Csintalan(ság)

2007/12/12. - írta: lalolib

Megverték Csintalan Sándort. Nem lenne ez olyan nagy dolog, mert van annyi erőszak hazánkban, hogy valószínűleg naponta kalapálnak el embereket, de a Sanyi egy külön történet. Demszky egyből jutalmat is ajánlott a nyomravezetőnek (jobban tenné ha nem ilyenekre költené a külön keretét), a sajtó felhördült, a HírTV már arra készül, hogy összemossa a rendőri erőszakot a mostani esettel, és vannak olyanok is biztosan, akik kajánul nevetnek magukba. Titokban, mert hát nem lenne szép dolog más sebein nevetni és örömködni.
De azon sem csodálkoznék, hogy a hír hallatán nagyon sok embernek az első gondolta: "megérdemelte" lett volna, de mint örök emberszerető polgár, szívem mélyén úgy gondolom inkább sajnálatot váltott ki a verés. Hogy kit is sajnálunk?
Elsősorban embertársunkat. Aztán ezzel be is bejeződött a lista. Mert más miatt kétlem, hogy szeretni lehetne Csintalan elvtársat. Talán még a jobboldal is gyűlöli, de hát olyan jókat mond a komcsikra (ezzel ugye saját magára is), hogy ennél még Viktor biztató szavai sem esnek olyan jól egy jobboldali májnak. Kevés ilyen politika szélhámos rohangál közöttünk, ez bizony tény.
Az már a mai politika hülyesége, hogy ilyen háttérrel, ilyen múlttal és jelennel, még a média szereplője lehet valaki. Mert vajon ki hiszi el amit mond?
A baloldal röhög rajta, hiszen olyan jól mutat egy volt igazi komcsi egy jobboldali párttévé képernyőjén, hogy még talán Jessica Alba sem tudná kiütni onnan. Legfeljebb a Jóban Rosszban Damu Rolandja, bár ő is inkább nőket szeret pofozni. Ezen túl meg a baloldal nagyon jól tudja (szerintem a jobboldal is), hogy Csintalan hazudik. És mielőtt felhördülne bárki is, gyorsan hozzáteszem, nem arról amit mond, (azt igazából nem is tudom, mert nem szoktam rá idő pocsékolni), hanem amit nem mond el. Mert ugye azt senki sem hiszi, hogy az volt alelnök nem tud "komolyabb" dolgokról. Itt van az egyik kedvencem, hajszobrász Fürj Tamás is, a fidesz alelnöke, akit már régen arrébb rugdaltak volna, (egy fodrászhoz biztosan) de hát ő is túl sokat tud ahhoz, hogy letudják végérvényesen nyomni. Tehát Csintalan is csak annyit mond el, amennyit még lehet (büntetőjogi felelősségvonás nélkül) és amennyivel kellően tudja bosszantani a volt elvtársait és kellő örömet tud szerezni az új elvtársainak.
Most azonban néhányan valószínűleg félreértették a viccet és úgy gondolták, visszahozzák az 50-es évek hangulatát és egy kis figyelmeztetésben részesítették a megtévedt báránykát. A találgatás nem az én műfajom, a hírek között elég bizarr ötletekről olvasni, de majd a rendőrség úgyis megindítja a nyomozást ismeretlen tettes ellen, és talán Morvai Krisztina is előlép a jogvédelemmel, de Sólyom László talán nem fog megszólalni. Demszky azért szólt, bár inkább ne tette volna.
"Sokan vannak, akik velem együtt viszolyogva nézik, amit Csintalan Sándor műsorvezetőként művel. Nekünk, demokratáknak az a dolgunk, hogy vitatkozzunk ezekkel a nézetekkel, és ne engedjük, hogy bárkibe erőszakkal beléfojthassák a szót". - nyilatkozta a főpolgármester.
Sajnos úgy látom, nem vagyok elég demokrata, mert én soha nem vitatkoznék Csintalan Sándorral. Ráadásul az "erőszakkal beléfojthassák" kifejezést is jobban körül írnám, mert nálam az még beleférne az erőszakba, hogy egyszerűen nem engednék egyetlen fórumon sem megnyilvánulni.
Mert nem csak a baloldalnak, de a jobboldalnak is árt...És a karácsonyi, békés készülődésnek még jobban.
Polgártársasak, ne csintalankodjunk többet!

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr11261627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Belfegor 2007.12.12. 15:30:04

Ha még emlékszem rá, vitattam eddgi jó néhány írásodat. de ezzel most egyet értek. Csintalan egy komcsi féreg aki befészkelte magát. A hirtévét értem, mert olyan mint a klubon a heti hetes. Ingerli a másik oldalt. Az ellentéteinket félretéve, jót szorakoztam az iráson.

Benda 2007.12.13. 09:00:38

Csintalan palacsintás jó reggelt mindenkinek! Meg aztán mindenki saját életének a kovácsa. Osztán aki másnap vermet ás, maga esik bele. No a reggeli baromkodásból elég. Jó munkát és jó vásárlást mindenkinek. És ne csintalankodjon senki mert verés lesz a vége!

High Speed 2007.12.13. 09:51:25

Üdv Benda, azért remélem nem csintalankodtál korán reggel. én azok közé tartozom akik nem hullajtanak könnyeket sanyikáé, bár lenne javaslatom arra, hogy kiket kéne még asarokba állitani.

Sandokan 2007.12.13. 10:57:18

No akkor lehet csámcsogni elvtársak!!!! Deannyira ne örüljetek annyira mert sorra kerül mindenki.

csá_bús 2007.12.13. 11:11:36

Nem tudom sajnálni a Sanyikát, szegény Csintalan anyuka sokszor korholta: " ne rosszalkodj Sanyika, mert meglásd egyszer nagyon kikapsz". No ez az ígéret teljesült. Tanúlság, hogy mindenki fogadjon szót az anyukájának.

Benda 2007.12.13. 11:28:19

Ez jó csá_bus! Szerinted Csintalan anyuka ilyennek akarta nevelni a kisfiát? @Sandokan: te mindenhol igazságot akarsz osztani?

csá_bús 2007.12.13. 11:40:11

Benda! Dehogy ilyennek, pont azért korholta.
Sando(r)kan deannyira ne fenyegess annyira, hanem kicsit pallérozódj, tanulj meg fogalmazni. Előnyösebb lenne számodra, no meg hasznosabb is :D

Karola néni 2007.12.13. 12:54:28

Gyermekeim! Ti még akkor hátulgombolos nebulók voltatok amikor én a Sanyival együtt vonultunk május 1én és lelkesen tapsoltunk a jelszavak hallatán. Most meg a Fidesznek tapsol. A Bözsinek meg tetszik is, tudjátok olyan igaza magyar, nagy hassal és kopasz fejjel. Milyen jó most a kopaság! Jól mutatott abban a tévében.

Test_Tube 2007.12.13. 15:25:51

Mások kárán bunkóság csámcsogni. Kurvára jajgatnátok ha egy baloldali újságírót vertek volna meg.

Gwendolin 2007.12.13. 15:29:05

téged meg honnan szalajtottak? tán a csintalan elvtárs nem baloldali újságiró? mert most álcázza magát? nagyon belettél zárva abba a tubusba haver.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.13. 18:02:13

Az lenne az igazi, ha semmilyen oldali újságírót nem vernének meg! Szólásszabadság van, vagy mi...

aranyhaj.blogspot.com

Marsha 2007.12.13. 18:30:31

Ebben igazad van, ha újságíróról van szó! De Csintalan mint újságíró! Nincs olyan jó véleményem róluk, de azért az mégis tulzás, hogy egy politikust minden képesités nélkül újságirónak alkalmaznak. Engem megbüntettek azért, mert a butikomban nem kereskedő képesitéssel alkalmaztam egy lányt. Eladónak szakképzettnek kell lennie, újságíró meg az lehet, akit berángatnak az utcáról és jó nagy baromságokat tudmondani.
És még egy bukott politikus is ráadásul, és ahogy a pesti plegykákból hallom, még számos kétes üzletben is benne volt, mint jó elvtárs. Erről akkor ennyit. Sziasztok.

bogi80 2007.12.13. 19:39:53

Aki csintalankodni akar, csak szóljon én készen állok rá! A tömény szexet félretéve mikor szólt ennyi hir Csintalanról mint most? Még mikor alelnökként hozta a szocikra a frászt a disznóságaival még talán akkor sem. Kellett néhány nagy pofon és egyből sztár lett. Ez a való világ!

csá_bús 2007.12.14. 07:47:20

A Csintalan sem újságírónak, sem sztárnak nem nevezhető, maximum csak egy bukott mszmp-s vezető, (lásd még Pozsgai és Szűrös) aki most megpróbál oda randítani, ahonnan kosztolták. Nagy jellem!! Szerintem csak egy szerepelni akaró (persze nem kis pénzért) jobbra-balra fröcsögő, sértegető, annak szolgál, akitől a legtöbb koncot kapja. Azt hitte mindenkit következmények nélkül ócsárolhat, tévedett!! Valakik nem voltak elég toleránsak, ennyi!!
Ettől függetlenül nem a verés a megoldás!!!

Garfield 2007.12.14. 11:45:23

Erről tényleg csak gunyosan lehet irni és kommentálni. Többet nem érdemel. Bendától a csintalan palancsintás reggel az tetszett, nevettem rajta egy ideig.

Mora Kriszti 2007.12.14. 12:41:11

Komment nélkül csak annyit: szórakoztató...Más, levehetnéd Nicole Kidmant az oldalról. Túl szép és tudod anők egy kicsit irigyek ilyenkor.

Capturlib 2007.12.14. 12:49:10

Én inkább a ruháját venném le. De most inkább Sanyiról. Szerintem a rendszerváltás egyik legnagyobb politikai szélhámosa ő. Egy valami azért érdekes. Miért a baloldalról kerülnek ki az árulók? Válaszolok is rá. mert nekik a vérükben van.

csá_bús 2007.12.14. 14:22:47

Capturlib! Igazad van, de az átkosban a mai jobbosok is majdnem mind balosok voltak!( Én a '70-es években középiskolásként jártam templomba /ma már nem/, kivoltam tiltva kb. 300 társammal, minden nemzeti ünnepnap idejére Bp. területéről. Nem mehettem egyetemre. A jobb oldal "nagyjai" közül hányan voltak még így?) Ergo a logikai meneted szerint nekik is a vérükben van az áruló hajlam!!! Neked elhiszem.

Capturlib 2007.12.14. 15:43:29

csá_bus! Mivel én sem vagyok már annyira fiatal, bár én a 80-as évek közepén jártam suliba és bátyámmal voltam én is olyan március 15-én ahol megzavartak minket a rendörök. Azt éreztem a szavaidból, hogy azt hiszed, én jobbos vagyok, pedig ahogy a szerzőnek a neve is utal rá - legalábbis úgy gondolom az irásai alapján - az enyémben sem véletlenül van ott a "lib" szó. A gondom csak annyi, hogy 89-ben nem arra szervezödött a DE, hogy a komcsik szekértolója legyen. Tudom, meg lehet ezt magyarázni, de én 94 óta vagyok "fasirtban" a madarakkal, még annak ellenére is, ha mindig rájuk szavaztam, mert egyszerűen nincs más liberális párt. Bár mostanában egy kicsit csábulok az mdf felé, de azért Ibolya sem téveszt már meg. Talán egyszer a szadesz eldobja a hülyeségeit és visszatér a gyökereihez.

PaparaZZi 2007.12.14. 15:53:55

Csintalan, Pozsgay, Szürös...vannak még néhányan Csá_bus, de ők árulók. Szerinted ki a jobboldali aki átállt a balosokhoz? Capturlib csak erre utalt.

tesoka 2007.12.14. 21:47:52

Én azt hallottam, hogy a Sanyi be volt rugva és nem megverték hanem elesett, de az is lehet, hogy túl vastag volt a bukszája , vagy túl nagy volt a pofája.... de sok minden lehetett, persze a lényeg, hogy elverték és ez persze, hogy nem jó de tudjátok jobbosok és balosok, hogy mindez megeshet még a középen állokkal is, Sajnos.

csá_bús 2007.12.14. 22:51:09

PaparaZZI! Jobbról balra: Mécs Imre!!! Bocsi de félreértettél. Tudod én sem szeretem a komcsikat, de azokat a jellem bajnokokat sem, akik élvezték az átkos minden előnyét (egyetem, anyagi jólét stb.), mert pl. apu-anyu pártfunkci-szakszervezetis-népfrontos volt, most meg ők a jobboldaliak?! Pl. Kövér, Csurka / a '70-s évek 2. felében irodalmi érettségi tétel volt/, tudnék még pár nevet. Szóval szerintem a "jobboldali" Páger Antal, Darvas Iván, Göncz Árpád...!!! Nem a Kövér László, Csurka István, Smitt Pál, Csintalan Sándor, Usztics Mátyás és a hozzájuk hasonló helyezkedők!! Az átkosban balos minta elvtik, most jobbos polgárok,magyar gárdisták, és holnap? KGB-s? Gestapós? Roma? Zsidó? Attól függ, mi hoz jobban a konyhára, mert itt már rég nem az elvekről van szó.

PaparaZZi 2007.12.15. 14:44:45

csá_bus, így már egyértelmü. Csak megjegyzem hogy az nem bün, hogy ki volt apuka és talán még az sem ha segitett ezzel egy kicsit a fiacskájának. Most is igy megy és ha jól belegondolsz talán még természetes is. Tudom, hogy nem szép dolog de én is úgy helyezkedtem el, hogy a nagybátyó egy kicsit besegitett a kapcsolatai révén. Megmondom öszintén, még akkor is ha ezért olyan képzeletbeli verést kapok mint a Csintalan, hogy nem volt büntudatom.

csá_bús 2007.12.16. 18:21:44

PaparaZZI! Maximálisan igazad van, nekem csak azokkal van bajom, akik - bocsi a kifejezésért- arra az asztalra szarnak, ahonnan esznek. Gusztustalan!! Ennyi és nem több.
süti beállítások módosítása