Éger és a paraszolvencia

2007/07/02. - írta: lalolib

A hálapénz tilalma nem kerül be az orvosi kamara (MOK) etikai kódexébe. Éger István, a szervezet elnöke a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: a paraszolvencia „súlyos, negatív hatása árt az orvostársadalomnak, de ma még része a megélhetésüknek”. Mindezt egy orvosi szervezet elnöke nyilatkozza aki előszeretettel szidja a kormányt, az egészségügyi reformot, a vizitdijat. Most már értem miért. Mocskos anyagi érdekeket szem alatt tartva. Az egészben nemcsak az álszentség dühít, hanem a nyilt biztatás is a csalásra.  Mert kérdem én: hány orvos vallja be a teljes jövedelmét? Ezek után a népszavazási kezdeményezés is érthető. Az sem a betegekért lesz, hanem mert félnek az orvosok, hogy a vizitdij nem az saját zsebükbe vándorol! Elképesztő szemtelenség Éger nyilatkozata. Gondolom Mikola meg lelkesen tapsol és helyesel, mert számára nem a beteg a fontos, hanem az orvos leendő szavazata. Azt meg úgy lehet megszerezni, ha meghagyjuk az állóvízet, és a fejőstehenet. Még akkor is ha már pocsolyába gázolunk és a tehenünk sem tud elég tejet adni. Igen, tényleg: hajrá Magyarország, hajrá Éger István!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr61110238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sandokan 2007.07.02. 20:03:54

Nem ért meglepetésként a hír. Csak egy példa: nagybátyám háziorvos, akinek a vizitdij havi 150.000 Ft plusz bevételt jelent. Ő biztos nem fog elmenni népszavazni. Mivel itt sem az átlag ember érdekéről van szó, de nem is fogja visszaszoritani a hálapénzt, engem nem fog lázba hozni ez a hülyeség. Inkább nem leszek beteg. Jó ötlet , nem?

Benda 2007.07.03. 09:49:37

Éger István legalább őszintén beszél, és megérti az orvosok savanyú helyzetét. Ezt a kormányról nem lehet elmondani!

korsós csaba 2007.07.03. 19:46:39

Egy kedves orvos barátom mondta "Tényleg rendbe kell tenni az egészség ügyet, mert nem sokáig mehet ez így tovább, csak várják meg azt a pár évet amíg én nyugdíjba megyek! Ugyanis az a havi nettó 140 000 amit kapok, az a Borravalóm!!" Benda ennyit a dokik sanyarú helyzetéről.

ötsy 2007.07.03. 19:54:47

Csaba! Maximálisan egyetértek veled, én sem úgy végzem a munkám, hogy havi fix 80 000 és minden egyes javításért még + x ezret nyomjanak a csikkzsebbe. Közalkalmazottként repülnék is azt hiszem.

Benda 2007.07.03. 19:56:44

Oké Csaba, ebben igazad van, de nem tetted hozzá, hogy ebből a nettó 140 ezerből mennyi a rendes havi munkabér? Vagy ez lenne a borravaló, vagyis a hálapénz? Mert akkor tényleg kritikus a helyzet és akkor Éger István is elé állhatna az igazságtükörnek!

dr_figura 2007.07.03. 20:08:57

Kezdő orvosként mondom, azért nem teljesen így müködnek a dolgok! Én komolyan gondolom a szakmám, gyógyítani és segíteni akarok másokon. De!! Csaba, a fizetésem nettó 75 ezer forint! Fiatal házas vagyok, a nejem gyesen van, albérletben lakom. Bevallom őszintén, ha valaki a zsebembe rak egy boritékot, hát elfogadom. Szégyelljem magam? Persze ettől még nem kellett volna Éger Istvánnak ezt nyilatkoznia.

korsós csaba 2007.07.04. 20:50:31

dr_! Az tény hogy kevés a kezdők fizetése. Sőt nincsenek túlfizetve a \\\\\\\"rutinos\\\\\\\" dokik sem, de mennyi jattot kap az az egészségügyben dolgozó technikai állományú aki a feltételeket megteremti az orvosoknak!? Gondolok itt műszerész, takarító, karbantartó. Ők mennyit kapnak a dokiktól a jattból? Nekik is van családjuk, lehet ők is albiban laknak. Pedig a munka \\\\\\\"alját\\\\\\\" mindig ők csinálják!!! A babért az orvosok aratják le! De mi van, ha koszos a műtő, rendelő, WC, nincs víz, áram, télen fűtés? Még mindig korrekt ez a többiekkel szemben?! Ugye nem!
Benda! A HAVI NETTÓ MUNKABÉRE száz fölött van (egyetemi végzettség, beosztás, évek száma, és az ügyelet) erre jön a Borravaló.
Ha van pedagógus ismerősöd, akkor tudhatod, hogy a 45-50 körüliek netto kb mennyit kereshetnek. Az orvosok sem kapnak kevesebbet.
Ötsy! Úgy veszem észre te érted miről beszélek!!!

dr_figura 2007.07.05. 19:54:40

Visszanéztem, hátha valaki kiáll az orvosok mellett, de tévedtem! Csaba, én tisztelem a véleményed és sokban igazad is van...de! Ma három műtétet nyomtam le egymás után, igaz csak segédként, de hidd el nekem:este hárman mondtak hálás köszönetet. Nemcsak a főorvosnak, aki egy zseni, hanem az altatóorvosnak, a segédeknek, a műtősfiúknak, a nővéreknek. Mert így áll össze a nagy egészségügy, amit úgy látszik népszerű rossz szinben feltüntetni.
süti beállítások módosítása