Erős Magyarország?

2007/11/28. - írta: lalolib

Az elmúlt hétvégén Erdei "Madár" Zsolt a mérkőzés előtt azt mondta: erősnek és felkészültnek érzi magát. Aztán a megnyert mérkőzés után már nem tartotta magát sem erősnek, sem felkészültnek. A foci válogatott is az egyik legerősebb csoportba került a VB sorsoláson és kedvenc csapatomnak is sajnos elég erősnek mutatkozott az őszi szezon az NB-II keleti csoportja. Ősszel számos csoport érezte erősnek magát annak ellenére, hogy a legtöbb esetben erős rendőrséggel és még erősebb vízágyúkkal futottak össze. Korábbi főzsarunk is erős rendőr hírébe állt, mégis repült egy sikertelen TV székház védés és egy sikeres tüntetés szétverés után.
Ezen túl személy szerint kimondottan kedvelem az Erős Pistát a levesekbe, melynek az a legnagyobb előnye az erős paprikával szemben, hogy szervezetem türőképességéhez igazodva tudom adagolni. Nem kell fölöslegesen levegő után kapkodni és a fejem sem akar szétrobbanni a túlterheltségtől.
Ez az egész csak onnan jutott az eszembe, hogy december 8.-án  Fidesz közzé teszi saját reformprogramját "Erős Magyarország" címmel. Azzal nem árulok el túl nagy titkot, hogy a Fideszt, mint jobboldali, néppárti képződményt ideológiai sikon nem nagyon kedvelek. Ettől függetlenül nem szeretném a strucc picinyke agyával gondolkodni, és nem is akarom a fejem homokba dugni, ezért kiváncsian várom a dokumentumot. Az elmúlt időszakban ugyanis többször vágtam már jobboldali barátaim (vannak azért még ilyenek is) fejéhez, hogy ideje lenne már az állandó NEM szó helyett tényeket is közölni. Mert lehet, hogy amit most csinálnak, az nem jó. De addig amíg nem tudjuk, hogy a másik fél hogyan akarja, addig nincs is másik alternativa.
De most december 8.-án már lesz. Most már tudni fogjuk, hogy az állandó nem mögött mi is rejlik.  Megtudjuk, hogy a gazdaság élénkítéséhez hány százalékos adócsökkentést fogunk kapni, hogy a bezárt kórházakat mikor fogják újra nyitni, hogy az eltörölt vizitdíjakból kieső bevételeket miből fogják pótolni a háziorvosok és a kórházak részére, hogy az egész európán végigsöprő nyugdijreformot hogyan képzelik el hogy a becsödölt egészségbiztosítási pénztárt hogyan állítsák talpra állami pénzből..és sorolhatnám tovább, de inkább várok még néhány napot és remélem okosabb és bizakodobb leszek.
Mert erős Margyarországot igérnek. Persze igéretekből eddig is kaptunk eleget, aztán azokból sem lett semmi. Most nem akarok előre jósolni, azt meghagyom a javas asszonyoknak, de egy kicsit tartok attól, hogy konkrét dolgokat most sem fogunk kapni. Csak igéreteket, a szokásos Orbán beszédek kivonatát - ezt legalább majd nem pénzért árulják a könyvesboltokban - és a végkövetkeztetést: magyar polgárok összefogva egy erős Magyarországot fognak építeni, mert más alternatíva mint ők már nem létezik.
Csak nehogy úgy járjunk mint Madár, aki erősnek érezte magát amiből azonban a mérkőzésen nem sokat láttunk. Ettől függetlenül Madár azért nyert.
A végére csak egy költői kérdés maradt: és mi fogunk itt nyerni valaha? 

6 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr60245232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2007.12.30. 20:06:36

Készüljönk vagy ne az egészségbiztosítási pénztárakra? Mi lesz még ebből...Az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot. A nagy-nagy eseményről ami December 17-én történtEgészségügyi Minisz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benda 2007.11.28. 12:58:48

Naivitás azt hinni, hogy a fidesz majd konkrét dolgokat fog mondani. Jön a szokásos mellébeszélés és kész. Ne is várjunk konkrét válaszokat mert azokat be is kéne tartani.

Gwendolin 2007.11.28. 19:51:04

VÉgre a másik oldalról is jön egy kicsinyke öszinte szó. Nem kell aggodni, biztos vagyok benne, hogy minden kérdésedre választ fogsz kapni é sutána lehet átálni szépen sorjában.

Szepessy Feri 2007.11.28. 19:59:38

Óh fiatalos naivitás! Kedves Gwendolin, van még néhány napod az ábrándozásra. És utána jön az ébredés.

csá_bús 2007.11.30. 07:26:37

Úgy gondolom én is, hogy konkrét, határozott és erős válaszokat fogunk kapni minden kérdésre! Konkrétan: NEM, határozottan: AZÉRT,MERT CSAK és "erősen": ELQRTÁK! Ugyanis ez az ellenzék teljes szókincse!!:)

BiilyTeam 2007.12.01. 11:14:27

Miért gondoljátok, hogy a másik (jobb!!!!) oldalnak nincsenek elképzelései? Ebből a szarból valahogy ki kéne kecmeregni. Vagy ti imádjátok a büdösséget?

csá_bús 2007.12.01. 17:13:23

Biily Team! Csak egyetlen egy olyat említs, amikor a jobb oldal azt mondta, hogy ez így nem jó, hanem ez+ez a konkrét javaslatunk a probléma megoldására! Csak azt hallani, hogy vonják vissza, elqrták, monnyonle! Pont az a baj velük, hogy ők is csak kevergetni szeretik a szart!!! Sajna van aki mindezt mind megeszi! Jó magam nem szeretem a kíbiceket! Van egy régi szép kártyás mondás: kíbicnek kuss! Egyéb iránt én középen állok, így mind a jobb, mind a bal nekem másik oldal. Úgy gondolom egyik oldal sem bírtokolja a bölcsek kövét!
süti beállítások módosítása