Háború és béke

2008/03/17. - írta: lalolib

Egy hete volt egy népszavazás. Előre lehetett borítékolni, hogy az eredménytől függetlenül lesz balhé március 15.-én. Nem is lenne ünnep Molotov-koktélok, szétvert autók, bezúzott kirakatok nélkül. És persze HírTV nélkül sem, aki szintén "talált" egy kegyetlen, csuklás rendőrt, így legalább el tudta terelni a figyelmet a "forradalmárok" randalírozásáról.
No meg Orbán Viktor beszédéről. Mert a vezér ismét váltott. Hol van már a kormány elzavarása, hol van a lelkes népszavazási hangulat, hol van a határozott számonkérés? Hát azt elfújta a szél. Lágyabb szellők érkeztek, persze nem hiányoztak a demagóg szófordulatok, élén azzal, hogy senki sem tudja újraalkotni Magyarországot a magyarok nélkül. Igazából semmi értelme a mondatnak - legfeljebb az, hogy a jelenlegi kormány nem magyar, csak magyarul próbál beszélni -, de jól hangzik, a "magyarok nélkül"-t a határon túl is meghallják és megtapsolják.
A Fidesz a népszavazással elérte amit akart. Megszerzett plusz 1 millió szavazatot. Ennyit akart, és nem többet. Hogy a népszavazás bejelentésekor mást ígértek? Hogy a kampányban hétfőtől már a jövő kezdetét hirdették? Na és, más is hazudott már és mégis hatalomra került.
Ráadásul Gyurcsánynak nincs annyi lelkes híve, hogy most Orbántól kérje számon az ígéreteket, és Orbánnak vágja a képébe: hazudott! Nem ezt ígérte tisztelt elnök úr! Ön ismét becsapta a szavazóit...Akik a becsapást győzelemnek hiszik. Mert győztek, ez tény. Méghozzá kiütéses győzelmet arattak. Ilyenkor egy profi bunyós nem áll le, a megrendült ellenfelet egy gyors sorozással kivégzi. De Viktor visszahúzta a kesztyűt. Azt nem mondom, hogy béke jobbot kínálna, mert ugyan van jobbik a jobboldalon, de az nem éppen békés és nem éppen szalonképes.
Most néhány hónapig még el lehet játszani a vizitdíj pótlásával, majd utána úgyis jön a nyár és ősszel ismét hadba lehet szólítani a nyájat egy újabb népszavazásra, egy újabb szavazótábor egyesítésre. Ott van október 23 is, újabb állami ünnep, újabb utcai harcok, újabb százezres fidesz gyűlés, és zenghet a szónoklat: "Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével." Mert bár utáljuk a nyugati tőkét, de azoknak is udvarolni kell egy kicsit, nehogy elhagyják szeretett hazánkat.
Itt tartunk ma a szabadság ünnepe után. Volt háború és van, vagy lesz béke. És hol van az igazság?
Az már sajnos tőlünk nagyon messze.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr53384577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Negyvenes 2008.03.17. 18:01:25

Nem könnyű bevállalni a nemet Lalolib! A nyáj arra halad amerre a pulikutya irányítja. Gondolom te sem vagy húszéves és tudod, hogy volt egy rendszer mely épp úgy rángatta a népet mint most. Haladnak töretlenül, átgázolnak mindenen, rombolnak, törnek és károkat okoznak. Itt tartunk ma és ez nem jó. Egyet kérek tőled igy ismeretlenül. Írjál ki magadból mindent mert érdemes és jó olvasni. És hidd el, ez sokat ér, nagyon sokat.

bogi80 2008.03.17. 19:14:46

Annak ellenére, hogy egyetértek azzal amit irtál, de fentartom a véleményemet tandij ügyben. Még akkor is ha tudom, hogy mire ment ki itt a játék. Ha idetéved akkor csábústól majd megkapom, hogy nincs igazam, de én akkor isigy érzem. Negyvenesnek meg annyit, hogy mi néhányan már hónapok óta járunk ide egy jót beszélgetni. Volt mikor elmenekültem az anyázások elől, de a legtöbb esetben azért kulturáltan meglehet beszélni a közös dolgainkat.

tohanew 2008.03.18. 10:51:02

nem ilyen komoly a dolog. itt mindenki tudta a gyözelem után nem fog lemondani a ferkó. a lényeg hogy tudja mindenki nem lehet az emberek hülyének nézni és most mindegy hogy ki van kormnyon.

csá_bús 2008.03.19. 21:15:59

bogi80! Nincs igazad! Na nesze, most megkaptad:-):-):-)De Te akartad! Tudomásul veszem és tiszteletben tartom a véleményed. Isten ments, soha nem akartalak bántani, mégha olykor más is a véleményünk! Szerintem csak vitáztunk egy jót, és megismertük egymás véleményét. Ha úgy érzed bántottalak, akkor ezúton kérek elnézést, nem állt szándékomban!
He-he: akkor sincs igazad,bibi-beee!

bogi80 2008.03.20. 10:49:46

Ez huncuttul kedves volt...és értettem is, köszi.

bogi80 2008.04.21. 18:07:21

Merre jársz te mostanság? Megszűntél létezni, hogy ilyen rég óta nem írtál egy sort sem? Annyit azért megérdemlünk akik eddig ide jártunk, hogy szólj, ha meguntad de remélem másról van szó. Szóltam már a Móra Krisztinek is, hogy reklamáljon ő is. A többiek is hiányoznak akikkel jókat dumáltunk.

lalolib 2008.04.21. 19:19:01

Szia, nem szüntem meg, csak egy kicsit átalakultam. Barátaimmal belekezdtünk egy új városi blog indításába és az sajnos elvette az "összes erőmet". De jó Jediként összegyüjtöm ismét és visszajövök, valószínűleg új köntösben...És nagyon köszönöm amit írtál!

Benda 2008.04.22. 16:34:36

Akkor reklamálok én is egy kicsit. Vajon mit is csinálsz mostanában? Nem lehetne erről egy kicsit részletesebben?
süti beállítások módosítása