Még mindig tudom mit tettél az idén nyáron

2007/09/04. - írta: lalolib

Az előző rész tartalmából:
"Nem kapnak segítséget, egyedül maradtak. Halkan visszaülnek a kocsiba, ahol még mindig Feri vezet, de már Viktor is beletörődött az egészbe.
Másnap mind a négyen egy-egy borítékot találnak a postaládájukba, benne egy rövidke üzenettel: Tudom, mit tettél ezen nyáron! Valaki."

Rémült, ideges napok jöttek. Feri volt a legjobb helyzetben, mert ő egyből a titkosszolgálathoz fordult, de eltévesztette az ajtót és Jennifer Gardnerhez kopogott be az Alias forgatásán. Jani nyugodt maradt. Úgy érezte amit eddig tett a siker érdekében azt majd a Valaki is viszonozni fogja. Meg aztán az év végén úgyis lelép, addig meg talán sikerül elhúzni a dolgot. Viktor néhány napra elvonult pihenni, őrzéséről a Gárdája gondoskodott. Egy nagy bajuszú magyar aggodalmaskodott, hogy a gárda nem is tud lőni, de egy tanár ember megnyugtatta, hogy a fekete ruhájuk és a díszszázadot idéző menetelésük is elég elrettentő lehet, mo meg az idős nénikék úgyis sorfalat fognak alkotni, mert olyan "szép szál legények"! Persze a harcos természetű Mária még gondot okozhat, de Viktor tudja, a csatamezőn szükség van bátor amazonokra is.
Ibolya, ahogy előkerült a "sztárlisztje" és megigazította az amúgy is hibátlan kosztümjét, egyből akcióba lendült. Úgy gondolta a nemzetközi nyilvánosság ereje majd segít megoldani a nézeteltéréseket.
Mint mindig, most is tévedett.
Már az ültetési rendnél hajba kaptak. Viktor nem akart Feri, Jani és Ibolya mellé ülni, Ibolya szeretett volna Jani közelébe lenni, Feri meg mindenféleképpen középen akart ülni. Ráadásul Viktor egy nagy táblát is vonszolt maga mögött "még magamtól is elhatárolódom" felirattal, de mikor az Őr megkérdezte, hogy ez mit is jelent, zavartan csak ennyit mondott: "ne is kérdezze, magam sem értem mitől kéne elhatárolódnom!"
Feri a téves kopogással okozott egy kis galibát. Megjelent Jennifer "Alias" Gardner és felajánlotta, hogy egymaga elintézi ezt a zavaros gárda ügyet ha szükséges. Néma csend támadt. Viktor és Feri lehunyta a szemét, példás családapaként nem is tehettek mást. Ibolya bár nagy "L Word" rajongó, de ezt titkolnia kell mert környezete másképp ismeri, így ő sem nézett fel. Jani állt fel egyedül - a kamera zavarba is jött - és egyből el akarta játszani Vaughn szerepét, de mikor Jennifer előhúzott egy bulin készült fotót, akkor Jani egyből egy két méter hosszú számlával bizonygatta, hogy ő bizony áfásan fizetett.
Az újságírók ezek után meg végképp nem tudták eldönteni, hogy mit is keresnek itt. Irén - ki a nyáron kigyógyult betegségéből - vette észre előszőr a bajt. Feltünt a Valaki és egy gyors mozdulattal rájuk zárta az ajtót. Már nem érdekelte a nyári kaland, hogy ők négyen egyszerűen magára hagyták. Csak szabadságot és nyugalmat akart.

Ehhez meg be kellett zárni őket az újságírókkal együtt. Mert így csak magukban tehetnek kárt, másoknak egy ideig nem árthatnak. Jó kedvűen hagyta el az épületet. Mikor fütyörészve befordult az egyik mellékutcába csak akkor vette észre, hogy Jennifer "Alias" Gardner valahogy mégis csak kijutott az épületből.
És nem volt egyedül. Jani kisérte szabadon, Gárdától mentesen.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr45157184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandokan 2007.09.04. 14:39:53

Ez politikai novella haver! Tök jó duma annak ellenére, hogy a vége egy kicsit "lib"-re sikerült, amiért kár. Én egyedül hagytam volt Jennifer-t az utcán, és minden politikust bezárva!

Izirájder 2007.09.04. 15:25:21

azért mert becsomagolod a hülyeségeidet atól még gyurcsány imádó maradsz. A gárda meg legalább magyar nem ugymint ti!

Barangoló 2007.09.04. 15:59:45

Mivel tudom, hogy gárdatag vagy így nem csodálkozom a véleményeden és a helyesírásodon. Szerinted az APEH bevallásokon milyen nemzetiséget írjak be?

Bertold 2007.09.04. 16:18:59

Izirájder: kis pöccs nagy hülyeség. És tényleg tanulj meg helyesen írni, ha már annyira magyarnak vallod magad.

Janimackó 2007.09.04. 16:34:06

Az írás végén a Jani a Kóka? Jó fej, de inkább én kisérgetném a Jennifer Gardent. Imádom azt a csajt! Csak a nejem meg ne tudja, mert akkor janimackót kikloffolja. Hülyeséget elhagyva, remek egy írás bár szereposztást a politikában nem járatosak kedvéért kiírhattad volna. Ki az a Viktor például?

bogi80 2007.09.04. 19:49:56

Janimackó! Még, hogy ki az a Viktor? Tényleg, ki a fene az?

Janimackó 2007.09.05. 18:18:06

Gyerekek ma van a névnapja! Talán elkéne küldeni neki ezt az írást ajándékba. Biztos tetszene neki. Bár lehet, hogy egy árva szót sem értene az egészből, hacsak a Szijjártó gyerek nem magyarázza el neki.
süti beállítások módosítása