Erős Pista esete az Erős Naranccsal

2007/12/09. - írta: lalolib

Erős Pista már napok óta izgatottan fészkelődőtt az üzletek polcain. Ha meglátott egy "árufeltöltő" bilétával közeledő egyént már görcsbe rándult a gyomra. - Vajon most fognak lecserélni? - kérdezte már szinte reménytelenül önmagától. Félt. Féltette a pozícióját, félt attól, hogy ezen túl a vevők már nem őt, hanem a várva várt "erős narancsot" fogják használni ételük ízesítésére. Azzal tisztában volt ő is, hogy fontos az erős és magabiztos jelenlét. Bár ő meg volt győződve arról, hogy benne van még erő és még el tudja látni a feladatát, de tudta azt is, most nagyon erős a vágy egy új és még erősebb jelenlétre. És ez most megkérdőjelezi helyét a polcokon. A mellette lévő mustárral sem nem volt felhőtlen a viszonya mert az minél nagyobb helyet követelt magának és naivul azt hitte, hogy az emberek a virsli mellett már ételekben is őt fogják használni. Mivel azonban észrevette, hogy benne is van szorongás és vele együtt minél szorosabbra akarja zárni a polc kihasználatlan területeit, bátortalanul, megszólította:
- Mond csak barátom, most mi lesz velünk? Jön az Erős Narancs vagy nem jön?
- Nem tudom komám. Bár féltem a biztonsági őrtől, de éjszaka titokban "meghekkeltem" a használati utasítást, de vagy én nem értek hozzá, de olyan túl sok konkrét dolgot nem találtam benne. Írják, hogy csökkentik a káros anyagok összetételét, de azt még véletlenül sem írták oda, hogy mennyivel? Fél százalékkal, vagy talán egységesen 20 %-os lesz? Bátorság kell hozzá tudom, és szerintem a vásárlók attól még nem fognak több narancsot venni, ha egy kicsivel kevesebb lesz benne a káros anyag. Azt egyszerűen észre sem fogják venni.
- De akkor mi lesz az emberek egészségével?
- No komám ez a rész nagyon tetszik. Mert itt a megelőzésen van a hangsúly! Aki már beteg, annak már úgyis mindegy. De aki még egészséges, de valamikor biztos, hogy beteg lesz, azt kell megőrizni a társadalomnak. A többit meg úgyis leselejtezik ha lejár a szavatosság.
- És mi lesz a bezárt raktárakkal? Ki fognak újra nyitni ahogy ígérték a bezárások idején?
- Tenni fognak ellene.
- És vajon mit?
- Azt nem tudom, de nagyon fognak tenni ellene, az biztos. És itt ez a lényeg. A tenni akarás, a nyögés helyett. Bizakodásra, szép szavakra és hitre van szüksége a vevőknek. Nem hazugságra!
- De akkor mi lesz az öreg termékekkel? Azok nagyon várják a 14 hónapos hosszabbítást amit még tavaly ígértek nekik.
- Az bizony elfelejtődött! Nem hazugság komán ez, hanem realitás. De van helyette más! Tudod ebben a 96 oldalas leírásban azért vannak okos dolgok is ami neked is a hasznodra válik. Mert gondolj csak bele, ha valaki túl sok erősséget rak a levesébe és ettől nem kap majd levegőt, a mentők hamarabb fognak kiérni hozzá. És az orvosok is kezesebbek lesznek mert emelni fogják a fizetésüket. És ettől nem lesz hálapénz. És vizitdíj sem lesz aminek majd a háziorvosok nem fognak örülni.
- No meg azok a vállalkozók akik éppen mostanában törik a fejüket, hogyan lehetne tanfolyamot indítani az automaták kezelésének megtanítására. És akkor még nem is beszéltünk a bankjegy simítást végzők vállalkozásokról! Mi lesz akkor az automatákkal?
- Majd narancsot fognak osztogatni azoknak akik hálapénz helyett csak kezet fognak majd az orvosokkal.
- Képzeld el haver, hogy jártam a múlt héten. Békésen néztük ahogy pakolják a majonézeket a polcokra, mire odajött segíteni a biztonsági őr és durván arrébb lökött minket! Az egyik társam össze is tört! De remélem ennek is vége lesz, és majd jön egy valami civil ellenőrző, és megvédi a jogaimat és megvéd a brutális hatóságtól, mert.... - a torkán akadt a szó, ismét görcsbe rándult a gyomra, a kupak fészkelődni kezdett az üveg tetején.
Ismét feltűnt Viktor, az árufeltöltő és diadalittasan tolta maga előtt a megpakolt szekerét. Ahogy a bejárat felé nézett feltűntek a vásárlók is. Mosolyogva, tapsolva és éljenezve. Zászlók is lengtek, egy kisebb csoport valamilyen egyenruhában masírozott, a B-közép "Hajrá Magyarok, Hajrá Magyarország" kiáltással üdvözölte a mestert, aki tanítványai segítségével osztogatta a 96 oldalas anyagot, mely egy szebb is jobb jövőt ígér.
Úgy legyen.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr49257677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angelina 2007.12.09. 13:23:57

szerintem csak tréfa az egész. pedig annak sokkal több. végre egy megfontolt program. erre vártunk.

Benda 2007.12.09. 13:40:10

Angelina, ha inkább Brad Pittel foglalkoznál, talán megértenéd az írás lényegét. Ezen kivül én még a programot is elolvastam, amit inkiább neveznék Orbán Viktor irói munkásságának a részének. Ettől független nem rossz anyag, vannak benne jó gondolatok, de nem megy túl a gondolatak terén. Mit lehet kezdeni azzal, hogy csökkentsük az adókat és azzal majd több fog befolyni az államkasszába? Ez elmegy egy közgazdasági iskola első osztályába, de nem egy kormányprogramba. Folytathatnám, de nem teszem, mert szerintem el sem olvastad az anyagot.

64bit 2007.12.09. 13:53:35

Ehhez liberálisként csak annyit füznék hozzá, hogy nem rossz anyagot dobtak a piacra Viktorék. Nem egy konkrét kormányprogram, hanem egy vitaanyag, egy vázlat, melyben vannak számomra butaságok, de vannak okos dolgok is. Például a rendőrség erős civil felügyeletével nagyon egyetértek.

BigFeri 2007.12.09. 14:07:53

Csak nehogy elolvassa egy szadesz fönök amit íretál 64bit, mert akkor azonnal leadhatod a tagkönyvedet...he-he.

Pirates 2007.12.09. 14:16:56

Nézzetek már magatokba hülyegyerekek! Nekünk legalább már van elképzelésünk, nektek meg csak szarásotok van a gatyátokba. Ha nem értitek az egészen akkor irány oda ahová valokvagytok, a sötétségbe.

64bit 2007.12.09. 15:13:47

Belőled is előjött az igazi éned. Tudod én azért is vagyok liberális mert tisztelem az embereket és mások véleményét. Nem haragszom rád Pirates, ez is egy vélemény. Mellesleg nem vagyok párttag és soha nem is voltam.

bogi80 2007.12.09. 15:17:57

Tetszik hogy visszatértél a stilusodhoz! A Fábry irásodhoz direkt nem akartam hozzászolni, mert annyi ocsmányságot olvastam az elején, hogy inkább kihagytam. De ez most nagyon tetszett!

Sparrow 2007.12.09. 15:37:44

Úgy látom benneteket már az is zavarba ejt ha előkerül egy értelmes jövőkép. 64bit: olvastam én is és most már egyértelmü, hogy hová kell állnom. Én az \"Erős Narancsban\" bizok. Ideje lenne az Erős Pisták és Mustárok távozása.

Belfegor 2007.12.09. 16:29:19

no ezt megkaptuk. Tök röhej amit a fidesz müvel ezzel az orszáőggal. Ez nektek program? Viktor beszédeinek egybeolvasott kivonata. Ettől leszünk erősek? Lószar.

Pirates 2007.12.09. 16:41:31

Belfegor neked a pokolban a helyed a gyurcsányod mellett.

kisviktor 2007.12.09. 16:44:16

Isten barmait összefujta itten a szél. Ne törödj velük PIRATES, ezzekkel nem lehet vitázni ugysem.

Maszkulin 2007.12.10. 09:27:20

Valaki itt nagyon elfelejtette az igéreteit, vagy egyszerűen csak hazudott 2006-ban. Hol a 10 %-os járulékcsökkentés, hol a megemelt diákhitel, hol a lakáshitel adókedvezménye, hol a 14 havi nyugdij, hol az autópálya kedvezmény...stb. Ehelyett kaptunk egy nagy semmit. No uraim akkor ki is hazudik itten?

csá_bús 2007.12.13. 11:31:20

Ez a 96 oldalas "program" a kötelező olvasmányok röviden sorozat új kötete, a címe OV köz(rö)helyek röviden.
Mint azt egy régebbi írásod kommentjeként már megjósoltam, semmi konkrét program, csak nesze semmi fogd meg jól!
Semmi kézzelfogható, számszerűsíthető!De ebben profit alkotott a Navra-csicska csapat.

tesoka 2007.12.15. 21:31:39

Tudjátok, nekem semmi bajom nincs a naranccsal, sőt ha elég édes még szeretem is, de még is csak egy gyümölcs, ami elég gyorsan romlik ha túl soká hadják a polcon. Vegyétek már le és egyétek meg, vagy ha nem kell....dobjátok ki! ez még is csak egy gyümölcs.........!
süti beállítások módosítása