Fábry, a keresztény showman

2007/12/02. - írta: lalolib

Fábryról, mint showmanról nem akartam írni. Bohócnak, egy soha fel nem növő gyereknek tartom, akinek helyenként igazán remek a humora, de a legtöbb esetben nem tud különbséget tenni vulgáris kocsma humor és a színvonalas szórakoztatás között. Hogy most mégis szentelek rá néhány mondatot, az csak azért van, mert szokásos otromba módján sértette meg Göncz Árpádot.
Nem a show műsorában, mert ott már megszoktuk, hogy államférfiakat köpköd, hanem egy konferencián.
Az Értünk Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezet előadáson. Fábry Sándor mint keresztény értelmiség. Közröhej. Egy olyan ember akinek viccei a fingás és a szaros gatya köré épül, akinek a humora és poénjai mindennek elmondhatók csak annak nem, hogy azok a keresztényi erkölcsöt mintázzák. Azt eddig is tudtuk, hogy a jobboldalhoz ál közel, amit családi hozományként még tisztelni is tudok. De mint keresztény értelmiségi? Akik meghívták vajon egyetlen show műsorát sem látták? Vagy az csak a show része és semmi más? A poénok, a kissé rasszista beszólások, a kulturálatlan viselkedés csak a nézőknek szól? És Fábry ha lelép a színpadról és nem kell többé a súgógépet olvasnia akkor egyből egy keresztény értelmiségé válik? Kétlem, de őszintén nem is nagyon érdekel.
Az már inkább, hogy olyan embert gyanúsított (vagyis helyesbítve: akinek kérdést intézet) aki életével, munkásságával, egyéniségével sokkal jobban illene a keresztényi értelmiségek közé, mint Fábry.
Akit ténylegesen elítéltek 56-os szerepvállalása miatt, és aki az életfogytiglanis ítéletről egy fórumon csak ennyit mondott: "több mint másfél év után először tudtam úgy elaludni, hogy nem világított a szemembe kétszázas lámpa, nem rugdosták a vasajtót félóránként végig az egész folyosón."
Aki nem csak elitélt volt, de író és műfordító is, akinek a nevéhez olyan írások tartoznak mint a Sarusok vagy a Magyar Médeia. És akkor nem is szólva azokról a fordításokról melyek nagyon sokunk irodalomhoz való viszonyát határozta meg. J.R.R. Tolkien: A gyűrűk ura, Malcolm Lowry: A vulkán alatt, William Golding: A legyek ura.
Nem is akarom tovább méltatni Göncz Árpi bácsi életútját mert azt nálam sokkal hivatottabb emberek már megtették. Úgy érzem egy Fábrytól még megvédeni sem kell, hiszen ahogy Kőszeg Ferenc nyilatkozta, párbajképtelen emberrel egyszerűen nem illik párbajozni, mert ezzel egy szintre emelnénk a párbajozó feleket. És Göncz Árpád, aki az életével és a munkásságával vált keresztény értelmiségévé, azt nem szabad egy napon említeti Fábry Sándorral, aki csak mint meghívott vendég volt jelen, valószínűleg tévedésből. Végül egy emlékkép Árpi bácsiról. Talán 15 éve ezelőtt egy 56-os megemlékezésen a fütyülök (már akkor is voltak, csak most már még vénebbek és még szenilisebbek lettek) rondítottak bele a beszédébe. Ha jól emlékszem nem is fejezte be, vagy talán el sem tudta kezdeni, de ez most mellékes. Nekem nem ez maradt meg az emlékezetembe. Hanem a tekintete, a szomorúsága, a csalódottsága. Lelépett a színpadról és akkor úgy gondoltam, ez a csodálatos ember elvesztette örökre a hitét. De néhány óra múlva az őt kérdező újságíróknak csak ennyit mondott:
"A múlt rajta hagyta az országon a nyomát, még itt él az állampárt erkölcsi hagyatéka. Az a 40 év, amelyet ugyancsak hosszú időbe telik önmagunkból, a társadalom egészéből kigyomlálnunk. Itt él a félelem a múlttól és a jövőtől. Mint ahogy mindezekkel együtt itt él a közös cél, remény, a vállalkozókedv, az összefogás igénye is. De sokunkban csalódás, testetlen gyűlölet is."
2007-ben a testetlen gyűlölet egyik szítóját úgy hívják, hogy Fábry Sándor, a keresztény (??) showman.

412 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3249521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VIII. Nagyapó blogja 2007.12.02. 21:28:56

EmlékezetfrissítésA Havas Henrik által Fábrynak tulajdonított (egyébként egyes kommentelők szerint nem pontosan úgy elhangzott, valójában a kérdés megvizsgálását szorgalmazó) kijelentés nyomán ismét heves vita támadt arról, hogy most akkor Árpád at...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabest1 2007.12.02. 13:26:42

aki keresztény, nem biztos hogy értelmiségi, sőt a mai világban...

mccarthy 2007.12.02. 13:32:43

Jajj, ez valami csodálatos, amit írtál. Könny szökik a szemembe a fantasztikus Árpi bácsitól, meg szirupos ömlengésedtől. Nédd má' nem tudott aludni, ezt írta a nagy Ő, és én kápénak veszem minden gyöngybe öltözött sorát. Szeretem, amikor ilyen bő nyállal folyik a szopás, mint amikor kezet csókolt Kende a Jancsónak, vagy, hogy Faludyt is mindenki Gyuri bácsizta, ez nagyszerű, óh ez a személyi kultusz. Ez a szuperlativuszokban említett ember elveszítette a hitelességét, legalábbis mint ötvenhatos, amikor összeállt az SZDSZ-szel, amely pedig házaséletre lépett a volt kommunistákkal. Mint Mécs is. Furcsa, hogy pont róluk terjedt el a besúgóság, már régen is. :-) Éljen a Patkány nevű ügynök!
Ja, és mielőtt valami kis nyomorék el kezd fideszezni, jelzem utálom azt a bandát is. Meg az ilyen émelyítő seggnyalást is, amit te oly' megható könnyedséggel végzel..:-) Bizonyára nehéz lehetett úgy pötyögni, miközben a seggszőrszálakat piszkáltad fogaid közül..:-))

SzMiki 2007.12.02. 13:33:17

Fábry nem mondott semmi újat, az 56-ok között köztudott, hogy Göncz Árpád besúgó volt. Mécs Imréről is hasonlókat mondanak.

zon 2007.12.02. 13:36:36

Ez a keresztény polgár oktatta a publikumot egy korábbi műsorában: "Hogyan hugyozzunk vandégségben a mosdókagylóba?"Mint elmondta, ez nála rutin.

chavezbox 2007.12.02. 13:36:49

Csak azért nem olvastan el soha magyarul a Gyűrűk Urát, és nem is fogom elolvasni magyarul mert "Takony/Patkány" besúgó bácsi fordította. Angolul imádtam, és a kedvencem.

"Takony/Patkány" bácsi (ez volt a besúgó neve a börtönben, a cellatársait lehet faggatni róla, ezt meg tették sokan, és sajnos rengeteg politikai foglyot tett még jobban tönkre!) nekem nem "árpi bácsi"-m.
Különböző emberek, különböző vélemények...
Na persze, ezt tudni kell elfogadni.

Neked attól még lehet a kedvenced. Se nem leszel jobb, se nem leszel rosszabb, mert ez a véleményed. Fábrynak meg lehet ez a véleménye. Ettől se nem jobb, se nem rosszabb. Ez a "keresztényi" értelmiségezés meg már 10 éve is gáz volt, olyan drágabolgáruras.

További izgalommentes, jó hétvégét kívánok!

cool-trane 2007.12.02. 13:38:48

Egy igazság igazság marad függetlenül annak a személynek a jellemétől, aki éppen kimondja, Vagyis nem kell Fábry vélt vagy valós jellemhibáival foglalkozni. Inkább arra a kérdésre kell koncentrálni, hogy besúgó volt-e Göncz Árpád. A rendelkezésre álló indirekt bizonyítékok alapján nem. Ugyanis nem jelent meg ilyen tartalmú tényközlés a sajtóban. És amikor Antallnak már komoly bajai voltak az általa választott Gönczcel, akkor sem játszotta ki a besúgó kártyát feltehetően két ok miatt. Az egyik, hogy úriember volt, amásik, hogy valószínűleg nem létezik ez a kártya. Viszont sokkal problematikusabb Göncz szerepvállalása Magyarország kettéosztásában, illetve pont abban a viselkedésében, amit a kifütyüléskor felvett, illetve mindazon eseményekben, amik a kifütyüléshez vezettek, és sokkal súlyosabban a kifütyülés utóéletének médializálásában.

Ordas 2007.12.02. 13:42:18

ál -> áll
intézet -> intézett
értelmiségé -> értelmiséggé
fütyülök -> fütyülők
emlékezetembe -> emlékezetemben

visszamehetnél az alapiskolába

kirill 2007.12.02. 13:44:02

Szarom le a besúgó Árpi bácsit nagy ívben. Köztudott dolog. Hogy jön ide Fábry fikázáa?

Tres 2007.12.02. 13:46:22

Egyetértek a posttal!

Amiatt meg szomorú vagyok, hogy olyan emberekkel lakom egy országban, mint az előttem szólók nagy része. :(

Max Hansen 2007.12.02. 13:51:41

Csak neked volt újdonság, hogy az a tetü besúgó volt? Árpi bácsi... rotfl

Toth Geza 2007.12.02. 13:52:34

Ha jol emlekszem, Arpi bacsi besugo volta mellett
az egy eleg eros indirekt bizonyitek volt, hogy
valahogy sohasem volt atvilagitva. Mintha pont
akkor tunt volna el a kozeletbol, amikor ezt mar
nem tudta volna tobbe elkerulni.

Es amig elnok volt, addig masokat atvilagitottak,
ot nem. Mintha a torvenyek is ebbe az iranyba gorbultek volna. Emlekezzunk, Torgyan doktort megneztek.
A koztarsasagi elnokot pedig nem, ha jol tudom.

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2007.12.02. 13:52:45

Úgy látszik a Magyar Nemzet olvasóinak ez a kérdés "köztudott". Ahogy sok más téboly is. Kár ezzel foglalkozni.

Peet 2007.12.02. 13:53:38

Tres, Fleto meg mondta ha nem tetszik valami el lehet menni ;)
Éljen Fábry! A cikk író meg egy barom aki nem látja a fától az erdőt.
sziasztok

Szerintem is 2007.12.02. 13:56:20

Abból indulok ki, hogy a "rendszerváltáskor" akik hittek valamiben, nagyon hamar kiszálltak a bizniszből... nagyon keváés példa van rá... és azok akik előnyös helyzetbe kerültek, azok viszont több mint GYANUSAK, jó ember nem volt és máig nincs közöttük. Trükköző, vállveregető, üzletemberek, gonosztevők, csalók, piti ügyeskedők, exhibicionisták, hatalmaskodó, mohó, ostoba banda... ilyenek között .. pedig - akkor Göncz árpi is valamiben sáros kellett legyen, hogy ezek a gennyes mocskos szdsz-msz-fidesz-mdf bandájukba bevegyék és szerepet szánjanak nekik. Nem féltek, hogy bántodásuk esik, emiatt a szereplő miatt, talán pont amúltjával tartották pórázon. Ha így volt, ne szemérmeskedjünk, mondjuk ki. Mindenki vállalja tetteiért a felelősséget. pont.

zigomer 2007.12.02. 13:57:16

Gondolom, ti is a keresztény értelmiségiek táborát erősítitek a patkányozással meg a taknyozással.

én 2007.12.02. 13:58:01

arra nem is gondol senki, hogy igaz lehet?

De szerintem 2007.12.02. 13:59:48

Hozzáteszem, voltak akiket a forradalomban vállalt hősködésük (szerepük) miatt lettek üldözöttek, és így mentesültek a büntetés alól. GÁ ült sitten is ez volt az ára, ne ítélj, hogy ne ítéltess. Nem tudjhatjuk belőlünk mit hozna ki a félelem és a kényszer. De ezt elkellett volna magyarázni az embereknek, mert egy félős sok másnak okozott további féléelmet, ahelyett, hogy tökösen kussolt és ült volna, ha komolyan gondolta volna a "forradalmat " is...

nemzeti liberalizmus · http://szabadelv.blog.hu 2007.12.02. 14:00:24

nagyon egyszerűen jön hozzá. ha egyszer göncz besúgó volt, akkor nevezzük annak. nah. kell ezt túlspilázni.

tres, ha szomorú vagy, el lehet innen menni. mindenkinek jobb lenne, nekem is.

peet. így van. :)

justblaze 2007.12.02. 14:01:51

Én Fábry műsorát akkor is élvezem ,hogyha mostanában tényleg nagyon fletóellenes beszólásai vannak. De attól még biztos, hogy maradni fog az RTL-en mert ott is a pénz beszél. Sok néző=pénz. Az pedig más dolog , hogy Fábry tényleg nem a keresztény értelmiség tagja de azért most kicsit durván nyaltad a te Árpi bácsid seggét....
Jah és most nyugodtan írjátok, hogy ilyen bunkó vagyok meg olyan rasszista.

Geza 2007.12.02. 14:02:50

Ismet kerdezem: Nem veletlenul akkor lett kotelezo a koztarsagi elnok atvilagitasa, amikor Arpi bacsi mar letunt a szinrol? Mig masokat (sokkal jelentektelenebb pozicioval) atvilagitottak.

Ez eleg nyilvanvaloan utal valamire, mivel a koztarsasagi elnoknek az elsok kozott kellene lenni, akit megneznek.

chavezbox 2007.12.02. 14:03:04

HA valaki a mostani kormánypártok lieblingjei ellen mer szólni (mint göncz "takony" árpi bácsi), az csak fidesz huszár, keresztény, rasszista, magyarnemzetes lehet.

Gratulálok ismét a színvonalhoz párthuszárok, csinovnyikok, liberálisnak hazudott fasiszták.

Itt a teljes Nép/pártszava és klubrádiós szórakozás, most jön majd azorbános, meg a keresztényi megbocsájtásos álnaiv szöveg is....

Jó szórakozást kívánok a show-hoz!

Kelemen M · http://www.gmx.net 2007.12.02. 14:08:01

Göncz Árpád azzal vált gyanússá, hogy amikor megkapta átvilágítási határozatát, nem hozta nyilvánosságra, pedig biztosan megtette volna, ha nem lett volna ügynök.

Szégyellheted magad ezért a nyálas benyalásért.
És hogy Göncz keresztény értelmiségi? Rossz vicc!

És unalmas a rassisztázásod is. Persze konkrétumot nem röfögsz.

Geza 2007.12.02. 14:09:17

Koszi Kelemen M, most mar emlekszem.

Vaszics · http://ingyenajandek.freeblog.hu 2007.12.02. 14:10:28

A keresztények anno máglyára küldtek embereket, kínoztak, gyilkolásztak ezerrel. Ma csak gyűlölködnek, uszítanak és az adónk jelentős részét lenyúlják. Azért ez már fejlődés. Még kétszáz év és megismerkednek majd olyan fogalmakkal is talán, mint a szeretet, a megbocsátás, a tisztelet, stb...

fraki 2007.12.02. 14:14:08

Fábry civil szereplései keresztényiségének kétségbevonásával érvelni a showműsorában megjelenő vulgaritásra hivatkozva minimum farizeusiság.

mccarthy 2007.12.02. 14:14:31

Imádom, amikor egyesek az eddig általuk oly' megvetett "kereszténységre" hívatkoznak, hogy na akkor most mér' mond ilyet, mer' én a nagyokos mindent szarral összekenő elvárom, hogy ha leköpködöm, akkor kussoljon. Amikor visszavágás történik, akkor meg, jajj, ez nem lehet, én birkákat és szemüveges-gitáros-táborozós idiótákat kívánok kereszténynek látni...:-)
Göncz besúgó volt, a "rendszerváltás" utáni szerepvállalása nem is teheti kétségessé. Meg ugye az igazi '56-osok megítélése és beszámolói "Árpipatkány" úrral szemben sem. És ugye nem a "magyarnemzetből" van véve ez. Sokakkal ellentétben egyesek nem csak a Népszabadságot meg az Indexet olvassák.

adam 2007.12.02. 14:22:51

Neked öreg semmi közöd a kereszténységhez. A KÉSZ pedig azt hív meg, akit akar. Ha Fábry is a liberálisnak hazudott népnyúzó maszlagaitokat szórná poénként, Öcsi, valószínűleg megbékélnél vele.

mccarthy 2007.12.02. 14:25:03

Hejjjhooo, Vaszicsnak gratulálok, hogy összefoglalta pár mondatban, hogyan is gondolkodik manapság egy gyűlölködő és úszító PROLI. Bizonyára hagyma és pálinkabűz is körülleng, mint az igazi Vaszicsot...:-)
(Erre írhatnám, hogy a zsidók folyamatosan gyűlölködtek, úszítottak, leprás holttesteket dobtak a kutakba, rituálisan áldoztak szűzlányokat és a pénzünk 90%-át lenyúlják... Na, kisfiam, ez úszítás? Csak én is lementem egy pillanatra a szintedre...:-)) )
De nem írom ezt. Csak azt, hogy a kultúrálatlan proli legbiztosabb vonása, amelyről felismerhető, ha a kereszténység szóba kerül, hogy "azinkvizícijó mega pedofillpappok"... Ostoba... kannásbor pörivel...
Szeretet, megbocsátás? Te makogsz erről?? Ha nem csöpögne minden szavad utálattól és gyűlölettől...:-)

Siona 2007.12.02. 14:28:22

Imadom a jolertesultseget...
az ilyen emberek faluvegen, akik jol tudjak ki mergezte meg a ferjet, ki a boszorkany, azt meg meg is lincselik, mert nehogyma....


a sulya kevesebb egy kacsanal ugyebar, tehat booooszoooorkany!


ti mind ottvoltatok, mindtudjatok, jaaa.

a piacon is aszontak, mi?

En is +b@asztam anyatokat, nemmondta???
Pedig mar a fel falu tudja, Fabry is. Jolenne, ha mostmar bebizonyitana, hogy nem, mert mar ugyis mindenki tudja aztat.


Amugy meg, tisztelt erkolcs csoszok (osszeletkor es IQ 20 korul -ezt is tudom, he, mondtak) :
meg ha besugo is volt, csak a forditasai tobbet ernek, mint a ti es Fabry kis szaros elete egyuttveve, ez faj, elhiszem, menjetek mamihoz (akinek mar ugyis oda a renomeja).

Ha meg nem, akkor javaslom kiprobalni a peklapatos kinzomodszert, Fabryn es rajtatok, sztem nem tornetek meg (nem baj, nem kar :)

Az ilyen keresztenyek irtottak ki az indianokat, biztos besugtak a rohadekok, joguk van kopkodni, irtani, hugyozni.


A stilusomra kovet ne vesstek felebaratim, azt toletek lehet tanulni, oh jovonk fenyes nemzedeke :)))

Ja a seggnyalasrol: inkabb nyaljatok a Fabry segget (aki valaha pici humoristabol lett okos megmondoember, a pornep istene), ha hugyozni a mosdoba sikerul nekie, vajon hogyan szarhat? Jut is marad is nektek is:))

Lord_Cica (törölt) 2007.12.02. 14:29:53

Basszus hogyan lehet azt a primitív Fábrit egy napon említeni a Gönczel

TFL · http://civilzone.eu 2007.12.02. 14:30:06

Tres,

ne legyél szomorú. A kedves gyalázkodók magukról állítanak ki bizonyítványt. Aki ilyeneket tud írni arról, aki 10 évig ennek az országnak az elnöke volt, megbecsült irodalmár és olyan közéleti szemilyiség, akit még maga az "isten", azaz OV sem igen támadott - szóval aki így tud beszélni (írni) ebben az ügyben, az saját magáról állítja ki a skizofrén pszichopata paranojás igazolványát. Mert ez már több mint gyűlölet, kedves gyalázkodók. Hogy ne mondjam, hasonlít a seggnyaláshoz, ha már segnyalónak nevezitek a cikk íróját. A különbség csak annyi, hogy ti más segget nyaltok.

Szóval ezért fölösleges szomorúnak lenni. Sőt, komolyan venni se kell!

justblaze 2007.12.02. 14:31:00

Kben Vaszics ez mire jó, hogy ilyeneket írsz? Tényleg egy uszitó proli vagy mint ahogy előttem is mondták. Különben meg nem gáz, hogy köépkori dolgokat emlegetsz?

Boglár 2007.12.02. 14:31:37

Azért az nekem mégis gyanús, hogy GÁ leállt egy olyan bandériummal mint az SZDSZ.

Vaszics, te meg tanulj meg különbséget tenni az egyház és a vallás között.

sommm 2007.12.02. 14:34:33

milenne, ha vegre nem az lenne mindenhol a tema, hogy ki volt besugo es ki nem?
konyorgok, 17 ev telt el a rendszervaltas ota!
nem lehetne vegre tovabblepni???

aki a multat figyeli, seggel megy a jovobe... :-/

megjegyzem, en kereszteny vagyok. es szegyenlem azok miatt magamat, akik keresztenynek valljak magukat es ugy tudnak gyulolni, mint senki mas.

biblia: szeresd felebaratodat. ezt miert felejti el a legtobb kereszteny?

lóláb 2007.12.02. 14:36:37

ad 1: göncz árpi bácsi nem amiatt elfogadhatalan a háromnegyed országnak, amit műfordítóként tett, (bár, ha valaki elolvassa pl. a babót magyarul, és angolul, akkor már nem köszöni meg, hogy árpi bácsi lefordította...) hanem abban volt nagyon jelentős szerepe, hogy ez az ország kettészakadt, és az egyik része nem áll szóba a másikkal.

ad 2: nem értem, hogy kehet valakiannyira buta, hogy úgy gondolja, hogy a keresztény értelmiségi gondolkodás még mindig a böjt és a gyónás körül forog. persze gondolni bármit lehet, azonban mindezek leírásával csak magát járatja le

ad3: fábry per pillanat magyarország legszinvonalasabb élő humoristája, aki a képes arra, hogy a legnézettebb kereskedelmi adón 10 éve müsoron legyen, és habár való igaz, hogy a showjai már messze nem annyira humorosak, mint a kezdet kezdetén, ettől függetlenül még mindig leültet 2,5-3 millió embert a tv elé hétről hétre, amire senki más, és semmilyen műsor nem képes. És ugyanezt visszaadja élő fellépéseken is, nemcsak a tv-n keresztül, amire pedig semelyik másik humorista nem képes.

ad4: A fábryt utálóknak pedig azzal van baja, hogy jobboldali, és ezt ki is meri mondani. És noha egy showban maximum 1-2 alkalommal hangzik el erre utalás, a toleráns balliberális oldalnak már ez is sok. Az nem probléma, amit a "humor nagyágyúi" művelnek, vagy ahogy a sasjózsi hülyíti a nyugdíjasokat a mikroszkóp szinpadon...

Persze mindenkinek joga van tudatlannak lenni, nem gondolkodni, és mindezt nagy nyilvánosság előtt hangoztatni, csakhát kit is járat le mindezzel?

TFL · http://civilzone.eu 2007.12.02. 14:37:11

Siona,

bár értem a szándékod, de nem érdemes "stílust" tanulni az ilyen gerinctelenektől. Csak őket erősíted vele, hogy jelentőséget tulajdonítasz ennek az agyatlan odamondogatásnak. Aki Fábry legalpáribb humorára és újdonsült politikai "megmondóemberségére", netán "kereszténységére" vevő, csak ilyet írhat!
Amúgy, ahogy mondják, a művészt a közönsége minősíti leginkább!!

Boglár 2007.12.02. 14:40:49

sommm, ezt nem csak a keresztények felejtik el, igaz, csak az ő szent könyvükben van leírva, hogy szeresse az ember az embertársait s úgy bánjon vele, ahogy szeretné, hogy vele bánjanak.
és sajnos amíg köztünk élnek, egyátalán nem mindegy, hogy ki volt besúgó és ki nem, és a múltjával ki milyen tisztséget vállal. kutyából sem lesz szalonna.

TFL · http://civilzone.eu 2007.12.02. 14:43:39

Lóláb,

hát a lóláb bizony nagyon kilóg, mert Árpi bácsi minden függő és független kutató szerint az ország eddigi legelfogadottabb elnöke volt mindkét oldalról, a megosztót máshol kell keresni.
Fábry humorosságát és népszerűségét senki sem vitatta (bár a népszerűség nem mindig minőséget jelent, emlékeim szerint az elmúlt években azért Győzike még több embert ültetett a képernyő elé pl.), itt Fábrynak egy igencsak "szerencsétlen" beszólásával foglalkozik csak mindenki.

sommm 2007.12.02. 14:45:56

Boglar, ebben igazat adok.
de!
elobbre jutunk azzal, ha folyton-folyvast azt lessuk, ki mi volt, mit csinalt, hogyan csinalta?
engem ez mind nem erdekel (lehet, azert, mert fiatal vagyok...)

mellesleg meg mivel pont a biblia taglalja a szeretet fontossagat, ezert epphogy(!) a keresztenyeknek kellene igencsak gyakorolni. ehhez kepest...

sullivan 2007.12.02. 14:46:45

Milyen érdekes, hogy mindenki mennyire tájékozott. Hogy lehet biztosan kijelenteni, ki milyen szerepet vállalt a múltban?
Előbb tájékozódj - csak hiteles forrásból - aztán nyisd ki a szád, bár az ilyen embereknek jobb lenne ha hallgatnának.

kennedy 2007.12.02. 14:46:49

McCarhty értelmes hozzászólást próbálj összegereblyézni,ne vágd agyon egyik szavaddal a másikat minden mondatodban.Ha csak patkányozni tudsz akkor keverd inkább a molotov koktélt csak ne fárassz a demagóg klisé dumáiddal meg a szélsőjobbos törileckéiddel:P

Merras · http://miyazakijun.hu 2007.12.02. 14:47:01

Akik itt besúgózzák Göncz Árpádot ezerrel, azok tudnának nekem valahol egy HITELES forrást mutatni arra, hogy hol is van ez leírva?

Vagy csak divat lett őt is fikázni?

Fábry meg egy szarparaszt volt mindig is...

Boglár 2007.12.02. 14:48:19

Siona, büszke lehetsz magadra. Meg minden köpködő, alpári, f*sztarisznya. Kezet is foghatnátok egymással, a stílusban legalább egyet értetek. Aki meg támogat titeket ebben, és fröcsögve, de a trágár szavak kerülve ebben támogat titeket...
Járassátok csak le magatokat. Idnexet olvasó, internetező keresztény, muszlim, zsidó értelmiség b*szdmeg...

countrystudy 2007.12.02. 14:48:51

Én is ettől a nyáladzó árpibácsis/mikibácsis szövegtől émelygek.
A nagy nevek között emlékezzünk meg hóbagoly igazijobbos exprájmminiszterünkről is. Ő is volt horthyfasiszta,csak mostanában emlegetik demokrataként.Majd a szadesz eldönti nekünk/helyettünk,h kit hová köll tenni.
Ez a cikk is olyan túlfűtöttre sikeredett,hogy a vesszőhibák fel sem tűntek szerzőjének.

chavezbox 2007.12.02. 14:51:22

Látom nagyon pörög a show.

Itt vannak már a trágár üvöltözők is (Siona), és a párja TFL a "ugyanigazadavandehagyjukafasisztaolvastlankeresztényjobboldaliakat" megfőni a levükben,mi okosabbak vagyunk mert délamerikaikötöttsapkáthordoknyáronisakörúton, a kávéházbankunderátolvasunkkékelemetfüstölve, estefüstölünkegyokosságot, és leugrunkaszimplábavagyabuddhabícsrecsörögniegyet.

Az persze hogy más is lehet mögötte, akár valakinek a személyes tapasztalata a családban, ismerősök/barátok közt, akit árpi bá besúgott, az nem lehet. Nem lehet, hogy nem narancsos...
Nem mert az fasisztabunkóovfanfideszesrasszitakeresztény.

Na húzzunk bele drága barátaim, a Köztársaságért!

Satu 2007.12.02. 14:51:42

Hogy itt mennyien vannak, akik Göncz Árpáddal együüt ültek a börtönben, nem is gondoltam volna, hogy akkoriban ilyen népszerű volt halálra ítéltnek lenni. Csak mert olyan mély ismereteik vannak erről az emberről. Olyan ez már, mint a partizán mozgalom, lépten-nyomon halálra ítélt forradalmárokba botlik az ember, akik persze marhára tudják, hogy mi újság volt Göncz Árpáddal meg Mécs Imrével hajdanán De az is lehet, hogy ezek a sötét barmok képtelenek mást olvasni, mint a demiokratát meg a nyálhabot vető degenerált szélsőjobbos publicistákat, a félkegyelmű kurucinfót és társait. Aki ezekről a helyekről szerzi az ismereteit meg a cora újágból, annak valóban releváns örömködés megtörölni a lábát bárkikben, akiket az eszetlen szélsőjobb feldob. Már úgyis népi hagyomány ebben az igen kultúrált mélykeresztény országban, hogy bárkit mocskolhasson a vérgőzös abnormálisok hada, csak köpködni is hagyjuk őket, mert máskülönben nem tud kiteljesedni az árpádsávos nemzeti intelligenciájuk. Nulla emberek, nulla szellemmel, nulla gerinccel. Sötét barmok.

sullivan 2007.12.02. 14:52:22

Countrystudy te MINDIG hej(!)esen írsz. Soha nem követtél el egyetlen helyesírási hibát sem?

g 2007.12.02. 14:52:25

Kb. 25 éves koromig nem értettem mi vezethetett el a holokausztig. A józan tömegek hogyan csendesültek el, és az agresszív hibbantság miként uralkodott el elsőként a hangadókon, majd egy egész népen, továbbterjedve a határokon (persze nem lóugrásban mint más társadalomrendező elveknél szokás, hanem a térképre nézve úgy, ahogy kiömlik a víz) .
Félelmetes hogy napjaink Magyarországa, a közbeszéde, és még csak verbális agresszivitása azóta mindent megértetett velem. Már látom a környezetemben a potenciális feljelentőt, besúgót, ravaszhúzót is. Csak még nincs hová jelenteni, és nem osztják a fegyvert. Egyenes úton haladunk a fasizmus felé, és már nem az út legelején tartunk. Sok évszázados reflexek ezek, majd meglátjuk most milyen mértékű lesz a végkifejlet, de évről évre más ez az ország, az biztos.
Sajnálom, hogy nekünk sosem jut pozitív nacionalizmus. Mi mindig valami, vagy valaki más kárára vagyunk hazafiak. Persze ezt is csak néha-néha. Közte csendben tűrünk törököt, osztrákot, németet, oroszt, "demokratát", csak kenyér legyen.
Hallom a nagy zsidó összeesküvés mesét, miközben magyar a magyarral sosem tudott összefogni. A nemzettolvaj zsidók sztereotípiáját, miközben az adót kerüli egy egész ország, és nem jön rá még arra sem hogy magunktól és a saját gyerekeinktől lopunk. Talán ilyen dolgokat kellene előbb elrendezni, és után a más szemében a szálkát kaparászni.
Irigykedve nézem azokat az országokat ahol a kert végébe zászlót állíthatnak úgy, hogy senki ellen nem teszik, és senki sem érzi így. Volt előtte több kisebb is, de a 35-45, és 46-90 közti két extra strong kurzus úgy hatott ránk mint egy agymosás. Egy nemzedék már egy köpönyegváltást sem tud lelki sebek nélkül megélni, de a 90-es többmillió embernek már a harmadik volt. És lehet érezni a negyedik szelét, legalábbis egyre több ember matrázza az őrületet...
Meg kellene nyugodni. Dolgozni, szavazni, adózni, kormányt elzavarni, élni rendesen. Mindezt olyan jelzőkkel ami emberhez méltó.

csss 2007.12.02. 14:52:53

bazze 2+2=4 ez köztudott, nem az amit a magyar nemzet megírt.
Igazából nem az a felháborító, hogy sokan miket állítanak GÁ-ról, hanem az ahogy teszik és akik. 89 előtt fábry annyira nem volt jobboldali, keresztény, jól eléldegélt a magyar rádiónál, ami nem baj, csak most meg ne játsza az agyát. Ő nem volt börtönben az elöző rendszerben. A legfelháborítóbb az, hogy azok kommunistáznak, sokszor iagztalanul, akik ezerrel sírják vissza a 80as évek mutyizós rendszerét (na nem mintha ma nagyon más lenne a helyzet). bazze lehet szidní az szdsz (vélemeényem szerint ugyanaz a korrupt szar mint a többi), de ha nekiállunk politizálni, csak ez az egyetlen párt, amelyik nyílvánosságra akarja hozni azokat az aktákat, amik végleg eltörölnék ezeket a kijelentéseket, hogy "köztudott" meg az "ezt mindenki tudja, világhülyéje".
Akik ilyen kijelentéseket tesznek, világosan jelzik, hogy nem ismerik a "tudni valamit" kifejezés lényegét, vagyis valszeg nem tudnak semmit se teljesen.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.12.02. 14:53:14

Még szerencse, hogy ez a legnagyobb problémátok. Pro és kontra...

lóláb 2007.12.02. 14:53:18

tfl: abban ugye egyetértünk, hogy az ország kettészakadása 2002-es választások alatt történt, ugye? Namost ki is volt az, aki, mint frissen leköszönt köztársasági elnök, csak Megyóval meg Kunczéval volt hajlandó egy asztalhoz ülni a gerbeaud házban, és a "zorbán" mindenféle közeledését mereven elutasította? Na Ki??
És pont azért óriási ebben a felelőssége, mivel ő volt az eddigi legelfogadottabb köztársasági elnök-pont neki nem lett volna szabad megosztottságot sugároznia!

siona 2007.12.02. 14:53:19

chavezbox


sztem se olvasd el magyarul, te zseni, hazank megmentose!

Ha valoban az vagy kinek mutatod magad, o hos lovag:
vonuljal mar be a bortonbe (ma mar ez nem nagy ugy), elotte kedvedre veretheted magad, a nagyobb osztonzes kedveert, majd leulod szepen azt a par evet ( neked nem kell eletfogytiglan, mert te zseni vagy) s azalatt szepen leforditod hos nepednek a besugo es arpi bacsi mentes Gyuruk Urat, hogy meg a nagylapaji tulkok is olvashatjak majd buszke nyelvunkon, a te ekes forditasodat, veretes szavaiddal.

Varjuk!!

amugy meg, ahogy Brian mondana:

Menjetek a PICS@BA!

:)

sommm 2007.12.02. 14:54:09

ki jarat le kit..?

pfff...:-/

chavezbox 2007.12.02. 14:56:36

Siona

Csak azt tudom mondani, ha lehiggadsz:
a stílus maga az ember.

Ecce homo.....

Kualalumpur 2007.12.02. 14:59:37

Mennyire magyar dolog más véleményét NEM ELFOGADNI, hanem megpróbálni megmagyarázni azoknak, akik felületesen vagy egyáltalán nem ismerik a szereplőket és az eseményeket. Manipulatív, ostoba és alattomos. De sajnos ilyenek vagyunk. Ehez nem kell 40 vagy kitudja? hány év elmyomás. Az csak indikátor. Most is ugyanaz a gusztustalankodás folyik, mint az elmúlt évtizedekben. Csak bővült a paletta jobb- és baloldallal. Amíg az emberk abban nagyobb örömüket lelik, hogy kimondhassák amit tudni vélnek, addig semmi sem fog itt változni, mert ez a fajta magatartás nem építő jellegű. Csak állandó turkálás a szarosgatyában paksimogyorók után, amiken nevek vannak. Szánalom. Vannak érdemei Göncz Árpádnak, amik elvitathatatlanok tőle. Ha valaki azért nem foglalkozik a szépirodalmi múltjával, mert összefüggésbe hozható az elnyomó államaparátussal, az ostoba. Hiába utálom Csurka bigott jobboldaliságát, ha mint író lerakott pár dolgot az asztalra. Ha külön tudod választani a közéleti szerepeket, akkor talán megértheted, hogy miért tartunk ott, ahol most is. Sajnálom. Annyit azonban remélni tudok csak, hogy az utánam jövő X-edik generáció már nem lesz ennyire kondícionálható - gyk: beoltható -, hogy végre saját véleménye legyen a dolgokról. A probléma is alavetően a szerepvállalásokban rejlik: egy író ne politizáljon, egy politikus ne írjon. Valamelyik a másik tevékenységének a rovására megy. A suszter maradjon meg a kaptafánál. Ti meg inkább befoghatnátok a mindenttudő pofátokat és húznátok el normálisan élni és élni hagyni. Nem éltem a régi érában, csak kb. 10 évet, de annak a lenyomata nem olyan setét, mint azt szeretnék láttatni velem. Nem is hiszem el. A mélyfertő ez ember sajátja, nem rendszereké. Ámen.

alíz 2007.12.02. 15:00:27

miért?
a humora elég jó.
hasonlít fábryéra...

bela 2007.12.02. 15:01:15


Göncz patkány terjeszt kórt miköztünk ...

ROMANI ITE DOMUM! 2007.12.02. 15:01:42

Látom, itt is tombolnak a nyilasok...
Nem kell velük törődni. Max. a rendőrnek, amikor az utcán jön rájuk a tombolhatnék.

TFL · http://civilzone.eu 2007.12.02. 15:02:13

Lóláb,

abban egyetértünk, hogy az ország kettészakadása igazából valóban 2002-ben kezdődött, pontosabban a 2002-es két választási forduló között..
Apró szépséghiba, hogy Árpi bácsi 2000-ben volt frissen leköszönt elnök...
Namosttehát: a megosztókat mégiscsak máshol kell keresni, leginkább két jelenlegi és volt prájmminiszterben (mindkét oldalról). Erről azért nem az Árpi bácsi tehet, Zserbó ide vagy oda...

ROMANI ITE DOMUM! 2007.12.02. 15:02:41

Ami fábryt illeti... mióta színrelépett a retek klubon, azóta egy ócska, szaros szájú ripacsnak tartom.

kisi 2007.12.02. 15:02:54

Egyértelmű. Aki nem a fidesznek nyal az csak besúgó lehetett.
Mert csak a fideszben vannak ellenálló tiszta emberek, mint Pozsgay, Szűrös, Martonyi stb. Csak a fidesz tagok bomlasztották a rendszert, mint Orbán munkatársként a mezőgazdasági és élelmezésipari minisztérium (vagy hogy hívták) vezetőképzőjében (igenis! beépült, hogy belülről bomlasszon!) vagy Mondjuk Kövér aki az mszmp központi bizottságának, ifjúságkutató csoportjának jeles munkatársa volt (persze ő is beépült)
Folytathatnánk tovább de minek, csak az életrajzokat kell elolvasni.
És Fábry, neki ment már Jancsónak is, hogy dobozos söre és farmerja volt, ergó komcsi.
A vicces csak az, hogy aki követte munkásságát a mi Sanyinknak az tudja, hogy kemény valutáért vett trabantot, a mertkúrtól várakozás nélkül, illetve a hetvenes évek végére megjárta a nagyvilágot, usa, kanada, nszk stb.
Persze ő is azért tehette meg, mert belülről bomlasztott. Vagy mégis komcsi ő is? Besúgó? Jaj dehogy, ő fidszes, jobbos, akkor szent ember áldjuk a nevét, minden szava arany!
Hajrá fidesz, aki nem velünk az ellenünk vagy ha mégsem akkor legyen besúgó vagy komcsi, vagy mindkettő. !Majd megírjuk a nemzetben mit gondoljatok)

yanchi 2007.12.02. 15:04:50

Ha szabadna kérnem, a radikális jobboldali elmebetegséget ne mossuk össze a kereszténységgel, ami hozzáállásában pont szöges ellentéte a zászlólobogtató, hatalmaskodó, másokat lebecsülő, megalázó, a maga hasznához duplán ragaszkodó idiotizmussal:
# Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
# És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökrõl, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.

# És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.

# A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

# Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,

# Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
# Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.

# A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
# Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
# De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.

R01 2007.12.02. 15:06:19

Vicces, hogy egyesek hogy kiakadnak, ha valakit kifütyülnek/lebesógóznak/nem fognak vele kezet. Nem lehet, hogy azok a szemetek tudnak valamit, amit a többség nem? Csak azért, mert valamire nincs bizonyíték, vagy nem lett elítélve az illető, attól még lehet igaz.

Árpi érdemeit ismerjük, sokat tett az országért. De lehetnek neki is sötét titkai. Ha besúgó volt, akkor az volt. A legtisztességesebb az lenne, ha ő állna ki a beismeréssel/cáfolattal, és nem pletyka szintén terjednének a dolgok.

nanezd 2007.12.02. 15:06:51

Hát az, hogy Árpi bácsi besúgó volt, pont annyira köztudomású, minthogy Orbán zsidócigány rabló gazember.
Azaz azt mondjuk rá, mert utáljuk.

alíz 2007.12.02. 15:09:24

yanchi

Ez a Bibliából van.
Ők nem olvasnak ilyet.
Akkora keresztények, hogy nekik erre már nincs szükségük. Magukban hisznek.
Annyira szórakoztató lenne egyszer kigyűjteni a "keresztényező" politikusokat és kitöltetni velük egy bibliaismereti tesztet. Térdünket csapkodnánk tőle.

TFL · http://civilzone.eu 2007.12.02. 15:09:34

Emberek,

itt nem arról van szó, hogy Árpi bácsi besugó volt, vagy nem, annak a kiderítésére vannak kinevezett birák.
Itt arról van szó, hogy miként lehet valakit közszereplő mivoltoddal visszaélve belerángatni valami bizonyíthatatlanba. Aztán meg pocskondiázni..

sommm 2007.12.02. 15:10:47

kisi, yanchi

RESPECT

g 2007.12.02. 15:14:22

R01

Tehát a pletyka ha terjed, akkor igaz.
Az mindegy, hogy lehet vagy 10 élő ember aki joggal terjesztheti, az mindegy hogy senki sem ellenőrízheti, az mindegy hogy 90-ben minden politikai oldal gyakorlatilag jóváhagyta a kinevezését, az mindegy hogy senki azóta nem állt elő, hogy igen, rólam jelentett, és az is mindegy hogy véletlenül olyan médiumok terjesztik róla, akik annak idején nem szóltak erről, de most nagyon tudják.
Fúj. Ennyit tudok mondani erről a rágalmazásról.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.02. 15:15:22

El kéne már felejteni ezt a keresztény dumát, ne csináljunk már úgy, mintha jelentene bármit is. Keresztények között is vannak szar alakok, meg nem keresztények között is.

Mindenesetre, GÁ körül voltak furcsaságok, pl. az átvilágítás, és az életben maradt 56-os rabtársaitól maradt ránk a Patkány név.

Innentől fogva mindenki úgy alakítja magáról GÁ-ról a képét, ahogy neki tetszik, de ez az egész csak a bennünk lévő képről szól, mert valszeg soha nem fogjuk megtudni az igazságot.

Van aki könnyekben kitörve fog emlékezni róla, mint a posztíró teszi, van akinek meg csak egy patkány marad. Én speciel elolvastam a Gyűrűk urát, és sajnálom, hogy nem Réz András fordította azt is, mint a Babót. De ennek semmi köze se GÁ-hoz, se Patkányhoz.

Ami miatt nekem bajom van vele, az az, ahogy köztársasági elnökként viselkedett, ez az egy dolog tényszerű. Ezt meg mindenki úgy ítéli meg amúgy is, amelyik oldalhoz tartozik. Egyeseknek Viki szent, mások GÁ-ért sírnak.

csss 2007.12.02. 15:16:31

Igazából R01 kommentjével van probléma, a többi csak a szokásos tömeg duma, amit az ember bárhol a világon hall.
Teljesen normális, higgadt hozzászólás, kivéve: ha valakiről beszélsz nem engedhetsz meg olyanokat, hogy:
"Csak azért, mert valamire nincs bizonyíték, vagy nem lett elítélve az illető, attól még lehet igaz."
Mert, ha ilyet csinálsz az rágalom. Ezt az elmúlt 40 évben leszarták, de elméletileg lassan 20 éve nem kéne.
Más:
Mégegyszer: fent már írtam, ezt a kérdést gyorsan le lehetne zárni, ha nyíltak lennének az akták, de nem azok .köszönhetően pl a fidesznek, vajon miért? Az mszp oka nyilván mindenkinek világos:D
Bár eléggé úgy tűnik,hogy hasonló okok vannak az u.n. jobboldalnál is.

lolab 2007.12.02. 15:17:24

tfl: valóban nem árpi bácsi kezdte a megosztást, de úgy gondolom, mint "mértékadó hang", nem teheti meg, hogy csak az ország egyik felével hajlandó egy a párbeszédre.


Abban pedig valóban igazatok van, hogy nem kell foglalkozni, hogy ki volt besúgó, vagy sem, de nem azért mert 17 év telt el a rendszerváltás óta, hanem mert az iratok háromnegyed része megsemmisült. Többek között úgy tudom Göncz Árpádnak sincs aktája a levétárakban. Azt ugye ti sem gondoljátok, hogy egy árva sor nem született róla...

Tres 2007.12.02. 15:18:05

Őrizgetek egy jobbos választási kiadványt, amit még 2002-ben dobtak be a postaládánkba. Akkoriban Fábry már kezdett "ébredezni", de gondolom ennek híre sok jobberhez késve jutott el.
A lényeg: a kiadványban még a "tehetségtelen nemzetáruló médiapatkányok" közé sorolták Fábryt, Kern Andrással és Verebessel együtt.
Szerintem aki a cikket írta ma már első sorban tapsol Sanyi bá' show-jában... :)

megmondtam 2007.12.02. 15:20:11

Na, megint egy gumicsont, amin lehet rágódni. Folynak el a milliárdok, nektek meg a Göncz-Fábry affér tölti ki a napotokat.

Ügyes.

yanchi 2007.12.02. 15:20:20

Aliz: tudod, a nevezett Bibliában van egy személy, aki szintén úgy gondolta, elég önmagában bíznia, hinnie, magát állítani Isten helyére. Hiszen olyan csodálatos személy volt (tényleg!).
Szintén nevezett irományban van említve még valaki, aki majd lesz, és ugyanezt a hibát követi el: beteszi a képmását a Templomba, hogy annak adjanak dicsőséget.
Na, ezek az emberek hasonlítanak mentalitásukban erre a két figurára. Krisztus ezzel szemben elutasította a neki kínált politikai (földi) hatalmat, és vagyont.
De abbahagyom, mert mindjárt prédikálni kezdek (ami nem lenne véletlen...)

mccarthy 2007.12.02. 15:21:41

Hiába, no, itt egyesek rendkívül furcsán reagálnak. Az a baj, hogy a reakciókat már egy páran leírtuk előre, és még annyi eszük sincs, hogy ennek ellenére megpróbálkozzanak normálisan vicsorogni... :-)
"Haggyuk ezeket a nyilasokat, mennyé molotovkoktélt gyártani te fideszes...bagabaga, én lenni ősember, tanulni 15 szót, nyilasokfaszisták, umbaga...én megérkezni indexfórumról demokrata, magyarnemzet orbányák..makamba."
Egy picinyke meglepetést sem tudtok már okozni? Nem zavar benneteket ez a középszerű idiótizmusotok? :-)
Külön értékelem azokat, akik szintén megérkeznek, és elmesélik, hogy azé' tart itt az ország, mer' bal meg jobb ne öljétek egymásot...:-) Picihülye fiam. Neked még annyi eszed sincs, mint a fentebb említett "balosoknak" és "jobbosoknak", ha csak ebben a tökéletesen lebutított 2 dimenziós szerkezetben tudsz gondolkodni.
Az ilyen beírás a csúcs: "te hülye eggyik szavaddal ütöd a másikot" - oszt' leléptem magyarázat nélkül, jónapot, más nem jut eszembe..:-) BRÁVÓ.

dd 2007.12.02. 15:22:16

Mindenki mást mond itt. Egyeztetni kellene a pletykákat. Van aki szerint nem világították át, és van aki szerint nincs róla akta.

blinkid 2007.12.02. 15:22:29

Kedves "Szerző"!
Fábry értelmiségi mivoltán ne az nevessen, aki az "áll" szót egy darab, árva l-el írja. És a többi első osztályos helyesírási hiba...

Benda 2007.12.02. 15:29:55

Vasárnap délután sikerült a sok tahó bunkónak feldühösítenie! Kiváncsi lennék rá, hogy akik itt szidják Göncz Árpádot, azok tudják, hogy ki ő valójában? Tudják, hogy mikor köztársasági elnök volt az ország 80 %-a szerette? Még a jobb oldalról is! Mert természetes volt, mert őszinte és tiszta. Tudják, hogy a taxiblokád idején ha ő nincs, akkor részeges Horváth Balázs kirendeli a katonaságot? Elképesztő az a tudatlanság és elvakultság ami sokakat jellemez. Mert lehet az ő ténykedését birálni, de ilyen szavakkal illetni? Hol itt a kulturáltság barátaim? Hol itt a tisztesség? Egy valamire azért jó volt, hogy sikerült dühösnek lennem. Eddig is tudtam, hogy hol a helyem. Most már végképp tudom. Nem a baloldalon és nem is a jobboldlon. A tisztesség oldalán. Ahol Göncz Árpád is van, 85 éve. Nagyon jó, hogy még köztünk van. Még akkor is, ha ritkán szól, ha most sem játsza meg magát. Ha most kapok hideget-meleget akkor is leírom: köszönöm Árpi bácsi!!!!!!!!!

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.02. 15:31:29

Bizonyíték nélkül mondani valamit, az valóban rágalmazás. Ha tényleg az volt, akkor ő győzött, ez van, ezzel nincs mit tenni, legyen utolsó érzése a mardosó szégyen a halálos ágyán.

Mindenesetre, épp elég mai jobbosról derült ki, hogy besúgó volt, szóval az értékítélettel is van valami baj. Most vagy ezzel foglalkozunk, és akkor derüljön ki minden (de soha nem fog, mert kitakarítottak maguk után), vagy ne foglalkozzunk ezekkel a dolgokkal egyáltalán, különben sosem lesz vége.

Ráadásul, épp elég magas labda van ezeknek az embereknek a jelenében/közelmúltjában is, beleértve Göncz Árpádot is.

sommm 2007.12.02. 15:33:22

mccarthy
akkor legyszives magyarazzad el, mi lenne a megoldas szerinted.
mert en csak 2 dimenzioban tudok gondolkodni. mert en csak beket szeretnek.

nanezd 2007.12.02. 15:34:10

"Tres 2007.12.02. 15:18:05
Őrizgetek egy jobbos választási kiadványt, amit még 2002-ben dobtak be a postaládánkba. Akkoriban Fábry már kezdett "ébredezni", de gondolom ennek híre sok jobberhez késve jutott el.
A lényeg: a kiadványban még a "tehetségtelen nemzetáruló médiapatkányok" közé sorolták Fábryt"

Ja igen, abban az időben azt hallgattam a jobbos kollégáktól, hogy a Fábry mekkora buzi, és hogy Friderikusszal dug. Na most, amint látjuk, amit a jobboldalon terjesztenek, az minden automatikusan igaz, így ez is biztos \gy van. :)

Csaba királyfi 2007.12.02. 15:34:37

A fábry féle magyar nemzeti kereszténynek Bibliát ne emlegess, mert azt hiszi vasúti menetrend. Csak pofázni meg randalírozni tudnak, ráadásul pamflettekből szedik minden tudásukat, műveletlen fasiszták idiótizmusát tartják minden tudás tudásának, és ezekkel kellene vitatkozni Göncz Árpádról? Azért van mindennek határa, de ezek a senkiházi szarosgatyás tahók nem partnerek még egy olyan gondoltat csréjére sem, hogy mennyi az idő. De prímán eléldegélgetnek itt, észra sem véve, hogy egy degenerált, ostoba, hülye, kibírhatatlan színvonalat akarnak az országra erőltetni. Agyatlan, elmebeteg marhák ezek. Szürkemarhák, hogy jóféle magyaros legyen ez is, ennek tudnak örülni a kannás bor fölött.

mccarthy 2007.12.02. 15:35:31

"1965-től kezdve szabadfoglalkozású író, műfordító. Az ismerettségi körében is aktívan dolgozó, "Patkány" fedőnéven dolgozó hírhedt besúgó személyiségének anonimitását államtitoknak nyilvánító iratot Göncz Árpád később köztársasági elnökként személyesen írta alá. Ezért
többen bírálták." Déli lap
A cellatársa (pl. Kunszabó Ferenc...) is azt vallotta: a börtönben Patkánynak nevezték Gönczöt...
Nem véletlenül...:-)

loláb 2007.12.02. 15:41:23

na szépen vagyunk, előjött a taxisblokád, mint a civil kurázsi, meg a népsanyargató mdf kormány elleni vegytiszta liberális megnyilvánulás, ami egy ugyanolyan engedély nélküli demonstráció volt, mint a lelkiismeret 88 erzsébet híd lezárása, azzal az egy különbséggel, hogy a taxis blokád nem elvekről (mindegy milyen), hanem literenként 40 forintról szólt. és nem fél napot tartott egy hídon, hanem három napot az összes hídon és fontosabb csomópontban.
De a nagy liberalizmus akkor nem szólal meg, amikor viperával verik ki az emberek szemét...

Keats 2007.12.02. 15:41:46

A göncz akkor tűnt el a politikából, amikor már többet nem lehetett köztársági elnök, amikor 1995-ben ügynök lett, akkor már volt átvilágítési törvány. Ha már így ügynököztök és csak a Gönczre-akiről senki nem bizonyította be, még közel sem, és máa rmár mindenkiről kiderült kb. Szóval a kérdésem, mi van Mádl Ferenccel, aki a 60 években külföldön tanult, illetve Járai Zsigmonddal, aki be is ismerte ügynök múltjáj? A Sólymot átvílágították, csak kérdezem. Aki a 90-es évek elején bekerült a politikába, az már nem ugyanaz a társaság, aki ma van a parlamanetben. 89-90-ben tényleg voltak politikusok, akik hittek a rendszerváltásban, akkor még orbán viktor is liberális volt, többek között és piacgazdaságot akart. Szóval elég primitív dolog vmit köztudottnak vélni olyan dolgot ami nem igaz, és állítólagos cella társak nyilatkozatai alapján mondani vmit, és azok a kínzások , amit ír a blogger, azok léteztek. Nem értem miért kell annyira gyűlölni egy demokratát?

Gyulabá 2007.12.02. 15:43:32

mccarthy! A fekete lyuk, hozzád képest fényár, tündöklés, égi tünemény

mccarthy 2007.12.02. 15:43:53

Hehe... Itt bizony nekem már nem kell minősítőt írnom rólatok, van itt elég, aki megmutatja a színvonalotokat..:-) Köszi...:-)
Remélem azért az okosabbak szégyellik a saját istállójuk nevelését... Ha csak titokban is..:-) Kíváncsi lennék, egy ilyen élőlény mit gondolhat, mi járhat a fejében, amikor szarosgatyájú nácizik, és azt hiszi, hogy ő különb... "Ezér' majd ő nem vitázik ilyenekkel"
Nyugodjon meg az a pár ember. Velük én sem kívánok vitatkozni. De nem azért ahová tartozik, hanem mert egyértelműen alacsonyabb szellemi nívón fotoszintetizálnak... :-)

mccarthy 2007.12.02. 15:46:05

Köszi "Gyulabá" a megerősítést! :-)

Materialhun 2007.12.02. 15:49:54

Hát ez undorító nagy nagy nyalás volt b*meg!

Keats 2007.12.02. 15:51:20

bocsánat, azt most el kell oszlatni, hogy az iratko nem semmisültek meg. Magyarországon működött egy iratmegsemmisíctő gép 1,5 hétig, az ndk-ban asszem 3 hónapig műkdött talán 3. Szóval Mo. az iratoknak csal egy egészen kicsit része semmisült meg, ráadásul a rendszer jellegéből adódóan minden irat többször készült el, akár különböző formákban.

Keats 2007.12.02. 15:52:08

sikerült faszságot írnom: nem semmisültek meg az iratokm bocs

forsyth 2007.12.02. 15:54:58

megint politikai ügyet csináltok a forradalomból.....lmúlt rég volt mi a f***szért foglalkozunk vele? egyébként meg minden élő ember aki aba a rendszerbe volt komcsi besúgó....elfogadták a rendszert és nem tettek ellen semmit késöbb...fontos volt az életük és eszarták a hazát. ezt nem kell ragozni tovább....a fábrit meg tökön kéne rugni m tv-s személyiség létére ennyire belefolyik a politikába

Invictus 2007.12.02. 16:01:42

Azért az röhejes, amikor a sok MSZP-s proli (Csaba királyfi) ír ilyeneket. Fletótokat a Győzike-show nézői válaszották meg, akik a TV képernyő előtt letérdelve énekelték az MSZP-dalocskát, a lelkesebbek kimentek IGEN-es vörös négyzeteket lobogtatni, etcetera. A sok kannásboros lumpenproli az újpalotai szoba-konyhából osztja a \"primitív\" jobboldalt, LOL
Attól meg, hogy valaki kereszténynek tartja magát, még nem biztos, hogy birka és odatartja a másik orcáját szó nélkül, ha köpdösik, sorry.
Az értékítéletről meg annyit, hogy az országot egy maffia kormányozza, amelynek a rendszerváltás előtti kapcsolatrendszerekből eredezik (lásd ApróGyurcsány Ferike), és tagadhatatlanul mélyen beleágyazódott a társadalomba. Nos, valaki vagy velük (veletek) van, vagy ellenük. Ilyen egyszerű... Ja és igen, vannak primitív, sötét emberek jobboldalon is, vannak antiszemiták, akik nem tudnak különbséget tenni zsidó és zsidó között, vannak akik a balhé kedvéért mennek tüntetni, vannak lázadó fiatalok, akik az árpádsávos-nagymagyr szubkultúrában tudják csak kifejezni magukat stb. Mindez nem változtat a fentieken.
Az ország pedig nem 2002-ben szakadt ketté, ez baromság. Aki akkor vette észre a nyilvánvalót, az nagyon tudatlan volt addig. Az értelmiségben pl. már 90-től átjárhatatlan szekértáborok alakultak ki (Göncz bácsi pedig elég nyilvánvalóvá tette, hogy ezek közül melyikkel tart).

Keats 2007.12.02. 16:03:46

forsyth!

Azért ez elég nagy butaság, nem úgy van az, hogy reggel fölkelünk és nem értünk egyet onnantól kezdve: sokan volt, akik úgy nem értettek egyet, hogy amennyire lehetett olyan tanulmányokat írtak, amiben a változás igénye volt, ugyanezek az ember mondjuk elóadásokat tartottak, vagy részt vettek rajta, hallgatták, esetleg ellenzékiségük miatt nem utazhattak, nem válthattak munkahelyet stb. Vagy például a 80-as években a Szeta stb, elég komoly ellenállás volt, azért árnyalni kellene, amit mondasz. Persze igen, és ez a mai magyar társaalom problémája: azt gondljuk, hogy csakis a komcsik voltak a gonoszok 47-ben, 56-ban (decemberben mondjuk), azért a társadalom ezt rendesen eflogadta, vagy mondjuk a társadalom felelőssége a holokauszt idején, de ezeket is árnyalni kell

Yeto 2007.12.02. 16:04:43

Basszus, most jövök rá! Engem se világítottak át soha! Ezek szerint hazaáruló besúgó vagyok...

Megyek, feladom magam a Magyar Gárdánál, majd ők kiszabják rám jól megérdemelt sorsomat.

Fábry bohóc bohóc, a mai magyar politikai keresztények meg nem keresztények. Mint azt "mindenki tudja".

Presbiter volnék, egyébként.

Keats 2007.12.02. 16:08:23

Invictus!

Azért ha végig gondolod a műveletlen választókkal a Fidesz is rendelkezik, szóval az nem igaz, hogy az mszp egy proli párt a fidesz meg értelmiségi, és oda csak értelmes gondolkodó emberek szavaznak, lásd pl te is oda szavazol. Ha már van 1 db maffia az mszp, akkor miért nem számít maffiának: martonyi, kövér, járai, szita, szűrös stb? nem értem. Nem gondolok sok jót a mostani kormányról ,de naívság azt gondolni, hogy a fidesz az nem egy "maffia" a te szóhasználatod szerint. Mondjuk elégcsak Tokajra, vagy a kedves apuka kavicsbányájára gondolni.

lapi 2.1 2007.12.02. 16:12:52

Nem azért van ez a nagy indulat göncz körül, mert ő csak beült kicsit a börtönbe 56 után, míg ti (az akkoti "ti") vonult kádárnak a következő május 1-én konszolidálni???

Fábry? Ki ő? Az a gyíkarc, aki a rtl-en szokta a seggét, tökét vakarni, s ettől annyira vicces?

Keats 2007.12.02. 16:14:28

meg abban, Invictus, amit mondasz benne van, hogy vagyunk mi magyarok, a többiek meg nem azok, ezt komolyan bárki eldöntheti? ezt az ember csak saját maga döntheti el, ez annyira személyes döntés, vagy "akarás", mint a vallásod.
És nincs jó vagy rossz, ez nem a jó és a rossz harca

nope 2007.12.02. 16:22:16

Rossz a nicked, lalolib. Inkább a nyalólib lenne a találó. Azt sem nagyon értem, hogy ilyen senkiházi, magyarul nem tudó (a helyesírási hibáidat már valaki tételesen leírta) miért fog bele egy blog megírásába? Ez most a globalista divatmajmok és nagyon hülyék kifejező eszköze? Ez egy hazug fércmű. Többet értél volna el, ha írás helyett inkább megtörölnéd a taknyos orrodat, és megigazítottad volna a pajeszt.
Aki akarja, szeresse a patkányt, bár én mindig is rühelltem.
Fábry kicsit megkopott, de egészen a dizájncenter végéig nézhető is. Ami utána jön, azt mindig kihagyom. Mást nem is nézek a retektévén.

Sanyi 2007.12.02. 16:22:34

Csak halkan jegyzem meg Lóláb számára, hogy a Babót nem Göncz Árpád fordította, hanem Szobotka Tibor és Tótfalusi István. Sőt, a Gyűrűk Urát is csak az első kötet felétől fordította ő (12-ik fejezettől), amikor az előző fordító (Réz Ádám) meghalt.

Horváth András 2007.12.02. 16:24:35

A Babót nem Göncz Árád fordította, hanem Szobotka Tibor.
Egyébként egyetértek a szerzővel, kicsit megdöbbent, hogy egyesek mennyi hülyeséget írnak.

Horváth András 2007.12.02. 16:25:43

Szia Sanyi, gyors vagy... egyre gondoltunk :)

SevenDeadlySins 2007.12.02. 16:27:02

Göncz Árpád

1945-ben belépett Független Kisgazda Pártba, ahol ifjúsági vezeő, a Nemzedék című lap szerkesztője, majd parlamenti titkár, főttkára volt.

1956-ban a Magyar Parasztszövetségnél dolgozott, a forradalom leverése után tagja volt azoknak a politikusoknak, akik Bibóval együtt a Parlamentben maradak. 1957-ben résztvett Nagy Imre " a Magyar nép védelmében" című kéziratát az indiai nagykövetségre való menekítésében.

Ítélete a Bibó perhez kapcsolódik. Egy hónappal Nagy Imre után 1958 augusztus 2-án életfogytiglanra ítélték, fellebbezés lehetősége nélkül.

Szabadulása az 1958-tól 63ig tartó utolsó enyhülési fázisban érkezett el:
" A megtorlás korának ez a harmadik szakasza, amelyet a csökkenő számú ítéletek mellett alkalmankénti részleges amnesztiák jellemeznek, 1963 tavaszáig tartott. Ekkor az Egyesült Államokkal kötött titkos megállapodás szerint kegyelemben részesítették az 56-os elítélteket (köztörvényesek és háborús bűnösök jelentős csoportjaival együtt)"

Szakolczai Attila in " www.rev.hu/html/hu/kiadvanyok/forradalom/szakolczay.html"

1963-ban általános amnesztiával szabadult

Keats 2007.12.02. 16:27:43

nope!

Asszem te nem lehetsz sikeres ember. Mondjuk ha te a helyesírással próbálod meg (meg a többiek) az írást hitelteleníteni, az kb. annyit jelent, hogy vagy nem értesz/tetek belőle semmit vagy nem tudsz/tok a világról semmit, a zsidózást meg kifejezetten már vártam. Világos egyszerű, bár nem értem miért kell ennyire kódolni, minek játszadozni a pajeszozással? Ez felesleges, ettől nem leszel kevésbé antiszemita, legfejebb kicsit gyávább.
Ja meg az átlátszó, hogy beszólsz, hogy ne blogoljon, de azért kommentelsz, nincs itt ellentmondás?

VINIKOR (törölt) 2007.12.02. 16:28:03

Fábry mit játsza a nagy antikommunistát. 1990 elött azt csinálhatott amit akart. Készíthette az elmebeteg értelmiségi filmjeit senki nem nyomta el a hatalmas "tehetségét". Most akar küzdeni a kommunizmus ellen. Nagyon bátor. Agyon keresi magát a bulvármédiából. Ez persze nem zavarja a jobboldali keresztény értékrendjét. Tömören és röviden: meghülyült a Fideszes "mindenszarulmegy" kampánytól.

2007.12.02. 16:30:10

Fábri egy senki. Mint ilyen, nem is sérthet meg senkit. Testetlen gyűlölet szítója lenne? Szerintem csak egy senki.

ALjaska 2007.12.02. 16:33:08

Ha én halálraitélt vagyok és a barátaimat kivégzik, utána nem nyalok be csontig a pufajkás bandának, mint ő Hornéknak!

Invictus 2007.12.02. 16:33:50

Keats, ha egy pártvezető apjának van egy szőlője, vagy az apjának egy kavicsbányája, az már maffia?:) Egyébként nem mondom, hogy a fidesz nem egy "maffia", mindenesetre sokkal kisebb, és sokkal kevésbé hatja át az élet minden területét akkor is. Azért itt nagyságrendi különbségek vannak, Martonyival, Járaival meg mi a gond? Ha a jobboldalon vannak volt MSZMP-tagok, azt pont a másik oldalról vicces vádként felhozni, feje tetejére állított logika:)
"Vagyunk mi magyarok , a többiek meg nem azok" - ezt melyik mondatomból szűrted le? Én nem gondolom azt, hogy az országban uralkodó maffia tagjai ne lennének magyarok nagy többségükben:)
Jó meg rossz pedig van, pl. az ország szempontjából. Nem kell ezt összekeverni azzal, hogy abszolútumok valóban ritkán vannak, hogy tiszta fehér és tiszta fekete nincs, egyik oldalon sem. Nem gondolom, hogy a baloldalon csupa mérhetetlenül aljas vagy ostoba ember lenne csak található, de ilyet nem is mondtam. Sőt a maffiózók között is vannak kedves, családszerető stb. emberek. :)
Mindössze úgy gondolom, hogy az ország jelenlegi szar helyzetéért minimum 70%-ban a ballib oldal felelős (felőlem adhatunk a jobboldalnak is 30%-ot), Fletót pedig tényleg nehéz minősíteni, aki a szakadék felé guruló kocsiban nem húzza be a féket, sőt még gázt is ad addig, amíg el nem éri a célját (választást nyerni), és fennen hirdeti, hogy a legjobb irányba robogunk, arra nem lehet sok pozitív jelzőt találni, max. annyit, hogy "ügyes". Tényleg megér minden áldozatot, hogy az ország megmeneküljön OV-tól és "bandájától"? Nem kétlem, a maradék 15% fix szavazó MSZP-s szerint igen:)
Ami meg Fábryt illeti, tényleg nagyon fáj sokaknak, hogy ő jobbos, és ennek ellenére műsora lehet az RTL-en, és még sokan nézik is... Ha ballib lenne, akkor ugyanők nagyrészt imádnák, mint a Heti Hetes "sztárjait". :)

SevenDeadlySins 2007.12.02. 16:33:53

nope:

az első 10 percnyi stand up comedyt? s utána, a riportokat?
Csak mert általában ott tűnik elő a snájderfeidligség, nem a két hét alatt megírt stand up comedyben, szerintem

Invictus 2007.12.02. 16:35:09

Bocs, az "apjának" csak az első mondatbeli második előfordulására vonatkozik. :)))

SevenDeadlySins 2007.12.02. 16:36:17

Aljaska: csak neked kiemelem: Életfogytiglant kapott, nem halálraítélt volt.

Csók.

pelbad 2007.12.02. 16:37:46

Göncz Árpád besúgó volt, és író, műfordító, és közt. elnök. Ennyi. Egyik sem kérdéses. (Volt alkalmam cellatársaival beszélni, akik egyszerű parasztok voltak akkor, és a közelmúltban is) Fábry meg azt mond, amit akar. És mindenki más is. Hogy keresztény értelmiségi? Ha Somló Tamás bohóc, bűvész és zenész, rendszeres látogatója a vörös tengeri kaszinóhajóknak, zsidó értelmiséginek számít...miért ne. Attól, hogy valaki keresztény még fog maszturbálni, házasság előtt szexelni, és fingós viccet mesélni. És valóban seggnyalás a posztod.

Keats 2007.12.02. 16:42:08

Akkor asszem nem értettél meg
-bánya: nem közbeszerzés alapján megépített autópályához orbán győző bányájából szállítótták a kavicsot, ezt asszem nem kell tovább magyarázni
-szőlő: emlékszel még, hogy is volt: ne mi nyerjük a legtöbbet, azt remélem ezt sem kell többet magyarázni
Martonyi, Járai is 3/3-ok voltak, erre vonatkozott.
Szóval érthetetlen még mindig számomra, hogy van ma még ember, aki azt gondolja, hogy van a nagyobbik maffia az mszp, és a kisebbik a fidesz. Mondjuk tudnék különbségeket tenni a két párt között veszélyességben, de ebbe most ne menjünk bele, mert nem ez a topic. Azon meg ügye lehet vitatkozni, hogy ki miről tehet, és ki mennyire felelős a mai állapotokért. Ezzel nem azt mondom, még véletlenül sem gondolom, hogy ezért a Fidesz lenne afelelős, mégha van is benne felelőssége.

Keats 2007.12.02. 16:43:26

pelpad!

Göncz nem volt besugó

apu164 2007.12.02. 16:44:10

Szégyen az egész. Egy, a világban nevenincs senkit, aki még udvari bohócnak is senki, egy napon említeni Gá-val.
És itt, az összehasonlítás ott sántít, hogy valakit megítélni a cselekedetei alapján lehet. Lesznek évek (remélem) amikor FS a futottak még kategóriában lesz említve, közismerten primitív a \\\"köznéphez\\\" szóló poénjaival.Az hogy az értelmiség is nevet rajta önmagát minősíti: A nézettségről: a Győzike showt is nézik ennyien, mégsincs arculat formáló hatása. Azzal együtt annak az előttem szólónak van igaza aki arról ír \\\"jól élt Ő más rendszerben más kormány alatt is. Most ez jön be. Ez a media . Erre van vevő. És a sok nyálcsorgató örül hogy valaki JÓL MEGMONDTA. Csak azt felejtitek el hogy ezt annak idején Hofi is megtette csak akkor Én 5000ft-ot kerestem havonta Ő meg nekem elérhetetlen diesel Mercivel járt mi meg röhögtünk a saját nyomorúságunkon. Humorizálni szatírikusnak lenni lehet de ez legyen független ne seggnyaló stílusban megfogalmazott. hát ennyit az egészről....

Invictus 2007.12.02. 16:44:53

Göncz besúgóságára nem tudok mit mondani, szerintem nem bizonyított, ahogy Mécsnél sem. Nekem a '90 utáni magatartásuk miatt unszimpatikusak. Göncz kijelentette, hogy pufajkás Hornnak nincs alternatívája ('98-as választások előtt), Mécs pedig átült Havas Szófia frakciójába. Mindkettő gyomorforgató, a nagy "56-os hősöktől".

loab 2007.12.02. 16:45:24

A babó egyik kiadását a magyar tolkien társaság fordította, aminek tagja volt (jelenleg az elnöke) Göncz. Olyannyira, hogy az általam birtokolt példányba (sajnos per pillanat nincs nálam, így nem tudom hányas kiadás) Ő írt előszót, mint a fordító. És ez a fordítás egy 4 éves gyerekeknek szóló tündérmese, köze sincs ahhoz a fantasztikusan kitalált világhoz, amit Tolkien megalkotott.

Roltii 2007.12.02. 16:45:40

Keats: vicces, hogy OV-nél még mindig téma Tokaj meg a kavicsbánya...azért a mostaniakhoz képest ez már elég kisstílű.
Naívság lenne azt hinni, hogy nem lop mindegyik, dehogynem.

Valaki még írta az elején, hogy ne foglalkozzunk a múlttal, menjünk tovább, egyenesen előre: szvsz ez a baj, mindig csak megyünk "előre". Ezért nem volt rendszerváltás, nem volt itt semmi, csak átnevezték magukat az emberek. Sajna, akik most vannak hatalmon (elmúlt 17 év) mind nagyon-nagyon gáz emberek.

GÁ életútja meg vitatható, az érdemeit senki nem fogja elvenni tőle de miért ne lehetne egy másik oldala is. Én személy szerint erről nem tudok semmit, de elég könnyen hihető. Meg a SZDSZ-es vonal is nagyon irritáló.

Jah, SZDSZ-ről annyit, hogy a liberálisok házából kitiltanám őket az elmúlt év eseményei után.

Fábry mostanság tényleg elég szar, és nem ő a legjobb humoristánk (menjetek el csak a Godotba). Ettől függetlenül, lehet, hogy csak a tévébe ennyire primitív, hiszen ez egy show (egyébként máshol is az, de szerintem ezt elég kevesen tudják tényként:D). Jah, és primitív viselkedése miatt nem kéne még elítélnünk egyből, ettől lehetnek még pozitív oldalai.

Invictus 2007.12.02. 16:48:14

Keats, OK az persze nem zavar, hogy az autópályák 2002-től lényegesen drágábban kezdtek épülni, mint addig? :) Persze akkor volt "közbeszerzés". Gyurcsány állammal kötött jó üzletei is rendben vannak?:) De jó, részemről is lezárva...

Roltii 2007.12.02. 16:51:08

amit még akartam: azért a mostani kommunista banda nem igazán egyenlő a rendszerváltás előttivel. Voltak átfedések, de csak azért mert a Kádár a vége felé elég rendesen kezdte elveszteni hatalmát. A mostani mszp inkább Kádár ellen volt (nem is vállalnak vele közösséget). Azt aláírom, hogy a Kádári elvekhez most talán a Fidesz áll a legközelebb, de baj ez? azért nem csak rossz volt régen, voltak jó dolgok is.
Nemtom ezt most miért írtam le..

Gera 2007.12.02. 16:51:12

Bakker, mennyi szánalmas patkány sereglett ide. Ez a hülyeség amit "tényként kezel az egész ország", egy ócska kis pletyka, amire nemhogy bizonyíték nincs, de még annyit sem lehetne elmondani, hogy hiteles ember szájából valaha elhangzott volna.

Ti lennétek azok, akik az értékeket képviselik ma Magyarországon? Tényleg nem meglepő, hogy ott tartunk, ahol.

Én nem vagyok Göncz rajongó, nem tetszett annyira ez az "Árpi bácsi" figura, de azért semmiképp nem volt rossz köztársasági elnök. Annyi biztos, hogy nagyjából az egész ország tisztelte, annak ellenére, hogy az szdszt sokan nem bírják (én sem). Ezt akarják valakik nagyon lerombolni, gondolom az szdsz elleni "nemzetmentő" háború része akarna lenni ez is, de szerintem kurvára visszafelé sül el.

Keats 2007.12.02. 16:53:29

na, akkor azt tisztázni akarom, hogy undorító Havas Szófia, szóval szégyen, amit mondott és szégyen, hogy a Mécs egy frakcióban van vele, persze ugye Göncz már nem politizál neki ehhez semmi közeb sincs. A horn egy fasz, de a göncu nyílván úgy értette, hogy a ő a kisebbik rossz, bár bevallom nem ismerem ezt a beszédét.
Orbán ügyeit azért hoztam elő, hogy lássuk ott is vannak ügyek, de azért mondjatok nekem ilyen tipusúügyet, ami konkrétan és bizonyítottan gyurcsányhoz köthető, és akkor ne mondjátok a zuschlagot, mert az egy szimpla undorító pártfinanszírozási ügy és vannak hasonlóak ám máshol is. Mondjuk nem értem mi a baj a liberalizmussal, azért ez a mai szdsz nem azonos, a 94-es szdsz-el, és mondjuk még a horn kormány idején is voltak még olyan szdsz-sek, akik miatt érdemes volt odaszavazni

jánosok 2007.12.02. 16:53:32

göncz árpád, a börtönkönyvtárost mindenki patkánynak nevezte a sitten. mert egy szar spicli volt a vén geci. a sírjára fogok köpni, akárcsak a nagy rendező szabó spiclinek. ja és a sógoráruló konrád gy. sírját pedig lehugyozni fogom. akinek nem tetszik: elmehet innen! :DDD

SevenDeadlySins 2007.12.02. 16:53:43

Na ez msot felpiszkálta a (nem zsidó) csőrömet.
Áruljátok már el hogy mi a keresztény és nem-keresztény értelmiség definíyciója?


MErt eddig úgy tudtam, hogy van az értelmiség, mint társadalmi osztály, vagy réteg, esetleg újabban csak statusz, a lényeg hogy onnan ismerszik meg, hogy műveltsége folytán képes önreflexív módon szemlélni magát és a társadalmat . Magyarán egy szellemi kategória.

Ezen belül van a keresztény és liberális értelmiség, amelyik de faktó (igen, faktó) egy adott eszmerendszert vall a többi filozófiával szemben... akárcsak a politika.

Merthogy itt is ölik egymást a különböző szekértáborhoz tartozók. Keresztény Fábry, Szamóca, Demjén, Usztics(jól írom?)és még sokan mások, liberális Farkasházi, Verebes, talán Jancsó? okés.

Szóval mindenki álláspontja szerint.

Nade akkor hogy jön ide a a "zsidó értelmiségi"?

nokéremtisztelettel 2007.12.02. 16:54:53

lóláb 2007.12.02. 14:36:37:
Kicsit OFF, de érdekes, h az a véleményed, h "nem köszöni meg Árpi bácsinak" az A babót magyarul olvasó, h lefordította. Ne is köszönje, hiszen nem volt hozzá semmi köze. Szobotka Tibor fordította ugyanis. A könyvek olvasását szvsz legközelebb Te is az elején kezd, sokat lehet úgy tanulni.

Öröm olvasni, h mennyi volt politikai fogoly, börtönviselt jogász, műfordító-kritikus, médiakutató és kabaréismerő/szerető ember blogol mostanság!

1. GÁ-nak nem sok köze volt az átvilágítási tv-hez. Mandátuma lejárta idején egyébként a Fidesz-Fkgp kormány által módosított tv úgy szólt, h : 18. § (1) Ha a bizottság döntése szerint az ellenőrzött személy végzett ... meghatározott tevékenységet, a bizottság felszólítja tisztségéről 30 napon belül való lemondásra, illetőleg felmentése kezdeményezésére, egyben tájékoztatja arról, hogy ellenkező esetben döntését a 30 napot követő 15. nap elteltével nyilvánosságra hozza...(2) A bizottság a döntését a Magyar Közlöny személyi részében közzéteszi, egyidejűleg nyilvánosságra hozatal céljából megküldi a Magyar Távirati Iroda részére.
Őt is megvizsgálták. Történt ilyen? NEM. Ettől persze meg Göncz is lehetett besúgó, de iratokban ez nem szerepelt.
De azért örülök, milyen sok itt a jól értesült igaz magyar ember.

2. Keresztyének, keresztyének.
Megbocsátás? Tolerancia? Igazmondás? Szeretet? Halló?!

3. Örülök, h a retekklub nézettségi indexe lett itt pár ember számára a színvonalas humor fokmérője. Erre nem is mondok semmit. Talán csak egyet: Sándor Györgyöt mikor láttátok TV-ben?

4. Önjelölt politológus kollégáink, Göncz, mint megosztó közéleti szereplő? Ajjaj. Itt vmi nagyon fáj. Tessenek régi újságokat lapozgatni, ha már az emlékezetük ily rövid!

5. A "fábryt utálóknak meg za a bajuk, h jobboldali"
Én biza utálom Fábryt. Vagy legalábbis nem szeretem. Nem vicces. Amikor meg vicces, azt az esetek többségében mások írják (Kőhalmi, Bödöcs, stb.) Dramaturgként óriási volt (Roncsfilm, pl.) Nincs vele bajom, mert jobbos. Akkor van bajom, h ordenáré módon megbánt vkit. Ilyenkor balos, libsi, f*szomtuggyaakármi is lehetne.

6. Göncz, mint szarházi, merti belépett az Szdsz-be, ami összeházasodott a komcsikkal? Ajjaj. Akkor kéretik figyelni: GÁ 1945-től annak feloszlatásáig a kisgazdapárt tagja. 88-ban az szdsz alapítója. tavarisi konyec? Ismerős? 90-től 2000-ig közt. elnök. Az szdsz mikor is lépett koalícióba az Mszp-vel?

7. A "mi" halálraítéltjeink jobbak, igazabbak, mint az "övéik"? Na ettől a jobboldali szarságtól tudok néha hányni a nagymagyaroktól. Nem akarom én GÁ-ot védeni, de az h lehet, h a 63-as kádári nagyamnesztiával szabadult? Ha annyira besúgott volna, nem lehet vhogy hamarabb kiengedik?

8. Mind1 is, szarok Gönczre, Fábryra, csak az szomorít el, h magyar vagyok ilyen magyarok között, mint itt, az utcán, a parlamentben, stb. egy páran. Magamat szégyenlem miattatok.

Kaliopé 2007.12.02. 16:54:53

Aki igaz magyar az a következő választáson a Fideszre szavaz.

Az idegenszivüek meg az Mszpére és az Szdszre.

apu164 2007.12.02. 16:56:40

jánosok.. te egy igazán primitív állat vagy

Keats 2007.12.02. 16:57:33

ez egyébként nem igaz, hogy drágább lenne, pláne most. Most tényleg olcsóbban épül az autópálya, ráadásul ha drágább ha nem akkor is versenyeztetni kell a részvevőket, ez persze nem válasz arra, hogy a kedves apuka hogyan is kap állami megrendelést a fiától?
Roltii: na akkor: addig jó míg kádár él? ne már, ez annyira ciki, persze gondold ezt, de akkor szavazhatnál a munkáspárta is. komolyan azt mondani, hogy kádár kéne ide és még te siránkozol azon, hogy nem volt rendszerváltás, ez összefér? Ja és hogy lehet a "mostani banda" kommunista, ha a fidesz képviseli a kádár korabeli értékeke?

Keats 2007.12.02. 17:01:24

Kaliopé!

Ennél nyíltabban csináld, ez így gyáva

Tres 2007.12.02. 17:02:56

Én meg az utálom, hogy a jobberek rendszeresen előhozzák ezt "az innen el lehet menni" dumát mondván, hogy ezt mondta a Gyurcsány höhö, de vicces.
Csak én láttam akkor az esti híradóban, hogy ezt milyen hangnemmel és szövegkörnyezetben mondta?

A jobber Széles Gábor elkezdte basztatni, hogy ha több adót kell fizetni, akkor majd jól elviszi a cégeit Szlovákiába. Muhahaha. Erre a Gyurcsány kiakadt és kb. azt mondta, mennyél baszdmeg, mi majd maradunk, hogy legyen miből fizetni a nyugdíjakat és az egyéb szociális jutattásokat. Tessék, ha akarod, akkor szard le őket és menjél.

Szóval ez a sokszor felvetett idézet pont nem arról szólt, amiért előcitálják. Éppen az ellenkezőjéről.

SevenDeadlySins 2007.12.02. 17:03:56

HÉ!

LEgyetek már kedvesek hivatkozni valamire s lehetleg ne a "köztudott, valaki azt mesélte, ..és kész!" szavakkal, jó?

Mint libeárlis keresztény, tele van a tököm azzal, hogy kocsmai pletyka szintű vádaskodásokkal ócsáróltok embereket.

Én elhiszem, hogy a neked nagyon megbízható Gyuri vagy jani ezt mondta, de ő honnan tudta?

Ennyi erővel Kende könyvei színigazak, komolyan már ...
ugye nem képzelitek, hogy majd olyanokkal ülök le vitatkozni akinek csak arra telik, hogy "árulóóóóóóóó!!" .

TrT 2007.12.02. 17:04:14

a blogíró jól végezte dolgát, irány a legközelebbi szdsz kifizetőhely!

Roltii 2007.12.02. 17:05:19

Keats: én és munkáspárt? nem igazán. Csak annyit akartam mondani, hogy durván divat mostanság mindent elítélni ami régen volt, pedig nem feltétlen volt minden rossz. Egyébként nem akarom visszasírni őt, nehogy azt hidd. Ezek szerint nem tudtam megfogalmazni amit akartam, ez könnyen lehet. Valami olyat akartam írni, hogy fura hogy most melyik oldalt mivel azonosítják és ez nem feltétlen helyes.
Jah, volt szerencsém Árpibácsival személyesen találkozni, a tapasztalat csak annyi: kedves aranyos szenilis vénember. Ez mind ok egy megöregedett fordítónak, de köztársasági elnöknek nevetséges volt szerintem. Sólyom az eddigi legjobb, de még mindig nem nőttek fel az emberek a feladatra vagy csak rosszul értelmezik.

Keats 2007.12.02. 17:06:09

néha eszembe jut, hogy jó lenne értelmi cenzust bevezetni, semmi komolyat, csak vmi egyszerű szövegértési feladatot (ez persze vicc, nem értenék vele egyet, sőt tiltakoznék ellene), pl TrT, jánosok stb. tuti megbukna

nokéremtisztelettel 2007.12.02. 17:07:12

Kaliopé, köszi!

Mint szervátültetésben érintett, biza balra szavazok!
Neked, meg a hozzád hasonlóan "gondolkodóknak" meg valsz agyátültetésre lenne szükségetek.
Nem tudom, ki h van vele, de én pl. Jancsó Miklóst igaz magyar embernek tartom. Gönczöt is. Ahogy Konrád Györgyöt is. De Eperjes Szamócát, Bánffyt, Haumann Pétert, Csekét, még Kudlikot is.

Mind1. Téged is, és bizony magamat is.
És szépen kérlek, ne kérdőjelezd meg a magyarságomat azért, h mit gondolok a világ dolgairól.

LACI 2007.12.02. 17:07:39

Az a baj, hogy elővettem a \\\"A BABÓ\\\" című könyvet.
Fordította: Szobotka Zoltán, a versbetéteket Tótfalus István írta. Kiadás 1973.
Ennyit a jólértesült tudós emberekről, akik megvannak győződve igazukról. Gondolom másban is csak \\\"ennyit \\\" tévednek.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 17:07:53

Kilóg a lóláb. Árpi bácsi az államtól kapott rezidenciáján fogadta a 2002-es választások előtt Kunczét, Kovácsot, meg D-209-et. Orbán nem volt ott, mert meg se hívta. Innentől miről beszéltek?

Keats 2007.12.02. 17:09:45

Király őrnagy átért a Tóta w. blogjáról
Csak sajnos az emberek jelentős részében tévedsz: ottan volt Kupa, Kuncze és Medgyesi, akiről még akkor ugye nem tudhatta, hogy ügynök volt, értem?

Nash vs. Keynes 2007.12.02. 17:09:53

56-os elitéltként elévülhetetlen érdemei voltak a szocik legitimálásában az szdsz-el karöltve. Többek között nekik köszönhetjük, hogy ott tartunk ahol.
Hogy beszervezték e vagy sem az majdnem mindegy, de egy igazi rendszerváltás nem hagyott volna nyitva ilyen kérdéseket..

Jordán Negatív 2007.12.02. 17:12:20

Göncz Árpád mint keresztény értelmiségi?????
De hát szinte köztudott a származása( Jordán+)
Mint irodalmár és fordító tényleg figyelemreméltó a tevékenysége, de politikailag Magyarországra nézve a legkárosabb ál-neoliberális szervezet támogatásával lett köztársasági elnök.
Ettől függetlenül tényleg néha elég alpári a Fábry humora.
De sokszor igaza van, mégha cinikus is.

Keats 2007.12.02. 17:12:21

hamár az szdszt hibáztatjátok a jelenlegi állapotokért, érdemes lenne végig gondolni, hogy mit is tett az mdf és antal józsef az ügy érdekében: pl belementek volna szűrös közt.elnöki kinevezésébe, vagy a teljesen használhatatlan hatalmas parlament stb

Kaliopé 2007.12.02. 17:12:44

Aki balra szavaz, azzal nincs minden rendben.

Más lenne a világ, ha rendes életű, templombajáró keresztyén ember lenne mindenki. Nem lenne ennyi homoszexuális. Persze akkor szavazóbázisuk sem lenne a két hazaáruló párnak és csatlósuknak az MDF-nek.

Hajrá magyarok!

g 2007.12.02. 17:13:31

Aki igaz magyar, a fideszre szavaz...

Idiotizmus.
Az én magyarságomat ne egy orbángyurcsány párbajon kelljen bizonyítanom.

Aki igaz magyar, fizet adót!
Aki igaz magyar, nem idegenszívűz le más magyarokat!
Aki igaz magyar, nem mások ellen magyar, hanem maga előtt, és ha igazolni akarja, magának igazolja.
Aki más magyaroknál nagyobb magyar, az a legkisebb magyar. (ha már a KÉSZ-nél tartunk)

Keats 2007.12.02. 17:13:47

Kalliopé megvan már az érettségid?

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 17:14:23

Tóta W..ből elegm van, csak akkor írok oda,ha nagyon felhúza.

Kedves Keates, nem érted, itt nem Rózsqadombi Rapper ügynök volta a gond, hanem az, hogy egy volt köztársasági eknök nem teheti meg, hogy választások előtt nem hívja meg az összes párt vezetőit, csak a balodaliakat.

VIII. Nagyapó 2007.12.02. 17:15:38



A Mécs-bizottság által ávilágítandók listájáról egész egyszerűen kihúzták Gönczöt. Illetve egész pontosan a köztársasági elnököket, de abból addig kettő volt, és Mádlt mint volt minisztert, átvilágították. Utána lehet keresni a korabeli sajtóban.

Ez számomra erősen megalapozza a gyanút, hogy ügynök volt...

Tres 2007.12.02. 17:16:18

Nemááááá!!!
Ha Kaliopé még kétszer hozzászól én esküszöm holnap belépek az MSZP-be/SZDSZ-be. (Majd dobok fel pénzt, hogy melyikbe).

Ne idegesíts már kérlek! :))))))

Roltii 2007.12.02. 17:18:31

magyar vagyok (de hülyének érzem magam), mert:
-fizetek adót
-nem idegenszívűzök le másokat
-nem tartom magam nagy magyarnak

most már ezt is tudom:D
Az egész szar ahogy van, fingom sincs, hogy ki fogja majd az én nyugdíjamat fizetni vagy bármi mást, totál el van b@szv@ minden főleg az utóbbi pár évben. persze mindenki részt vett benne, csak nem egyformán...persze lehet, hogy Viktor nem tudta, hogy ennyire durván is lehet lopni, és most már ő is ezt tenné...de ez csak feltételezés, viszont mindenki tényként kezeli, és rosszabbnak tartják mint aki aktuálisan meg is teszi

g 2007.12.02. 17:18:41

Kedves Jordán negatív!

A te származásod is "szinte köztudott".
Olyan helyen élsz, hogy garantáltan van a véredben vagy 8-10 népcsoport, köztük a gyűlölt is. Szégyelled, ezt azért fröcsögsz, vagy mi?
Az biztios hogy te nem jordán negatív, hanem csak egy szokásos negatív magyar vagy.

Keats 2007.12.02. 17:18:43

egy volt azaz VOLT köztársasági elnök nem azt csinál amit akar?
te nagyapó, mikor is volt a mécs bizottság, és honnan veszed, h lehúzták a listától, az abizottság aktív politikusokat ellenörzött...

Invictus 2007.12.02. 17:20:09

Nehogy már komolyan vedd kalliopét. Csak hülyéskedik, azt akarja érzékeltetni, hogy ilyen hülye minden jobber, mint amiket ő ír, tuti balos :)

nokéremtisztelettel 2007.12.02. 17:20:54

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 17:07:53:

A Gerbeaud cukrászda mióta az "államtól kapott rezidencia"? Amúgy a 2 forduló között. Kampány részeként. Volt közt. elnök, baloldali, liberális személyek. Ahogy Fidesz-MDF. MIÉP közösi kampánygyűlés Kossuth téren. Az is kampány. Jobboldali személyek. Mi is a probléma? "kilóg a lóláb"? Miva?

átlátót 2007.12.02. 17:23:38

Elolvastam mindent. Köszönöm,hogy tágítottátok határaimat. :) Annyit teszek csak most hozzá,hogy Göncz Árpád a köztársasági elnök volt. Fábry Sándor pedig a fábrisanyi. Hibáikkal és érdemeikkel együtt. Pállottra pofázhatjuk itt a szánkat. A képviselők minden pártban számla nélkül kapják a költségtérítést. Ez kivetítve mindenre nincs miről beszélni. Hintalovak.

apu164 2007.12.02. 17:24:20

Ami a legjobban fáj. Volt egyszer egy rendszerváltás . Voltak akiknek ez nagy részben köszönhető. Ebben akkor a legradikálisabb a Fidesz -Szdsz volt. Majd jött az Mszmp klasszikus utódpártja az MDF. Az első négy év sikertelen próbálkozása után (kb 30%-os infláció) Orbán tudatára ébredt, hogy mint kis liberális párt (a pártrendszer lebontásához kapcsolódó érdemeit nem vitatom) felismerte hogy az emberek eszmélnek, rájöttek hogy az MDF azonos a sértődött MSZMP -sekkel .Arculatot KÖPÖNYEGET váltott. Neki szabad volt. A cshások imára után Ő lett a lrgnagyobb keresztény. felszámolta, integrálta a KDMP-t tönkreverte az FGKP-t (ami nem volt nehéz) majd kisajátította a POLGÁR(i) szó értelmét. Milyen jogon?? Az már nem polgár aki máshogy Simicskák, bányák szőllők nélkül képzeli az életét? Ne tolja maga elé a szószólóit ( Révész, Répásssy, Rogán? Szíjjártó .stb Az Ő klikkje mármint az alapítók, nem a múlt rendszerben alapított cégeikből hanem a kormányzásuk ideje alatt lenyúlt vagyonból élnek jól. Ki volt Szöllősi aki Párizsi nagykövet lett, (társtulajdonos Tokajhegyalja Sárazsadány stb). Orbán vagyonát az általa az 5.kerületben megvásárolt az Ök által eladott ingatlan hasznára alapítja (vette 19 mft-eladta 85 mft a korábban említett társának) kettős pénzmosás.
Jogdíjjak ? ki vett 25milláért könyvet? Zsidóznak? Ezt is elnézi csak ne neki kelljen kimondani,(Sára, Ráchel....) Nevetséges.
Csurka amiog más F...szával veri acsalánt semmi sem drága.
Idő előtti választások: Olyan régen járt a jogra hogy már arra sem emlékszik hogy ez gyakorlatilag lehetetlen?
A lényeg utcára a tömegggel aztán majd kaparászunk a szarba.Sok a tartozás elismerem.é Azok amilliárdoik amoket a választási kampányhozfelvettek visszafizetendőek. Ezért kell a kormánytás. Most csak örül az összes megszorító lépésnek mert azokat nem neki kell meglépnie. Azrt hiszi ez a balga nép hogy bármit is visszavonnak? Téved. Csak visszakell menni a kormányzása kezdetére még a Horn által vállalt nyudíjj emelést is vonakodva fizették ki.
És mégegyszer kikérem magamnak ettől még in is PLGÁR vagyok ÁLLAPOLGÁR akinek tele van a F...sza az egésszel

erik 2007.12.02. 17:26:29

Aki gerbaud-t mondjon TF-et is.
Az első őszinte populista, xenofób tömegbeszéd. Nem csoda hogy a józanabb ellentábor összezárt.

bénák vagytok öcséim 2007.12.02. 17:27:52

Olvastam a hozzászóllásokat,és meg vagyok döbbenve.Ennyi gyülőlködő iq-0 seggfejet egyrakáson.Nektek semmi más gondotok nincs,csak egymás fikázása,gyűlölete,árulónak, fasisztának nevezése,úgy a bal,mint a jobboldalon? Szánalmasak vagytok,és remélem soha több öröm nem ér benneteket az életben,mint hogy a gép előtt ülve,a farkatokat verve überkirálynak higgyétek magatokat,hogy jól beszóltam a köcsögnek,és dögöljön meg mindenki,aki nem az én szánalmas eszméimet isteníti! Ezért tart itt ez a szánalmas ország,mert a sok hülye ahelyett hogy magával foglalkozna,mindig azt nézi,mi van a másiknak,és nekem miért nincs,vagy mért nem abban hisz,amiben én??Unalmasok vagytok mindkét oldalon,és remélem amint a két főgeci eltakarodik, az egyik a szőlőjébe kapálni,a másik a gyárába a sor mellé,megszűnik ez az egész szar,ami ma itt folyik! Ezután lehet engem fikázni,de én nyugodtan alszom ma este,és holnap is,mert nem a gyülölködéssel vok elfoglalva. Na megyek a haverokhoz pókerezni, akik közt van jobb és baloldali is,de érdekes módon nem utáljuk egymást,nem megyünk ki minden nagyobb ünnepen fütyülni,fújolni,törni zúzni,és nem tesszük tönkre sok millió ember napját-napjait.Az összes ilyen barom megérdemli a sorsát,és nem is érdemel többet. Uff,én beszéltem

Invictus 2007.12.02. 17:30:31

erik,
A TF beszéd az első forduló után volt, és éppenséggel a Fidesz javított a második fordulóban utána, ha fordíítani nem is sikerült.
Az más kérdés, hogy a populistább hangnemre váltás, ami utána is maradt, nem biztos hogy használt a fidesznek hosszú távon.

magichorze 2007.12.02. 17:31:36

1. Tanulj meg helyesen írni!
2. Nem értem, miért ne lehetne azt mondani valakire, hogy besúgó? Azért mert ő fordította a Gyűrűk urát?

De azért jót fábryztál, keresztényeztél, rasszistáztál! Gratula!

bogi80 2007.12.02. 17:33:58

Istenem, mi a fene van itt? Olyan jó volt eddig ide járni, mert üdítő írások és remek viták zajlottak le. De most? Hol élünk mi? Egyszerűen szégyellem magam, hogy ilyen dolgokat le tudnak irni egyesek. Ez lenne a jövőnk? Erre a stilusra szavazzunk legközelebb? Ez lenne a jobboldali irodalmi munkásság? Te jó ég! Eddig csendes középutasként próbáltam megtalálni a helyem, úgy gondoltam a józan ész, az egymás megbecsülése és tisztelete majd megmenti ezt az országot. Hát, 27 éves nőként ismét rákellett eszmélnem, hogy nagyon naiv vagyok. Ezen most biztos csámcsogni fognak egyesek, de nem érdekel.
Vállalom a naivságom, mely az emberek iránti érzett tiszteletből fakadt. Mert engem igy neveltek. Keresztényi értékekkel, de nem elvakultan. Nem akarom idézni a bibliát, mert azok akik alpári stilusban fogalmazták meg véleményüket, nem hogy Göncz Árpádot nem olvastak, de a bibliát sem. Nekik csak az számít, hogy a nagyvezér utasításaira gyülölködjenek ebben az országban. Itt tartunk ma. Mi lesz ha ezek a hözöngőké lesz az ország? Még belegondolni is rossz.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 17:34:11

A közt elnök a nemzet egységét jeleníti meg. A volt is. És ez nem a gerbaudban volt, hanem a rezidenciáján, az első forduló előtt. Abban a villában ,amit a mi adónkból tartanak fel, és a mi nevünkben vettek e la tulajdonosátol 48-ban,vagy már 44-ben.

ben 2007.12.02. 17:34:21

Joggal fasisztázok, ha a nemzeti hisztik idején leköpnek meg beszólnak az utcán vadidegenek. Ez nem a gép előtt van. Ha te zsidó magyar lennél, ugyanezt tennéd. Ordítanál, mert nem akarsz úgy járni mint a nagyapád, érted?
1930-ban kb itt tartottunk. De hol fogunk tartani 2015-ben?

Roltii 2007.12.02. 17:34:36

fidesz azzal szív, hogy hülye módon megígért egy csomó dolgot, és mivel ők nem hazugok ezért próbálják tovább vinni a hülyeségeket, amikről ők is tudják, hogy az. Egyszerűen kényszerpályán mozognak egy csomó kérdés területén. Sajnos. De azért a 14. havi nyugdíjt ők se gondolták komolyan...márpedig ilyen és ehhez hasonló ökörségekkel is divat őket támadni. mszp még bármit megcsinálhat, nekik szabad. Ferikének mindent szabad, utána is megtapsoljuk.
Ha Viktor a polgár szót tette tönkre akkor Ferike pedig a reform szót.

Invictus 2007.12.02. 17:34:37

apu164,
Na te vagy az a tipikus csökött balos, aki nem vette még észre, hogy 5 és fél éve már nem Orbánék vannak hatalmon...

caralho voador 2007.12.02. 17:36:52

Miért, kicsoda Göncz, az atyaúristen, te kis fasz?! Árpi bácsi meg a jó kurva anyád. Keresztény értelmiségi az árpád, mi? Azért tolta a "szakállas bácsik" (remélem, érted) gyűjtőhelyének (szadesz, ha nem jutna el az agyadig) szekerét.
A Gyűrűk ura első fejezeteit meg Réz Ádám fordította, úgyhogy az érdem egy része (nevek, satöbbi) az övé, és nem a vén patkányé. Na csáó.

ui: azt, hogy 'áll', két l-lel kell írni.
ui2: nyugodtan lehet anyázni, mert többet nem nézek vissza egy ilyen köcsögblogra.

álljonmegamenet 2007.12.02. 17:38:07

Soha olyan szeretett politikusa nem volt az országnak mint Göncz. Valami nyolcvanvalahányas indexet mértek neki, a maiak ötvenvalamennyije sokat mond.

toth maria 2007.12.02. 17:39:01

Akár hogyan is csűritek csavarjátok a szöveget, Árpi bácsi bizony ügynök volt. Hogy lehet az, hogy egy 56 os elítélt az SZDSZben politizált? A lányáról már nem is szólnék!!!!

Mécs Imike meg detto, gusztustalan mindhárom!!!!

Invictus 2007.12.02. 17:39:06

bogi80,
A kedvenc bloggered elkövetett egy olyan írást, amire garantált volt, hogy ugrani fognak, miután kikerült az index kezdőoldalára.
Ha meg tényleg csak az egyik oldalról látsz gyűlölködő stílust, akkor menj szemorvoshoz. Lehet, a bal szemedre megvakultál:)
"Mi lesz ha ezek a hözöngőké lesz az ország" - 98-02 között pl. az "övék" volt, LOL. Tudom, tudom, nagyon szar idők voltak azok, most SOKKAL JOBB... :)

bebe 2007.12.02. 17:39:57

fábry egy abberált idióta, műsora a Győzike szinvonala alatt van,ha ő értelmiségi,akkor Hasfelmetsző jack a pacifizmus emblémája.

Roltii 2007.12.02. 17:40:54

szeretett politikus? mit számít...Mátyás királyt is szeretjük...oszt hogy szenvedett a nép alatta. Nem tudtam, hogy már az is szempont, hogy szeretjük-e. Én fideszre szavarok, de Viktort rühellem, meg jópár dolgot azon a környéken. Sőt, olyan is volt, hogy Ferike szimpatikusat csinált (sajna már elfelejtettem mi volt az), de ettől még nem rá fogok szavazni.

Invictus 2007.12.02. 17:41:23

álljonmegamenet,

A ballib média fényesre nyalta Gönczöt, felépítették neki a nemzet jóságos nagypapija imázst... Ezért volt olyan "népszerű".
Ennyi. Egyébként jobboldalon sosem volt az, akármit mondanak egyesek.

EhjeAserEhje 2007.12.02. 17:41:23

1: sorry, de ez a post tényleg szarul van megírva.
2: még mindig sehol sincs - hiteles! - bizonyíték Göncz Árpád ügynök múltjára vonatkozólag (tudjátok, a mindent tudó mélymagyarok valójában a Turulmadár kloákájából fröccsentek ki - csak a korlátolt ballibsik ezt elhallgatják!)
3: Mádl? Sólyom? Ugye? Ugyan már... Tiszta szívemből kívánom, legyen nektek egy igazi 'kuruc' (mindentől és mindenkitől elhatárolódó igaz szittya) köztársasági elnökötök. Természetesen Kurucland-on belül, és nem Magyarországon.

oy.

Roltii 2007.12.02. 17:42:37

jah, Győzikét miért kell fikázni? én szeretem azt a műsort, az ember egyszerűen szánalmas de lehet rajta jókat mosolyogni...különben is utána egyből már van a sofőrök a viasaton, ami no1 az itthon tévéken.

Mindenkinek! 2007.12.02. 17:42:55

Kedves Mindenki!

Az utolsó betűig, türelmesen végigolvastam az össze hozzászólást. Eltekintve apróbb elírásoktól, amitől talán az én írásom sem lesz mentes, és az általában jellemző tény csoportosítástól, ami köztudottan az igazság elferdítése, csupán annyit szeretnék kérni, hogy Mindenki komolyan gondolkodjon el az elhangzott itélkezéseken hisz tudom, hogy lehet úgy is véleményt nyílvánítani, hogy ne ítélkezzetek és sértsetek meg azzal másokat, kivéve, ha ez a szándékotok. Akiben ilyen érzés lakik, annak feltehetősen van rá oka, hogy így érezzen. Elképzelhető, hogy sérelem érte, esetleg családi örökség ez az érzés, az ítélkezés, vagy könnyen manipuálható. Ezt mindenki döntse el maga. Sok olyan okot tudok elképzelni, ahol még egy magát kereszténynek valló ember is érezhet gyűlöletet, haragot. Minden, ami ezektől az érzésektől indítatva történik határozza meg valójában, hogy ki igaz ember és nem a Bilblia olvasása. A keresztény szónak valóban van negatív hangzása. Éppen ezért a keresztény szó helyett inkább a jó ember megnevezést szeretném használni, hiszen az is lehet jó ember, aki nincs megkeresztelve. nem vallásos és lehet hivő ember, csupán másban, másként, saját értékrend szerint, de hisz és remél. Remélem, hogy egyszer nyugalom és béke lesz, ha nekem nem is, de a gyermekemnek a szívem alatt és lehetséges, hogy nem ebben az országban, de lesz.

Göncz Árpádnak és Fábry Sándornak, habár kétlem, hogy ez valaha eljut hozzájuk, sok boldogságot és jó egészséget kívánok. Köszönöm.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 17:43:02

Más. Édesanyám intézte a kárpótlást a "tanácsnál" 89 után.Bement hozzá egy bácsi, aki Recsken volt. És ő mondta, hogy Árpi bá a börtönben besúgó volt, mekkora szégyen, hogy elnök lett. Én persze nem hittem el, utánnanéztem a bácsinak. Kiderült, hogy volt Buchenwaldban is vol.t Olyan ember akit a nácik és a komcsik is elvittek ,nem hazudik,azokra felnézek mint pl Faludyra. (mielőtt belekötnétek, őt nem vitték el a nácik, de elvitték volna, az tuti)

Invictus 2007.12.02. 17:44:08

bebe,
Hát, ha Farkasházy, Gálvölgyi stb. értelmiségiek, akkor Fábry is nyugodtan lehet az. Egyébként van annyira művelt ember. mint akármelyik szadeszos "kurvaokos" médiasztár (Vágó, Farkasházy stb.), bár ha csak a showjából ismered, akkor nem tudhatod.

Jordán Negatív 2007.12.02. 17:44:13

Kedves g!
Én nem fröcsögök- távol álljon tőlem...
Csak ami tény, az tény.
Mint ahogy Jasszer Arafat édes anyukája is jordán+.
Mi ez, ha nem a történelem fintora. Pont ő küzd az izraeliták ellen????
Akár csak Karol Wojtyla, vagy Winston Churchill vércsoportja...
Egyébként abban igazad van, hogy az én ereimben is több náció vére van: magyar,német,szláv. De a vércsoportom- ha hinni lehet a családfának akkor ebből a szempontból negatív.
Egyébként nem vagyok fajgyűlölő, legalábbis nem jobban mint a magyarog átlaga. Annyi pedig szerintem az egészséges kritikához nélkülözhetetlen.
Engem is megvezetett 1988-90-ben az SZDSZ radikalizmusa, komm.ellenessége.
De azóta már kinyílt a szemem: rájöttem, hogy a liberalizmus egy olyan prostituált, aki pénzért és hatalomért bárki ágyába szívesen befekszik.

apu164 2007.12.02. 17:46:17

Invictus: Nem vagyok én csökött balos. Én ott voltam 1972től minden megmozduláson. Megjártam egy két gyüjtőt a gimnáziumi éveim alatt Az hogy leérettségizhettem 1-2 tanárnak köszönhető aki nem akarta keresztbe vágni az életem. Én még emlékszem az első nyilvános parlamenti közvetítésekre ahol kíváncsian vártuk az első"független képviselők" státuszának megállapítását, azok megnyilvánulásait. Csodáltuk OV-t.. csak ez már nem az-az ember. Sikerült pártsemlegesnek maradnom. De nekem ilyen kis Pö...ök ne ugassanak. Élték volna át az első 20 évüket (a legszebbet) látták volna végig élték volna át, hogy mi lett az álmainkból.( "anyám én nem ilyen lovat akartam") OV-re :volt lehetősége bizonyítani semmit nem tett tekarította pártjának szaros ügyit. Megjegyzem a másik fél sem különb.

countrystudy 2007.12.02. 17:48:29

Én is erre céloztam. Aki pénzért ír ide,az ügyeljen jobban,mit ad ki a keze közül.
Sullivan,én is igyexem... A kommentezőkét nem szoktam számonkérni.

pierre 2007.12.02. 17:49:37

Tény: A D-209-es botrány kapcsán felvetődött a volt és jelenlegi (akkori) köztársasági elnökök átvilágítása, hogy voltak-e ügynökök. Az akkori elnök Mádl támogatta az ötletet, mondta, hogy őt egész nyugodtan átvilágíthatják, úgyse találnak róla semmit.

Viszont volt egy párt, aki látványosan kikelt az ötlet ellen. Az SZDSZ.

maki 2007.12.02. 17:51:16

Invictus,
Mit szólsz hozzá, ezek most sokkal jobb idők ,mint 98-02-ig.Hogy a közhangulat folyamatosan mérgezve van ,az igaz.Többek közt azért ,mert ez a kormány a demokrácia szellemében nem rúgta ki a fideszhez hasonlóan a köztv-ből még a takarítónőket is.Így aztán a Fidesz érából ittmaradt bagázs ügyesen hinti a csődröl,avilág végéről a propagandát. Folyik ahangulatkeltés,a nyalás a jobboldalnak,mert tudják,hogy ha fordul a kocka,akkor azok nem lesznek tekintettel semmire,úgy ahogy már korábban is bizonyították.Nemhogy jegyzőkönyv nem lesz nemcsak a tokaji állampőénzlenyúlásról,a kormányűlésekről,hanem még ellenzékre se lesz szükség,ahogy a nagyvezír hirdette.Pedig, akkor még nem volt ilyen előrehaladott stádiumban.
ne adja Isten ennek a szerencsétlen országnak,hogy visszasírja ezeket a "szörnyű "időket.

Roltii 2007.12.02. 17:51:34

szdsz féle liberalizmus: viperát a rendőröknek. jah, meg legalizáljuk a drogokat MOn...nem drogellenes vagyok, csak nem hiszem, hogy ez a társadalom elég érett lenne rá. jah, meg milyen párt az, amibe demszky is van....bocsánatot kérek, de szavazzuk újra:D

nokéremtisztelettel 2007.12.02. 17:53:12

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 17:34:11:

Nem mintha ez lenne a legnagyobb leglényeg ebben a témában de biza zserbó vót az, ahol GÁ kávézgatott Kunczéval, Kováccsal, Demszkyvel, stb. Göncz 2000-ig lakott a Béla király úti "villában", amit egyébként az ötvenes évek elején pártvezetőknek ( Farkas Mihálynak, Gerő Ernőnek, Révai, stb. építettek). 2002 áprilisában már két éve Mádl Ferenc lakott ott.
Amúgy azzal egyetértek, h nem szerencsés, ha volt közt. elnök "kampányol". Nem tetszik. Ahogy az sem, mikor más államba megy volt v jelenlegi vezető kampányolni. De mégis ez van.

Átlátó 2007.12.02. 17:54:33

Nem Göncz Á. önéletrajzával kellene foglalkozni,azt már nem lehet újra írni. Azzal se kéne foglalkozni,hogy mit mond Fábry S. Választott képviselőink számla nélkül kapják a költségtérítést. Választóiktól ennek az ellenkezőjét követelik. Ez csak egy,amit megkéne változtatni és nem a legfontosabb,de ez egy fontos elvi kérdés velünk szemben. Ilyesmiket kéne megváltoztatni,mert ezt meglehet. Szemforgató,álságos, pállottszáju,hintalovak néznek hülyének. Egy horganyzottvödör fost a nyakukba. Az egész egy pöcegödör. Most megyek gyűjteni az Anikó műtétére,mert igenis legyen egy harmadik melle a kettő között,-azt mondták,akkor tv. bemondónő is lehet belőle.

mijjafasz 2007.12.02. 17:55:16

Elég legyen mostmár ebből az antiszemitázásból meg komcsizásból egyaránt. Vagy legyen szólásszabadság, és akkor lehessen arról beszélni, hogy a jobbosok rasszisták, a balosok komunisták, a liberálisok zsidók, orbán cigány, gyurcsány elmebeteg, árpi bácsi besúgó volt. Anélkül hogy bizonyítani kelljen bármelyiket. De ne legyen már szent és sérthetetlen árpi bácsi, ha közben lefasisztázunk egy fél országot.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 17:58:12

nokéremtisztelettel ,de Gönc kapott haláláig egy másik villát ám, ott fogadta imádott vezériedet. Gondolom majd ha meghal, a lánya "ócsóé" privatizálja majd.

Horvath Geza 2007.12.02. 18:01:28

Nagy a horges, de valami ilyesmi tortent akkor is, amikor XY liberalis tortenesz beszari alaknak nevezte Solyom Laszlo volt alkotmanybirosagi elnokot, jelenlegi allamelnokot, mert Erdelyben toltotte egyik allami unnepunket, es nem koszoruzott egyutt a kormanyfovel es a tobbi "kozjogi meltosaggal"? Kettos merce?

bebe 2007.12.02. 18:01:42

Invictus,
Sajnállak,ha neked az művelt ember,aki nem hagyja szóhoz jutni a vendégét,legyen az akár Habsburg Ottó.Arról már nem is beszélve,hogy lebüdösparasztozza a Lázár fivéreket.Az ilyen nem művelt ,hanem tahó.Dr Farkasházyval egy napon említeni merénylet a jó izlés ellen.bár kétségtelen Farkasházy elkövette azt a bűnt ,hogy megnyitotta elötte az érvényesülés lehetőségét,azzal,hogy benyomta a rádiókabaréba.Persze ez a görény meg is hálálta,mert jól belemart az első adandó alkalommal.

Roltii 2007.12.02. 18:04:29

bebe: na nehogymá\' hogy neked bármelyik heti heteses figura bármit is jelent...ez már tényleg nevetséges. náluk már csak a színészeink viccesek, mindegyik azt hiszi, hogy politizálnia kell...erről a féltudású magyar elit jut az eszembe...

nokéremtisztelettel 2007.12.02. 18:04:57

Nem szeretek ugyan káromkodni, de a prostituált teremtő létesítsen orális szexuális kapcsolatot azzal, aki szerint nem szurkolhatok tiszta szívből mától a csajoknak, mert nem vok magyar, mert idegenszívű vagyok, meg nemzetáruló, métely Szűz Márián 1000 éves országának testén, stb. Menek inkább nézem a meccset.
Egyébként elképzelhető, h Orbán, Gyurcsány, Fábry, Göncz, stb., de még én is 6-tól "együtt" szurkolunk a kézis csajoknak?

Ja, és pierre 2007.12.02. 17:49:37:

Ténynek tény, csak nem igaz. Göncz biza át lett világítva.

Kaliopé 2007.12.02. 18:06:36

Nekem is van olyan rokonom, aki akkor volt börtönben, mint a Göncz és ő is mindig mondta, hogy besúgó. Tutta róla mindenki.

1998 és 2002 között volt az ország fénykora, ez bántja egyesek szemét.

maki 2007.12.02. 18:08:56

Roltii,
Lehet, hogy a magyar elit "féltudású",de ha egésztudású lenne ,akkor se tudná megfejteni a hozzászólásodat,hogy mit is akartál mondani.

asd12345 2007.12.02. 18:10:07

izraleita berenc vagy te is, es meg finoman fogalmaztam
ven oreg majom ez a gonc

Invictus 2007.12.02. 18:10:43

maki,
Elhiszem hogy neked ott a MEH-ben most sokkal jobb:)))

Roltii 2007.12.02. 18:11:20

maki: köszi:D de csak neked: arra akartam utálni hogy szánalmas szinte az összes közéleti személyiségünk és érthetetlen hogy pl a színészek miért politizálnak állandóan..

lófütyi 2007.12.02. 18:12:19

Hát azért ebben a nagy pőcegödörben, senki sem gondolhatja komolyan, hogy a fityesz, vagy bárki itt, igazi keresztény értelmiséget képes felmutatni. Talán a fütyülős nyugdíjaskommandósok? a győzikeshow-s balos níögdíjasok? Az árpádsávos csürhe? Ki? Tényleg, ha már itt vagyok. Anno a kőkemény magyar ókorban, Csaba mitől lett volna királyfi?

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 18:12:21

Meg gondoljatok bele: 56-ban a komcsik levernek egy igaz forradamat, amiben részt veszel, lecsuknak mellőled viszik akasztani a haverjaidat, 35 évig elnyomnak, ellenőriznek stb.Majd ezek után üdvözölsz egy olyan kormányt, ami ezekkel és utódaikkal köt koalíciót? Sőt Mécs még át is ült hozzájuk.Valami itt qrvára nem stimmel az tuti. Nincs ezeknek lekiismeretük, nincs bennük tartás, becsület, bosszúvágy? Igaz fasisztaveszély van, akkor értem:)

Mit szólt volna Gönc 57- ben, ha azt mondják neki,hogy egy pufajkást fog kinevezni minelnöknek 94-ben? Ezt miért nem kérdezi meg tőle senki?

bebe 2007.12.02. 18:15:03

Kaliopé,
Mindenki "tutta" róla,mintahogy Mécsről is utólag mindenki tutta,sőt ki is végezték ,csak az a sunyi nem feltámadt,ebből is látszik ,hogy komcsi volt.

Invictus 2007.12.02. 18:15:11

Korábbaan kételkedtem benne, hogy a kormánypártok valóban alkalmaznak bérfórumozókat, de most már nem ;)
Vannak bértopikolók, bérbloggerek, a cyberspace poltikai hadszíntér már. Ma már fontosabb, mint mondjuk a "köztévé".

Invictus 2007.12.02. 18:16:18

Mondtam már hogy Kalliopé áljobbos balfórumozó, hülye aki nem veszi észre:)
Ne etessétek a trollokat:)

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.12.02. 18:16:32

mit vagytok kiakadva? tényleg besúgó volt, egy kis geci. Személyes jó ismerősöm volt egy recski rabtársa, Tabódi István, isten nyugosztalja, ő éveket töltött Recsken, ebből az időből nem keveset Göcz Árpád rabtársaként. Göncz Árpádot "patkány"-nak hívták abban az internálótáborban, a smasszerok bejáratott téglája volt.
Pista bácsi hitelessége számomra megkérdőjelezhetetlen, de persze így egy hozzászólásban megemlítve miért is fogadná el ezt bárki. Nyugodtan nézzetek utána akár Tabódi Istvánnak, akár másnak, ha valakinek van kedve, ideje - esetleg ismerőse abból az időből. Talán még él egy-két ember, aki Recsken együtt ült Göncz Árpáddal, és még lehet vele pár szót váltani az ott töltött időről, különös tekintettel arra, hogy Göncz Árpádnak hogyan és miképp sikerült azon kevesek közé kerülnie, akik épp bőrrel úszták meg a recski internálótábort...

grupi 2007.12.02. 18:17:53

Azért, mert Göncz mint író, lehet elismert, de mint börtönviselt lehet ottani becenevéhez is méltó, vagyis "patkány".
Az, hogy az élet és a rendszerváltás fintora, a politika, a sors hova vitte, mire juttatta egy dolog, de mint ember sokaknál megbukott.
Az, hogy közti-ember lett, nem feltétlenül jár neki a tisztelet.
van aki Fidelt tiszteli, van aki Szaddamot, s van aki nem.
Bush-t, Putyint-.t és másokat sem szert vagy tisztel avagy ítél meg mindenki egyformán.
Nincs ebben semmi különös, vagy ki/megvetni való.
Fábryval és a Heti Hetessel is ez a dolog. Van akinek érték és szereti, van aki nem.
Szerintem meg Fábry mindegyikőjüknél őszintébb, szókimondobb és becsületesen tisztességesebb, mint bármelyik itt felsorolt.

maki 2007.12.02. 18:18:30

Invictus,
Most ez az aktuális rögeszméd? egyébként Szíjártó úrhoz van szerencsém,netán Napóleon?-:)

ET,et 2007.12.02. 18:19:02

invictus! Miért nem vagy képes felfogni, hogy van kisebbségi vélemény is. S Te közéjük tartozol!!kmr8

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 18:19:29

Igen invictus, ennyi agymosott idióta nem lehet. Nagyon egyformák a szövegeik. Kedvencem a nincs ingyen egészségügy.
Hol lehet ilyen állásra jelentkezni? Szeritem marha jól nyomnám én is.

argyre · http://www.argyre.hu 2007.12.02. 18:19:50

nézd, az írás jó, tartalmával messzemenőleg egyetértek de a helyesírásod tényleg pocsék..javaslom, hogy egy-egy posztot dobj be egy word-doksiba mielőtt nyomod

pierre 2007.12.02. 18:24:40

nokéremtisztelettel 2007.12.02. 18:04:57:

Megtisztelsz a szándékos félreértéseddel, én egész konkrétan az állampárti ügynökmúltjukra (kivéve III/III) céloztam. Azt nem érinti a köztársasági elnöki átvilágítás.

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.12.02. 18:25:21

additív infó, hogy a recski tábort ugye Sztálin halála után, gyakorlatilag annak következményeként számolták fel, a legtöbben akkor szabadultak. Göncz viszont már jóval korábban kikerült onnan. Vajon miért?
Vajon miért van az, hogy a rendszerváltás környékén a recski munkatáborról készült riportfilmben Göncz nem szerepelt, pedig a recski rabok között akkortályt kétségkívül ő volt a legprominensebb, legismertebb ember? Hogy a rabtársait a volt börtönőrökkel is lehetett egy műsorban szerepeltetni, de Árpi bácsit nem?

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 18:26:11

Az a baj, az ilyen index főoldalra egyszer kirakott nevenincs blogokkal, hogy nem találok vissza, elfelejtem a blog nevét. Idegesítem egy jót a libsiket, aztán nem tudom elolvasni a reakciókat, hogy élvezzem a primitívségüket, a szokásos kliséiket.

jaku 2007.12.02. 18:26:49

Ehheee, Fabry teljesen jo fej, neki legalabb van batorsaga kimondani, azt amit gondol...

bebe 2007.12.02. 18:27:50

Heródes,
mit lehet veletek kezdeni,veled és mondjuk grupival,aki szerint pl fábry őszinte, tisztességes ember.Itt kell bedobni a türülközőt azt hiszem :Fábry tisztességes, Göncz meg besúgó.Gratulálok.
Aztán mond csak : MIt értesz azon ,hogy Göncz ép bőrrel úszta meg? Hogy éveket töltött börtönben, hogy utánna nem kapott munkát? Apropo, Tabódi Pisti bá ,hogy úszta meg ép bőrrel? Észnél légy mán a nagy elvakultságban!

Roltii 2007.12.02. 18:30:38

le a kalappal az mszp-szdsz előtt. Azért ilyen szinten deformálni a gondoskodást nem hiszem hogy sikerült-e már bárkinek a világon ilyen mértékben. Ekkora böszmeséget ország még nem követett el.

maki 2007.12.02. 18:32:37

Őrnagy,
Hát látod, ha meg tudnál jegyezni mondjuk 3 szót ,akkor nemlehetne veled minden hülyeséget beszopatni,de így sajnos...

tizedes 2007.12.02. 18:34:44

Őrnagy Őrnagy!
A nagybátyám együtt ült Pipi bácsival. Ott a sitten remekül meg lehet ismerni, hogy kiben mi lakik. Mint a honvédségnél.
Na, a nagybátyám - még a '80-as évek derekán!!! - hosszasan tudott mesélni arról, hogy mi lakott akkor Pipi bácsiban: besúgó.
Amikor köztársasági elnök lett, a nagybátyám megmondta, hogy átmentik a kommunizmust. (Akkor kinevettem őt, sajnos neki volt igaza...)
(Szegény Mécs... Őt nem az eszéért szeretjük, meg nem is a jelleméért. :D)
Aki ezt nem látja, az nem látja. Kár ezen vitatkozni.
Örülök, hogy az "Orbán-szőlőbányáig" mindig, mindenhonnan el lehet jutni.
Kádár népe....

Roltii 2007.12.02. 18:34:55

maki: te ugye mindig jól meglátod a lényeget? mindig irigyeltem az ilyen embereket...

Keats 2007.12.02. 18:35:02

mindenki tudta, ez annyira nevetséges: tudni lehet: martonyiról, szabóról, stb, gönczről nem lehet tudni, és ameddig senki nem bizonyítja addig nem az. Vki mondta, hogy legye szólásszabadság: apafej az van. De attól még bizonyítani kell bizonyos dolgokat, mert a demokrácia része az, h meg véded magadat akár bíróság előtt. Meg ez egy balfaszság, hogy a balosok, a liberálisok stb. ez butaság, és általánosítás. Nem azért de ti mind a liberaliszmus miatt veszekedhettek itt és beszélhettek hülyeségeket, így szídjátok a liberalizmust, sok kis liberális

harmincas 2007.12.02. 18:35:38

A messzire kanyarodott kommentek után visszatérnék a cikk témájához. Le a kalappal a cikkíró előtt. Minden szavával egyet kell értenie mindenkinek, akit még érdekel valamennyire a valóság, nem pedig csak a saját fejében létező világ.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 18:36:18

Hát elég fura, hogy zárás előtt elengedték Recskről. Nem volt szokás. Vajom miért :) Mielőtt Recskről pofáztok olvassátok el Faludy könyvét: Pokolbéli víg napjaim. Egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam.Ő is éhenhalt volna, ha Stalin apánk nem előzi meg. 56-ról, meg az emigrációról a folytatásban olvashattok

beleszolok 2007.12.02. 18:36:30

Nokéremtisztelettel!

Mielőtt balra szavazol, nézd majd meg az átültetések számának alakulását, melyik kormányok alatt, hogy alakult.

maki 2007.12.02. 18:36:44

Roltii, Igen a gondoskodás az kurvára el van deformálva-:) Az öszödi beszéden meg még lehet egy kicsit dolgozni.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 18:38:51

Harmincas, valóság nincs, csak a saját fejed. Az érzékeid eltompítják a valóságot:)

bebe 2007.12.02. 18:41:27

beleszolok, Milyen átültetések,? a rózsatöveké? Hogy is mondta Salamon Béla: Hova kerültem??!!Vagy inkább Besenyő Pisti bácsi? Nóóómááális?

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.12.02. 18:43:31

bebe: egy szót nem szóltam Fábryról, csak Tabódiról. Szóval ne adj a számba Fábry seggét nyaló véleményt, légy oly kedves.

Azonkívül, nem kell tájékozottnak lenned ahhoz, hogy tudd, hogyan szabadult a legtöbb rab Recskről, elég lett volna figyelmesen elolvasnod a második hozzászólásom.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 18:44:17

Mink inkább a liberalzmus magyar változatát szidjuk, óriási a különbség, már bocs. Az eredetivel nincs bajom ,de már nem aktuális. Marad neki most az állam és a társadalom teljes lebomtása, ami nem j n be.

maki 2007.12.02. 18:45:32

Őrnagy,
Csak az előző hozzád intézett kommentemet tudnám megismételni,pedig akkor még nem is tudtam,hogy "valóság nincs"-:):)

Roltii 2007.12.02. 18:46:31

maki: gondoskodás...jogos:D fekve gépelni nem a legegyszerűbb...de mondjuk akkor is messze van az s az l-től...úgyhogy nem magyarázom tovább...:D
(gondolkodást akartam ha még nem tiszta valakinek)

Invictus 2007.12.02. 18:49:03

Faludy írt egy verset Kádárról, "Egy helytartóhoz 25 év után" címmel. Ajánlom mindenkinek elolvasni. Az alábbi sorokat pedig írhatta volna a regnáló utódpárt miniszterelnökének is:
"Álnok vagy, szkizofrén, provinciális s hazug"
"Erős vagy. Néked a hatalom minden, Más nem számít."

bebe 2007.12.02. 18:49:58

Én is csak az olvasást tudom ajánlani,mert grupit idéztem Fábryval kapcsolatban. Rád csak a Tabodí bácsis rész vonatkozik.

chavezbox 2007.12.02. 18:51:10

Látom: 14 órakor megjósoltam, hogy ömleni fog ide a sok agyamosott pártkatona, és drágabolgáruras stílusban lesz itt fasisztanépnemzetimagyarkodófideszesszarosgatyájúorbánjugendezés.

Lőn: Lett.

Nem unalmas ez már, liberálisnak hazudott fasisztoid, kirekesztően gondolkodó felebarátaim? Nem kellene a pártpropagandától mentes szabadgondolkodásra visszatérni?

Mindenesetre gratulálok, ez így primitívebb lett, mint a legalpáribb Fábry poén....!

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.02. 18:52:30

"A messzire kanyarodott kommentek után visszatérnék a cikk
témájához. Le a kalappal a cikkíró előtt. Minden szavával egyet kell értenie mindenkinek, akit még érdekel valamennyire a valóság, nem pedig csak a saját fejében létező világ."

Aha, mert az az Egyetlen, a Legnagyobb, a Legjobb. Ebből kéne felébredni.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 18:54:33

Miért kéne Kedves maki megjegyeznem 3 szót, ahol idióta hülyegyerekek fikázzák egymást,ahelyett, hogy a családjukkal lennének,miközben eladják ,ellopják az országot a fejük fölül?

Egyébként viczes vagy, és ez jó:) Ritka :) Szórakoztatsz:) Egy ideig, aztán megunom.

maki 2007.12.02. 18:56:33

Kedves Invictus, Én tudnék valakit ,aki bár nem "utódpárti miniszterelnök",de sokkal inkább ráillenek ezek a sorok ,mert a hatalomért bármire képes. Na ki az? o-val kezdődik, rbánnal végződik. Ha nem tudod megfejteni csak szólj.

maki 2007.12.02. 18:58:47

őrnagy,
Tiszteletre méltó ez az önkritika,csak így tovább.:)

Invictus 2007.12.02. 19:02:23

maki,

Jó, tudom, ő a Mumus, a baloldal meghasonlott és kiábrándult szavazóbázisa számára, aki legsötétebb rémálmuk figurájaként lép elő a szekrényből. Sztálin, Hitler és Mussolini reinkarnációja egy személyben:)

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 19:02:27

maki ne ne. Leromboltad ezzel a primitív dumával a rólad kialakult pozitív képet. Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú Zorbánhataloméhes. Tényleg? Nem halottam 97 óta csak 4875157591257559 szor.Új nincs? Valami egyedi? Légy egyéniség, még lehetsz valaki. Na inkább megyek, olvasok egy kis Népszavát, hátha van Bolgár György cikk, vagy egy kis kurucinfot.Legalább viccesek.

0xFFFF 2007.12.02. 19:04:31

"Fábry Sándor mint keresztény értelmiség. Közröhej. Egy olyan ember akinek viccei a fingás és a szaros gatya köré épül, akinek a humora és poénjai mindennek elmondhatók csak annak nem, hogy azok a keresztényi erkölcsöt mintázzák."

Mi ezzel a baj ? A híres erkölcsös keresztények, a mintát adók meg pedofilok és egy gerendára szegezett hulla előtt fetrengenek, hogy az bocsássa meg nekik a gyerekseggek szüzességének elvételét. Na, akkor inkább a szaros gatya.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 19:09:05

Annyira szánalmas az összes vonalas blog, mint ez pl. ez it. Tiszta bölcsőde. Nem unjátok? Én már qrvára. Legjobb a rekacio.blog.hu

Maki az önkritika fontos erény. Élj vele te is.

hajo 2007.12.02. 19:10:43

Ki a besúgó és ki az áruló?
Kinek mond el és mit?
Ki a keresztény és ki a zsidó?
Ki a magyar és ki a Magyar?
Ki mondja meg az igazat?
Kinek hiszel?

a legtöbben még ezekre sem tudnak válaszolni, a másodkézből kapott dolgokank meg akkor sem kel hinni, ha a szüleink mondták, ők is csak emberek.
Ha nincs saját értékitéleted ,akkor meg azt is elhiszed ,hogy a föld lapos.
Az élettapasztalat sem egyenlő a tudással.

Magyarország élen jár az olvasási nehézséggel küzdőkben, ami azt jelenti tudsz olvasni, de nem érted meg a szöveget.
Nem hülyézlek le érte, csak sajnálom, hogy nem figyelsz oda..

Sz.G. 2007.12.02. 19:12:04

A Keresztény Értelmiségiek, mitől keresztények és mitől vallják magukat értelmiséginek, ha ilyen trágár szövegre kíváncsiak egy összejövetelen,ahol Fábry felszólalhat. Korábban szívesen néztem a műsorát, de most már visszataszító a sok trágárság. Az ilyen szöveg még elmegy egy baráti társaságban, bár ott sem hallgatom szívesen, de a képernyőn már sok. Remélem nem vagyok ezzel egyedül!Nem vagyok prűd, csak keresztény és értelmiséginek vallom magam.

Hattory Hanzo 2007.12.02. 19:12:33

herodes

Az az apró tény nem zavarta a nagyon jó ismerősödet, hogy Göncz nem ült Recsken? Olvasd már el bármelyik életrajzát, 1950-1953 között dolgozott, egyetemre járt (Gödöllő), de speciel sitten nem volt. De egyébként hihető a sztorid...

WNS 2007.12.02. 19:12:41

Ha Árpi bácsi maradt volna a kaptafánál, és műfordít tovább tűrhető színvonalon, akkor Fábry sohasem emlékezett meg volna róla.

Viszont beszállt a politikába, ahol az első években olyan bűnök kapcsolódtak a nevéhez, amelyeket majd csak 15-25 év múlva fognak a történészek nevén nevezni: a rendszerváltás megfúrása minden lehetséges eszközzel. Az MDF kicsinálásval megágyazott az MSZP-SZDSZ koalíciónak. Toronymagasan a lepártosabb közt. elnök volt, noha ennek a posztnak pontosan a függetlenségről, a távolságtartásról kellene szólni.

Mindezekhez a negatív történésekhez még hozzájön a köztársasági elnöki intézmény tartalmának kiüresítése a jóságos atyeckodó Árpi bácsizással. (Még szerencse, hogy Sólyom most megpróbál valami valós tartalommal kitölteni az Árpi bácsi által hagyott mérhetetlen űrt.)

Árpi bácsi így előbb-utóbb a megfelelő helyére kerül: a történlem szemétdombjára. Függetlenül attól, hogy spicli volt-e (az volt).

bebe 2007.12.02. 19:14:11

te kis okos chavezbox, te támadsz ,pedig elvtársaid szorulnának védelemre, mert nem a "liberálisnak hazudott felebarátaid" írnak olyanokat, hogy mindenki "tutta" ,hogy a később balos oldalra kerülő 56-osok besúgók voltak, meg hogy nyüzsögnek itt az" izlarerita" ügynökök.
én úgy tudtam ,hogy az az agymosott pártkatona,aki a tényektől függetlenítve magát, hajtogatja a hazugságait.Az pedig Te vagy!

mandro 2007.12.02. 19:15:01

Fel vagyok háborodva Fábryn! Mi a poén abban, hogy olyat mond, aminek semmi alapja nincs. Bizonyos jelekből, volt rabtársak elmondásából még nem szabadna ilyen következtetéseket levonni! Miért nem cikizi Orbánt, vagy Kövért! Szégyellje magát Fábry! Sajnos ez van akkor, ha olyan miniszterelnök regnál éppen, akiről bizonyítottan tudott dolog, hogy köztörvényes bűncselekményeket követett el. Szégyellje magát Fábry! Lennének sokkal méltóbb személyek arra, hogy kifigurázza őket. A jelenlegi állapotok ismeretében az egész MSZP-t kifigurázhatná, de nem, ő nem ezt teszi, ő szegény Árpi bátyánkat vette célba, csak azért, mert túlélt néhány (sok) társát. Igen, abban az időben túl kellett élni azt a kort, Árpi bátyánknak így sikerült. Szégyellje magát Fábry, hogy ezt bűnként rója fel neki! Az vesse rá az első követ..., na de mindegy! Fábry úr, innen üzenem, hogy nincs szebb dolog a megbocsátásnál!

2007.12.02. 19:17:56

Amivel Göncz Árpád az én örök tiszteletemet kivívta, az az, hogy én az ő fordításain keresztül ismerkedtem meg a science-fiction irodalommal, és annak legnagyobb képviselőjével Ray Bradbury-vel. Aki olvasott már Ray Bardbury-t Göncz fordításában, az tudja miről beszélek. És aki olvasta a Gyűrűk urát, az is tudja miről beszélek. Az egész komputer-animált film elmehet a francba a Göncz fordítás mellett.

Emellett egy valaha volt jó humorista szánalmas mélybecsúszása a médialejtőn engem hidegen hagy, én már régóta nem nézem egyetlen műsorát sem.

lincoln 2007.12.02. 19:19:56

Épp keresztény szervezetnél beszélnek besúgásról? Ez vicces. Köztudomású, hogy a legtöbb besúgó épp a keresztény egyházak körében volt.
HAHAHA!

Az alkoholista, közönséges, kretén Fábry mint "színvonalas humorista"? Hát ez megint nagy LOL
(nem is beszélve róla, hogy a műsora egy sima franchise szar, mint a Mónika-show)

tűzvillám 2007.12.02. 19:20:16

Kedves Lalolib!
Nem ártott volna, ha szó szerint idézted volna az általad emlegetett sértést.
Így nem nagyon tudunk miről beszélni. Miről folyik a vita? Mert nemnagyon bocsátkoztál konkrétumokba.
Ha jól értem a kommentekből, besúgónak nevezte Fábry mindenki szeretett Árpi bácsiját?
Ha igen, hogy jön ide, hogy Gönz Árpád miket fordított? Attól még lehetett besúgó. Elnézzük neki, mert Tolkient fordított? Neki szabad volt elárulnia másokat, mert egyszer könnyes szemmel emlékezgetett valamire?

maki 2007.12.02. 19:23:19

Invictusnak és őrnagynak egyszerre:
Szegény Orbánt méltánytalanul bántják,méltánytalanul mumus.nem ő mondta ugye a saját szent szájával,hogy ő csak a miniszterelnökséghez ért, tessen mondani ,hol tanulta?
Míg Gyurcsány miniszterelnökkel ugye abszolut korrekt a jobboldal? Röhögnöm kell! Most is előhozott egy verset Faluditól egy félnótás,ami akkora pimaszság,hogy a bagoly mondja verébnek... mondás túl finom rá.
úgyhogy Őrnagykám ,olvasgasd csak a kurucinfót,látszik rajtad!.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 19:26:04

Fábry ügyes,jó nagy szarkupacot borított fel,ahogy látom.

Bencsik,sőt Szetmihályi is írt jó sci-fi ket, no meg Kuczka, de őket gondolom utálod, mert jobbosok(voltak)

Pl a Szép új világ Szentmihályi fordítás, ami van olyan alapmű, mint a Marsbéli krónikák ( ami tényleg jó fordítás, ez tény, bár nem néztem olvasás közben, hogy ki követte el)

Lali 2007.12.02. 19:26:14

Kedves Cikkiro! Nem haraggal irom az alabbiakat. Nemegy embert ismerek/ismertem (sajnas tobben kozuluk mar elhunytak) akik kis ideig cellatarsai voltak a "hon szeretett Arpad vezérnek" illetve egy folyoson voltak bezarva vele a bortonbe. Meséltek egyer s mast. Sajnos igaz, hogy Patkany becenévre hallgatott, mert azért zartak ossze vele az embereket, hogy informaciokat huzzon ki beloluk. (Sokat kivégeztek azok kozul.) Tudja-e hogy a zarkakban nemhogy vilagitast, de papirt sem kaphattak az emberek? Egymast tanitottak nyelvekre, tornaztak, szigoru napirendet csinaltak hogy ne oruljenek meg. WC papirt sem kaptak ("Huzzak szét a farpofakat elvtarsak!" volt a valasz, ha kértek ) Néha levitték oket, értelmiségieket pl. gombokat csiszolni (!) orakon keresztul, hogy megtorjék oket. "Arpi bacsi" meg érdekes modon megkapott mindent, hogy végezhesse muforditoi munkajat a bortonben is. Szerencsétlen ember, megkototte o is a sajat alkujat a hatalommal, életben akart maradni. Csak kicsit inog alatta a piadeszta amire emelni tetszett...Ajanlom, néha beszélgessen el 1-1 POFOSZ-ossal, a "higgadtabbak" kozul, érdekes dolgokra johet ra.

bebe 2007.12.02. 19:27:02

Te kis sunyi mandro!
Ismered azt a mondást ,hogy védjen meg téged a mandro?
Ennyire hülyének nézed az embereket, Álhumánum mögé bujtatnád piszkos propagandádat, Nono!

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 19:28:11

Orbán egy köcsög. Na most jobb?

lincoln 2007.12.02. 19:29:24

Az '56-osok közt is bőven volt fasiszta, akik simán bárkit bemártanának mások közül, hogy növeljék a káoszt.
Ott van pl. mindjárt a háborús bűnös Wittner Marika, aki ezen minőségében még parlamenti képviselő is.
Még jó, hogy nem miniszterelnök, mint a koszovóiak Hashim Taqi-ja (szintén háborús bűnös, terrorista).

Rwindx 2007.12.02. 19:31:57

Érdekes egyszerre olvasni utólag ezt az írást a szerző "Sólyomvadászat" című írásával...
Tehát van egy volt köztársasági elnök akihez nem ér fel senki, és van egy jelenlegi köztársasági elnök, akiről azért lehet írni ezt azt, még ha a stílus kap is egy ejnye-bejnyét. Ott vajon miért nincs lehordva a szaros sárba gerő? Hol vannak az elvtársak, a tolerancia bajnokai ilyenkor? Szidják Fábryt...

Hát ezért egy szánalmas banda az egész, egy darabka konzekvens értékítélet (gondolkodást szándékosan nem írok) nem szorult egybe sem... kb mint a koncra ugró csahos kutyák, de gazda lábát (seggét) nyalják, ahogy kell...

Ha arra is született volna ugyanezen személyektől kb 200 gerő-t gyalázó komment, akkor akár azt is mondhatnám minden rendben van, de így csak az undor fog el...

lincoln 2007.12.02. 19:32:47

pl. a POFOSZ-ban javarészt \'56-os vén fasiszták vannak.
Azoktól bármit kinézek.

Tényleg itt mennyien vannak akik ismerték Göncz cellatársait.
Mikor is? 50 éve ugye.
Szal azok min 67-68 évesek kell legynek
Ennyi vén trotty netezik itten ne má vazze !!!

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 19:33:06

"Terroristákból" lettek máshol is min.elnökök pl Írország, Izrael, Kuba stb

sz.g. 2007.12.02. 19:33:36

mindig meg tudok lepődni, pedig most csak az utolsó 100 kommentet olvastam el (többhöz nem volt lelkierőm). de: így is kiderült, hogy az itt hozzászóló kb. 100 emberből legalább 30 (felteszem huszonharmincas korosztály max.) többsége "ismer valakit, aki ott volt Recsken (sic!) és ismerte Göncz Árpádot, és tudta, hogy ő..." aha, felettéb valószínű. miért hazudtok? mi motivál benneteket abban, hogy az aligha létező (vö. nagy számok törvénye) "bennfentes infóitokat" pufogtassátok? ti vagytok a legjobban felháborodva, ha balról pl. Martonyit ügynöközik, és azt mondják, hogy a fideszben is jócskán meg lehet találni az állampárt volt prominenseit? akkor a ti embereiteknek kijár az ártatlanság vélelme, a balosoknak meg nem? ja hogy úgy, kettős mérce.
a másik kedvencem: valamelyik -szintén bennfentes- zseni azt írja: Recsket Sztálin halála után zárták be. tök jó, akkor ez a szemét Göncz még időutazó is volt, nem hogy kommunista besúgó és pfújmittudomén, mert az acélos elvtárs, a grúz vonatrabló bizony 1953-ban pusztult meg, így Göncz és társai negatív időtartományban raboskodtak, de ne is zavarjon benneteket, biztos "ismertek" mindenkit, aki együtt időutazott vele, meg Michael J. Fox-szal. vagy az időutazás is valamiféle gusztustalan zsidó képesség?
harmadik: akiről tehát x.y. (pl. Fárbry) azt mondja, hogy besúgó volt, az máris az lesz? külön Fábryra tekintettel szerintem egy humorista ne dörgölőzzön oda egyik oldalra se, ne politizáljon, mert azzal pont a humornak magának a nagyságát, az érdemét veszi el, de ebben kezet foghatnak Farkasházyval, sőt, Fábry a nagy, meggyőződéses jobbos, azért fölveszi a -gondolom nem kis- dellát az rtl klubtól, ami ugye finoman sem az ő platformja, sőt Farkasházyt is foglalkoztatja többek között, dehát Fábry ugye az elveiről híres. ezért ült be haknizni az új rtl-es megasztár klónba is, mert nyilván szegénynek még mindig nincs elég pénze... szóval nyitottabb szemmel, emberek! ha én azt mondom, hogy mittudomén, Kövér László egy rozmár (ld: bajusz) és egy kriptokommunista elvtársnő törvénytelen gyermeke, attól az még nem lesz igaz. ha Fábry mondja, az elvek nagy bajnoka, attól sem. gondolkozzatok, adjátok meg az ártatlanság vélelmét, stb.
negyedik észrevételem: a kettős mérce újra és újra. Sólyom és Mádl jó közt elnök, de Göncz szar? előbbiek nem elfogultak, de utóbbi igen? mégis, de ez annyira érdekelne, milyen alapon? Mádl az MDF-kormány minisztere volt, á dehogy egyértelmű állásfoglalás, persze, az smafu. Sólyomról is mindenki tudta, hogy hova húz a szíve, és ez nem is baj, de legyetek észnél, akkor Göncznél miért baj? csak nem azért, mert az orrotokig se látó pártzombik vagytok? szerintem szánalmas ez a világlátás. Gönczöt tiszteljük a fordítói és közírói tevékenységéért, és azért, mert nem osztotta meg az országot annak idején, amikor ti, a nagy fidesz-szavazók bizonyára az általános iskola padjait látogattátok, így erről fogalmatok sincs. Sólyom pl., bár nagyon művelt és intelligens figura, sokkal megosztóbb, mert nem képviseli a nemzet egységét, és belemegy a napi politikába, ami nem feladata. az ügynökösdi meg a rendszerváltáskor lett végérvényesen elbäszva. és ugye ott a jobboldal alakított kormányt. de mégsem mentek végig pontról-pontra az összes ügynökön, és mégsem raktak ki mindenkit a parlament közeléből, aki mondjuk III/III-as volt. innentől kezdve viszont puszta szardobálás felemlegetni a témát, mert ez a '89-es nem döntés egy kvázi konszenzust teremtett, amit az akkori pol. elit elfogadott. innentől kezdve csak remélni lehet, hogy ha valaki akár ügynök is volt, az az új rendszerben az ország javát fogja szolgálni, ha meg nem, akkor ne szavazzunk rá, c'est ca. tiszteletem különben a post szerzőjének, de a helyesírásra ügyelni kellene!

maki 2007.12.02. 19:35:04

lincoln, ne essünk az ő hibájukba ,miért is háborús bűnös Wittner? szerintem csak korlátolt,és elvakult,amit nem biztos ,hogy az ő esetében nem lehet megérteni.

lincoln 2007.12.02. 19:35:29

Gerő a legnagyobb csávó!
Végre valaki merte kimondani a frankót ezzel a nyomoronc vállfátnyelt önimádó sólyommal kapcsolatban.

Nála rosszabb közt.eln. még nem volt.
Ez max a jobb meg a bal agyféltekének az egységét fejezi ki, a nemzetét biztos nem (szerintem nem is fogja fel mit jelent az)

SevenDeadlySins 2007.12.02. 19:36:07

chavezbox.

Ezaz! IGEN! Már hiányzott valaki aki vitába száll velük, illetve dehogy vitába, hisz ez az ő asztaluk,akik mindnféle áltoudományos tényekkel és érvekkel esnek neki annak amit a MAGUNKFAJTA szívből ÉREZ. TUD.

Hogy mekkorát kacagtm diadalittas mámorban amikor odasóztál nekik, szvből,, csak úgy pislogott a sok kommunista. Jól leleplezted őket, megpóbálták mindenféle észérvekre terelni a szót dete megmutattad nekik hoyg az igazság a szívben s a májban lakozik. Erre aztn nem tudnak mi reagálni, a fasiszták! HH! hisz lelkük sincs!

Jól egmondtad nekik, csak oltani, oltani olani a liberális fattyát!

chavezbox 2007.12.02. 19:36:11

Na ez nem semmi.

A szélsőgyurcsányista propaganda legfrissebb torzszüleménye ez a bebe nick.

Mindenkit megillett egy "te kis xy"( xy helyére teszőleges degradáló jelző ) fincsiséggel.
Illessen meg téged is "tisztelet" érte.

Előre barátaim a köztársaságért, küzdjetek csak, a gyurcsányi vezér szólt hogy küzdeni kell! Egyik oldal egyik vezér, másik oldal másik vezér.

Baljobb, baljobb mennek a majmok.

Az én eredendő bűnöm az volt, hogy a baloldali fasisztoid vezér egyik szent tehenére (árpi bá) azt mondtam nem kedvelem.
Azóta támadnak a párthuszáraik!

Gyerünk párthuszárok, nem kell a szabadelvűség látszata sem, hiszen köztársaságellenes elemek ellen mindent lehet!

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 19:37:00

Már vártam a W.Mária fikázást. Ez is menő manapság. Ha már 56 kérdésében nincs egység, akkor miről beszélünk? Benne van az Alkotmányban is. Megette a fene az országot. Polgárháború lesz.

lincoln 2007.12.02. 19:38:08

Őrnagy Őrnagy igazad van,
a bűn mindenhol bűn...

lincoln 2007.12.02. 19:40:37

W.Mária szovjet hadifoglyokat gyilkolt.
Ez pedig háborús bűn.

Ezen kívül jelen volt a Közt.Téri lincselésen is.
Az sem válik dicsőségére.

De a jobboldalnak amúgy is szokása háborús bűnösöket imádni, mint Wass Albert vagy Szálasi
Ezen nincs mit csodálkozni...

bebe 2007.12.02. 19:40:38

szg ,tökéletesen egyetértek veled ,de miből gondolod ,hogy ezeket,aki a temetőben fütyürésznek nemzeti ünnepen mocskolódnak józan ésszel meg lehet győzni?Többségük nem is tud felfogni ilyen hosszú szöveget.

troppauer 2007.12.02. 19:40:52

Mert árpi bácsi valószínűleg tényleg egy szaros besúgó volt. Azt mondják patkány volt a fedőneve. Mondjuk illik is rá.
Azért hagyták életben, az igazi hősöket pedig kivégezték.
A másik szdsz-es "szabadsághős", imre pedig belépett a hóhérok utódpártjába.
A valódi szabadságharcosok az ilyeneket leköpik.

VIII. Nagyapó 2007.12.02. 19:44:40

Keats


A Mécs-bizottság olyannyira nem aktív politikusokat ellenőrzött, hogy még az addigra rég halott Rabárt is sikerült hírbe hozniuk. (Utóbb kiderült, hogy megfigyelt volt, nem megfigyelő.) Minden jelentősebb tisztséget viselő közszereplőt (minisztereket, talán államtitkárokat, LB-elnököket stb.) ellenőriztek a rendszerváltást megelőzően, Gönczöt kivéve.


A köztársasági elnöki tisztséget egyszerűen a szabályok kidolgozása közben kihúzták a munkaköri leírásukól.


Most csak egy korabeli erre utaló Boross Péter-kijelentést találtam, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, keresgélek még.

www.mno.hu/portal/94883?searchtext=Boross

0xFFFF 2007.12.02. 19:44:44

troppauernek sajnos igaza van. Az összes moslék, aki nagy ellenálló értelmiségi volt, mind nyalta a bolsevikok vörös seggét. Ezt a mécs imrét is meg kéne gyújtani inkább, hogy világítson, talán a sok igen-igen rajongó és a sok orbán fun végre látná a fától az erdőt....mert a politikusainktól nem fogja, azok az erdőket kivágják.

bebe 2007.12.02. 19:44:52

chavez, elemezd csak a stílust, a lényeg ne zavarjon,mondogasd csak hülye versikéidet,gyere a vesszőhibákkal,ne sajnáld. Okos vagy !

lincoln 2007.12.02. 19:46:04

Az nem baj hogy ma már lehet beszélni realistán '56-ról.
Nem a hollywoody maszlag hülyeség, hogy a tisztalelkű forradalmárok vs. romlott gonosz ávósok.

Dehogy!

Emberek álltak szemben emberekkel.
Jó és szar emberek jó és szar emberekkel.
És ez a szovjetekre is igaz.
A legtöbbjüket úgy vezényelték ide, hogy azt se tudták hol vannak. Egyszerű paraszt meg proligyerekek...

troppauer 2007.12.02. 19:46:37

lincoln:
Te egy szélsőségesen baloldali műveletlen idióta vagy. Egy gonosz bunkó.
Wittner Máriát személyesen ismerem, soha nem gyilkolt hadifoglyokat. (Megjegyzem, ha megtette volna sem lennék annyira kiakadva. Szarházi megszállók voltak. Vagy neked felszabadítók, kisköcsög?)
A Köztársaság téren azok a "szegény kiskatonák" korábban fegyvertelen embereket lövöldöztek le, gyerekeket végeztek ki bent és elkaparták őket az udvaron. Később megtalálták a holttesteket. Megérdemelték a halált akár zöld-, akár kékávósok voltak.

És anyád, aki hagyta, hogy ilyen gonosz, félművelt kis hazátlan tetüláda váljék belőled, vélhetően nagyobb háborús bűnös volt mint Wass Albert.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 19:47:09

Én azt mondom, hogy ha valaki ügynök volt, mindegy hogy balos- jobbos, annak takarodó van. NO REMORSE Meg a tartótiszteknek se.

Gönc ügy. Valóban sokan ismernek itt olyat, aki együtt ült,stb vele .Miért is?

1.Ugye kinn van a blog az indexen,amely oldla sajnos elég népszerű ( Fábry elleni totális támadás?)
2. Gönc híres ember, így terjednek róla a pletykák.
3. Akkoriban igen sokan voltak Recsken, börtönben, és nem fogták be 90 után, de nyilvánosság elé nem engedtek egyet sem
4. Gönc vielkedése, mint írtam, több mint gyanús

Sólyom itteni utálata mutatja,hogy jó úton jár. Ha pártos volna, azt mondta volna, hogy aTv ostrom forradalom volt, és akkor vége lett volna Gyurcsányinak. Ugyanígy fikázzák a kurucinfón is, mint itt a balosok.
Én Sólyommal vagyok, jobbközépen.

maki 2007.12.02. 19:49:42

lincoln, ez nincs bizonyítva,Pongrácz szerint bezárták az oroszokat,hogy a nép ne lincselje meg őket,az meg kevés ,hogy ott volt a Köztársaság téren. Ha gyilkolt volna ,a vérbíróság kivégezte volna ,sokkal kevesebbért felkötüöttek embereket.Úgyhogy ez jobboldali módszer,de mondom Wittner amilyen pozitív volt moiint forradalmár,most annyira a rossz oldalon áll.

harmincas 2007.12.02. 19:49:57

Még egy dolog: aki itt vadul rohadtbesúgógönczözik, az nyilván ugyanaz a réteg, aki örömmel olvasta a Magyar Demokratában 2001 körül, hogy Göncz összevissza tátog a hivatalos ünnepségeken a Himnusz alatt, mert nem tudja a szöveget. Nem akartam elhinni, hogy ezt volt képes írni Bencsik lapja, de saját szememmel láttam. Csak egy jelzés, hogy milyen elvakult félőrültek vannak köztünk.

tata86 2007.12.02. 19:51:51

Néhány kérdés:
1)Az Értünk Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezet előadásra csakis keresztények mehetnek el? Fábry mikor nyilatkozta ki hogy ő márpedig keresztény értelmiségi?

2) A cikk írója nem gondolkodott el azon hogy etikus dolog lett volna idézőjelek közé betenni a szó szerinti Fábry kijelentést? Mert ha jól emlékszem egy szóval sem mondta hogy Göncz besúgó lett volna, csak azt mondta, hogy jó lenne megvizsgálni ezt a kérdést, mert lehet, hogy az.

Amúgy Fábry néhány poénjánál nekem is ég a pofám, hogy ő képviseli az elvileg konzervatív jobboldalt. De a show az show, a politikai vélemény meg nem.
Én a kifütyülésnél azt hallottam, hogy többek között 56osok is részt vettek benne, ehhez képest a ballib média szépen leírta, hogy Árpád-sávos nácik voltak... (Hazudtunk reggel, éjjel meg este....)

Robi bácsi 2007.12.02. 19:52:31

Bátortalanul érdeklődnék, hogy vannak-e itt még rajtam kívül olyanok, akik nem voltak cellatársai Göcz Árpádnak? Illetve az ismerősük, meg az ismerősük ismerőse sem volt az?

:)

chavezbox 2007.12.02. 19:53:14

SevenDeadlySins

Kedves hétbűn, a hsz.-ed alapján te értelmesebb lennél mint a többi mocskolódó pártkatona.

Legalább nyáladzó tombolásnál, és feltétlen seggnyalásnál többre: értelmes szarkazmusra is futja nálad.

Részemről értékelem az igyekezeted lejáratásomra, még ha az eredendő céljával (természetesen) nem is értek egyet, de legalább vicces, gondolkodnod is kellett, és talán a hsz-ből kiderül: még olvasni, tájékozódni is szoktál.

Nem baj: szolgáld te is a vezéred hűségesen, az egészségre ártalmatlan....

Fegyőr 2007.12.02. 19:53:54

Fegyőr voltam 56 után és Göncz Árpádot őriztem! Patkánynak hívtuk, a smasszer-kollégák szerint besúgó volt.

Zöldséges 2007.12.02. 19:55:02

Zöldséges voltam 56 után. A vásárlók mesélték, hogy a börtönben van egy patkány álnevű besúgó. Később tudtam meg, hogy Göncz Árpádról volt szó.

Fartchee 2007.12.02. 19:55:18

Kedves mindenki!
Az elmúlt 50 évem alatt még soha nem tapasztaltam ilyen ellentétet az emberek között, mint amit az utolsó 8 év alatt. Sikerült az országot teljesen megosztani valakiknek. Talán az érdekek is így kívánják... osszd meg, és uralkodj.
Ha nem kötne ide az az érzés, hogy hazaszeretet, talán már rég itt hagytam volna az egészet.
Azt hiszem, ennyi ide bőven elég.
További "kellemes csevegést"

Roltii 2007.12.02. 19:55:43

harmincas: csak mert van demokrata, szerinted minden jobbosnak ez a szentírás? különben is hol van a példányszáma pl a népszabadsághoz képest...
ugyanez van a hörrTV-vel is, hol van a nagy kereskedelmikhez vagy akár a királyi TVhez képest...
Szóval sose értettem miért kell ilyenekkel támadni. Az összes eddig megjelent Demokrata hatása se ér fel mondjuk 1 heti hetessel szerény véleményem szerint...

A cellatárs 2007.12.02. 19:56:03

Göncz Árpád cellatársa voltam 56 után. Egyik este kérdeztem tőle:
- Te Patkány! Nem vagy te besúgó?
Erre ő:
- De igen, az vagyok!

lincoln 2007.12.02. 19:57:24

tropi te senkiházi szar!

baloldali vagyok ez fix. a normális ember az :-))

nem érdekel, hogy ismered-e wittnert de biztos lehetsz benne hogy gyilkolt hadifoglyokat. mivel ő dicsekedett is vele. és a jóérzésű forradalmárok ezt dokumentálták.

erről beszélek seggfej!
volt egy ávo-parancsnok aki a fegyvertelenekre lövetett (bűnös)
és volt aki a lefegyverzett ávo-sok meglincselésére buzdított (szintén bűnös)
a gyerekgyilkosságokról sehol sem hallottam. erre megbízható infót kell hozz különben a halandzsa kategóriában kezelem.

tropi nyomikám, a nato szarházi megszálló katonáit miért nem rohantad le akkor te tetűláda??? kussoltál nemde? csak a pofád jár? de minek???

Telekszomszéd 2007.12.02. 19:57:46

Egykori telekszomszédom, Nánásy Aurél, Göncz Árpád cellatársa volt 56 után. Egyszer állítólag megkérdezte Göncz Árpádtól, - akit Patkánynak hívott - hogy besúgó volt-e. Erre Göncz Árpád azt felete, hogy igen.
Aurél rendes ember volt, úgyhogy elhiszem, amit mondott.

maki 2007.12.02. 19:58:55

tropauer,lehet hogy lincoln elfogult,de hogy te méginkább az vagy az biztos,különben nem írnál ilyeneket ,amit később magad is meg fogsz bánni: "az igazi hősöket kivégezték",Gönczért az indiai nagykövet emelt szót ,azért nem végezték ki.Egyáltalán bele tudod képzelni magad a helyzetükbe?
én is elítélem az Ávót,de nem vagyok benne biztos ,hogy azokat lincselték meg ,akik megérdemelték volna,igenis lehettek besorozott pánikba esett ávósok,akiket megöltek,pedig a főbűnösök megléptek,a lincselés nem jogos soha,bár a forradalomban máskor is előfordult.

Szalacsi Sándor 2007.12.02. 20:00:03

Me... mesélték itt Kocsordon a kocsmában, hogy 560... 56.. 560.. 56-ban Árpád besúgó volt.

- Árpád jó munkásember volt?

- Nem... igen, Árpád jómunkásember volt.

chavezbox 2007.12.02. 20:03:37

Ahogy nézem az árpi bácsi fan club összes tagja beindult, hívták a haverokat, és az elvbarátokat is egy kis "szarosgatyájúorbánistafasisztacsőcselékezésre", mert akkor sokkal jobban alszanak.

Itt a főbűn az volt hogy jómagammal együtt egy-két renitens az elején szót mert emelni "mindenki árpi bá"-jára.

Jó tombolást liberálisnak mondott felebarátaim!

lincoln 2007.12.02. 20:06:07

maki,
ne felejtsd el, hogy Wittnert halálraítélték.
Nem alap nélkül.

A mai tevékenysége szerintem irreleváns. Ma normális állampolgárként viselkedik, hogy mi a politikai nézetrendszere, az mindegy.
Az akkori működése az érdekes.

libiKÓKA 2007.12.02. 20:08:04

Örnagy Őrnagy! Rossz helyen állsz, mégha fess az egyenruhád. A KÉSZ egy gittegylet. Ez az ügynöközés - sajnos - éppen 15 évet késett. Akkor még lett volna hitele, értelme és valamiféle pozitív kimenetele... Azóta megtudtuk, hogy semmi másra nem jó, mint a fekália egyenletes szétterítésére. Az folyik most is. Fábry ehhez miért állt be? Na ez nagy kérdés. Valami nagy-nagy kompenzálni valója van. Kár, mert tehetséges ember (volt). Kenyéradójáról is ezt mondják, de róla vagy jót vagy semmit, úgyhogy hallgatok.

hajrá 2007.12.02. 20:08:10

sajnállak
mivel nem tájékozódsz saját tapasztalatból ha megtennéd akkor pontosan tudnád a bejegyzésedben kissé valótlan állítsz,
tdyweb.wbteam.com/NyilvKonf1122_2.htm
itt megteheted egyébiránt
különbség van a sértés és egy tisztázandó kérdés közt,
de úgy látszik te még az igenlő, mindenben csak nekem lehet igazam fajta keleti - Putyin típusú demokráciában tudsz gondolkodni
sajnállak

lincoln 2007.12.02. 20:08:49

tata,
a TV-felvételen jól látszik, hogy árpádsávos szkinhedek füttyögnek.
Körülöttük lehettek 56-os (ex)fasiszták is, nyilván. Azok fiaiból-unokáiból lettek a szkinhedek.

teisfiambluetooth 2007.12.02. 20:09:58

No idáig bírtam elolvasni:

Vaszics · ingyenajandek.freeblog.hu 2007.12.02. 14:10:28
"A keresztények anno máglyára küldtek embereket, kínoztak, gyilkolásztak ezerrel. Ma csak gyűlölködnek, uszítanak és az adónk jelentős részét lenyúlják. Azért ez már fejlődés. Még kétszáz év és megismerkednek majd olyan fogalmakkal is talán, mint a szeretet, a megbocsátás, a tisztelet, stb... "


dír Vaszics!

A világ történelme során a hozzád hasonló tudatlan, ostoba, primitív barmok voltak azok, akiket a tanult, intelligens gonosztevők rá tudtak venni a gyülölködésre, a gyilkolásra.

Az teljesen mellékes, hogy a hozzád hasonló barmok éppen egy keresztes, dávid csilagos, horogkeresztes, sarló-kalapácsos, vagy félholdas zászló alatt vonyítottak.

A világ nem akkor lesz jobb, ha eltűnnek a keresztények, zsidók, vagy a muzulmánok! A világ akkor lesz jobb ha a hozzád hasonló idióták tűnnek el függetlenül attól, hogy milyen zászló alatt masíroznak!


A témához inkább hozzá sem szólok. Már immunis vagyok a liberális faszkalapokra, akik kéjesen nyögdécselnek, ha kedvenc médiaszereplőik lejáratnak mindenkit, aki nem az ő nótájukat fújja, de rögtön összeomlanak és gyilkost visítanak, ha az ellentáborból megküld valaki egy fricskát valamelyik liberális "szent tehén" felé.

bebe 2007.12.02. 20:10:22

hát ezen már csak röhögni lehet,hogy itt zöldségesek és telekszomszédok mi mindent nem tudnak? és tudjátok ,hogy kik terjesztik ezeket,kik hülyítik az egyszerű népet? Hát az ilyen Bencsik félék,aki a Kádár rendszerben akkora ellenállók voltak ,mint pl Bencsik ,aki a Munkásőr c. lapban zengedezte a Párt dícséretét.
különösen az tetszik nekem ,hogy terjed az a hülyeség,hogy valaki megkérdezte Árpi bácsit ,hogy tessék má mondani besúgó tetszett lenni? erre Ő : Hát persze édes fiam.. Elég életszerű a dolog. Egyébként ezt még lehet ,hogy el is hiszem ,mert intelligens ember ilyen kérdésre mit tud válaszolni? kezdi nyomatni ,hogy nem ám Isten ments! Atyafiak a hülyeségnek is van határa,kevesebb Demokratát, Magyar Nemzetet kéne olvasni !.

SevenDeadlySins 2007.12.02. 20:10:25

GÖNCZ CZ-vel!

Tina 2007.12.02. 20:12:06

Fábry egy fasz. Ja nem is az, mert csak egy kis ordítozó pöcs.

Invictus 2007.12.02. 20:13:30

lincoln, nem vagy piskóta. Jobb nicket is választhattál volna, pl. rákosi, gerő stb. :)
Az ilyenek mint te miért nem húznak el Putyin Oroszo-jába?:)

lincoln 2007.12.02. 20:15:37

bizony maki,
a legnagyobb gecik általában megússzák.
ez így volt valószínűleg a közt.téren is.

Hitler kivégzését is megnéztem volna. Így olyan bizonytalan.
Todzsót meg Szálasit legalább látták lógni.
(A Ceaucescu is remélem igaz)

libiKÓKA 2007.12.02. 20:15:44

Azért ez a kocsordi kocsma, mint vonatkoztatási pont... Végül is mindegy, ha a szart kenjük, bárhonnan jöhet az anyag. Itt nem az a lényeg, hogy Árpádsáv vagy Gönczárpádsáv. Hiszen már a második elnök regnál azóta (csak csendben: Ferenc nemzetes úr 1957-ben magyar állami tarisznyával jutott ki Strassburgba - de ez sem számit) AZ lenne a lényeg, hogy derék keresztény értelmiségi testvéreinknek miért nincs üzenetük az országról, a társadalomról. A szokásos busongó-nemzetmentő lózungok. A munkásőr kongesszusokon ugyanígy aggódtak a nemzetközi munkaásosztályért. Igaz, oda Hofit hívták, ide meg a Nemzet Sómenjét.

A rendszerváltás 2007.12.02. 20:15:54

én voltam a rendszerváltás 89-ben
sajnálatos eset de:

a fegyőr
a zöldséges
és a cellatárs

szintén besúgók voltak,
ja és egyszer a telekszomszéd is besúgott, igaz eltörték mindkét lábát meg kilátásba helyezeték, hogy tesznek valamit a lányával, így elmesélte ezeket a dolgokat.
Ha pisztolyt nyomnak a fejedhez vagy a gyereked fejéhez hősködni fogsz?
Nem hiszem én azt..gyerek vagy még, háborút se láttál.
Ilyen körülmények között MINDENKI besúgó lesz.
Ez a törvény, ha élni akarsz, akkoriban kicsit mások voltak a jatékszabályok.
Na most már tényleg elég, ma van mit inni meg enni és esetleg még családod is van akik szeretnek.

lincoln 2007.12.02. 20:16:41

invictus,
tetszik a kalapja, azért választottam :-))

Roltii 2007.12.02. 20:18:16

Hmm, bárcsak ennyire ugrana mindenki Ferike hülyeségeire is...de nem...
asszem ez a blog is cancelt kapott tőlem, bár tudom, hogy ezt senki nem bánja:D
bebe: még a végére: hidd el, a jobbosok nagy része ugyanúgy röhög a demokratán mint más... egy dologra jó a demokrata: más nézőpontot is megmutat, ami sokszor fals, de felhívja a figyelmet arra, hogy nem feltétlen minden úgy van, ahogy (persze nem is úgy,ahogy leírják). Egyébként arról, hogy az értelmes emberek hova szavaznak, elég csak megkérdezni, hogy elhitték-e Kövér köteles beszédét...a vicc az, hogy mindenki elhitte a bal oldalon tisztelet a kivételnek
Jobb oldalnak az egyik legnagyobb hibája, hogy szar a kommunikációjuk, vagy legalábbis pocsékabb a másik oldalnál..persze lehet hogy azért van,mert újságíráshoz nem elég egy default orr:D

maki 2007.12.02. 20:20:02

lincoln, tudom ,hogy halálra ítélték,de ha biztos gyilkolt volna foglyokat,akkor ki is végzik,mert pl Földest v. Brusznyákot a semmiért is kivégezték. Azért azt se felejtsd el ,hogy az oroszokkal Mo hadban állt,és az ellenséges foglyokat nem szokás háborúban kivégezni ,a Corvin közieket az oroszok meg elfogásuk után falhoz állították.

lincoln 2007.12.02. 20:22:06

chávezbox,
nem bűn kérdéseket feltenni.
nem bűn kételkedni.
és főleg nem gondolkodni.

de ahogy itt előadták, hogy "mindenki tudja" hogy szar besúgó tróger volt a csávó az nagyon gáz.

én nem tudom hogy az volt-e !

de ahogy itt megpróbálták lenullázni senkiháziak az kritikán aluli volt. általában olyanok akik wass albertre meg szálasira néznek fel...

libiKÓKA 2007.12.02. 20:23:46

Édesek! Nem kell komolyan venni egy humoristát! Csak viccelt. Röhögtetőnek egy kicsit jobb, mint a többiek. Nem sokkal, de jobb. Azt azért sajnálom, hogy idáig jutott ez az ország, hogy csak a szarkenés megy, semmi más. Egy értelmes országban, egy normális közegben ezek nem is témák. Lehet, hogy nem röhögnek annyit, de egy kicsit előbbre jutnak. Mindössze azért, mert - kevés kivételtől eltekintve - képesek a közös pontokat keresni, nem az ellentétet. Megérdemeljük a sorsunk.

maki 2007.12.02. 20:25:25

Tina,gratulálok,ilyen tömören még senki nem fogalmazta meg az igazat.:)

lincoln 2007.12.02. 20:26:32

maki,
nekem nem kell mesélned a szovjet rendszer embertelenségét.
akik a Corvin-közben kiadták a parancsot, halált érdemeltek volna háborús bűncselekményekért.

libiKÓKA 2007.12.02. 20:30:22

Ja és. Az értelmiségnek nincsen valamilyen komoly feladata Győzike országában? Ha keresztény, ha nem?

lincoln 2007.12.02. 20:33:42

rv,
az 50-es években még lehet hogy úgy volt.
De a 80-asban már csak az súgott be aki akart.
Ha nem súgott max nem lett főnök a cégnél.

libiKÓKA 2007.12.02. 20:37:13

Most jött a hír: ellopták a Parlament elöl az adventi gyertyát! Szóval gyermekeim: erős gázszagot érek!

bebe 2007.12.02. 20:37:25

invictus, van egy rossz hírem,lehet hogy nem mindenben értek egyet lincolnnal ,de intelligensebbnek látom mint téged pedig te döngeted a melled ,hogy milyen nagy magyar vagy.56 kapcsán még élnek emberek ,akik érintettek v. családtagjuk az ,lehet ,hogy másik oldalon álltak,de személyes érintettségüktől nem várható ,hogy elvonatkoztatnak.Elmondok valamit Osztálytársam volt Asztalos jános fia ,egy kis vézna szerény szemüveges gyerek .Az apját meglincselték a Köztársaság téren. Mikor bejött az iskolába eléugrott egy dagadt gyerek ,és azt kiabálta : jól kinyírták az apádat. Ez helyes dolg volt ,ugye nem ,ettől még az ÁVÓT nem mentjük fel. Úgyhogy több empátia és főleg ész kéne magyarok saját érdekünkben.

Invictus 2007.12.02. 20:39:50

A "Gönczöt kifütyülő bőrfejűekről": Ritkán láttami embert úgy izzadni, mint Bánót, amikor bizonygatta, hogy nem összevágták a TV felvételt... Persze egy SZDSZ-es képviselő meg azt állította, hogy kivezényelt határőrök fütyültek (nyilván Boross Péter parancsára), látta őket civilben leszállni a teherautókról, és elvegyülni. Na most melyik az igaz? Tessék eldönteni :)

lincoln 2007.12.02. 20:41:29

rolti,
jobb oldalnak erős a kommunikációja csak sivár.
mindenki ugyanazt mondja amit a központban kiötölnek.
a Valóság megismerésére és megértésére nem törekszenek mivel fanatikusok, nekik azonosulniuk kell a központi véleménnyel, mindegy hogy az igaz-e vagy jó-e
de jóval erősebb a kommunikációjuk mint a 'baloldal'-nak
a sajtóban való jelenlétük is legalább kétszerese annak.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2007.12.02. 20:42:09

Nagyjából végigolvasva a kommenteket egy dologra jöttem rá. Ezt az egész rendszerváltást már az elején elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Ilyen böszmeséget Európábn még nem csinált senki. Akkor, az első Antall kormánynak kellett volna húznia egy vonalat. Aki velünk tart annak el van felejtve a múlt, aki nem, az pedig maradjon kussba örökre. Spanyolországban tör5tént hasonló dolog a Franco diktatúra bukása után, de meg lehet nézni hol tartanak. Nem pedig a a múltba révedünk, koronát úsztatunk, és Kádár nosztalgiával töltjük az időnket.
Uff, beszéltem.

Invictus 2007.12.02. 20:44:21

"te döngeted a melled ,hogy milyen nagy magyar vagy"

Na ettől kezdve nem tudok komolyan foglalkozni veled. Szalmabábuval (straw man) vitatkozol.
"straw man argument:
Érvelési technika, mely a másik fél valós álláspontja helyett egy lebutított, szándékosan eltorzított, fiktív álláspontot cáfol - azt a látszatot keltve, hogy ténylegesen a másik fél véleményét cáfolta. [szó szerint szalmabáb-érvelés, vagyis fiktív ellenfél - a szalmabáb - megtámadása"

lincoln 2007.12.02. 20:45:24

invictus,
nem hiszem, hogy releváns, hogy egy szdsz-es képviselő mit mond.
különösen a képviselők átlag iq-ját tekintve.

libiKÓKA 2007.12.02. 20:45:56

Invictus: és akkor kifütyülés sem volt? Egy ünnepen? Térj már magadhoz! Lásd a lényeget! MInden indulatból történik a jobb oldalon, pedig ebből az országből a józan meggondolás és az értelmes párbeszéd kényszere hiányzik a legjobban.

Invictus 2007.12.02. 20:48:07

Asztalos János:
"1956. október 23-tól az MDP Budapesti Bizottsága Köztársaság téri épületében lévő ÁVH-s egység egyik parancsnoka, Tóth Lajos ezredes politikai helyettese. Október 30-án, a pártház ostromakor a védelem egyik irányítója. Az épület elfoglalásakor agyonlőtték, és holttestét a tömeg meggyalázta."

Ez van, a Bastille parancsnokáért sem sírnak sokan, aki megadta magát, de a tömeg leszúrta, majd karóra tűzve hordozták körbe a fejét Párizsban... Az ávós Asztalos János is rosszkor volt rossz helyen.

libiKÓKA 2007.12.02. 20:49:10

invictus: igazad van. De a Nagyfőnök is ezt alkalmazza, most éppen dakota szöveggel disznózza ellenlábasait. Ehhez érdemes volt neki dr. címet szerezni, meg előkelő angol kolidzsban tanulni a demokráciát.

lincoln 2007.12.02. 20:51:42

libiKóka,
elárulok egy titkot.
azért történik minden indulatból a jobboldalon, mert Orbán gyakorlatilag egy érzelmi közösséget (olyasmi mint a fanatikus szurkolók) épít, nem politikai közösséget.

ősi homár besúgó 2007.12.02. 20:51:54

besúgni ősi román szokás, magyar ember nem súg be!

maki 2007.12.02. 20:54:54

Itt valaki korábban egy nagyon figyelemreméltó dolgot írt. Lehet ,hogy Fábry kompenzál valamit evvel a nagy jobboldaliságával.Figyelje meg mindenki ,hogy a legnagyobb komcsizókat ,ha egy kicsit megvakarjuk ,érdekes dolgok derülnek ki róluk általában. Az jut eszembe,hogy pl Tálas András nyilas keretlegény, aki a munkaszolgálatosokat ütötte ,gyilkolta,egyes kutatások szerint Radnóti gyilkosa is volt, 45-ben gyorsan belépett a kommunista pártba. Az volt a pechje,hogy voltak életben maradtak aki felismerték.No ezt felkötötték. De mi a pikantériája a dolognak, hogy ma a 298-as parcellában mint mártír nyugszik nemzeti szalagos kopjafa alatt. És ki forszírozta ezt ,hogy így legyen ,hát a Független Kisgazdapárt. Ennyit arról,hogy mennyire hiteles időnként a nagy magyar ellenálló póz.

lincoln 2007.12.02. 20:56:37

invictus,
ez így van.
és egészen biztosan a mi forradalmáraink is egymásnak estek volna, mint a franciák, ha a közös ellenség megszűnik.
Ahogy most tataként besúgózzák stb. egymást akkor kivégezték volna simán. fasza kis polgárháború lett volna a Nagy Imréhez és a Mindszentyhez hű csoportok között.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2007.12.02. 20:59:17

Teljesen beleillik ez a jobbos fosásba, Orbán az álkeresztény, Fábry a jobbos álkeresztény foshumorista. Beszennyeznek mindent ami ahhoz kell nekik hogy az érdekeiket érvényesítsék. Semmi se szent nekik.

libiKÓKA 2007.12.02. 21:03:59

Lehet, sőt kell is az érzelmi közösség, például keresztény érelmiségként erősen ajánlott is. De azért a lényeges dolgokhoz az érzelmi közösség oly kevés, mint kempingsajtban a sátorrúd. Oda kell rengeteg pénz, ötlet, szervezés és mindenekelőtt óriási szerencse. És ha mindez megvan, akkor egy könnyes szemű átszellemült közösség csodát tehet.

budafuck 2007.12.02. 21:04:26

Aki nem érti a poént az ne nézze a showt.göncz bácsit meg ne sajnáljuk annyira,rengeteg szaros dologban bennevolt a keze.Meg kit érdekel.Én fábry helyében sokkal keményebb oaszólásokat ondanék erről a dilletáns szegfűhordozó milliárdos brigádrólnaponta lehetne szapulni őket mert annyira buták hogy naponta termelik ki saját maguk amibőlsimán poéngyurató.És köztudodd a baloldali ézeműeknek sosem volt jó humorérzéke!Sőt Ugyogy nagyonis kell az ilyen embera tv-be.Főleg oda ahol a Heti (szaros)Hetesben még mindig mszp seggnyalás megy pedig az egy humorműsor.amitől jómessze van.Ughogy nemkell beszarni drága humortalan,agytalan balliberális nézők.

Invictus 2007.12.02. 21:07:15

lincoln,
Ki tudja mi lett volna. Szerintem nem lett volna polgárháború, a hadsereg engedelmeskedett volna a kormánynak, Mindszenty pedig nem ismerte el a Nagy Imre-kormányt, de egy választások utáni kormányt szerintem igen. Nem hiszem, hogy polgárháborút hirdetett volna az egyházi birtokok visszaszerzéséért, és államfővé akarta volna megtenni magát. De persze ki tudja. Mindenesetre szerintem jobb lett volna, ha győz a forr. :)
De persze Moszkva miatt ez csak ábránd volt... És elismerem, hogy Kádár helyett kaphattunk volna rosszabbat is. Bár ha keményebb lett volna a komcsi rendszer 56 után is, akkor kevésbé züllött volna le az ország morálisan, mint a gulyáskommunizmusban, és az államadósság sem lett volna akkora, igaz az életszínvonal is szarabb lett volna. Viszont 89 után talán könnyebben mászunk ki a gödörből. :)
Na de ez mind csak spekuláció. :)

libiKÓKA 2007.12.02. 21:09:03

Gratulálok, kedves budafuck. Szerencse, hogy a humorérzéked íratta Veled soraid. Sajnállak, hogy a buzizó-cigányozó kaka-pisi-pina szentháromság jelenti számodra a humort. Nincs ezzel baj, csak ne akard magasabbrendűnek beállítani.

troppauer 2007.12.02. 21:09:35

lincoln:
Normális ember nem baloldali. A baloldaliság degeneráció. Szellemi és érzelmi degeneráció. Nézd meg a miniszterelnökeidet. Pufajkás, ügynök, hazug bűnöző. Ezek igazi baloldali emberek. Se isetenük, se hazájuk, se nemzetük. Hányadék senkik. Mint te.
De legalább bevallod, hogy degenerált vagy.
A nato katonák nem megszállók. Hülye is vagy? Szövetségeseink nem? Én ugyan nem vagyok oda sem a natoért sem a "punioért", de ez van.
Nato-katonát meg qrva ritkán látni, de nem ha igen, miért bántanám őket. Nem ártottak nekem semmit.

Ezekkel a szemkilövő gyúrcsányhuszár rebiszes martalócokkal viszont megütköztünk már néhányszor:)
Te hol voltál akkor kis majom? Drukkoltál a zsaruknak mi?!

maki 2007.12.02. 21:10:09

lincoln, én nem így látom,ugyanis mint gyerek éltem 56-ban. És akkor ellentétben a spanyolokkal nem volt két oldal ,csak egy oldal volt ,amelyik függetlenséget akart az oroszoktól,és velük szemben állt egy maroknyi haszonélvező kiváltságos,és az ÁVH. A rendszer pillanatok alatt szétesett,de abban egyetértés volt ,hogy nem akarták vissza a kapitaluiizmust,baloldali forradalom volt sokak bánatára napjainkban .Csak el kell olvasni az akkori követeléseket. egyébként a harcok elültek nov. 5-én beindult volna a munka ,ha nem vonulnak be az oroszok.Nem lett volna polgárháború.Ezt utólag találták ki Kádárék. Mindszenti beszédét is el lehet olvasni ,szó sincs benne az egyházi nagybirtokok visszaállításáról.Ez mind utólagos propaganda,a beavatkozás ill. Kádár legitimalizálására.

solesz 2007.12.02. 21:10:39

fábry is valamihez képesti humorista. azzal vicces, ha leköpi gyurcsányt. ha nincs gyurcsány, akkor marad a szarás, fingás és a cerka.

kontravicces csávó. mint a cigányzenekarban, aki csak tust tud húzni.

jó lenne az a világ, ahol nem a másik hátára (pofájába) taposva győz a győztes.

budafuck 2007.12.02. 21:10:55

bocsika.nem müxik jól a klavim.

Invictus 2007.12.02. 21:13:01

lincoln,
Szerintem meg a baloldal is érzelmi közösség is (persze érdek is), csak más érzelmek mentén. Persze szeretik úgy beállítani, hogy ők a szakértelem, a hűvös technokratizmus képviselői. De az egyszerű szavazójukat mi mozgatja? "Kádár idején jobb volt" ,"Orbán fasiszta cigány" stb.
Amióta pedig Gyurcsány lett a baloldal Orbánja, azóta főleg így van. Keményen dolgozott az érzelmi közösség erősítésén...

Invictus 2007.12.02. 21:16:33

maki 2007.12.02. 21:10:09
Jó hogy vannak ilyen "balosok" is. Ha a mai belpolitikában nem is értünk egyet, ebben szerintem igen.

maki 2007.12.02. 21:17:43

troppauer,sajnos nem is lehet kétséges ,hogy az a degenerált,aki ilyet ír: "Normális ember nem baloldali" Dehát te tudod miért jó ,ha így lejáratod magad.
Aztán meg az is kiderül,hogy Te a balhézó csőcselék egy prominens tagja lehetsz .Én ezzel se dicsekednék. Élvezet volt az intelligens kukagyújtogatás? Bizony, a tisztességes emberek mind a zsernyákoknak drukkoltak ,és nehezményezték ,hogy túl puhány módon bántak veletek. És most szitkozódhatsz nyugodtan ,legalább látják,hogy kik a Fidesz hátországa.

budafuck 2007.12.02. 21:20:06

libikÓka:Humorérzékem és az igazság irattavelem.Tudod Fábry inteligenciája ené sokkal magasabb mint amit te látsz.Lemerem fogadni 5mondatában leglább 2olyan szót ivennél aminek a jelentését sem ismered.Neki két arca van ,a kaki,stb poénok ami kel,mert nemond hogy te barátaiddal(ha van eggyálltalán)sosem poénkodtál ilyenen.Ez hozzátartozik az élethez,a humorhoz.Továbbá neki van a legfinomultabb humora jelenleg mafgyarorzágon.És itt nem az általad leirt dolgokra gondolok.Ne kell szélsőségekre menni azonnal.És még mindig magasan humorosabb,inteligensebb mint a heti hetesben ülő ingyenélő,seggnyaló,hörgő,részeges,betegs 7barom agya összeségben.Mert az minden,csak nem humor.

mandro 2007.12.02. 21:23:27

Tina, te legalább látod a kettő közötti különbséget. Gratula!

Invictus 2007.12.02. 21:24:01

Azért a Fidesz hátországa jóval nagyobb, mint pár száz balhézó, hídfoglaló, meg Kossuth téri nemzetgyűlő. Akiknek egy része egyébként a Fideszt is erősen utálja, majdnem annyira, mint a kormánypártokat.
A Fidesz hátországa meg az, akik kimentek a Fidesz-gyűlésekre, majd békésen hazamentek, miközben tavaly okt. 23-án egy részüket végigverték a felheccelt rebiszesek.

maki 2007.12.02. 21:28:50

Invictus,igen a közös pontokat kellene megkeresni,de sajnos úgy látom ,hogy van akinek ez nem érdeke ,mert csak a gyűlölködés fenntartásával tudja egyben tartani táborát ,csak így tudja maximalizálni a szavatzatmennyiséget.hatalmi ambiciójuknak semmi sem drága még az ország érdeke sem. gondolj arra ,hogy pl rromániában választás elött rendszeresen kijátszák a magyar kártyát, itt meg megy pl a Kövér féle komcsizás, meg idegen szivüzés meg kokárdázás.és sajnos túl sok Győzikén szocializálodó ember erre fogékony volt és lesz is . pont attól kultúrnrmzet egy ország ,ha ilyenekkel nem lehet sikert elérni .Nálunk sajnos lehet ,de akkor azt kapjuk ,amit megérdemlünk,és nem a turáni átokból ,hanem saját primitívségünkből kifolyólag.

VIII. Nagyapó 2007.12.02. 21:32:41

Pár szó javítva, megjelenik?

maki 2007.12.02. 21:33:25

budafuck,
akkor azt tudom ajánlani,hogy te csak nézd a Fábryt,és nevess azon ,hogy két idegen szót is tud,jó szórakozást!

budafuck 2007.12.02. 21:34:19

Libikóka:Tessék nézni a mikroszkóp szinpad szinvonalas műsorát(mintha visszaugranék az időgépbe)vagy az irigy honaljmirigyet.az aztán humor.juhhu..azt leglább érted biztos.mert annyira primkó és átlagos.De a kedvencem a heti hetes.ugyan az az unalmas semmirekellő barom ül ott már vagy 7éve, ha nem több.És hála istennek már jó későre tolták ki őket.
7-8éve ugyanazok a szar poénok:hernádi mint valami bedrogozott kurva,gálvölgyi még mindig öregember poénból él meg,hajós egy igazi semmirekellő tehetségtelen artikuláln inemképes tehetségtelen valaki,váncsa aki még mindig ugy néz ki mintha a kispesti borozoból jöttvolnaki,hányinger öltözék,igénytelenség felsőfoka,bajor még mindig részeg,de nagy humor,mekkora poén.mikorrugott be.hahaha..s jáksó??nahát az ugy hab a tortán.Életükben semmi igényességet,maradandót nem tettek le az asztalra.De milliókat keresnek és 2007ben is az Orbánt szapulják.Szánalmas és sül róluk kihez húzódnak.Érdekből.Nevess ezeken.Csak vigyázz nehogy mégbutább legyél!

troppauer 2007.12.02. 21:34:51

maki:
Méltó vagy a nevedhez:)
Igen, én vagyok a csőcselék. Igaz van két diplomám, az egyik jogi, de ha azokat akik a jó oldalon állnak csőcseléknek nevezik, akkor ott a helyem.
A "balhézó kisebbség". '56-ban is a kisebbség döntötte meg a komcsikat, a többség otthon lapult mint ti. Minden forradalmat egy "erőszakos kisebbség" csinált.
És a baloldaliság tényleg degeneráltság, szellemi nivelláció. Olvass és rá fogsz jönni. Persze ne Marxot, Lukácsot vagy hasonló aberrált, sérült lelkű degeneráltat olvass, hanem mondjuk Platon-t, Coomaraswamy-t, Eckhart Mestert, René Guénon-t vagy legalább Patrick J. Buchanan-t.
A többség nem drukkolt a zsaruknak, legfeljebb félt, össze volt zavarodva.
Csak te, meg a hozzád hasonló kis gyáva majmok (makik) szurkoltak nekik, igazi demokrata, toleranciabajnok módjára.
Amúgy mit szerettél volna te drága, jószívű, szolidáris baloldali barom? Hogy a zsaruk öljenek? Öljenek embert, fiatalt, öreget, nőt, gyereket? Mert utálják furcsányt? Ezt szeretted volna, te gyűlölködő kis szar? Embert ölni, öletni? Akkor kinek beteg itt a lelke, te hülye?!

lincoln 2007.12.02. 21:35:13

invictus,

szovjet részről két forgatókönyvön gondolkodtak (ezért is késett a beavatkozás):

1.) megvárják amíg polgárháború (vagy instabil belső állapot) alakul ki és pacifikálóként térnek vissza. Ezt csinálták Csecsenföldön, ha figyelted.

2.) a szuezi válság farvizén bevonulnak, amíg a nemzetközi közösség le van foglalva

A 2. valósult meg, de az 1. is bejött volna.

troppauer 2007.12.02. 21:36:12

maki:
Méltó vagy a nevedhez:)
Igen, én vagyok a csőcselék. Igaz van két diplomám, az egyik jogi, de ha azokat akik a jó oldalon állnak csőcseléknek nevezik, akkor ott a helyem.
A "balhézó kisebbség". '56-ban is a kisebbség döntötte meg a komcsikat, a többség otthon lapult mint ti. Minden forradalmat egy "erőszakos kisebbség" csinált.
És a baloldaliság tényleg degeneráltság, szellemi nivelláció. Olvass és rá fogsz jönni. Persze ne Marxot, Lukácsot vagy hasonló aberrált, sérült lelkű degeneráltat olvass, hanem mondjuk Platon-t, Coomaraswamy-t, Eckhart Mestert, René Guénon-t vagy legalább Patrick J. Buchanan-t.
A többség nem drukkolt a zsaruknak, legfeljebb félt, össze volt zavarodva.
Csak te, meg a hozzád hasonló kis gyáva majmok (makik) szurkoltak nekik, igazi demokrata, toleranciabajnok módjára.
Amúgy mit szerettél volna te drága, jószívű, szolidáris baloldali barom? Hogy a zsaruk öljenek? Öljenek embert, fiatalt, öreget, nőt, gyereket? Mert utálják furcsányt? Ezt szeretted volna, te gyűlölködő kis szar? Embert ölni, öletni? Akkor kinek beteg itt a lelke, te hülye?!

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 21:38:17

Hát maki, Győzikeshowt a balosok néznek inkább.Jobbos körökben kereskedelmi tv-t nézni égő(tv2,Rtl), (sőt sokunknak Tv-je sincs) csak Fábry-t lehet, de ott is csak az elejét, a vendégeket tilos :)))

maki 2007.12.02. 21:39:11

Invictus, természetesen sok tisztességes fideszes is van, de valljuk be ,hogy a veztőik kétszínű játékot játszanak,mert bizony a naggyűléseken ott vannak az árpádsávos zászlók, a Kossuth tériekhez kimennek beszédeket tartani, ami nem éppen a világos állásfoglalás jele,nem beszélve arról,hogy a világon mindenhol elhatárolódik a jobboldal a szélsőjobbtól kivéve nálunk.

budafuck 2007.12.02. 21:39:19

maki:ne magadból indulj ki!Nem 5 mondat hangzik el egy show alatt.hanem 4órás felvétel van.És mint irtam5 mondatában találsz 2 olyan szót,amit nem is ismersz kicsiny agyaddal!
A mondatom kiforgatása rámutatott hogy igazam van, csak képtelen vagy belátni.Tudom neked a bátorság szine a piros!

Condy 2007.12.02. 21:48:40

Ha Gönc Árpád anno belépett volna a fideszbe, ma nemzeti hős lenne!
Szegény, sajnálnivaló, elvakult jobbosok!
Gyűlöltök valakit, mert gyűlölködni jó. Elfeledteti a napi gondjaitokat. Közben meg nem juttok az egyről a kettőre, mert nem a valós problémáitokkal vagytok elfoglalva, hanem az eszeveszett acsarkodással.
Sajnos ez a demokrácia, bűntetlenül fröcsöghetitek a nagyobbnál nagyobb marhaságokat.

maki 2007.12.02. 21:49:53

Troppi, sajnállak,kezelésre szorulsz,egy pszichiáternek kész tanulmány az írásod.ugye mondtam hogy szitkozódni fogsz?
Szörnyű,hogy ezeket a tisztességes "forradalmárokat" a szemét gyerekgyilkosok bántják! Ha tényleg úgy lenne,amit egyébként nem hiszek ,hogy egy ilyennek diplomája van,akkor nagyobb szarban van ez az ország mint gondolnánk.
legalább szeretett Solymod minősítését fogadd el ,ő jó nevű jogász,aki szerint ti köztörvényesek vagytok.

hibkon 2007.12.02. 21:51:11

És mért nincs benne a cikkben (vagy mi ez?), h szószerint mit mondott Fábry Gönczről??? Hát így nehéz objektívnek lenni... Ja, lehet remek műfordító vki ,de ez még nem zárja ki, azt, h Patkány is lehessen egyúttal, nem? És nagyon sokan szenvedtek akkoriban börtönben, aztán mikor kijöttek, beálltak a sorba, de lehet, h tévedek...

maki 2007.12.02. 21:55:11

Troppi, sajnállak ,kezelésre szorulsz,ha tényleg igaz ,amit nem hiszek ,hogy egy ilyennek diplomája van,akkor nagy szarban van ez az ország.ugye mondtam,hogy szitkozódni fogsz ,de kétszer azért nem kell megismételni ,egyszer is mindenki látja ,hogy ki vagy.

troppauer 2007.12.02. 21:56:22

Condy:
Te is buta, libsibolsi panelokat mantrázol, mert nagyon szeretnél hinni bennük.
Rosszul tudod.
Leginkább a balosok, a ti választóitok a sikertelen emberek. Szerencsétlen, buta prolik, akiknek lassan alig jut áramra, fűtésre. A ti kormányotok miatt. Nekik vannak napi gondjaik.
Lehet, hogy nem akarod elhinni, de a jobbosok sokkal sikeresebb emberek.
Elmondjam miért?
Mert fegyelmezettek, nem félnek a munkától, szeretik a családjukat és nem hallgatnak a médiákra. Nekik mindíg lesz munkájuk, tulajdonuk, barátjuk.
És nem gyűlölködnek. Legfeljebb undorodnak. Én még téged, meg azt a nyomorult lincolnt sem utálom. Legfeljebb lenézlek meg sajnállak. Gyűlölni ti tudtok, baloldaliak igazán, irgalmat, kegyelmet nem ismerve, vérre menően. Pedig soha nem fogtok győzni.

troppauer 2007.12.02. 21:57:31

Condy:
Te is buta, libsibolsi panelokat mantrázol, mert nagyon szeretnél hinni bennük.
Rosszul tudod.
Leginkább a balosok, a ti választóitok a sikertelen emberek. Szerencsétlen, buta prolik, akiknek lassan alig jut áramra, fűtésre. A ti kormányotok miatt. Nekik vannak napi gondjaik.
Lehet, hogy nem akarod elhinni, de a jobbosok sokkal sikeresebb emberek.
Elmondjam miért?
Mert fegyelmezettek, nem félnek a munkától, szeretik a családjukat és nem hallgatnak a médiákra. Nekik mindíg lesz munkájuk, tulajdonuk, barátjuk.
És nem gyűlölködnek. Legfeljebb undorodnak. Én még téged, meg azt a nyomorult lincolnt sem utálom. Legfeljebb lenézlek meg sajnállak. Gyűlölni ti tudtok, baloldaliak igazán, irgalmat, kegyelmet nem ismerve, vérre menően. Pedig soha nem fogtok győzni.

libiKÓKA 2007.12.02. 21:58:09

Miért kellett Nekd a barátaim számával érvelni, amit értelemszerűen nem is ismerhetsz. Jól el vagyok látva baráti körrel, nem panaszkodhatom. És ráadásul: mindenféle ember van köztük. Van, akivel már 41 éve tart ez a barátság. A többire majd csak akkor reagálok, ha egyetlen egy érvet si leírnál végre. De nem tetted. Csak dőlt Belőled a gyűlölet és a szennyes szöveg.
Továbbá: Fábryval egy faluban lakom, szoktunk a Duna-parton találkozni. Közöltem vele már a kritikámat. Sokkal jobban fogadta, mint Te.

Pilatus 2007.12.02. 22:04:53

Olvasva a kommenteket, mit is mondjak? Ide már "én" se kellek. Ez az ország nincs messze a pusztulástól. Ugyanis kétlem, hogy van a Földön még egy náció, aki ennyire gyűlöli önmagát. (Egyik párt a másikat) És, ugye, ismeritek az evangéliumi figyelmeztetést? Amelyik ország önmagával meghasonlik...

troppauer 2007.12.02. 22:04:58

maki:
Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy te mit hiszel el rólam.
Amúgy szerinted kit érdekel, hogy mit mondott Solyom?
Gyáva opportunista. A besúgó áruló göncz (patkány) árpád "bácsi" is tökösebb volt nála. A szadisták által szervezett taxis-bűnöző balhé után neki volt mersze amnesztiát adni az összes óraálláshamisítónak. Sólyom még ezt sem bírta megtenni.

troppauer 2007.12.02. 22:05:37

maki:
Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy te mit hiszel el rólam.
Amúgy szerinted kit érdekel, hogy mit mondott Solyom?
Gyáva opportunista. A besúgó áruló göncz (patkány) árpád "bácsi" is tökösebb volt nála. A szadisták által szervezett taxis-bűnöző balhé után neki volt mersze amnesztiát adni az összes óraálláshamisítónak. Sólyom még ezt sem bírta megtenni.

maki 2007.12.02. 22:06:24

kedves kis" nem gyűlölködő" troppi,ugye a" libsibolsi" jelződ utalás a bibsibolsira?Mindez a keresztény nemes jobboldaliság jegyében értendő,? te kis szerencsétlen sötét ,munkamániás kukagyujtogató.

libiKÓKA 2007.12.02. 22:07:07

Sajnos elszállt egy budafucknak szóló szöveg. Most újra megpróbálom. Miért a barátaim számával hozakodsz elő, egy vaskos sértésként. Ezt nem tudhatod. Van elég, némelyik éppen 41 éve a barátom. És meg is marad. Örülök, hogy azt is tudod rólam, hogy Heti 7-es néző vagyok, miközben sikeresen primkó keveset értőnek titulálsz. Sajnállak barátom, de még inkább a környezeted. Légy kedves némi tényt is emlegetni, és kevesebbet okádni. Egyébként pedig, Fábryval egy faluban lakom, szoktunk néha-néha találkozni a Duna-parton. Már közöltem vele a kritikám. Na nem úgy mint Te, hanem kulturáltan. Képzeld el, eklég normálisan reagált. Nem nagyon fogadta el, de kulturált volt. Sőt, itt lakik a faluban egy háttérpoénozója is. Szóval, legyél higgadtabb és főleg jelentősen kulturáltabb. Az még senkinek nem ártott!

states 2007.12.02. 22:17:11

Inkább az a kérdés, hogyan lehetett spicli létére Göncz köztársasági elnök, sőt balliberális erkölcsi etalon, hiszen közszájon forgott, hogy besúgó volt az 50-es évek elején, majd a sitten jelentett a többi 56-os elítéltről, köztük Bibóról. A fedőneve egyébként Patkány volt. Nomen est omen...

troppauer 2007.12.02. 22:18:29

maki:
Neked üldözési mániád van! A "libsibolsi" az nem "bibsibolsi":))
Ne legyél olyan mint Woody Allen (egyik kedvenc színészem) az Annie Hall-ban, amikor azt bizonygatja latin származású barátjának, hogy az étteremben a pincér, miután leöntötte levessel a vendéget, oldószer helyett "biboldószert" ajánlgatott:)))!!!
Azt érts amit írtam, mert amit írtam, arra gondoltam.
Pláne, hogy rengeteg jobboldali, konzervatív zsidó van a világon, ha nem tudnád. És itthon is. Nem kell itt csúsztatgatva, sumákolva antiszemitázni. Tudom, hogy ez a "baloldaliak" végső fegyvere, de csak a hülyékkel szemben válik be hidd el.
Amúgy az utolsó mondatod nagyon jó:))) Komolyan mondom. Szellemes és összeszedett. "Munkamániás kukagyujtogató"...:)! Tényleg jó na...! Ha véletlenül egy asztalhoz sodorna a sors, még jókat is röhöghetnénk.

troppauer 2007.12.02. 22:19:34

maki:
Neked üldözési mániád van! A "libsibolsi" az nem "bibsibolsi":))
Ne legyél olyan mint Woody Allen (egyik kedvenc színészem) az Annie Hall-ban, amikor azt bizonygatja latin származású barátjának, hogy az étteremben a pincér, miután leöntötte levessel a vendéget, oldószer helyett "biboldószert" ajánlgatott:)))!!!
Azt értsd amit írtam, mert amit írtam, arra gondoltam.
Pláne, hogy rengeteg jobboldali, konzervatív zsidó van a világon, ha nem tudnád. És itthon is. Nem kell itt csúsztatgatva, sumákolva antiszemitázni. Tudom, hogy ez a "baloldaliak" végső fegyvere, de csak a hülyékkel szemben válik be hidd el.
Amúgy az utolsó mondatod nagyon jó:))) Komolyan mondom. Szellemes és összeszedett. "Munkamániás kukagyujtogató"...:)! Tényleg jó na...! Ha véletlenül egy asztalhoz sodorna a sors, még jókat is röhöghetnénk

bebe 2007.12.02. 22:20:04

budafuck, a heti hetessel kapcsolatban mi ez a heves szitokáradat,csak nem savanyú a szölő? olyan nehéz elviselni ,hogy van egy műsor ,amelyik objektíven gúnyolja ki ahülyeséget függetlenül az oldalaktól? ja hogy jobboldali körökben több ahülyeség és hazudozás? És ez fáj, meg hogy nem köpdösik le gatyaletolás közben a miniszterelnök képét? Hát igen ,akkor már inkább mondjuk mindre azt hogy tehetségtelenek stb. Akkor minek nézed ? Maradj intelligens Sanyónál! Üdv:bebe

libiKÓKA 2007.12.02. 22:20:07

Pilatus! Egyetértek, hundertprozentlich! Haladunk előre, le a mélybe. És mi vagyunk a magunk legnagyobb ellenségei. Ilyen náció tényleg kevés van.

Roltii 2007.12.02. 22:27:46

hetihetes objektív? hahahahahahahhaaaaa
bebe innentől ha eddig nem is voltál most már 0 a véleményed ebben a témában...bocs

bitpork 2007.12.02. 22:28:30

Kíváncsi lennék a kommentelők életkorára.
Ismeritek h "egyik kutya, másik eb?"
Mielőtt egy '56-os elítéltet(akinek csak a börtönben töltött éveit kell ennek kapcsán nézni!) bárki megítél, talán el kellene gondolkodni h az ideológiát ami mögül osztja az észt ki is képviseli?!
Gy.F.? Aki az akkori rendszer egy kiszolgálója volt?
O.V.? Aki egy olyan rendszerben tanult országunk határain kívül amikor ahhoz engedély kellett h a "sógorékhoz" hűtőért járjunk?

Jah és hogy mindkettő, olyan gazdag mint egy zsidó családfa?

Ha ennyire birkák vagytok, öljétek 1mást a 2 marha nevében.

Ps.: És tiszteletem az ÖSSZES 56-os elítéltnek, akik kiálltak a Hazánkért!

Göncz Árpád 2007.12.02. 22:29:11

Nagyon kedvesek vagytok gyermekeim! Köszönöm azoknak, kik buja nyelvecskéiket lottyadt fenekembe dugták. Nagyszerű érzés, símogatja az ánuszom.
Öreg koromra egy ilyen nagyszerű fordított-bukkake party-n részt venni nem kis teljesítmény. (Már, hogy ennyien szopják a farkam) Csak így tovább, titeket nem is súgnálak be, csak egy kicsikét.

Árpi bácsitok, a besúgó Patkány...

G. Árpád 2007.12.02. 22:30:39

Nagyon kedvesek vagytok gyermekeim! Köszönöm azoknak, kik buja nyelvecskéiket lottyadt fenekembe dugták. Nagyszerű érzés, símogatja az ánuszom.
Öreg koromra egy ilyen nagyszerű fordított-bukkake party-n részt venni nem kis teljesítmény. (Már, hogy ennyien szopják a farkam) Csak így tovább, titeket nem is súgnálak be, csak egy kicsikét.

Árpi bácsitok, a besúgó Patkány...

maki 2007.12.02. 22:32:47

troppi,
Így már egészen más, a "libsibolsi" az nem gyűlölködés ,hanem dícséret,megaztán köreitektől amúgy is olyan messze van a zsidózás.Még Semjén úr is csak véletlenül emlegetett szakállas bácsikat, meg a káráló Morvai K. is egész másra gondolt,amikor a "maguk féléről "beszélt.A hungarista egyenruha,és az árpádsáv is tök véletlen.Az a baj ,hogy nem mindenki a falvédőröl jött le éppen,mert akkor még el is lehetne hinni. Ez számomra akkor is gusztustalan, ha nem is vagyok zsidó.A végén még kiderül,hogy a Magyar Gárda is egy cionista szervezet.

states 2007.12.02. 22:33:10

Hát aligha hiszem, hogy volt kormány, miniszterelnök, amelyik ennyi munkát tudott volna adni egy valóban objektív szatirikus műsornak, mint ez a Gyurcsány- kompánia, de hát nem adott, így maradt a primitív Orbánozás, kedves bebe...

., (törölt) 2007.12.02. 22:34:08

Milyen forradalomról beszéltek. Volt egy kis balhé és most mindenki abból akar megélni

hibkon 2007.12.02. 22:36:07

ide meg hogy jön a zsidózás? már ide is? már mindenhol? má mi a fasznak??? hát hol nem szarom én le őket meg bármi más vallású embereket, amíg nem köpnek a levesembe, addig pont fosok rájuk. itt a göncz árpiról van szó és asszem ő nem vörös tengerészgyalogos, bár felőlem az is lehetne. pont nem a vallástól függ, h vki egy köcsög-e vagy sem

bebe 2007.12.02. 22:41:51

Első kérdés,honnan veszed az orbánozást ,ha nem nézed?
kijelentesz valamit ,amit sulykoltok ,és tények nélkül el kéne fogadni.Egyébként,még a szereplők is nyomás alatt vannak a hülye jobboldali propaganda miatt,kínosan ügyelnek arra,hogy balra is üssenek .a múltkor pl szerintem túlragozták a Zuschlag ügyet is.Annak idején a Schlecht Csabáról tizedennyi szó sem volt.Igaz volt miből válogatni.
Én nagyon könnyen megvagyok a pojáca Fábry nélkül ,nektek is ezt tanácsolom,ha ennyire rossz a hetio hetes ,nem kell nézni.

Condy 2007.12.02. 22:42:32

Troppauer!
Ha olyan sikeresek, fegyelmezettek, jók, tökéletesek a jobboldaliak, akkor mi a bajuk? Szegény elnyomott balos panelprolik miért nem lázadnak?

troppauer 2007.12.02. 22:43:26

maki:
Ha mindenáron hinni akarsz valamit, akkor én azzal nem tudok mit kezdeni.
Nem értem milyen "hungarista egyenruháról" beszélsz....? Persze sejtem, hogy a Magyar Gárda viseletéről, de ez a duma ott sem stimmel. Láttál már "magyargárdást"? Úgy néznek ki mint a népitáncosok! Közük nincs a nyilas egyenruhához, igazi szélsőjobbos számára inkább viccesek! De ha te mindenáron annak akarod látni, akkor tök mindegy mi a valóság:)
Az árpádsávot pedig nem engedem...! Tényleg az egyik legeslegősibb nemzeti jelképünk, teszek rá, mit csináltak, hogyan alakították át a nyilasok...!
Egy hangosan rikácsoló kisebbség miatt nem fogjuk tiltó listára tenni történelmi jelképeinket.
Amit pedig a Magyar Gárdáról írtál...
Hát az a helyzet, hogy tényleg úgy tudom, hogy a szaditól, meg a maszoptól kapják a pénzüket titokban...
Mert ugye a klasszikus kérdés:" Kinek az érdeke?!"

troppauer 2007.12.02. 22:44:54

maki:
Ha mindenáron hinni akarsz valamit, akkor én azzal nem tudok mit kezdeni.
Nem értem milyen "hungarista egyenruháról" beszélsz....? Persze sejtem, hogy a Magyar Gárda viseletéről, de ez a duma ott sem stimmel. Láttál már "magyargárdást"? Úgy néznek ki mint a népitáncosok! Közük nincs a nyilas egyenruhához, igazi szélsőjobbos számára inkább viccesek! De ha te mindenáron annak akarod látni, akkor tök mindegy mi a valóság:)
Az árpádsávot pedig nem engedem...! Tényleg az egyik legeslegősibb nemzeti jelképünk, teszek rá, mit csináltak, hogyan alakították át a nyilasok...!
Egy hangosan rikácsoló kisebbség miatt nem fogjuk tiltó listára tenni történelmi jelképeinket.
Amit pedig a Magyar Gárdáról írtál...
Hát az a helyzet, hogy tényleg úgy tudom, hogy a szaditól, meg a maszoptól kapják a pénzüket titokban...
Mert ugye a klasszikus kérdés:" Kinek az érdeke?!"

budafuck 2007.12.02. 22:45:22

bebe:pont az a bajom amit te is nagyon jól tudsz!Amit átformálva leirtál:NEM OBJEKTÍV,NEM FÜGGETLEN EGGYIKSEM,SŐT PONT ÁRAD BELŐLÜK!ÉS ANNYI KORMÁNYOLDALI BUTASÁGRA REAGÁLHATNÁNAK DE ÉRDEKES AZON PIK PAK TÚLMENNEK,SŐT MÁR HETENTEVAN VMI MSZP-S,VAGY RENDŐR BŰNŐZÉS,CSALÁS,LOPÁS,ELKÖRCSTELENSÉG DE ARRÓL NEM BESZÉLNEK.HANEM A 3ÉVVEL EZELÖTTI FIDESZES "DOLOGRÓL"Szánalmas.És nem vicces.És életemben nem nézném meg a műsort.anno mikor indult néztem,de rákellet jönnöm hogy ök is láncszemei ennek a hazug,neoprimitiv,bünőző,i magukat művésznek mondó kulturálatlan senkiházi brigádnak.És emlékezzetek mire használták ezt a műsort annó!Mert akkor a legnézedtebb volt(hála mostmár a megszünés felé közeleg),akár kilehetett volna irni: mszp tv!
Sosem nézem,csak volt alkalmam belenéznem 3hete, kemény 20percet,és anniyra fröcsög a rosszindulattól hogy elkapcsoltam.Hála a HÖRGŐ BAZITAI DARTH WADER-t NEM VÉLTEM FELFEDEZNI BENNE.AZ AZTÁN AZ IGÉNYESSÉG.IGAZI NAPKELTÉBE VALÓ INAS.AKI nemtudná verebesre gonolok.
Ugyhogy nem savanyú a szölő, hanem szánalmas hogy ti ezeket istenititek, ezeknek a szavára hallgadtok,ezeket tartjátok művésznek!Közben mind egy nullvektor!

Condy 2007.12.02. 22:46:11

Egyébként troppauer vigyázhatnál kicsit, kinek mész neki!
Szerinted a taxisok mind óraálláshamisító libsik?
neked agyadra ment a mocskolódás.

Condy 2007.12.02. 22:47:49

Ez a troppauer annyira hülye, hogy azt sem veszi észre minden hozzászólását kétszer küldi el! LOL

Condy 2007.12.02. 22:49:14

Nullvektor?
Inkább nullviktor!

troppauer 2007.12.02. 22:52:25

Condy:
A jobbosok nem tökéletesek, egy rakás barom van ott is.
Amúgy meg az a bajuk, hogy gondolkodnak és nem tetszik a konklúzió.
A lemónikameggyőzikesózott agyú panelprolik meg nem gondolkodnak, csak vannak. Nekik "szükségleteik" vannak. Főleg testi szükségleteik,, de amíg jól bírnak lakni, sasjózsi meg mónika, balázs stb. "sókon" hozzájuk hasonló egyfogúakon tudnak röhögni és még a villanyt meg a fűtést sem kapcsolják rájuk, addig nekik nincsenek igényeik. Kádár gyermekei:(

budafuck 2007.12.02. 22:52:56

condy:neked meg nem ment semmi sehova.Mert nincs hova mennie.max elmehetsz az országból,mint ahogyan azt pinokkió barátod javasolta nemrégiben.De akkor kérlek vidd az összes libikókaJános 30éves milliárdos bünzői brigádot is magaddal.A gumigyárral együtt.demizson demszkivel és a 3cm -eres 4es metrójával.

troppauer 2007.12.02. 22:53:06

Condy:
A jobbosok nem tökéletesek, egy rakás barom van ott is.
Amúgy meg az a bajuk, hogy gondolkodnak és nem tetszik a konklúzió.
A lemónikameggyőzikesózott agyú panelprolik meg nem gondolkodnak, csak vannak. Nekik "szükségleteik" vannak. Főleg testi szükségleteik,, de amíg jól bírnak lakni, sasjózsi meg mónika, balázs stb. "sókon" hozzájuk hasonló egyfogúakon tudnak röhögni és még a villanyt meg a fűtést sem kapcsolják rájuk, addig nekik nincsenek igényeik. Kádár gyermekei:(

Condy 2007.12.02. 22:57:09

Nem megyek sehova ebből az országból, mert ez az enyém is, ugyanúgy, ahogy a tietek. Csak sajnállak benneteket. Nektek itt sosem lesz jó.

hibkon 2007.12.02. 22:57:28

troppauer: nem gondolod komolyan, h minden balos proli, ugye? mint ahogy azt sem, h csak ők nézik a Maunika shót meg a Győzit? saja ugyanannyi barom van itt és ott, mert az értékrend és az ideológia nem befolyásolja a velünk született inteligenciát, az olyan, amilyen és még a neveltetés sincs rá nagy hatással. attól még, h vki udvariasan tud kurva anyázni, lehet egy hatalmas barom-állat:)

budafuck 2007.12.02. 22:57:58

Condy:Nem tudtam hogy Viktornak hívnak..akkor így jobban üt a jelző:)
továbbá a nagyban zsidozó balliberálisbolsevikbiboldoknak mondanám 5 zsidó fideszest jobbost is ismerek,barátom,ismerősőm.csak ők a gondolkozó fajtából valóak és azokból akik összetartanak.Nem szadeszos ,épp oda nyalunk ahol vanpénz emberekről.

Uracska 2007.12.02. 23:03:47

Uramisten én nem akarom elhinni,hogy még mindig ennyi komcsi idióta van az országban.Beteg egy világban élünk.Amugy Fábry nagyon nagy raj.A Heti Tetves meg eltünhetne már végre a képernyőről.

budafuck 2007.12.02. 23:05:43

condy:
pedig feri haverotok azt tanácsolta...miértnem hallgadtok rá egyszer??
Dehogynem nekünk nagyon jó lesz ha végre megszabadulna az ország ezektől a proliktól,multrendszerbelei gondolkozású barmoktól,igénytelen,nem környezetudatos,csak a pénz érdekel semmi más emberektől.
Ilyenkor már a ti hazátok is mi?De mikor kikéne rakni egy zászlót (nemzeti)ünnepnél akkor márnem mert az hogynéz már ki?Akkor utáljátok.Akkor csak az unió számit.Fasiszta ,Orbánista,Hitlerista aki nemzetizászlót rak ki.Érdekes figurák vagytok ti.

budafuck 2007.12.02. 23:11:24

Uracska:
de sajna ennél még sokkal több is.Korlátoltak mint a lépcsőház.

budafuck 2007.12.02. 23:16:41

Egy idevágó hír:
Putyin nyert!mennyire meglepő:):)Valamire emlékeztet a kampánya ....

Condy 2007.12.02. 23:20:51

budafuck
Csak ennyit tudsz? Zsidózol egyet és máris jobban érzed magad?
Ez a polgári jobboldal stílusa? Szánalmas!
Mégegyszer mondom: Nektek itt sosem lesz jó!

dArKhAlF 2007.12.02. 23:21:11

elég low a commentek színvonala...már bocs, tisztelet a kivételnek.
A hajrá magyaros fideszes balfaszok meg csak védjék azt a tahó Fábry-t, ő még mindig jobb, mint a dakota bölcs, neomessiás Viktorkájuk...

fraki 2007.12.02. 23:26:22

Ki lettem moderálva, üdv. fraki

0xFFFF 2007.12.02. 23:56:34

"dArKhAlF 2007.12.02. 23:21:11
elég low a commentek színvonala...már bocs, tisztelet a kivételnek.
A hajrá magyaros fideszes balfaszok meg csak védjék azt a tahó Fábry-t, ő még mindig jobb, mint a dakota bölcs, neomessiás Viktorkájuk... "

Te ugyanolyan sötét fasz vagy, mint a jobberek, csak te a ló másik oldalán estél le ! Igazán gratulálok, hogy emiatt jobbnak hiszed magadat, pedig ugyanabban a trágyalében fetrengsz ! ;)

nema 2007.12.03. 00:01:37

Jó írás, első felindulásból. Bár azt nem látom, konkrét mit is mondott? Bár láthatóan a közönség e nélkül is ugrik.

Ja, és ha tényleg az volt, akkor mi van? Mindenki elnézést kér? Vagy ha Mengele doktor Argentínában jótékony cserkészvezető lett, akkor neki is meg kellene bocsátanunk? Most ez hogy a francos francban van? Miért nem kell MINDENKINEK szembenéznie a múltjával?

OftF 2007.12.03. 00:05:53

Az idő vicces kígyója önnön farkába harap. Itt sokan akár 5-8 éve is kommentelhettek volna az index fórumon. Semmi különbséget nem találok. Pedig mások, mint az akkoriak, nem ugyanazok. Más a stílus, más a motiváció. De a hibák ugyanazok. (majd megtanulják ők is)

comment 2007.12.03. 00:07:35

Ez Magyarország...

Személyesen egyiket sem ismerem, de abban biztos vagyok, hogy se \\\\\\\"Árpi bácsi\\\\\\\" sem Fábry nem dobhatna követ a másikra...
És bárki, aki vadul (és vakon) kiáll egyik vagy másik mellett az előbb gondolkozzon és informálódjon kicsit a világban. (és ne mindig ugyanarról az oldalról!)

és mégegyszer: Ez Magyarország...

rizla 2007.12.03. 00:13:41

"'56-ban is a kisebbség döntötte meg a komcsikat"

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

megdöntötte volna? lol

rizla 2007.12.03. 00:14:45

"'56-ban is a kisebbség döntötte meg a komcsikat"

???: DDDDDDDDD

megdöntötte volna?

amúgy bátor dolog önmagadat az 56os mártírok szintjére emelni kis pöcs.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2007.12.03. 00:26:11

'56 után Kádár a magyar embereket kivégeztette, a zsidókat általában megkímélte. Így menekült meg "Árpi bácsi" is. Most nem ezen van a lényeg, mindenkinek meg kellett volna menekülnie, kivéve talán a köztörvényeseket.

DE!

Az, hog 17 év rendszerváltás után még mindig naagy szarban vagyunk, ebben szerepe van Árpi bá 8 éves elnökösködésének is. Mert Árpi bá elszabotált minden olyan lépést, amely a kibontakozást, a megtisztulást szolgálta volna. És Árpi bá uralkodása alatt kb. 320 ezer fővel csökkent Magyarország lakossága.
Persze, nem ő tehet sok mindenről, túl nagy falat volt neki az elnökösködés, nem kellett volna elvállalnia.

rizla 2007.12.03. 00:37:30

"'56 után Kádár a magyar embereket kivégeztette, a zsidókat általában megkímélte. "

de ez mi? ilyen emberek mi a jó kurva anyjukért szakértenek?

bjela szila 2007.12.03. 00:55:02

emberek! egymást fikázzátok több diplomával , ezalatt fábry , ferkó , viktorés a többi népbutító hülyére keresi magát . nagyon gáz !! sokkal több egy kóbor kuty sorsa nekem , mint ezeké . senkit nem tudnék ab ovo utálni a nézeteiért . ez tényleg egy elkúrt ország , egymást marjuk , közben leépülünk szellemileg , egzisztenciálisan . igazi jó szolganéppé válunk .

zsákk 2007.12.03. 01:19:05

Naszóval az a helyzet, hogy "árpibácsi" 90 után élenjárt az éledező konzervativizmus kicsinálásában, ő volt az egyik fő propagátora annak, hogy "az értelmiségi mindig is baloldali". Természetesen nem szabad őt az őt kifütyülő csőcselékhez mérni, mert akkor toronymagasan nyer, mert ő nyilván egy értelmiségi, méghozzá egy baloldali értelmiségi. Korántsem támadhatatlan és meglehetősen pártos értelmiségi, akit a magyar média és a politikum egy része a maga szokásos álszent és kenneteljes módján kultikus szintre próbált emelni, hiszen így ő volt a rendszerváltás utáni kusza magyar balosság egyszemélyes legitimátora.

Ennek ellenére pl. az az igazság, hogy pl. a Gyűrűk uráról azt mondta, hogy az neki sohasem tetszett, mert túlságosan konzervatív alaphangot üt meg és ez az ő liberális világnézetével nem fér össze. Kiválóan fordított viszont Updike-ot, az amerikai hiperrealizmus mintapéldáját. Értékeljük tehát őt így, és nem egy ilyen álszent lágyítószűrőn keresztül.

Fábry pedig ... Fábry az az ember, aki nem fél. Sok hibáját fel lehetne sorolni, de akinek van, szeme és lát is vele, az látja, hogy ő egy olyan jobbos ember, aki nem fél attól, amitől sokan félnek: kimondani a véleményét. Sok vele egy kategóriájú ember retteg attól a médiában, hogy ha elmondja azt, mit gondol, soha a büdös életben nem tud érvényesülni, mert a kontraszelektáló balos kulcsemberek kifingatják. Ezért csak azok jutnak át ezen a "szűrőn", akikre aztán rá lehet mutatni, hogy lám, ez a jobb? Ez a seggfej? Fábry nem ilyen, homok a gépezetben, és ezért minden tiszteletem az övé.

És hogy "árpibácsi" besúgó volt-e? Valószínüleg igen, és ez legyen az ő keresztje, és nyomora, amivel halálakor el kell számolnia, ha nem is Isten előtt, mert az számára nem létezik, de maga előtt mindenképpen.

zsákk 2007.12.03. 01:20:56

Naszóval az a helyzet, hogy "árpibácsi" 90 után élenjárt az éledező konzervativizmus kicsinálásában, ő volt az egyik fő propagátora annak, hogy "az értelmiségi mindig is baloldali". Természetesen nem szabad őt az őt kifütyülő csőcselékhez mérni, mert akkor toronymagasan nyer, mert ő nyilván egy értelmiségi, méghozzá egy baloldali értelmiségi. Korántsem támadhatatlan és meglehetősen pártos értelmiségi, akit a magyar média és a politikum egy része a maga szokásos álszent és kenneteljes módján kultikus szintre próbált emelni, hiszen így ő volt a rendszerváltás utáni kusza magyar balosság egyszemélyes legitimátora.

Ennek ellenére pl. az az igazság, hogy pl. a Gyűrűk uráról azt mondta, hogy az neki sohasem tetszett, mert túlságosan konzervatív alaphangot üt meg és ez az ő liberális világnézetével nem fér össze. Kiválóan fordított viszont Updike-ot, az amerikai hiperrealizmus mintapéldáját. Értékeljük tehát őt így, és nem egy ilyen álszent lágyítószűrőn keresztül.

Fábry pedig ... Fábry az az ember, aki nem fél. Sok hibáját fel lehetne sorolni, de akinek van, szeme és lát is vele, az látja, hogy ő egy olyan jobbos ember, aki nem fél attól, amitől sokan félnek: kimondani a véleményét. Sok vele egy kategóriájú ember retteg attól a médiában, hogy ha elmondja azt, mit gondol, soha a büdös életben nem tud érvényesülni, mert a kontraszelektáló balos kulcsemberek kifingatják. Ezért csak azok jutnak át ezen a "szűrőn", akikre aztán rá lehet mutatni, hogy lám, ez a jobb? Ez a seggfej? Fábry nem ilyen, homok a gépezetben, és ezért minden tiszteletem az övé.

És hogy "árpibácsi" besúgó volt-e? Valószínüleg igen, és ez legyen az ő keresztje, és nyomora, amivel halálakor el kell számolnia, ha nem is Isten előtt, mert az számára nem létezik, de maga előtt mindenképpen.

SevenDeadlySins 2007.12.03. 02:03:16

Zsákk,

Senki nem vitaja hogy pártos értelmiségiolt, csak azt hogy pártos államfő lett volna. Viszont a csírázó konzervativizmus eltirása minimum cinikus. Azzal vádolod Gönczöt, hogy liberálisként nem emelte meg ahónaaljánál fogva a konzervativizmust, mi több, ez oka volt bukásának. Kétségtelenül az utolsó állításod igaz: a koznervativizmus elbukott, de nehogy megvádoljuk őt azért, mert riválisai tehetség kezdeményezőképesség, sőt egyes esetekben a kultúráltság krónikus hiánya miatt végül a populizmus mellett kötöttek ki!

Láttál már olyan világot, ahol az alperes ügyvédje elakadt , mire a felperes ügyvédje kisegíette hogyan érveljen?

De ez ersze igaz a mai liberalizmusról is, csak a libsiknek valamiért nincs késztetésük a saját életkeptelenségüket Orbánra fogni


(még mielőtt bárki hülyeséget mondana: Orbán démonizálása az más ... nem jobb, de nem is ugyanaz)

Másrészt meg itt és most tetemre hívlak titeket, hol van itt baloldali elnyomás ? ha az lenne tömegével áramlanának a jobbnál jobb művészek és showmenek a Hír TV-be.

Invictus 2007.12.03. 02:55:54

Nem fél, mert már elért annyit, hogy ne kelljen. Azért amíg magas a nézettsége, nem meri az RTL megszüntetni a műsorát, mert az túl egyértelmű lenne, meg anyagilag sem érné meg nekik:)

Invictus 2007.12.03. 03:03:31

Göncz pártos államfő volt, az SZDSZ-es politikusok jártak hozzá rendszeresen eligazítást adni. Debreczeni is megírta ezt az Antall-könyvben (meg a szemétkedéseit, alkotmánysértéseit, vagy hogy álszent pofával homlokon csókolta a haldokló Antallt), ő most az orbanofóbia egyik zászlóvivője, és a ballib média egyik kedvence, szal neki elhihetitek. :)

grigorij (törölt) 2007.12.03. 06:11:20

Hú de jó hogy megtudtam:
- hogy 90-után GÁ mondta fel a szerződéseket az oroszokkal, fordult el merő önérzetből a keleti piacról - nem Antallllll J.,
- hogy GÁ privatizált és élte fel bandájával a közvegyant - nem Antalllll J.,
- Hogy Putyin módszerei itt GyF-re emlékezett egyeseket - nem OV-ra,
- hogy Kádár fajelmélet szerint végeztette ki az embereket - nem politikai okokból, megfélemlítés végett, szovjet nyomásra..

Hát ennyit a történelemről, az elfogulatlan életszemléletről... Pedig minden tisztánlátó tudja, hogy két csoport van: a politikai elit - párttól, "oldaltól" függetlenül, és az emberek! Mi szívunk - GyF alatt is, OV alatt is - míg ők 17 éve lerabolják az országot!

De tessék csak nyugostan zsidózni, komcsizni - hisz ez a politikusaink célja! Hogy erre figyeljünk, ezen vitatkozzunk!

grigorij (törölt) 2007.12.03. 06:19:33

Invictus: Igen pártos volt! Mert ilyen törvényt alakítottak ki 90-ben! Úgy örülök, hogy utána nem pártosok jöttek, vannak... A legjobb ez a vadászsas, aki necsak "pártatlan", janem egy idióta is...

mirrmurr 2007.12.03. 06:44:29

Invictus is egy keresztény értelmiségi.

zsákk 2007.12.03. 12:31:21

SevenDeadlySins,

nem a konzervativizmus bukott el, hanem annak "korai" képviselői.

A liberák, közöttük Göncz valami olyasmit képzelt el a rendszerváltás utáni Magyarországról, hogy az Mszmp-től jobbra álló, ám a közepet nem átlépő, az értelmiséget tömörítő, amolyan Nagy Rendszerváltó Páholyként vagy Rotary Clubként működő SzDSz lesz a meghatározó politikai párt, és lesznek ugye az ellenzékiek. Ezek az un. vezető értelmiségiek neveltetésükből kifolyólag a jobbos, vagy konzervatív, netán keresztény-nemzeti politikai irányzatokat az ördög játékszereinek tartották, csak az ilyen nézeteiket az EK alatt ezt legyűrték. Valamilyen politikai ostobaságból azt tartották, hogy konzervatív = náci, horthysta. Vagy csak ezt tanulták az iskolában, ki tudja?

Amikor az MDF megnyerte a választásokat, az egész SzDSz egy emberkén visított fel, és már a választás másnapján elkezdte a konzervativizmus, mint "ideológia" kinyírását. Nem a jobbos politikusokét, hanem az egész ideológiáét. Nyilvánvalóan maoista volt reflex ez, megszórva az egyedül birtokoltnak hitt intellektuum gőgjével, és a taxisblokád-szervezés aljassággával.

Ennek az ideológiai támadásnak volt az egyik fontos, látszólag passzív szereplője árpibácsi. Joviális stílus, megkérdőjelezhetetlenül értelmiségi, a rendszerváltás utáni idők apafigurája, kádárjános-pótló, a liberális "értékeket" emocionálisan legitimizáló kirakatember. Közben meg egy eléggé esendő figura, legalábbis nem egy Krassó György. Nagyon fontos lenne deszakralizálni, és a helyén értékelni őt (természetesen voltak érdemei is), mert az árokásás akkor kezdődött Magyarországon, amikor a liberálisok elkezdték létében megkérdőjelezni a konzervativizmust, vagyis 1990-re.

Te is azt mondod, hogy megbukott a konzervativizmus. Nem bukott meg, csak a művelői nem rendelkeznek mintával, mert azt erőszakosan törölték a magyar kollektív tudatból, illetve meghagyták ott az összes árnyoldalát. Szerencsére a rendszerváltás utáni liberalizmusba (amely igazából inkább anarcho-individualizmus, nem liberalizmus) bele van építve az a self-destructing pattern, ami elvitt idáig, ahol most tartunk, és ezzel párhuzamosan a jobboldal is kezdi kitermelni értelmiségi bázisát. Ennek egyik fontos szereplője Fábry, aki nem azért nem fél, mert olyan sikeres, hanem azért olyan sikeres, mert nem fél, ha érthető a különbség. Lehet vele egyet nem érteni, csak a blogbejegyzésben megejtett buta, szemellenzős felháborodásra voltam kénytelen ennyi faszságot írni, bocs ...

Warren 2007.12.03. 15:21:39

Elképesztő! Egy ártatlan írás szelleme járta be tegnap a blog világát. Rászántam közel egy órát, hogy végigolvassam, de megérte. Még akkor is ha a szinvonal néha még Fábry stilusát is fölözte. De tanulságos volt. Bár nem gondoltam volna, hogy ekkora gyülölet és ekkora ellentét feszül az emberek között. Ez ami szörnyü. Tudja valaki, hogy miért jutottunk el idáig? Csak nehogy az "öszödi elkurtuk" és a Viktor szindroma legyen az ok, mert ezt nem tudom elfogadni. Valami nagyon megtört a lelkekben. Elveszett a hit és a gondom ezzel az, hogy nem a politikába vetett, hanem az istenbe vetett hit is elveszett. Mert ha velünk élne, nem acsarkodnánk, nem mocskolnánk egymást. Vajon hogyan számolnak el azok az Istenükkel, akik a legdurvább mocskolodástól sem riadnak vissza. És mindegy, melyik oldalon. A lelkem mélyén nincs jobb és bal, csak remény és szeretet. Mindez advent kezdetén. Hogy van-e még remény hogy meggyógyuljanak a lelkek? Hivő ember létemre azt kell mondanom, már nincs. Kérlek benneteket mindkét oldalon, gondolkozzatok el ezen.

csá_bús 2007.12.04. 20:14:29

Lalolib!
Gratula, ismét egy remek kis írást sikerült összehoznod! Ezt mi sem igazolja jobban: a kommentek magas száma.
Ki-ki nézetei, jóérzése és IQ szintje szerint reagált rá. Jó magyar szokás szerint néhányan a bölcsek köve kizárólagos birtokosának hiszik magukat! Sőt oly annyira primitívek, hogy aki nem ért velük egyet, azt válogatott gorombaságokkal illetik. Ez mutatja, mennyi is – amúgy Hofi Gézásan- az egy főre jutó bunkók száma kis hazánkban: minimum KÉT FŐ!
A Fábryról nincs mit mondanom, saját magát és rajongóit is minősíti a stílusa – ugyanis a stílus maga az ember!
Ez ám a keresztényi szellemiség, szégyelhetik magukat!
Ugyanis mások sértegetése nem egyenlő a humorral!
Aki mégis így gondolná, annak gondolat ébresztőül, egy kis humor tőlem: csinálj magadnak kistestvért amúgy orálisan, a legősibb foglalkozást űző, téged világrahozó hölgy közreműködésével!!! Vicces mi??? Szerintem sem az! A tanulság: A viccelődés társasjáték csak annyit engedj meg magadnak, amennyit sértődés nélkül te is elviselsz!!!
Némely hozzászólónak meg csak annyit: ha már a nagyságot nem is, legalább a kort tiszteljék!
Jó magam nem tartozom se a jobb-, se a baloldal hívei közé, de azt hiszem Göncz Árpád kiváló köztársasági elnöke volt hazámnak. Az utódainak lett volna, és még van is mit tanulni tőle!
A becsmérlőknek könnyű az Internet nyújtotta arctalanság mögé bújva sértegetni, fenyegetni a másikat, hisz ehhez nem kell bátorság. Gyanítom, hogy az ilyen „emberek”, olyan gyávák, hogy egy az egyben még az általuk sértegetett ember hátsójára sem mernek csókot adni, nemhogy még a szemébe nézzenek!!
süti beállítások módosítása