Gyerekdiszkó és a Jogvédő Hivatal

2007/07/06. - írta: lalolib

Tanulságos történet: városunkhoz tartozik egy 200 fős kis település, ahol az összetartozást számtalan programmal próbálják erősíteni. Ezek közül az egyik a családi és gyermeknap. Játékokkal, közös főzéssel, szórakoztató programokkal, és este diszkóval. No nem valami országos hírű DJ közreműködésével, hanem az itt élő tinik, egy a közösségi házban lévő "házi hifi" berendezéssel adják a talp alá valót...A baj itt kezdődött. A nagy közösségi szervezésben becsúszott egy "komoly hiba". Senki sem gondolt arra, hogy a "Nagy Testvér" mindent figyel és határozott szigorral csap le a szerzői jogok megsértése láttán! A kis közösségben természetesen egyből árulót kiálltottak - valószinűsítik, hogy a volt bukott önkormányzati képviselő feljelentése van a háttérben -, de engem igazából nem csak ez zavar. Az eljárás maga. Tudom, a jogszabályokat be kell tartani. Oké, de tudom azt is, hogy a jogszabályokat a kivételek, a mentességek szokták emberségessé tenni, persze ha sikerül. Itt nem jött össze. Fontosabb volt maga a hatósági eljárás, a néhány ezer forint bekaszirozása szerzői jogdijként, mint az, amiért elkövették a jogsértést...Sajnos ilyen barom országban élünk.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr31112692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benetton 2007.07.06. 10:13:23

Túl finom voltál azzal a barom jelzővel! Egy gyerekdiszkóért szerzői dijat kérni, több mint disznóság!!!!!!

Fighter 2007.07.06. 11:01:11

Ez tényleg megtörtént vagy csak kitaláltad? El száll az agyam! Ezek szerint ha én az autómba bömböltetem Lagzi Lajcsit, és hallják az utcán közlekedők, akkor fizessek szerzői jogdijat? Agyament köcsög hivatal!

Mora Kriszti 2007.07.06. 18:07:20

Igazad van, barom országban élünk! Nagyi egy szociális otthonban van, ahol szombatonként "bulizni" szoktak. Tán szólnom kéne, hogy gyüjtsenek a szerzői jogvédő hivatalnak? Vagy odáig a nagy testvér szeme nem lát el? Még szerencse.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.08. 20:08:15

Csak volt KISz-funkcik kaphattak állást a szerzői Jpgvédő Hivatalnál.
süti beállítások módosítása