Jobbik, mint időjárás-jelentés

2007/07/15. - írta: lalolib

Vasárnap délután van, éppen az előbb menekültem be a hűvösebb szobába a tűző napsütés elől. Irány a net, megnézem a napi híreket. Olvasom, hogy valami „jobbik” féle alakulat forró őszt ígér a liberális madaraknak. Úgy látszik ezek túl akarnak tenni mindenki Luciáján és átcsaptak időjárás előrejelző intézetnek. Csak valami gond lehet velük, mert még nincs ősz, de forróság már van. Sőt, a jövő hétre már igazi trópusi nyár jön és ha igaza lesz a „jobbiknak” és a kánikula mégis átnyúlik őszre is, egyre több légkondit kell üzembe helyezni. Ami ugye sok áramot fogyaszt és miatta fel is borulhat az ország energia ellátottsága, és sokak szerint még a nem megfelelő karbantartás hiánya allergiát is okoz, nem lennék a „jobbik” helyébe. Mert majd rájuk lehet fogni, hogy ha ősszel energiakorlátozást kell bevezetni. Majd ahol megjelennek hirdetni az „igét”, majd ellentüntetők is lesznek, akik majd rajtuk fogják bevasalni megnövekedtet áramszámláikat.

Azért a légkondinak van előnye is: tiszta és friss levegőt ad a tüdőnknek. A szívünk is fellélegezhet majd, hiszen a vércsatornákon keresztül szabadon áramolhatnak a gondolatok az agyunkig. Nem kell izzadnunk, nem kell foglalkoznunk a forróság kellemetlen tüneteivel. Talán gyűjtést kéne rendezni a "jobbiknak" is, hogy kapjanak néhány légkondit. Persze őket zavarni fogja a tiszta, üde levegő, de talán idővel meg fogják érteni, a túlzott forróság rongálja az egészségüket és a végén orvoshoz kell menniük. Ott újabb trauma fogja majd érni őket, hiszen vizitdíjat kell fizetni amit ők ugye nem akarnak. Bár van egy debreceni orvos, aki engedetlenséget fogadott és nem kér ebből a gyilkoló egészségügyi rendszerből. Egy kis bibi itt is van, hiszen Debrecen az ország keleti felén van és az a „nyugati jobbik” aki hőgutát kapott, elég messzire kell, hogy elutazzon. Azért jól teszi, ha gyűjt egy kis zsebpénzt is. Bár stoppal el tud jutni Debrecenbe, de azért a hálapénz nélkül szeretett debreceni orvosunk sem fog ránézni kedvenc betegére.

Akkor meg mi a megoldás a forróságra? A légkondi drága és egészségtelen, vizitdíj ne legyen, hálapénz csusszanjon a zsebbe, a fákról lemászók ne jöjjenek focizni hozzánk. Talán tüntessük el a „szakállas liberális bácsikat”? Adjuk minél több teret a mocskolódásnak az erőszaknak?

A „jobbik” forró őszt ígér. Egy ismert meteorológus szerint csak egy-két hétre lehet előre jelezni az időjárást. Aki többet mond, az már kuruzsló…Szerintem neki van igaza!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr35118336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

santiago-toth · http://santiago-toth.blogspot.com/ 2007.07.15. 14:31:51

Ajajjj! Ha most egy \"jobbiknak\" van otthon légkondija, az vajon mit csináljon vele?

bogi80 2007.07.15. 19:06:11

Nemrég téptünk haza a fiammal a Balcsiról, és mikor említettem neki, hogy az ősz is forró lesz, néhány indián kiálltás közepette közölte, hogy akkor októberben is irány a Balaton! A végén még a fiam beáll hozzájuk, úgy örül! (sicc, ezt nem gondoltam komolyan!!!!!) Tetszett amit írtál. :))

Csernus 2007.07.16. 11:50:10

Nevetséges a Jobbik fenyegetése, de azért el kéne gondolkoznotok arról, hogy ez a túlzott liberális kiállás, azért nagyon sok embert irritál. Mindent képtelenség elérni néhány év alatt. Ahhoz túl sok az előitélet és a hagyomány tisztelete. Jobb először finoman bekopogni az ajtón, mint lábban berúgni azt. (Gondolom érted mire célzok!?)

santiago-toth · http://santiago-toth.blogspot.com 2007.07.16. 13:30:18

Vitatkoznék veled Csernus egy kicsit. Itt nem liberális felfogásról van szó. Nézd meg Amerikát: konzervativ, de ott az alapvető szabadságjogokat maximális tiszteletbe tartják. És nem maga az állami gépezet, mert Bush több mindent kitörölne a amerikai polgárok életéből, hanem ott van egy olyan társadalmi, kulturális közeg, mely soha nem engedné meg az alapvető szabadságjogok korlátozását.

Csernus · http://www.hovel.hu 2007.07.16. 15:00:04

Ezzel azért vitatkoznék egy kicsit! Azért mert Hollywood állam az államban, és ott tényleg mindent szabad, még ez nem vonatkozik egész Amerikára. A legutóbbi elnökválasztáson is hiába támogatta egy emberként Hollywood a demokratákat, mégis "bigott Bush" nyert.
süti beállítások módosítása