Jack Sparrow kapitány esete a tisztasági csomaggal

2007/10/08. - írta: lalolib

Miután Jack Sparrow kapitány megtalált minden létező és mesebeli kincset néhány évig unalmasan ringatta magát az óceán hullamáin. Ahogy azonban a kalózoknál lenni szokott, az unalmat általában nem szeretik, ezért úgy döntöttek, újabb kincsekre vadásznak. Szólni akartak Orlando Bloomnak és Keira Knightleynek is, de Orlando végre egy igazi filmet forgatott, Keira meg inkább anorexiás gondjaival bibelődött és addig nem volt hajlandó leszállni a mérlegről amíg az nem mutatott 40 kilót. Rendező sem akadt, forgatókönyv iró meg már a második részben nem igazán tudta, hogy miről is ír, így Sparrow kapitány kénytelen volt a technika vívmányait használva keresni egy újabb mesés kincses kalandot.
Így jutott tudomására, hogy létezik egy ország, valahol Európa közepén, ahol még vannak feltáratlan lehetőségek. Bár vannak kalózok ott is szép számmal, de amatőrök és elég hamar lebuknak. Vagy a legénysége buktatja le, mint azt a szerencsétlen Zuschlagot.
Jack Sparrow, mivel már egyszer-kétszer megölték - de szerencsére feltámadt -, óvatos ember lett. Ezért álruhát öltött és rövid információszerzés után egyből a Parlament felé vette irányt. Ott lehet a legtöbbet lopni - kapta szinte mindenhonnan az ötletet. Jack megpróbálta faggatni az embereket, és bár az első rész után elvesztette varázslatos mosolyát, megtudta azt is, hogy kicsiben lop szinte mindenki, de nagyban abban a csodaszép épületben, a Duna partján szoktak. Mikor belépett az épületben, első gondolata azt volt, el kéne vinni az egészet, olyan szép. Csak az benne a bibi, hogy akkor a bennlévőket is vinnie kéne magával, azt meg nem jó, mert akkor a végén még őt, a kalózt is meglopnák.
Sétálva és figyelve az épületben hamar rájött, hogy itt több csapat is dolgozik egyszerre. Vannak itt pirosak, sárgák, kékek meg zöldek is. Tartott attól, hogy mivel egyedül dolgozik, majd túlságosan is feltűnő lesz, de hamar megtudta, hogy a csapatokon belül is vannak akik inkább saját zsebükre dolgoznak és nem szeretnek osztozni. Ezt tetszett Jacknek is, de hamar rájött, hogy ez ingoványos terület. Van mikor két különálló csapat magánzói egymással is összefognak a minél jobb eredmény elérésében. Hallotta, hogy a két nagy csapat talán felosztotta egymás közt a terepet és 20 %-os részesedésért dolgoznak. Ezt Jack kevésnek tartotta, meg osztozni sem szeretett volna senkivel, ezért tovább kutakodott.
Aztán beleütközött valami Gyurcsány felé tisztasági csomagba, melytől ideges lett egy kicsit. Először azt hitte, hogy mosakodnia kell mert bűzlik a rumtól és azt még a tengeri víz közelségében sem szeretett. Kivétel csak akkor volt mikor Keira is erre kérte, de most ő nincs itt - tudják, valamelyik illemhelyen épp most szabadul meg aznapi ebédjétől - és más kedvéért meg nem is állna a zuhany alá. Véletlenül összefutott valami kimondhatatlan nevű település polgármesterével és nagyon hasznos infókat kapott ezzel a tisztasági csomaggal kapcsolatban. Bár a mesemondóról kiderült, hogy imád búzát égetni és több milliót érő traktorokkal utakat elzárni, de gyanús volt Sparrow kapitánynak, hogy állandóan a pulzusát méregeti. Meg is kérdezte, mi a baj.
- Tudod Jack, nem akarok mégegyszer stresszes sokkot kapni mint akkor mikor meghallottam Feritől azt a tisztasági csomagot. Pedig a vérnyomásom jó, a bélműködésem is rendbe van, csak néha-néha jön ki egy kis csendes pöfeteg, de mikor meghallottam, hogy nem lehetek szeretet népem vezére Battonyán, hát felment a pulzusom majd kétszázra. De itt van, olvassa el maga is, de vigyázzon az egészségére! - motyogta karján vérnyomásmérővel a képviselő és tovább állt.
Jack meg leült a parlamenti folyosó titkos, dohányzós részébe és elkezdte olvasni a tisztasági csomagot. Szemöldöke hamar ráncos lett és az 5.pontnál ahol a vagyonosodási vizsgálatokról esik szó, kétségbeesetten nézett a battonyai búzaégető után mert úgy érezte pulzusa neki is a kétszáz felé közeledik. Az meg ugye halálos, de mivel volt már része ilyen élményben, tovább olvasott.
Lehangolta a tisztasági csomag. Úgy gondolta, ha bevezetik, itt már nem lesz lehetőség lopásra. Vagy már nincs is mit ellopni, de ez már mellékes. Jött ugyan az információ, hogy szinte senki sem szereti ezt a csomagot, de már későn.
Jack Sperrow kapitány úgy döntött, tovább áll. Meg aztán felhívta egy rendező, hogy érdekli-e a 4. rész, amire már Orlando és Keira is rábólintott. Lelkesen fogadta a hírt, de kikötötte, hogy ezek után már csak olyan kincseket hajlandó lopni, amit egyetlen tisztasági csomag sem véd. Mert mosakodni még Keira kedvéért sem szeretne.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr71190105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TonyMontana 2007.10.08. 14:19:41

Ez állati duma haver! Honnan a fenéből jön ki belőled ilyen szellemi "pöfeteg"? Egyszerűen imádom.

Nagyapó 2007.10.08. 15:16:11

Csatlakozom az elöttem szólohoz.

Fenyi · http://fenyi.blog.hu 2007.10.08. 15:45:40

Két hónapos külföldi robotolás után már ezért érdemes volt hazajönnöm. Gratula Lalolib!

TonyMontana 2007.10.08. 15:53:01

Elfelejtettem az előbb, de nagyon találó a kép amit szerkesztettél. A parlamentből kisétáló disznó, előtte a guruló forintokkal, ügyes és találó, és igaz.

Barsil 2007.10.08. 16:38:06

Keira azért még anorexiásan is remek. Nem lepödnék meg azon sem, ha csak média találta volna ki. Tudom, nem róla szól az írás, de őt azért megvédem. Söt tiltakozom, hogy ilyen szinben tünteted fel. Ez azért nem komoly, de azért mégsem volt szép tőled az a illemhelyes mondat.

tesoka 2007.10.08. 21:25:49

A legjobb szöveg, amit a mai nap olvastam! Nagyon várom a következőt.....Hajrá Lalolib!

Maláj tigris 2007.10.09. 11:17:45

Ez meg hogy a fenébe pattant ki az agyadból? Nagyon tuti duma. Nem jártam még itt, véletlenül találtam rád a blog.hu-n. Jó néhány írást végiolvastam, egyéni a stilusod. Azért észrevehetően egy irányban forgatod a tollad

indigó 2007.10.09. 15:52:36

Ki kéne herélni az egész baloldalt mert lopnak, csalnak és hazudnak reggel, délben és este. Ez is jó duma ugye?

Benda 2007.10.09. 17:46:38

Csak remélem lalolib, hogy nem te szerkesztetted ki indigó véleményét, mely a főoldalon a kommentek között még látszik, de most ahogy irom a hozzászolásomat, már nem. Mert én már vártam, hogy valakinél elpattanjon a húr és elővegye a szokásos demagógiát. Erősitsd meg légyszí!

Lalolib · http://lalo.blog.hu 2007.10.09. 18:22:34

Valószinűleg a hiba az "ön készülékében" van, mert én látom és olvasom is indigó véleményét. Kiszerkesztésről még véletlenül sem eshet szó, mert azzal önmagam értékitéletét cáfolnám meg. Nem véletlenül Opera böngészőt használsz? Az ugyanis nem nagyon szereti az indapass belépéseket és képes furcsa dolgokat produlkálni. Mindentől függetlenül köszi, hogy szóltál!

Benda 2007.10.10. 11:37:10

Úgy illik, hogy vádló visszavonja a keresetét. Igazad volt, amit az Opera nem látott, az IE7 már igen. Úgy látszik az Opera nem szereti a barmokat.
süti beállítások módosítása