Mai hírek, Buddha tanulsága

2007/08/29. - írta: lalolib

Ma rövid leszek. Tudnék hosszabban véleményt nyilvánítani, de úgy gondolom, most fölösleges. A hírek mindennél többet mondanak:
Tomcat Mokkabeli zsidózására a TV2 ennyit reagált: "ez a TV2 hatásköre, akár csak az is, hogy a jövőben szerepel-e még Tomcat a Mokkában"
Szetey Gábor államtitkárt sértő módon ábrázoló képet rakott ki ma oldalára a Lánchíd Rádió online szerkesztősége.
A rádió egyik munkatársa így értékelte a helyzetet: "Minden lap maga dönti el, milyen cikket ír, milyen képet rak hozzá, és hogyan szerkeszti." Az ügyeletes szerkesztő - akit közben gyorsan kirúgtak - a Fidesz önkormányzati képviselője.
Morvai Krisztina független (sicc!) jogász szerint fizikai védelemre is szükségük van az embereknek, ha jogtalan támadás éri őket. Mindezt nem a magyar rendőrségről mondta, hanem a Magyar Gárdáról, amit már a Fidesz sem nézz jó szemmel. Itt csupán annyi a bibi, hogy ott már nincs jó szem, csak rossz, az meg úgy sem lát semmit.
Tanulságként, Anthony de Mello története Budbháról:
"Egy nap Buddhát halálosan megfenyegette ANgulimal a bandita.
- Akkor légy olyan kedves, és teljesítsed utolsó kívánságomat - kérte Buddha. - Vágd le azt az ágat.
A bandita kardjának egyetlen suhintásával levágta, majd azt kérdezte:
- És most?
- Tedd vissza! - kérte Buddha.
A bandita felnevetett:
- Ha azt hiszed, hogy ezt bárki is meg tudná tenni, hát bolond vagy.
- Ellenkezőleg. Te vagy a bolond, amiért azt hiszed, hogy hatalmas vagy, mert sebesíteni és rombolni tudsz. Pedig az gyerekjáték. Aki igazán hatalmas, teremtésre és gyógyításra képes."

Mi vajon mire vagyunk képesek? 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr22152319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santiago-Toth · http://santiago-toth.blogspot.com 2007.08.30. 09:10:16

A hírek szarok, de a Buddha történet remek!

Rhinoceros 2007.08.31. 16:49:18

Ez még nem minden: kizárták a leányfalusi fideszes képviselőnőt is aki például ezeket a mondatokat írta: "Várható volt, hogy ez lesz. A zsidó Kurvaországiak mindent megtesznek, hogy kimossák végrehajtó hóhér fattyaikat. Nem volt elég a magyarok gyilkolászása szeptemberben, októberben, most már az erőszakra is bíztatják őket. Eljön még a mi időnk! Mi fogunk ítélkezni felettük. Keserves lesz számukra" Ha még kiváncsiak vagytok a szörnyűségeire, akkor az itt lehet olvasni: www.hirszerzo.hu/cikk.a_zsido_kurvaorszagiak_-_kizartak_a_fideszbol_az_antiszemita_kepviselot.43588.html
Egyszerűen nem is hiszem el, hogy ilyeneket le lehet írni. És Fideszes, meg jobbik, meg gárdatag...röviden: jobb oldali politikus.
süti beállítások módosítása