Szieszta, népszavazás és egy rossz légkondi

2007/07/24. - írta: lalolib

Kedd délután van, a kirakat üvegén át csak úgy tódul be a meleg, ráadásul a légkondim is elromlott. Folyik rólam a víz, mellettem zúg a ventilátor. Vevők messze elkerülnek, legszívesebb elmennék haza - otthon még működik a légkondi -, de kötelező a nyitvatartási rend betartása, mert jön a hivatal és büntet. Nem marad más, mint a számítógép - az hűti még magát -, és a világháló. Bár már többször megfogadtam, hogy átállítom a kezdőlapom, és nem hagyom, hogy elmerüljek az egymondatos (ál)hírek világába, de valami mindig megbabonáz és megmarad a híreső.
"Egyetért-e ön azzal, hogy a Magyar Köztársaság Országgyűlése törvényt alkosson a szieszta bevezetéséről?". - olvasom és először azt hiszem, hogy ez is egy a szokásos beetetéses hírek közül, de mikor rákattintok, már tudom, ez rémesen komoly. Egy állampolgárunk úgy gondolta, hülyeségeket ő is tud kérdezni. Bár mikor ránézek a légkondi hőmérőjére - az még működik, a szemét! -, és 32 fokot mutat, már másképp állok ezen népi kezdeményezéshez. És persze egyből látom, ha győz a józan ész akkor a Gyurcsánynak azonnal le kell mondani. Mi köze van a sziesztához? Szijjártó bajtárs biztos rávágná egyből: a miniszterelnök egész ténykedése egy nagy szieszta, tehát mondjon le! Persze Lendvai elvtársnő is egyből összerittyentene egy sajtótájékoztatót, és közölné, a kormány a szieszta idején is dolgozni fog! A liberálisok "mellesleg" rámutatnának arra a történelmi tényre, hogy a szieszta a szabadságot jelképezi, és ha akkor nem közlekednénk vízen, földön és levegőben, a madarak is szabadon szárnyalhatnának. Ezután Szijjártó bajtárs biztos megjelenne, most éppen egy galambdúc előtt és közölné, ez a liberális felfogás belerondít a nagy magyar történelmi hagyományba és nem nézik jó szemmel, hogy kisajátítják eme nemes, és ősi madár jelképét.

Közben nyitódik az ajtó és belép a szerelő. Úgy nézek rá mint a megváltóra, most jobban örültem neki mint ha vevő lenne. De azok elkerülnek, népszavazás ide,vagy oda, ők már sziesztáznak...De akkor minek ide népszavazás? A szerelő néhány perces munka után diadal ittasan közli: kész vagyok, működik a légkondi, hétezer forint.
Jó napom van. Mindjárt vége a munkaidőnek, a benti hőmérő is már csak 29 fokot mutat, és ha arra gondolok, hogy ősszel mennyit lehet majd népszavazni...
Kell ennél több szieszta idején?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6124494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mora Kriszti 2007.07.24. 16:48:27

Szia! Nekem is már csak néhány percem van a munkaidőmből, ha a fönök is úgy gondolja. Mellesleg itt nincs klima, csak szar meleg és dög unalom. Legalább felvidítottál egy kicsit. Köszi!

Talányos 2007.07.24. 19:08:32

Agyadra ment a höség. Látnod kéne ha lene szemüveged az egész csak a Fidesz lejáratására találták ki!!!!!!!!!!!!!!

Fenyi · http://fenyi.blog.hu 2007.07.24. 19:18:45

Talányos, ha vetted eddig észre, a Fidesz kérdései is csak a hatalom megszerzéséről szólnaki és semmi másról. Ha azt hiszed, hogy ez érted van, akkor tényleg talányos a gondolkodásod.

Raketta 2007.07.25. 11:45:06

Én minden politikai pártot utálok már, de a népszavazás intézménye még szent, még akkor is ha ezt politikai célokra akarják felhasználni. Végül is a nép sem hülye, aláír vagy nem, elmegy szavazni vagy nem, igen vagy nem...van döntési lehetőség és nem a fejed felett születnek meg a döntések. A szieszta és a többi egyéb feltett kérdés azért is tetszik, mert ezt a nép találta ki. Még akkor is ha hülyeség. Nem vagyunk bábuk, ezt a politikai elitnek is észre kéne venni.
süti beállítások módosítása