Keresztény magánügy

2007/08/09. - írta: lalolib

Halász Zsuzsa a KDNP szóvivő azt mondta, a feszület előtt meztelenül pózoló Lengyel Zoltán fideszes képviselő magánügye, hogy milyen képeket készíttet magáról.
Megjegyzem, ebben igaza is van. Lehet valaki betegesen magamutogató, lehet "másképpen" élő, lehet pogány (jujjjj, de ronda szó!), lehet szeretni vagy nem szeretni a vallást. Magánügy. Ez lenne itt a kulcs, csak néha a szóvivő asszony a zárba hagyja a kulcsot. Biztos emlékszünk rá: volt egy szellemes plakát (jöjjön el a te országod), volt egy felvonulás a másság elfogadásáért ahol a keresztény embereket ért súlyos támadásról beszélt. Mert a hitükben sértette őket. A meztelenül, kereszt előtt villogó Lengyel esete meg magánügy. Emlékszem (jó régen volt már), volt egy Madonna klipp, melyben egy égő kereszt előtt énekelt és táncolt. A Vatikáni tiltakozás után Olaszországban és talán Lengyelországban be is tiltották. Mert sértette a vallásos érzelmű embereket. Tudom, ez nem csak keresztény sajátosság, elég ha az iszlám által halálra ítéltekre gondolunk, mint elrettentő példa. A vallás, annak elfogadása, gyakorlása kényes kérdés. És nem csak a hívők számára, de azok számára is, akik annak visszásságaira próbálják felhívni a figyelmet. Legyen az a téma keresztény, zsidó vagy iszlám. Ebben a gyakorlatban a hívők emberek eléggé összeforrtak. Ha kritika éri őket, máris a vallásszabadság megsértésével jönnek elő. Ezzel nincs is bajom, csak ha ők támadnak "másokat" és másképp gondolkodókat, akkor ez rendjén van, ez belefér a több ezer éves hagyományba. Ebben a Lengyel ügyben is ez zavart igazán. Nem a playmate típusú fotók - bár megjegyzem, hogy Oszter Alexandra jobban fog mutatni a Playboy címlapján - mert otthon tényleg mindenki annak és úgy pózol, ahogy akar. Az persze más kérdés, hogyan kerültek fel ezek a világhálóra (tudom, ebben is a Gyurcsány keze van). A reagálás dühített fel. Mert cinikus mert hülyének nézi az átlag embert.
Kedves Halász Zsuzsa! Jobban tennék, ha egy kicsit igazítanának a keresztényi befogadó képességükön. Mert ha liberális oldalról jön valami, akkor az sértő. Ha jobb oldalról, a nagy testvér fia tesz ilyent, az elnézzük, mert magánügy. Tudom, segít a gyónás és az ima. A lelki megtisztulásban biztosan. De a kétszínűséget, a nem egyenlő elbírálást talán nem kéne ebbe a kategóriába vonni. Mert az nem lelki gond és teher, hanem egyszerűen emberi hülyeség.
Az meg már tényleg nem keresztény magánügy. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr60136077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patyomkim 2007.08.09. 15:34:10

A vallás totál magánügy. Az a baj, hogy a politika ebben is bele akar szolni. Tudom néhány egyház vevő is erre, hiszen ők meg a politikába akarnak beleszolni, de csak azért, mert nagyon féltik a kétezer éven át megszerzett előjogaikat. Meg aztán azt sem szabad elfelejteni, hogy kereszténység nélkül talán európa sem lenne. Egyszerüen össze vagyunk nőve, és valahogy jó lenne megtalálni a közös hangot. Ehhez azonban a politikának teljesen ki kéne vonulni erről a területről.

Laugh 2007.08.09. 16:23:49

Vajon mit várhatunk azoktól akik vízet prédikálnak és bort isznak? Mit várhatunk azoktól akik a lelkünk védelmét politikai maszlangokkal színesítik? Jobban tesszük, ha saját hitünket és lelkünket nem bizzuk olyanokra akik csak vissza élnek ezzel. Pedig a hitre, a vallásra szüksége van mindenkinek. Mert nélküle egyszerűen nem lehet élni.
süti beállítások módosítása