Összeesküvés elmélet

2008/09/25. - írta: lalolib

Tényleg csak a véletlen műve, hogy mostani jegyzetem címe ismét egy filmre utal, de most tényleg ártatlan vagyok és ígérem nem is fogom a film történéseit mondókámba keverni. Bár Julia Roberts-el szívesen tennék kivételt, de félek attól, hogy ha most az isteni Julia itt lenne, és megismerné Demeter Ervin összeesküvés elméletét, valószínűleg nagyon messze futna szeretett hazánkból. Annyit tudunk Juliáról, hogy remekül és szépen is fut, de mi inkább szépséges mosolyáé szeretjük és ezért igazságtalan lenne egy ronda bajuszos ember baromságai miatt messze üldözni. De inkább nem is keverem bele, legfeljebb Mel Gibsont, de vele kapcsolatban általában a nőknek szokott eszébe jutni. ez-az. Pedig az általa megszemélyesített Jerry nem emlékszik saját múltjára, csak halvány sejtései vannak, amelyek félelemmel töltik el. Itt már talán még hasonlóság is van Demeter Ervin és Mel Gibson között (elnézést kérek a hölgyektől a komolytalan összehasonlításért) és ráadásul még saját ígéretemet is megszegem, de egyszerűen utálom ha valaki úgy próbál hülyét csinálni belőlünk, hogy még komolyan is gondolja amit állít. Ez meg tényleg diliház, ahol remélem van még néhány szabad ágy (és nem csak Jerry számára).
Az "összeesküvés-elmélet" kifejezés jelenthet egyszerűen egy összeesküvés vádját, de jelenthet azonban olyan (egymással nem szükségképpen kapcsolatban álló bizonyítékokból álló) érvelést is, ami nagyszabású összeesküvések létét tételezi fel, amelyek bármelyikének messzemenő társadalmi és politikai következménye lehet, ha igaznak bizonyul - írja a Wikipédia lexikon.
Igazságtalan lennék, ha Demeter Ervin mellett nem említeném meg Kövér László és Csányi Sándor nevét. Mivel az előbbiek politikusoknak hívják magukat, így velük kapcsolatban nincsenek aggályaim, nem is leptek meg a dupla titkosszolgálat tényével és azzal a magyaros mentalitással, hogy bizonyított állításra támadással felelnek. De Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar már más eset. Ő nem csak a vagyonával, de szakmai múltjával is nevet szerzett magának és volt olyan variáció, hogy mint miniszterelnök vezeti ki majd hazánkat a kátyúból. Csak hát sáros ő is. Mivel magyar, egyből támad és bizonyos OTP szerverek lefoglalására hivatkozva próbálta jobb belátásra bírni a főrendőrt. Azt persze nem kérdezte senki, hogy vajon mit keresnek egy ilyen cégnél OTP szerverek, de itt most nem erről van. Azt tudtuk eddig is, hogy mindent kettős mércével mérnek hazánkban, hogy két Magyarország van, de titkosszolgálatból azért egy is elég lenne. Ennek legfeljebb a régi titokőrök és besúgók örülnek, mert munkalehetőség úgy látszik, van elég. Ezen a téren nem látom a munkanélküliség ijesztő rémképét.
Magáról a "kit, hol, miért és milyen eszközökkel" vádakról most nem szólnék, mert folyamatban lévő ügyről badarság lenne véleményt alkotni. Hogy akkor Demeter Ervin, Kővér László és Csányi Sándor miért mondott egyből véleményt? Az előbbiek egyszerű, de elfuserált politikusok, az utóbbi meg dúsgazdag magyar bankár, aki úgy gondolja, a pénze mellé a háttérből való politikai manőverek is hozzátartoznak.
És ha ehhez hozzávesszük Szilvásy György személyét, aki mint titokminiszter játssza el a szakma bizalmát, a végén tényleg az egész ügyből csak egy komolytalan összeesküvés elmélet marad, Julia Roberts és Mel Gibson nélkül.
Értük azért kár, mert nagyon szeretem Julia Roberts mosolyát és Mel Gibson "komolytalan" játékát. De nem kedvelem az utánzókat, mert ők pojácák, akik ráadásul a mi bőrünkre játsszák kisded játékaikat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr65681097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benda 2008.09.25. 17:39:00

Ez tényleg már diliház és az is marad. Látom, vagyis olvasom, lassan már benned is a fanyar ironiát a düh váltotta fel.

machado 2008.09.27. 09:46:35

Igazad van Benda. Ez tényleg diliház, teljesen hülye és agyament politikusokkal. Ami a legszarabb, hogy nincs kivétel. Jöhet itt Orbán vagy ki a fene, ő is majd csak megkavarja a szart de az tovább fog büdösödni. Kéne egy teljesen új generáció, de szerintem az is meg van fertözve a mostani állapotokal. Mivel 20 éve volt a váltás, gondolom nagyon egy korosztály vagyunk Lalolibbel és én is akkor még reménykedtem abban, hogy érdemes lesz ebben az országban maradni. Tévedtem. Azok a fiatalok teszik jól akik messze elhúznak és vissza sem jönnek. Üdv neked magyarország!
süti beállítások módosítása