Sarkozy és az "elkúrtuk" szabadalmi joga

2007/09/26. - írta: lalolib

Nicolas Sarkozy, a magyar ősökkel rendelkező francia államfő lebukott. Eddig azt hittem, azért jött hazánkba látogatóba, hogy ismerkedjen az ősökkel, hogy végre egyen egy jó pacal pörköltet, hogy tanuljon néhány szót magyarul. Aztán a miniszterelnöke elszólta magát. Azt mondta, hogy az államadóságot és a deficitet illetően "túl sokáig titkoltuk el az igazságot a franciák előtt". Akkor még Sarkozy "csak" belügyminiszter volt.
Röviden szólva, hazudtak. Gyurcsányosan mondva, elkúrták.
Persze a franciák, akik Guillaume Apollinaire, Honoré de Balzac,  Anatole France írásain, vagy Antoine de Saint-Exupéry Kishercégén nőttek fel, megtanulták a kulturált beszédet is. Ők az elkúrás és a hazugság helyett mentalitásváltást emlegetnek és Jules Verne szerű titkokról beszélnek. Pedig csak rájöttek ők is, költeni csak annyit szabad, amennyit megtermeltünk.
Közgazdasági okfejtés helyett térjünk vissza Nicolas Sarkozyhez (mellesleg már másodszor tévesztem el nevét, mindenáron Sárközynek akarom írni) aki az udvariassági látogatás helyett, tanulni jött Magyarországra.
Meglátogatta Sólyom Lászlót, valószínűleg kíváncsi volt rá, hogy egy "gyenge államfő" hogyan viszonyul a kisebbségi, nemzetiségi kérdéshez. Sólyom szerint sok magyar él az államhatáron kívül, Sarkozy szerint meg náluk túl sok idegen él a francia államhatáron belül.
Gyurcsánnyal való találkozást nagyon várta már. Érdekelte, hogy mi mennyit és főleg mióta nem mondunk igazat, és nagyon megszerette volna tanulni az "elkúrtuk" szót is.
Orbán Viktortól azt kérdezte, hogy vajon az ellenzék meddig tud elmenni egy ilyen bejelentés után. A tüntetésekről, a rongálásokról, az autók felgyújtásáról már vannak tapasztalataik, és a rendőri túlkapásokban is otthonosak, de ez a magyar népszavazósdit Sarkozy nem nagyon értette. Viktor valószínűleg elhallgatta a "civil" jogász fórum állásfoglalását a rongálók védelméről, hiszen a párizsi zavargások idején épp Sarkozy volt a belügyminiszter és népszerűségét is a határozott fellépéseknek köszönhette. És Sarkozy jobboldali politikus. Emelett harázott és keménykezű. És nem nagyon híve a szociális piacgazdaságnak, amit most Viktor meghirdetett. Nem is lehet, hiszen a jobbközép kormány hírdette meg a radikális változtatásokat a közkiadások tekintetében, ahol éppen a jobboldali kormány költekezett túl az elmúlt években. Meg a baloldali is, Mitterand államfősége idején.
Épp úgy, ahogy nálunk is. Jobbról és balról sem mondták el az igazságot, mert nem szokás. Nemcsak nálunk, de úgy látszik a franciáknál sem. No meg a németeknél, ahol Merkel asszony is szigorítások bevezetését tervezi. Mert ők is elkúrták.
Lassan egész Európáról kiderül a nagy elkúrás. A végén még Gyurcsány beszólása nemzetközi védjeggyé fog válni. Talán még szabadalmaztatni is kéne. A jelen állás szerint elég sok bevételt tudna kaszirozni belőle az ország költségvetése.
A sok elkúrás miatt, most jól jönne egy kis plusz pénz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7177366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása