársasági elnöki rendszerre váltani akaró elképzelését. Meg aztán ha ők jönnének - ami úgyis elkerülhetetlen 2010-ben - akkor egyből éleset kéne vágni, az meg a sok lelkes hívőnek is fájna és lehet, hogy hamar megtudnák, hogy a tojásrántotta mégis csak jobb, mint a nyers tojás.
A kormánypártiak és a volt kormánypártiak gondolatát meg a totális vereség lengi át, így arra nem lehetett számolni, hogy végérvényesen feloszlassák magukat. Legalábbis a magát jelenleg beazonosítani sem tudó szövetség bukná a legnagyobbat. Nekik még az is gondot okoz, hogy reggel, amikor kikelnek az ágyból, kitalálják, vajon kávét vagy tejeskávét szoktak-e inni ilyenkor.
Ezek tükrében meg egyértelmű, teljesen fölöslegesen kiáltotta el magát Marco Venier, néhányan bátortalanul ugyan felálltak, de a többségnek a segge nehéznek bizonyult, aminek a remegő lábbal állók is örültek. Nem hívták csatasorba seregüket, csendben, füttyszó nélkül vették tudomásul a számukra is megfelelő végeredményt.
Csak szegény Veronica Francot hozták megint szégyenbe. A főbűnös meg én vagyok, aki a múlt szépséges történetét próbálta ismételten ráhúzni erre a totálisan elfuserált magyar valóságra.
Bár boszorkány ismerősöm figyelmeztetett előre, akit egyszer megkísértünk, az életünk végéig velünk marad.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr88666067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogi80 2008.09.16. 14:09:28

Üdv elveszett! Azért írhattál volna, hogy újra indulnak a jegyzeteid, hiszen az email címem mindig megadom! A haragból ennyi elég is a többit majd később olvasom, mert a fönököm árgus szemmel lesi, hogy mit csinálok. Még jó, hogy van a Chrome amivel el lehet rejtözni az ilyen kis tudorok elől. Mégegyszer szia és majd jövök a véleménnyel is.

phoenix 2008.09.16. 14:39:08

a személyes hangu megnyilvánulás után egy vélemény, ha szabad. szerintem az ellenzék sem tudja igazán, hogy mi lenne a helyes ut. egyetértek a feloszlatási kisérlet csak az elnökasszony érdekét szolgálta, mert ha most lennének a választások repülnének ök is szadeszszel együtt. és végül is az sem lenne jó mert akkor a két főgeci ugy osztaná a lapokat ahogy csak akarja. szépen felosztanák a koncot. sajna itt tartunk meg. egy seggország vagyunk.

hildegárd 2008.09.16. 15:17:27

Akkor itt is voltam! Ez a komcsik gyülekezete.

phoenix 2008.09.16. 15:51:54

a neved mindent elárul. itt tényleg nincs helyed.

hildegárd 2008.09.16. 18:27:02

Vajon mi a fenét árul el anick nevem? Tán arra céloztál? Hülye gyerek, látom gyurcsány képével aludsz el! Azért mert nem hiszek ebben a tolvaj bandában még nem vagyok AZ! Érti kolega amit mondok vagy talán szótagoljam?

bogi80 2008.09.17. 20:39:03

Nem a legjobbkor jöttem vissza. Van aki egy kicsit megsértödött. Annyi baj legyen, talán végérvényesen számüzte magát. Jobb lenne mindenkinek.
süti beállítások módosítása