Nemzeti celeb találkozó

2008/10/20. - írta: lalolib

Megtörtént hát az, ami utoljára a rendszerváltás hajnalán, a nemzeti kerekasztal óta nem: az ország sava-borsa összejött meghányni-vetni országunk kilátástalannak tűnő helyzetét. Ki minek örülhetettt szombaton? A résztvevők valószínűleg a fél egy körül bejelentett ebédnek, a nézők meg a celebes Márk kiesésének.
Hogy ez nem egy műsor volt? Hát, ebben azért nem vagyok teljesen biztos. Celebek (magyarul hírességek) gyűltek össze Argentínában és celebek tanácskoztak a Tudományos Akadémia épületében is. Ráadásul mindkét helyen a szereplők nem önmagukat adták, csak eljátszották a rájuk osztott szerepet.
A miniszterelnök eljátszotta a Grál-lovagok szerepét, aki élete és pártja feláldozásával is védi a Szent Grált, vagyis az ország költségvetési egyensúlyát. No meg egy kis időt akart nyerni, hogy a végső kiszavazás előtt még egyesíteni tudja erejét, mely az elmúlt években alaposan megcsappant.
Az ellenzék vezére ezzel szemben meg sem próbált Parsifal szerepébe bújni, és meg sem próbálta megérteni, hogy valójában mit is szolgál a Grál. Egyből támadott, igaz, azt nagyon határozottan és célratörően. Azt eddig sem titkoltam, hogy nem nagyon kedvelem Orbán Viktort, de azt el kell ismerni, szombaton nagyot alakított. Egy olyan államférfi képében pózolt, aki nem fél senkitől és semmitől, aki bátran kioszthatja a bankokat, a kapzsi befektetőket, az éhenkórász kormánytagokat, és a szakállas liberális bácsik eltévelyedett gazdaságpolitikáját. Nem kérdéseket tett fel és nem is kérte válaszokat. Csak vádolt, de azt nagyon határozottan, összeszedetten és céltudatosan. A mostani helyzetben ezek után biztos, hogy nem fogják a nézők kiszavazni a további játékból.
Most ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor biztos találnék az Argentínában "raboskodó" celebek között méltó párt számára, de ilyen összehasonlítást talán még ő sem érdemel, ismerve az ottani résztvevők személyét.
A kioktatás után már unalomba fulladt az egész összejövetel, mindenki elmondta a maga verzióját és négy óra körül vége is lett a nagy népi összeborulásnak. Talán Dávid Ibolya akasztotta még ki a nagyérdeműt, amikor előrántotta Margaret Thatcer (alias Vaslady az esős Albionból) programját és néhány perc alatt ezermilliárdos megszorítást prezentált fel. Azt persze a magyar Tharcer-klón elfelejtette megemlíteni, hogy egyszer már volt bátorságpróbán és bizony ott elég kevés csillagot gyűjtött. És a nézők szépen ki is szavazták. Talán sokkal hitelesebb lett volna azokban az években előállni ezekkel a megszorításokkal és talán jobb lett volna, akkor nem engedni minisztertársának közel 500 milliárdot elherdálni vidékfejlesztésre (no meg egy-két milliárdot a Fradira). Persze igazságtalan lennék, ha nem szögezném le, hogy rajta kívül már szinte mindenki részt vett a bátorságpróbán és szinte mindenki meg is bukott rajta. A baj csupán az, hogy a nézők csak az argentin dzsungelből tudják kiszavazni a celebeket és nem az egész médiából.
Kormányok jönnek és mennek, de a szereplők ugyanazok. Akik már egyszer megbuktak a bátorságpróbán, mert gyengék voltak és nem merték felvállalni, hogy lenyomják a torkukon a csúszó-mászó férgeket. Helyette inkább állandóan szabadkoztak, állandóan megmagyarázták, vagy üvöltözték, hogy a gyávaságuk inkább erény, a tehetetlenségük meg erőteljes dinamizmus. Ebben a magyar politika elit egyenlő a legnagyobb magyar celebbel, Győzikével.
És sajnos mi nézők sem vagyunk sokkal különbek, hiszen ahogy eddig Győzikét nem szavaztuk ki, úgy az országot idáig elvezetőket sem küldtük melegebb éghajlatokra.
Igen, Argentínába, a dzsungel közepére. Ott talán nem tudnának nekünk kárt okozni.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr88722982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molotovkotkél 2008.10.20. 16:41:26

Mi van, már a sajátjaidat is elküldöd a fenébe? Látom fejlödik az elfuserált liberális agyad.

benda 2008.10.20. 18:01:09

Ezek után is élvezhetjük itt kedves gondolataidat? Esetleg 23-án várható egy önrobbanás?

laudetur 2008.10.20. 19:32:53

molotovkoktél megint elgurult a gyógyszered?

molotovkoktél 2008.10.21. 11:09:00

nem tud elgurulni barátom, mert nincs pénzem arra, hogy az elkúrt egészségügyi rendszerben meg is tudjam venni! Ezek mindent elbaltáztak és elloptak. Ha nektek ez tetszik, hát akkor talán nem is nekem kéne a gyógyszer!

bogi80 2008.10.21. 11:18:21

Nagyinak van néhány dilibogyója, abból szívesen küldök néhányat ha már nem tudod megvenni.
süti beállítások módosítása