Tudom, mit tettél ezen a nyáron

2007/08/27. - írta: lalolib

Augusztus 20.-a van, Szent István ünnepe. Budapesten mindenki ünnepel, zászlófelvonás, légi bemutató, tüzijáték. Négyen: Feri, Viktor, Jani és a nő, Ibolya a Kossuth téren találkoznak. Feri azon ábrándozik, hogy ha elkészül a kormányzati negyed, mennyivel jobb dolga lesz a miniszterelnöknek. Viktor arcán az aggodalom jeleit lehet felfedezni, mert eltökélt szándéka volt résztvenni egy újabb kordonbontáson, de most nem talált egyetlen úttorlaszt sem. Jani, a sikerorientált vállalkozó már-már kétségbeesve keresi Susant és a szabadság fuvallatára vár. Ibolya a "sztárlisztjét" keresi, nem tudja eldönteni, hogy a kosztüm színe menni fog-e az autó ronda kárpitjához. Ők négyen az utazók. Bár nem szeretik egymást, de a csúnya viharos szél összeterelte őket. Talán kapatosak is egy kicsit, de Feri állítja, hogy Gyula szokott inni, de most ő Lacival lemaradt, mert állítólag valami kézfogás miatt elszámolni valójuk van egymással. Ibolya valamikor még vonzódott egy kicsit Viktorhoz, de amióta belenézett a legnagyobb otthoni tükörbe, egyszerűen szerelmes lett önmagába. Jani még új egy kicsit, talán meg is van szeppenve, főleg amióta nem repülhet egyedül. Aztán az idősebb Gábor is cserben hagyta, a fiatalabb meg nagyon mohó, adni is kellett neki a kedvenc süteményéből egy jó nagy adagot. Viktor a kövérnél és kövérebb szeretne lenni, de igazi magyar bajusz híján erre semmi esélye.
Most meg itt állnak egymás mellett és el kéne indulni autózni a sötét, elhagyott úton, pedig valahonnan a sötétből előtűnhet majd a Valaki. Feri vezet, bár ezt Viktor nehezen tűri, de mivel Ibolya feléje sem néz, ő meg Janihoz nem akar szólni, így kénytelen beletörődni a helyzetébe: ismét nem ő írányít. Ráadásul csak előtűnik a semmiből a Valaki és megtörténik a baj. Viktor egyből Ferit hibáztatja, mert borzalmasan vezet. Jani egymaga szervez szimpátiatüntetést, nehogy azt higgyék, a Valaki faji megkülönböztetés áldozata lett. Ibolya még mindig a "sztárlisztjét" akarja és kijelenti, ő nem látott és hallott semmit, de ura a helyzetnek. A döbbenetet pánik váltja fel: mi van akkor ha kiderül, nem csak Feri vezette rosszul az autót? Jani félre navigált, Viktor focimeccsen képzelte magát: mindenkibe belerúgott, miközben "Hajrá magyarok!" rikácsolással vonta el Feri figyelmét a vezetéstől. Ibolya is bevetette magát, halk, titkos mondatokat búgott Feri fülébe, melynek értelméről ő sem volt meggyőződve igazán. Rövid tanakodás után, egymásra kacsintottak és a Valaki már repült is a Dunába. Ha nem foglalkozunk érdemben a problémákkal, azok nem is fognak jelentkezni, gondolták szinte egyszerre. De tévedtek. A Valaki még él és megpróbál segítséget kérni. Feri és Jani felé is nyújtja a kezét, de Viktor őket is félrelöki, mert egyedül akarja megmenteni a Valakit. De túlbecsülte az erejét, és Valaki visszazuhant a mélybe. Itt végleg elmérgesedik a helyzet. Viktor telefonon hívja a gárdát, Feri a Gyulát, Jani a másokat, Ibolya meg...ő meg mindig a "sztárlisztjét" keresi.
Nem kapnak segítséget, egyedül maradtak. Halkan visszaülnek a kocsiba, ahol még mindig Feri vezet, de már Viktor is beletörődött az egészbe.
Másnap mind a négyen egy-egy borítékot találnak a postaládájukba, benne egy rövidke üzenettel:
"Tudom, mit tettél ezen nyáron! Valaki."

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr83150276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barangoló 2007.08.27. 14:40:35

Tényleg egy horrorfilm volt ez a nyár! Csak tudod egy a baj: a filmnek létezik folytatása. És ennek a politikai sárdagasztásnak?

Bogi80 2007.08.27. 15:38:02

Nekem egy dal jutott eszembe az István a királyból: Jajj, de unom a politikát! No meg a nyarat, a meleget, a fönökömet. Mellesleg összepárosítani a filmet a magyar politikai elittel! Nem semmi...A fönökömnek nem mutatnám meg, mert az nagy Viktor mániás. Meg olyan buta, hogy ugysem értene az egész történetből semmit! Még 25 perc és vége a napi munkának!

Attention 2007.08.27. 15:58:48

Baromságokkal próbálod megetetni az emberekkel a liberálbolsevik dumádat! Bogikám, te is jobban tennéd ha nem ide járnál hülyeségeket olvasni.

Bogi80 2007.08.27. 16:11:01

Nagyon kedvelhetsz, mert néhány napja is megtaláltál Franciska blogjánál és akkkor is ki akartál oktatni. Vajon ez olyan hímsoviniszta dolog lehet? Kérlek, majd én eldöntöm hol járok, és mit olvasok. Nem elég, hogy aranyos Fönököm oktat a kinézetem miatt, te meg nyomozol utánam. Hogy találtál meg? Igaz, tök mindegy: húzzál haza és ne rontsd itt a levegőt. Bocs Lalolib, ettől függetlenül azért továbbra is idejárok olvasgatni. Hét perc túlórába estem miattad Attention! Na Bogi, húzzál haza te is.

Mora Kriszti 2007.08.27. 19:17:43

Ne foglalkozz hülyékkel Bogi! Tudod az igazság sokaknak jobban fáj mint a foghúzás. Attention a szokásos liberálbolsevik dumánál leáll, mert többet nem ad ki az esze. Biztos lelkes gárda tag. No de hagyjuk a személyeskedést, mert lalolib blogjára ez eddig sem volt jellemző. A végén még kitilt! Akkor meg hová járjak jókat olvasni?

Johnny 2007.08.28. 16:23:34

A film nem is a politikusokrol szolt, he-he.

Barangoló 2007.08.28. 16:33:40

Johnny fiú, ha valami nem világos, inkább ne szólalj meg.
süti beállítások módosítása