Fábry, a keresztény showman

2007/12/02. - írta: lalolib

Fábryról, mint showmanról nem akartam írni. Bohócnak, egy soha fel nem növő gyereknek tartom, akinek helyenként igazán remek a humora, de a legtöbb esetben nem tud különbséget tenni vulgáris kocsma humor és a színvonalas szórakoztatás között. Hogy most mégis szentelek rá néhány mondatot, az csak azért van, mert szokásos otromba módján sértette meg Göncz Árpádot.
Nem a show műsorában, mert ott már megszoktuk, hogy államférfiakat köpköd, hanem egy konferencián.
Az Értünk Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezet előadáson. Fábry Sándor mint keresztény értelmiség. Közröhej. Egy olyan ember akinek viccei a fingás és a szaros gatya köré épül, akinek a humora és poénjai mindennek elmondhatók csak annak nem, hogy azok a keresztényi erkölcsöt mintázzák. Azt eddig is tudtuk, hogy a jobboldalhoz ál közel, amit családi hozományként még tisztelni is tudok. De mint keresztény értelmiségi? Akik meghívták vajon egyetlen show műsorát sem látták? Vagy az csak a show része és semmi más? A poénok, a kissé rasszista beszólások, a kulturálatlan viselkedés csak a nézőknek szól? És Fábry ha lelép a színpadról és nem kell többé a súgógépet olvasnia akkor egyből egy keresztény értelmiségé válik? Kétlem, de őszintén nem is nagyon érdekel.
Az már inkább, hogy olyan embert gyanúsított (vagyis helyesbítve: akinek kérdést intézet) aki életével, munkásságával, egyéniségével sokkal jobban illene a keresztényi értelmiségek közé, mint Fábry.
Akit ténylegesen elítéltek 56-os szerepvállalása miatt, és aki az életfogytiglanis ítéletről egy fórumon csak ennyit mondott: "több mint másfél év után először tudtam úgy elaludni, hogy nem világított a szemembe kétszázas lámpa, nem rugdosták a vasajtót félóránként végig az egész folyosón."
Aki nem csak elitélt volt, de író és műfordító is, akinek a nevéhez olyan írások tartoznak mint a Sarusok vagy a Magyar Médeia. És akkor nem is szólva azokról a fordításokról melyek nagyon sokunk irodalomhoz való viszonyát határozta meg. J.R.R. Tolkien: A gyűrűk ura, Malcolm Lowry: A vulkán alatt, William Golding: A legyek ura.
Nem is akarom tovább méltatni Göncz Árpi bácsi életútját mert azt nálam sokkal hivatottabb emberek már megtették. Úgy érzem egy Fábrytól még megvédeni sem kell, hiszen ahogy Kőszeg Ferenc nyilatkozta, párbajképtelen emberrel egyszerűen nem illik párbajozni, mert ezzel egy szintre emelnénk a párbajozó feleket. És Göncz Árpád, aki az életével és a munkásságával vált keresztény értelmiségévé, azt nem szabad egy napon említeti Fábry Sándorral, aki csak mint meghívott vendég volt jelen, valószínűleg tévedésből. Végül egy emlékkép Árpi bácsiról. Talán 15 éve ezelőtt egy 56-os megemlékezésen a fütyülök (már akkor is voltak, csak most már még vénebbek és még szenilisebbek lettek) rondítottak bele a beszédébe. Ha jól emlékszem nem is fejezte be, vagy talán el sem tudta kezdeni, de ez most mellékes. Nekem nem ez maradt meg az emlékezetembe. Hanem a tekintete, a szomorúsága, a csalódottsága. Lelépett a színpadról és akkor úgy gondoltam, ez a csodálatos ember elvesztette örökre a hitét. De néhány óra múlva az őt kérdező újságíróknak csak ennyit mondott:
"A múlt rajta hagyta az országon a nyomát, még itt él az állampárt erkölcsi hagyatéka. Az a 40 év, amelyet ugyancsak hosszú időbe telik önmagunkból, a társadalom egészéből kigyomlálnunk. Itt él a félelem a múlttól és a jövőtől. Mint ahogy mindezekkel együtt itt él a közös cél, remény, a vállalkozókedv, az összefogás igénye is. De sokunkban csalódás, testetlen gyűlölet is."
2007-ben a testetlen gyűlölet egyik szítóját úgy hívják, hogy Fábry Sándor, a keresztény (??) showman.

412 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr20249521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VIII. Nagyapó blogja 2007.12.02. 21:28:56

EmlékezetfrissítésA Havas Henrik által Fábrynak tulajdonított (egyébként egyes kommentelők szerint nem pontosan úgy elhangzott, valójában a kérdés megvizsgálását szorgalmazó) kijelentés nyomán ismét heves vita támadt arról, hogy most akkor Árpád at...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Invictus 2007.12.02. 20:44:21

"te döngeted a melled ,hogy milyen nagy magyar vagy"

Na ettől kezdve nem tudok komolyan foglalkozni veled. Szalmabábuval (straw man) vitatkozol.
"straw man argument:
Érvelési technika, mely a másik fél valós álláspontja helyett egy lebutított, szándékosan eltorzított, fiktív álláspontot cáfol - azt a látszatot keltve, hogy ténylegesen a másik fél véleményét cáfolta. [szó szerint szalmabáb-érvelés, vagyis fiktív ellenfél - a szalmabáb - megtámadása"

lincoln 2007.12.02. 20:45:24

invictus,
nem hiszem, hogy releváns, hogy egy szdsz-es képviselő mit mond.
különösen a képviselők átlag iq-ját tekintve.

libiKÓKA 2007.12.02. 20:45:56

Invictus: és akkor kifütyülés sem volt? Egy ünnepen? Térj már magadhoz! Lásd a lényeget! MInden indulatból történik a jobb oldalon, pedig ebből az országből a józan meggondolás és az értelmes párbeszéd kényszere hiányzik a legjobban.

Invictus 2007.12.02. 20:48:07

Asztalos János:
"1956. október 23-tól az MDP Budapesti Bizottsága Köztársaság téri épületében lévő ÁVH-s egység egyik parancsnoka, Tóth Lajos ezredes politikai helyettese. Október 30-án, a pártház ostromakor a védelem egyik irányítója. Az épület elfoglalásakor agyonlőtték, és holttestét a tömeg meggyalázta."

Ez van, a Bastille parancsnokáért sem sírnak sokan, aki megadta magát, de a tömeg leszúrta, majd karóra tűzve hordozták körbe a fejét Párizsban... Az ávós Asztalos János is rosszkor volt rossz helyen.

libiKÓKA 2007.12.02. 20:49:10

invictus: igazad van. De a Nagyfőnök is ezt alkalmazza, most éppen dakota szöveggel disznózza ellenlábasait. Ehhez érdemes volt neki dr. címet szerezni, meg előkelő angol kolidzsban tanulni a demokráciát.

lincoln 2007.12.02. 20:51:42

libiKóka,
elárulok egy titkot.
azért történik minden indulatból a jobboldalon, mert Orbán gyakorlatilag egy érzelmi közösséget (olyasmi mint a fanatikus szurkolók) épít, nem politikai közösséget.

ősi homár besúgó 2007.12.02. 20:51:54

besúgni ősi román szokás, magyar ember nem súg be!

maki 2007.12.02. 20:54:54

Itt valaki korábban egy nagyon figyelemreméltó dolgot írt. Lehet ,hogy Fábry kompenzál valamit evvel a nagy jobboldaliságával.Figyelje meg mindenki ,hogy a legnagyobb komcsizókat ,ha egy kicsit megvakarjuk ,érdekes dolgok derülnek ki róluk általában. Az jut eszembe,hogy pl Tálas András nyilas keretlegény, aki a munkaszolgálatosokat ütötte ,gyilkolta,egyes kutatások szerint Radnóti gyilkosa is volt, 45-ben gyorsan belépett a kommunista pártba. Az volt a pechje,hogy voltak életben maradtak aki felismerték.No ezt felkötötték. De mi a pikantériája a dolognak, hogy ma a 298-as parcellában mint mártír nyugszik nemzeti szalagos kopjafa alatt. És ki forszírozta ezt ,hogy így legyen ,hát a Független Kisgazdapárt. Ennyit arról,hogy mennyire hiteles időnként a nagy magyar ellenálló póz.

lincoln 2007.12.02. 20:56:37

invictus,
ez így van.
és egészen biztosan a mi forradalmáraink is egymásnak estek volna, mint a franciák, ha a közös ellenség megszűnik.
Ahogy most tataként besúgózzák stb. egymást akkor kivégezték volna simán. fasza kis polgárháború lett volna a Nagy Imréhez és a Mindszentyhez hű csoportok között.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2007.12.02. 20:59:17

Teljesen beleillik ez a jobbos fosásba, Orbán az álkeresztény, Fábry a jobbos álkeresztény foshumorista. Beszennyeznek mindent ami ahhoz kell nekik hogy az érdekeiket érvényesítsék. Semmi se szent nekik.

libiKÓKA 2007.12.02. 21:03:59

Lehet, sőt kell is az érzelmi közösség, például keresztény érelmiségként erősen ajánlott is. De azért a lényeges dolgokhoz az érzelmi közösség oly kevés, mint kempingsajtban a sátorrúd. Oda kell rengeteg pénz, ötlet, szervezés és mindenekelőtt óriási szerencse. És ha mindez megvan, akkor egy könnyes szemű átszellemült közösség csodát tehet.

budafuck 2007.12.02. 21:04:26

Aki nem érti a poént az ne nézze a showt.göncz bácsit meg ne sajnáljuk annyira,rengeteg szaros dologban bennevolt a keze.Meg kit érdekel.Én fábry helyében sokkal keményebb oaszólásokat ondanék erről a dilletáns szegfűhordozó milliárdos brigádrólnaponta lehetne szapulni őket mert annyira buták hogy naponta termelik ki saját maguk amibőlsimán poéngyurató.És köztudodd a baloldali ézeműeknek sosem volt jó humorérzéke!Sőt Ugyogy nagyonis kell az ilyen embera tv-be.Főleg oda ahol a Heti (szaros)Hetesben még mindig mszp seggnyalás megy pedig az egy humorműsor.amitől jómessze van.Ughogy nemkell beszarni drága humortalan,agytalan balliberális nézők.

Invictus 2007.12.02. 21:07:15

lincoln,
Ki tudja mi lett volna. Szerintem nem lett volna polgárháború, a hadsereg engedelmeskedett volna a kormánynak, Mindszenty pedig nem ismerte el a Nagy Imre-kormányt, de egy választások utáni kormányt szerintem igen. Nem hiszem, hogy polgárháborút hirdetett volna az egyházi birtokok visszaszerzéséért, és államfővé akarta volna megtenni magát. De persze ki tudja. Mindenesetre szerintem jobb lett volna, ha győz a forr. :)
De persze Moszkva miatt ez csak ábránd volt... És elismerem, hogy Kádár helyett kaphattunk volna rosszabbat is. Bár ha keményebb lett volna a komcsi rendszer 56 után is, akkor kevésbé züllött volna le az ország morálisan, mint a gulyáskommunizmusban, és az államadósság sem lett volna akkora, igaz az életszínvonal is szarabb lett volna. Viszont 89 után talán könnyebben mászunk ki a gödörből. :)
Na de ez mind csak spekuláció. :)

libiKÓKA 2007.12.02. 21:09:03

Gratulálok, kedves budafuck. Szerencse, hogy a humorérzéked íratta Veled soraid. Sajnállak, hogy a buzizó-cigányozó kaka-pisi-pina szentháromság jelenti számodra a humort. Nincs ezzel baj, csak ne akard magasabbrendűnek beállítani.

troppauer 2007.12.02. 21:09:35

lincoln:
Normális ember nem baloldali. A baloldaliság degeneráció. Szellemi és érzelmi degeneráció. Nézd meg a miniszterelnökeidet. Pufajkás, ügynök, hazug bűnöző. Ezek igazi baloldali emberek. Se isetenük, se hazájuk, se nemzetük. Hányadék senkik. Mint te.
De legalább bevallod, hogy degenerált vagy.
A nato katonák nem megszállók. Hülye is vagy? Szövetségeseink nem? Én ugyan nem vagyok oda sem a natoért sem a "punioért", de ez van.
Nato-katonát meg qrva ritkán látni, de nem ha igen, miért bántanám őket. Nem ártottak nekem semmit.

Ezekkel a szemkilövő gyúrcsányhuszár rebiszes martalócokkal viszont megütköztünk már néhányszor:)
Te hol voltál akkor kis majom? Drukkoltál a zsaruknak mi?!

maki 2007.12.02. 21:10:09

lincoln, én nem így látom,ugyanis mint gyerek éltem 56-ban. És akkor ellentétben a spanyolokkal nem volt két oldal ,csak egy oldal volt ,amelyik függetlenséget akart az oroszoktól,és velük szemben állt egy maroknyi haszonélvező kiváltságos,és az ÁVH. A rendszer pillanatok alatt szétesett,de abban egyetértés volt ,hogy nem akarták vissza a kapitaluiizmust,baloldali forradalom volt sokak bánatára napjainkban .Csak el kell olvasni az akkori követeléseket. egyébként a harcok elültek nov. 5-én beindult volna a munka ,ha nem vonulnak be az oroszok.Nem lett volna polgárháború.Ezt utólag találták ki Kádárék. Mindszenti beszédét is el lehet olvasni ,szó sincs benne az egyházi nagybirtokok visszaállításáról.Ez mind utólagos propaganda,a beavatkozás ill. Kádár legitimalizálására.

solesz 2007.12.02. 21:10:39

fábry is valamihez képesti humorista. azzal vicces, ha leköpi gyurcsányt. ha nincs gyurcsány, akkor marad a szarás, fingás és a cerka.

kontravicces csávó. mint a cigányzenekarban, aki csak tust tud húzni.

jó lenne az a világ, ahol nem a másik hátára (pofájába) taposva győz a győztes.

budafuck 2007.12.02. 21:10:55

bocsika.nem müxik jól a klavim.

Invictus 2007.12.02. 21:13:01

lincoln,
Szerintem meg a baloldal is érzelmi közösség is (persze érdek is), csak más érzelmek mentén. Persze szeretik úgy beállítani, hogy ők a szakértelem, a hűvös technokratizmus képviselői. De az egyszerű szavazójukat mi mozgatja? "Kádár idején jobb volt" ,"Orbán fasiszta cigány" stb.
Amióta pedig Gyurcsány lett a baloldal Orbánja, azóta főleg így van. Keményen dolgozott az érzelmi közösség erősítésén...

Invictus 2007.12.02. 21:16:33

maki 2007.12.02. 21:10:09
Jó hogy vannak ilyen "balosok" is. Ha a mai belpolitikában nem is értünk egyet, ebben szerintem igen.

maki 2007.12.02. 21:17:43

troppauer,sajnos nem is lehet kétséges ,hogy az a degenerált,aki ilyet ír: "Normális ember nem baloldali" Dehát te tudod miért jó ,ha így lejáratod magad.
Aztán meg az is kiderül,hogy Te a balhézó csőcselék egy prominens tagja lehetsz .Én ezzel se dicsekednék. Élvezet volt az intelligens kukagyújtogatás? Bizony, a tisztességes emberek mind a zsernyákoknak drukkoltak ,és nehezményezték ,hogy túl puhány módon bántak veletek. És most szitkozódhatsz nyugodtan ,legalább látják,hogy kik a Fidesz hátországa.

budafuck 2007.12.02. 21:20:06

libikÓka:Humorérzékem és az igazság irattavelem.Tudod Fábry inteligenciája ené sokkal magasabb mint amit te látsz.Lemerem fogadni 5mondatában leglább 2olyan szót ivennél aminek a jelentését sem ismered.Neki két arca van ,a kaki,stb poénok ami kel,mert nemond hogy te barátaiddal(ha van eggyálltalán)sosem poénkodtál ilyenen.Ez hozzátartozik az élethez,a humorhoz.Továbbá neki van a legfinomultabb humora jelenleg mafgyarorzágon.És itt nem az általad leirt dolgokra gondolok.Ne kell szélsőségekre menni azonnal.És még mindig magasan humorosabb,inteligensebb mint a heti hetesben ülő ingyenélő,seggnyaló,hörgő,részeges,betegs 7barom agya összeségben.Mert az minden,csak nem humor.

mandro 2007.12.02. 21:23:27

Tina, te legalább látod a kettő közötti különbséget. Gratula!

Invictus 2007.12.02. 21:24:01

Azért a Fidesz hátországa jóval nagyobb, mint pár száz balhézó, hídfoglaló, meg Kossuth téri nemzetgyűlő. Akiknek egy része egyébként a Fideszt is erősen utálja, majdnem annyira, mint a kormánypártokat.
A Fidesz hátországa meg az, akik kimentek a Fidesz-gyűlésekre, majd békésen hazamentek, miközben tavaly okt. 23-án egy részüket végigverték a felheccelt rebiszesek.

maki 2007.12.02. 21:28:50

Invictus,igen a közös pontokat kellene megkeresni,de sajnos úgy látom ,hogy van akinek ez nem érdeke ,mert csak a gyűlölködés fenntartásával tudja egyben tartani táborát ,csak így tudja maximalizálni a szavatzatmennyiséget.hatalmi ambiciójuknak semmi sem drága még az ország érdeke sem. gondolj arra ,hogy pl rromániában választás elött rendszeresen kijátszák a magyar kártyát, itt meg megy pl a Kövér féle komcsizás, meg idegen szivüzés meg kokárdázás.és sajnos túl sok Győzikén szocializálodó ember erre fogékony volt és lesz is . pont attól kultúrnrmzet egy ország ,ha ilyenekkel nem lehet sikert elérni .Nálunk sajnos lehet ,de akkor azt kapjuk ,amit megérdemlünk,és nem a turáni átokból ,hanem saját primitívségünkből kifolyólag.

VIII. Nagyapó 2007.12.02. 21:32:41

Pár szó javítva, megjelenik?

maki 2007.12.02. 21:33:25

budafuck,
akkor azt tudom ajánlani,hogy te csak nézd a Fábryt,és nevess azon ,hogy két idegen szót is tud,jó szórakozást!

budafuck 2007.12.02. 21:34:19

Libikóka:Tessék nézni a mikroszkóp szinpad szinvonalas műsorát(mintha visszaugranék az időgépbe)vagy az irigy honaljmirigyet.az aztán humor.juhhu..azt leglább érted biztos.mert annyira primkó és átlagos.De a kedvencem a heti hetes.ugyan az az unalmas semmirekellő barom ül ott már vagy 7éve, ha nem több.És hála istennek már jó későre tolták ki őket.
7-8éve ugyanazok a szar poénok:hernádi mint valami bedrogozott kurva,gálvölgyi még mindig öregember poénból él meg,hajós egy igazi semmirekellő tehetségtelen artikuláln inemképes tehetségtelen valaki,váncsa aki még mindig ugy néz ki mintha a kispesti borozoból jöttvolnaki,hányinger öltözék,igénytelenség felsőfoka,bajor még mindig részeg,de nagy humor,mekkora poén.mikorrugott be.hahaha..s jáksó??nahát az ugy hab a tortán.Életükben semmi igényességet,maradandót nem tettek le az asztalra.De milliókat keresnek és 2007ben is az Orbánt szapulják.Szánalmas és sül róluk kihez húzódnak.Érdekből.Nevess ezeken.Csak vigyázz nehogy mégbutább legyél!

troppauer 2007.12.02. 21:34:51

maki:
Méltó vagy a nevedhez:)
Igen, én vagyok a csőcselék. Igaz van két diplomám, az egyik jogi, de ha azokat akik a jó oldalon állnak csőcseléknek nevezik, akkor ott a helyem.
A "balhézó kisebbség". '56-ban is a kisebbség döntötte meg a komcsikat, a többség otthon lapult mint ti. Minden forradalmat egy "erőszakos kisebbség" csinált.
És a baloldaliság tényleg degeneráltság, szellemi nivelláció. Olvass és rá fogsz jönni. Persze ne Marxot, Lukácsot vagy hasonló aberrált, sérült lelkű degeneráltat olvass, hanem mondjuk Platon-t, Coomaraswamy-t, Eckhart Mestert, René Guénon-t vagy legalább Patrick J. Buchanan-t.
A többség nem drukkolt a zsaruknak, legfeljebb félt, össze volt zavarodva.
Csak te, meg a hozzád hasonló kis gyáva majmok (makik) szurkoltak nekik, igazi demokrata, toleranciabajnok módjára.
Amúgy mit szerettél volna te drága, jószívű, szolidáris baloldali barom? Hogy a zsaruk öljenek? Öljenek embert, fiatalt, öreget, nőt, gyereket? Mert utálják furcsányt? Ezt szeretted volna, te gyűlölködő kis szar? Embert ölni, öletni? Akkor kinek beteg itt a lelke, te hülye?!

lincoln 2007.12.02. 21:35:13

invictus,

szovjet részről két forgatókönyvön gondolkodtak (ezért is késett a beavatkozás):

1.) megvárják amíg polgárháború (vagy instabil belső állapot) alakul ki és pacifikálóként térnek vissza. Ezt csinálták Csecsenföldön, ha figyelted.

2.) a szuezi válság farvizén bevonulnak, amíg a nemzetközi közösség le van foglalva

A 2. valósult meg, de az 1. is bejött volna.

troppauer 2007.12.02. 21:36:12

maki:
Méltó vagy a nevedhez:)
Igen, én vagyok a csőcselék. Igaz van két diplomám, az egyik jogi, de ha azokat akik a jó oldalon állnak csőcseléknek nevezik, akkor ott a helyem.
A "balhézó kisebbség". '56-ban is a kisebbség döntötte meg a komcsikat, a többség otthon lapult mint ti. Minden forradalmat egy "erőszakos kisebbség" csinált.
És a baloldaliság tényleg degeneráltság, szellemi nivelláció. Olvass és rá fogsz jönni. Persze ne Marxot, Lukácsot vagy hasonló aberrált, sérült lelkű degeneráltat olvass, hanem mondjuk Platon-t, Coomaraswamy-t, Eckhart Mestert, René Guénon-t vagy legalább Patrick J. Buchanan-t.
A többség nem drukkolt a zsaruknak, legfeljebb félt, össze volt zavarodva.
Csak te, meg a hozzád hasonló kis gyáva majmok (makik) szurkoltak nekik, igazi demokrata, toleranciabajnok módjára.
Amúgy mit szerettél volna te drága, jószívű, szolidáris baloldali barom? Hogy a zsaruk öljenek? Öljenek embert, fiatalt, öreget, nőt, gyereket? Mert utálják furcsányt? Ezt szeretted volna, te gyűlölködő kis szar? Embert ölni, öletni? Akkor kinek beteg itt a lelke, te hülye?!

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 21:38:17

Hát maki, Győzikeshowt a balosok néznek inkább.Jobbos körökben kereskedelmi tv-t nézni égő(tv2,Rtl), (sőt sokunknak Tv-je sincs) csak Fábry-t lehet, de ott is csak az elejét, a vendégeket tilos :)))

maki 2007.12.02. 21:39:11

Invictus, természetesen sok tisztességes fideszes is van, de valljuk be ,hogy a veztőik kétszínű játékot játszanak,mert bizony a naggyűléseken ott vannak az árpádsávos zászlók, a Kossuth tériekhez kimennek beszédeket tartani, ami nem éppen a világos állásfoglalás jele,nem beszélve arról,hogy a világon mindenhol elhatárolódik a jobboldal a szélsőjobbtól kivéve nálunk.

budafuck 2007.12.02. 21:39:19

maki:ne magadból indulj ki!Nem 5 mondat hangzik el egy show alatt.hanem 4órás felvétel van.És mint irtam5 mondatában találsz 2 olyan szót,amit nem is ismersz kicsiny agyaddal!
A mondatom kiforgatása rámutatott hogy igazam van, csak képtelen vagy belátni.Tudom neked a bátorság szine a piros!

Condy 2007.12.02. 21:48:40

Ha Gönc Árpád anno belépett volna a fideszbe, ma nemzeti hős lenne!
Szegény, sajnálnivaló, elvakult jobbosok!
Gyűlöltök valakit, mert gyűlölködni jó. Elfeledteti a napi gondjaitokat. Közben meg nem juttok az egyről a kettőre, mert nem a valós problémáitokkal vagytok elfoglalva, hanem az eszeveszett acsarkodással.
Sajnos ez a demokrácia, bűntetlenül fröcsöghetitek a nagyobbnál nagyobb marhaságokat.

maki 2007.12.02. 21:49:53

Troppi, sajnállak,kezelésre szorulsz,egy pszichiáternek kész tanulmány az írásod.ugye mondtam hogy szitkozódni fogsz?
Szörnyű,hogy ezeket a tisztességes "forradalmárokat" a szemét gyerekgyilkosok bántják! Ha tényleg úgy lenne,amit egyébként nem hiszek ,hogy egy ilyennek diplomája van,akkor nagyobb szarban van ez az ország mint gondolnánk.
legalább szeretett Solymod minősítését fogadd el ,ő jó nevű jogász,aki szerint ti köztörvényesek vagytok.

hibkon 2007.12.02. 21:51:11

És mért nincs benne a cikkben (vagy mi ez?), h szószerint mit mondott Fábry Gönczről??? Hát így nehéz objektívnek lenni... Ja, lehet remek műfordító vki ,de ez még nem zárja ki, azt, h Patkány is lehessen egyúttal, nem? És nagyon sokan szenvedtek akkoriban börtönben, aztán mikor kijöttek, beálltak a sorba, de lehet, h tévedek...

maki 2007.12.02. 21:55:11

Troppi, sajnállak ,kezelésre szorulsz,ha tényleg igaz ,amit nem hiszek ,hogy egy ilyennek diplomája van,akkor nagy szarban van ez az ország.ugye mondtam,hogy szitkozódni fogsz ,de kétszer azért nem kell megismételni ,egyszer is mindenki látja ,hogy ki vagy.

troppauer 2007.12.02. 21:56:22

Condy:
Te is buta, libsibolsi panelokat mantrázol, mert nagyon szeretnél hinni bennük.
Rosszul tudod.
Leginkább a balosok, a ti választóitok a sikertelen emberek. Szerencsétlen, buta prolik, akiknek lassan alig jut áramra, fűtésre. A ti kormányotok miatt. Nekik vannak napi gondjaik.
Lehet, hogy nem akarod elhinni, de a jobbosok sokkal sikeresebb emberek.
Elmondjam miért?
Mert fegyelmezettek, nem félnek a munkától, szeretik a családjukat és nem hallgatnak a médiákra. Nekik mindíg lesz munkájuk, tulajdonuk, barátjuk.
És nem gyűlölködnek. Legfeljebb undorodnak. Én még téged, meg azt a nyomorult lincolnt sem utálom. Legfeljebb lenézlek meg sajnállak. Gyűlölni ti tudtok, baloldaliak igazán, irgalmat, kegyelmet nem ismerve, vérre menően. Pedig soha nem fogtok győzni.

troppauer 2007.12.02. 21:57:31

Condy:
Te is buta, libsibolsi panelokat mantrázol, mert nagyon szeretnél hinni bennük.
Rosszul tudod.
Leginkább a balosok, a ti választóitok a sikertelen emberek. Szerencsétlen, buta prolik, akiknek lassan alig jut áramra, fűtésre. A ti kormányotok miatt. Nekik vannak napi gondjaik.
Lehet, hogy nem akarod elhinni, de a jobbosok sokkal sikeresebb emberek.
Elmondjam miért?
Mert fegyelmezettek, nem félnek a munkától, szeretik a családjukat és nem hallgatnak a médiákra. Nekik mindíg lesz munkájuk, tulajdonuk, barátjuk.
És nem gyűlölködnek. Legfeljebb undorodnak. Én még téged, meg azt a nyomorult lincolnt sem utálom. Legfeljebb lenézlek meg sajnállak. Gyűlölni ti tudtok, baloldaliak igazán, irgalmat, kegyelmet nem ismerve, vérre menően. Pedig soha nem fogtok győzni.

libiKÓKA 2007.12.02. 21:58:09

Miért kellett Nekd a barátaim számával érvelni, amit értelemszerűen nem is ismerhetsz. Jól el vagyok látva baráti körrel, nem panaszkodhatom. És ráadásul: mindenféle ember van köztük. Van, akivel már 41 éve tart ez a barátság. A többire majd csak akkor reagálok, ha egyetlen egy érvet si leírnál végre. De nem tetted. Csak dőlt Belőled a gyűlölet és a szennyes szöveg.
Továbbá: Fábryval egy faluban lakom, szoktunk a Duna-parton találkozni. Közöltem vele már a kritikámat. Sokkal jobban fogadta, mint Te.

Pilatus 2007.12.02. 22:04:53

Olvasva a kommenteket, mit is mondjak? Ide már "én" se kellek. Ez az ország nincs messze a pusztulástól. Ugyanis kétlem, hogy van a Földön még egy náció, aki ennyire gyűlöli önmagát. (Egyik párt a másikat) És, ugye, ismeritek az evangéliumi figyelmeztetést? Amelyik ország önmagával meghasonlik...

troppauer 2007.12.02. 22:04:58

maki:
Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy te mit hiszel el rólam.
Amúgy szerinted kit érdekel, hogy mit mondott Solyom?
Gyáva opportunista. A besúgó áruló göncz (patkány) árpád "bácsi" is tökösebb volt nála. A szadisták által szervezett taxis-bűnöző balhé után neki volt mersze amnesztiát adni az összes óraálláshamisítónak. Sólyom még ezt sem bírta megtenni.

troppauer 2007.12.02. 22:05:37

maki:
Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy te mit hiszel el rólam.
Amúgy szerinted kit érdekel, hogy mit mondott Solyom?
Gyáva opportunista. A besúgó áruló göncz (patkány) árpád "bácsi" is tökösebb volt nála. A szadisták által szervezett taxis-bűnöző balhé után neki volt mersze amnesztiát adni az összes óraálláshamisítónak. Sólyom még ezt sem bírta megtenni.

maki 2007.12.02. 22:06:24

kedves kis" nem gyűlölködő" troppi,ugye a" libsibolsi" jelződ utalás a bibsibolsira?Mindez a keresztény nemes jobboldaliság jegyében értendő,? te kis szerencsétlen sötét ,munkamániás kukagyujtogató.

libiKÓKA 2007.12.02. 22:07:07

Sajnos elszállt egy budafucknak szóló szöveg. Most újra megpróbálom. Miért a barátaim számával hozakodsz elő, egy vaskos sértésként. Ezt nem tudhatod. Van elég, némelyik éppen 41 éve a barátom. És meg is marad. Örülök, hogy azt is tudod rólam, hogy Heti 7-es néző vagyok, miközben sikeresen primkó keveset értőnek titulálsz. Sajnállak barátom, de még inkább a környezeted. Légy kedves némi tényt is emlegetni, és kevesebbet okádni. Egyébként pedig, Fábryval egy faluban lakom, szoktunk néha-néha találkozni a Duna-parton. Már közöltem vele a kritikám. Na nem úgy mint Te, hanem kulturáltan. Képzeld el, eklég normálisan reagált. Nem nagyon fogadta el, de kulturált volt. Sőt, itt lakik a faluban egy háttérpoénozója is. Szóval, legyél higgadtabb és főleg jelentősen kulturáltabb. Az még senkinek nem ártott!

states 2007.12.02. 22:17:11

Inkább az a kérdés, hogyan lehetett spicli létére Göncz köztársasági elnök, sőt balliberális erkölcsi etalon, hiszen közszájon forgott, hogy besúgó volt az 50-es évek elején, majd a sitten jelentett a többi 56-os elítéltről, köztük Bibóról. A fedőneve egyébként Patkány volt. Nomen est omen...

troppauer 2007.12.02. 22:18:29

maki:
Neked üldözési mániád van! A "libsibolsi" az nem "bibsibolsi":))
Ne legyél olyan mint Woody Allen (egyik kedvenc színészem) az Annie Hall-ban, amikor azt bizonygatja latin származású barátjának, hogy az étteremben a pincér, miután leöntötte levessel a vendéget, oldószer helyett "biboldószert" ajánlgatott:)))!!!
Azt érts amit írtam, mert amit írtam, arra gondoltam.
Pláne, hogy rengeteg jobboldali, konzervatív zsidó van a világon, ha nem tudnád. És itthon is. Nem kell itt csúsztatgatva, sumákolva antiszemitázni. Tudom, hogy ez a "baloldaliak" végső fegyvere, de csak a hülyékkel szemben válik be hidd el.
Amúgy az utolsó mondatod nagyon jó:))) Komolyan mondom. Szellemes és összeszedett. "Munkamániás kukagyujtogató"...:)! Tényleg jó na...! Ha véletlenül egy asztalhoz sodorna a sors, még jókat is röhöghetnénk.

troppauer 2007.12.02. 22:19:34

maki:
Neked üldözési mániád van! A "libsibolsi" az nem "bibsibolsi":))
Ne legyél olyan mint Woody Allen (egyik kedvenc színészem) az Annie Hall-ban, amikor azt bizonygatja latin származású barátjának, hogy az étteremben a pincér, miután leöntötte levessel a vendéget, oldószer helyett "biboldószert" ajánlgatott:)))!!!
Azt értsd amit írtam, mert amit írtam, arra gondoltam.
Pláne, hogy rengeteg jobboldali, konzervatív zsidó van a világon, ha nem tudnád. És itthon is. Nem kell itt csúsztatgatva, sumákolva antiszemitázni. Tudom, hogy ez a "baloldaliak" végső fegyvere, de csak a hülyékkel szemben válik be hidd el.
Amúgy az utolsó mondatod nagyon jó:))) Komolyan mondom. Szellemes és összeszedett. "Munkamániás kukagyujtogató"...:)! Tényleg jó na...! Ha véletlenül egy asztalhoz sodorna a sors, még jókat is röhöghetnénk

bebe 2007.12.02. 22:20:04

budafuck, a heti hetessel kapcsolatban mi ez a heves szitokáradat,csak nem savanyú a szölő? olyan nehéz elviselni ,hogy van egy műsor ,amelyik objektíven gúnyolja ki ahülyeséget függetlenül az oldalaktól? ja hogy jobboldali körökben több ahülyeség és hazudozás? És ez fáj, meg hogy nem köpdösik le gatyaletolás közben a miniszterelnök képét? Hát igen ,akkor már inkább mondjuk mindre azt hogy tehetségtelenek stb. Akkor minek nézed ? Maradj intelligens Sanyónál! Üdv:bebe

libiKÓKA 2007.12.02. 22:20:07

Pilatus! Egyetértek, hundertprozentlich! Haladunk előre, le a mélybe. És mi vagyunk a magunk legnagyobb ellenségei. Ilyen náció tényleg kevés van.

Roltii 2007.12.02. 22:27:46

hetihetes objektív? hahahahahahahhaaaaa
bebe innentől ha eddig nem is voltál most már 0 a véleményed ebben a témában...bocs

bitpork 2007.12.02. 22:28:30

Kíváncsi lennék a kommentelők életkorára.
Ismeritek h "egyik kutya, másik eb?"
Mielőtt egy '56-os elítéltet(akinek csak a börtönben töltött éveit kell ennek kapcsán nézni!) bárki megítél, talán el kellene gondolkodni h az ideológiát ami mögül osztja az észt ki is képviseli?!
Gy.F.? Aki az akkori rendszer egy kiszolgálója volt?
O.V.? Aki egy olyan rendszerben tanult országunk határain kívül amikor ahhoz engedély kellett h a "sógorékhoz" hűtőért járjunk?

Jah és hogy mindkettő, olyan gazdag mint egy zsidó családfa?

Ha ennyire birkák vagytok, öljétek 1mást a 2 marha nevében.

Ps.: És tiszteletem az ÖSSZES 56-os elítéltnek, akik kiálltak a Hazánkért!

Göncz Árpád 2007.12.02. 22:29:11

Nagyon kedvesek vagytok gyermekeim! Köszönöm azoknak, kik buja nyelvecskéiket lottyadt fenekembe dugták. Nagyszerű érzés, símogatja az ánuszom.
Öreg koromra egy ilyen nagyszerű fordított-bukkake party-n részt venni nem kis teljesítmény. (Már, hogy ennyien szopják a farkam) Csak így tovább, titeket nem is súgnálak be, csak egy kicsikét.

Árpi bácsitok, a besúgó Patkány...

G. Árpád 2007.12.02. 22:30:39

Nagyon kedvesek vagytok gyermekeim! Köszönöm azoknak, kik buja nyelvecskéiket lottyadt fenekembe dugták. Nagyszerű érzés, símogatja az ánuszom.
Öreg koromra egy ilyen nagyszerű fordított-bukkake party-n részt venni nem kis teljesítmény. (Már, hogy ennyien szopják a farkam) Csak így tovább, titeket nem is súgnálak be, csak egy kicsikét.

Árpi bácsitok, a besúgó Patkány...

maki 2007.12.02. 22:32:47

troppi,
Így már egészen más, a "libsibolsi" az nem gyűlölködés ,hanem dícséret,megaztán köreitektől amúgy is olyan messze van a zsidózás.Még Semjén úr is csak véletlenül emlegetett szakállas bácsikat, meg a káráló Morvai K. is egész másra gondolt,amikor a "maguk féléről "beszélt.A hungarista egyenruha,és az árpádsáv is tök véletlen.Az a baj ,hogy nem mindenki a falvédőröl jött le éppen,mert akkor még el is lehetne hinni. Ez számomra akkor is gusztustalan, ha nem is vagyok zsidó.A végén még kiderül,hogy a Magyar Gárda is egy cionista szervezet.

states 2007.12.02. 22:33:10

Hát aligha hiszem, hogy volt kormány, miniszterelnök, amelyik ennyi munkát tudott volna adni egy valóban objektív szatirikus műsornak, mint ez a Gyurcsány- kompánia, de hát nem adott, így maradt a primitív Orbánozás, kedves bebe...

., (törölt) 2007.12.02. 22:34:08

Milyen forradalomról beszéltek. Volt egy kis balhé és most mindenki abból akar megélni

hibkon 2007.12.02. 22:36:07

ide meg hogy jön a zsidózás? már ide is? már mindenhol? má mi a fasznak??? hát hol nem szarom én le őket meg bármi más vallású embereket, amíg nem köpnek a levesembe, addig pont fosok rájuk. itt a göncz árpiról van szó és asszem ő nem vörös tengerészgyalogos, bár felőlem az is lehetne. pont nem a vallástól függ, h vki egy köcsög-e vagy sem

bebe 2007.12.02. 22:41:51

Első kérdés,honnan veszed az orbánozást ,ha nem nézed?
kijelentesz valamit ,amit sulykoltok ,és tények nélkül el kéne fogadni.Egyébként,még a szereplők is nyomás alatt vannak a hülye jobboldali propaganda miatt,kínosan ügyelnek arra,hogy balra is üssenek .a múltkor pl szerintem túlragozták a Zuschlag ügyet is.Annak idején a Schlecht Csabáról tizedennyi szó sem volt.Igaz volt miből válogatni.
Én nagyon könnyen megvagyok a pojáca Fábry nélkül ,nektek is ezt tanácsolom,ha ennyire rossz a hetio hetes ,nem kell nézni.

Condy 2007.12.02. 22:42:32

Troppauer!
Ha olyan sikeresek, fegyelmezettek, jók, tökéletesek a jobboldaliak, akkor mi a bajuk? Szegény elnyomott balos panelprolik miért nem lázadnak?

troppauer 2007.12.02. 22:43:26

maki:
Ha mindenáron hinni akarsz valamit, akkor én azzal nem tudok mit kezdeni.
Nem értem milyen "hungarista egyenruháról" beszélsz....? Persze sejtem, hogy a Magyar Gárda viseletéről, de ez a duma ott sem stimmel. Láttál már "magyargárdást"? Úgy néznek ki mint a népitáncosok! Közük nincs a nyilas egyenruhához, igazi szélsőjobbos számára inkább viccesek! De ha te mindenáron annak akarod látni, akkor tök mindegy mi a valóság:)
Az árpádsávot pedig nem engedem...! Tényleg az egyik legeslegősibb nemzeti jelképünk, teszek rá, mit csináltak, hogyan alakították át a nyilasok...!
Egy hangosan rikácsoló kisebbség miatt nem fogjuk tiltó listára tenni történelmi jelképeinket.
Amit pedig a Magyar Gárdáról írtál...
Hát az a helyzet, hogy tényleg úgy tudom, hogy a szaditól, meg a maszoptól kapják a pénzüket titokban...
Mert ugye a klasszikus kérdés:" Kinek az érdeke?!"

troppauer 2007.12.02. 22:44:54

maki:
Ha mindenáron hinni akarsz valamit, akkor én azzal nem tudok mit kezdeni.
Nem értem milyen "hungarista egyenruháról" beszélsz....? Persze sejtem, hogy a Magyar Gárda viseletéről, de ez a duma ott sem stimmel. Láttál már "magyargárdást"? Úgy néznek ki mint a népitáncosok! Közük nincs a nyilas egyenruhához, igazi szélsőjobbos számára inkább viccesek! De ha te mindenáron annak akarod látni, akkor tök mindegy mi a valóság:)
Az árpádsávot pedig nem engedem...! Tényleg az egyik legeslegősibb nemzeti jelképünk, teszek rá, mit csináltak, hogyan alakították át a nyilasok...!
Egy hangosan rikácsoló kisebbség miatt nem fogjuk tiltó listára tenni történelmi jelképeinket.
Amit pedig a Magyar Gárdáról írtál...
Hát az a helyzet, hogy tényleg úgy tudom, hogy a szaditól, meg a maszoptól kapják a pénzüket titokban...
Mert ugye a klasszikus kérdés:" Kinek az érdeke?!"

budafuck 2007.12.02. 22:45:22

bebe:pont az a bajom amit te is nagyon jól tudsz!Amit átformálva leirtál:NEM OBJEKTÍV,NEM FÜGGETLEN EGGYIKSEM,SŐT PONT ÁRAD BELŐLÜK!ÉS ANNYI KORMÁNYOLDALI BUTASÁGRA REAGÁLHATNÁNAK DE ÉRDEKES AZON PIK PAK TÚLMENNEK,SŐT MÁR HETENTEVAN VMI MSZP-S,VAGY RENDŐR BŰNŐZÉS,CSALÁS,LOPÁS,ELKÖRCSTELENSÉG DE ARRÓL NEM BESZÉLNEK.HANEM A 3ÉVVEL EZELÖTTI FIDESZES "DOLOGRÓL"Szánalmas.És nem vicces.És életemben nem nézném meg a műsort.anno mikor indult néztem,de rákellet jönnöm hogy ök is láncszemei ennek a hazug,neoprimitiv,bünőző,i magukat művésznek mondó kulturálatlan senkiházi brigádnak.És emlékezzetek mire használták ezt a műsort annó!Mert akkor a legnézedtebb volt(hála mostmár a megszünés felé közeleg),akár kilehetett volna irni: mszp tv!
Sosem nézem,csak volt alkalmam belenéznem 3hete, kemény 20percet,és anniyra fröcsög a rosszindulattól hogy elkapcsoltam.Hála a HÖRGŐ BAZITAI DARTH WADER-t NEM VÉLTEM FELFEDEZNI BENNE.AZ AZTÁN AZ IGÉNYESSÉG.IGAZI NAPKELTÉBE VALÓ INAS.AKI nemtudná verebesre gonolok.
Ugyhogy nem savanyú a szölő, hanem szánalmas hogy ti ezeket istenititek, ezeknek a szavára hallgadtok,ezeket tartjátok művésznek!Közben mind egy nullvektor!

Condy 2007.12.02. 22:46:11

Egyébként troppauer vigyázhatnál kicsit, kinek mész neki!
Szerinted a taxisok mind óraálláshamisító libsik?
neked agyadra ment a mocskolódás.

Condy 2007.12.02. 22:47:49

Ez a troppauer annyira hülye, hogy azt sem veszi észre minden hozzászólását kétszer küldi el! LOL

Condy 2007.12.02. 22:49:14

Nullvektor?
Inkább nullviktor!

troppauer 2007.12.02. 22:52:25

Condy:
A jobbosok nem tökéletesek, egy rakás barom van ott is.
Amúgy meg az a bajuk, hogy gondolkodnak és nem tetszik a konklúzió.
A lemónikameggyőzikesózott agyú panelprolik meg nem gondolkodnak, csak vannak. Nekik "szükségleteik" vannak. Főleg testi szükségleteik,, de amíg jól bírnak lakni, sasjózsi meg mónika, balázs stb. "sókon" hozzájuk hasonló egyfogúakon tudnak röhögni és még a villanyt meg a fűtést sem kapcsolják rájuk, addig nekik nincsenek igényeik. Kádár gyermekei:(

budafuck 2007.12.02. 22:52:56

condy:neked meg nem ment semmi sehova.Mert nincs hova mennie.max elmehetsz az országból,mint ahogyan azt pinokkió barátod javasolta nemrégiben.De akkor kérlek vidd az összes libikókaJános 30éves milliárdos bünzői brigádot is magaddal.A gumigyárral együtt.demizson demszkivel és a 3cm -eres 4es metrójával.

troppauer 2007.12.02. 22:53:06

Condy:
A jobbosok nem tökéletesek, egy rakás barom van ott is.
Amúgy meg az a bajuk, hogy gondolkodnak és nem tetszik a konklúzió.
A lemónikameggyőzikesózott agyú panelprolik meg nem gondolkodnak, csak vannak. Nekik "szükségleteik" vannak. Főleg testi szükségleteik,, de amíg jól bírnak lakni, sasjózsi meg mónika, balázs stb. "sókon" hozzájuk hasonló egyfogúakon tudnak röhögni és még a villanyt meg a fűtést sem kapcsolják rájuk, addig nekik nincsenek igényeik. Kádár gyermekei:(

Condy 2007.12.02. 22:57:09

Nem megyek sehova ebből az országból, mert ez az enyém is, ugyanúgy, ahogy a tietek. Csak sajnállak benneteket. Nektek itt sosem lesz jó.

hibkon 2007.12.02. 22:57:28

troppauer: nem gondolod komolyan, h minden balos proli, ugye? mint ahogy azt sem, h csak ők nézik a Maunika shót meg a Győzit? saja ugyanannyi barom van itt és ott, mert az értékrend és az ideológia nem befolyásolja a velünk született inteligenciát, az olyan, amilyen és még a neveltetés sincs rá nagy hatással. attól még, h vki udvariasan tud kurva anyázni, lehet egy hatalmas barom-állat:)

budafuck 2007.12.02. 22:57:58

Condy:Nem tudtam hogy Viktornak hívnak..akkor így jobban üt a jelző:)
továbbá a nagyban zsidozó balliberálisbolsevikbiboldoknak mondanám 5 zsidó fideszest jobbost is ismerek,barátom,ismerősőm.csak ők a gondolkozó fajtából valóak és azokból akik összetartanak.Nem szadeszos ,épp oda nyalunk ahol vanpénz emberekről.

Uracska 2007.12.02. 23:03:47

Uramisten én nem akarom elhinni,hogy még mindig ennyi komcsi idióta van az országban.Beteg egy világban élünk.Amugy Fábry nagyon nagy raj.A Heti Tetves meg eltünhetne már végre a képernyőről.

budafuck 2007.12.02. 23:05:43

condy:
pedig feri haverotok azt tanácsolta...miértnem hallgadtok rá egyszer??
Dehogynem nekünk nagyon jó lesz ha végre megszabadulna az ország ezektől a proliktól,multrendszerbelei gondolkozású barmoktól,igénytelen,nem környezetudatos,csak a pénz érdekel semmi más emberektől.
Ilyenkor már a ti hazátok is mi?De mikor kikéne rakni egy zászlót (nemzeti)ünnepnél akkor márnem mert az hogynéz már ki?Akkor utáljátok.Akkor csak az unió számit.Fasiszta ,Orbánista,Hitlerista aki nemzetizászlót rak ki.Érdekes figurák vagytok ti.

budafuck 2007.12.02. 23:11:24

Uracska:
de sajna ennél még sokkal több is.Korlátoltak mint a lépcsőház.

budafuck 2007.12.02. 23:16:41

Egy idevágó hír:
Putyin nyert!mennyire meglepő:):)Valamire emlékeztet a kampánya ....

Condy 2007.12.02. 23:20:51

budafuck
Csak ennyit tudsz? Zsidózol egyet és máris jobban érzed magad?
Ez a polgári jobboldal stílusa? Szánalmas!
Mégegyszer mondom: Nektek itt sosem lesz jó!

dArKhAlF 2007.12.02. 23:21:11

elég low a commentek színvonala...már bocs, tisztelet a kivételnek.
A hajrá magyaros fideszes balfaszok meg csak védjék azt a tahó Fábry-t, ő még mindig jobb, mint a dakota bölcs, neomessiás Viktorkájuk...

fraki 2007.12.02. 23:26:22

Ki lettem moderálva, üdv. fraki

0xFFFF 2007.12.02. 23:56:34

"dArKhAlF 2007.12.02. 23:21:11
elég low a commentek színvonala...már bocs, tisztelet a kivételnek.
A hajrá magyaros fideszes balfaszok meg csak védjék azt a tahó Fábry-t, ő még mindig jobb, mint a dakota bölcs, neomessiás Viktorkájuk... "

Te ugyanolyan sötét fasz vagy, mint a jobberek, csak te a ló másik oldalán estél le ! Igazán gratulálok, hogy emiatt jobbnak hiszed magadat, pedig ugyanabban a trágyalében fetrengsz ! ;)

nema 2007.12.03. 00:01:37

Jó írás, első felindulásból. Bár azt nem látom, konkrét mit is mondott? Bár láthatóan a közönség e nélkül is ugrik.

Ja, és ha tényleg az volt, akkor mi van? Mindenki elnézést kér? Vagy ha Mengele doktor Argentínában jótékony cserkészvezető lett, akkor neki is meg kellene bocsátanunk? Most ez hogy a francos francban van? Miért nem kell MINDENKINEK szembenéznie a múltjával?

OftF 2007.12.03. 00:05:53

Az idő vicces kígyója önnön farkába harap. Itt sokan akár 5-8 éve is kommentelhettek volna az index fórumon. Semmi különbséget nem találok. Pedig mások, mint az akkoriak, nem ugyanazok. Más a stílus, más a motiváció. De a hibák ugyanazok. (majd megtanulják ők is)

comment 2007.12.03. 00:07:35

Ez Magyarország...

Személyesen egyiket sem ismerem, de abban biztos vagyok, hogy se \\\\\\\"Árpi bácsi\\\\\\\" sem Fábry nem dobhatna követ a másikra...
És bárki, aki vadul (és vakon) kiáll egyik vagy másik mellett az előbb gondolkozzon és informálódjon kicsit a világban. (és ne mindig ugyanarról az oldalról!)

és mégegyszer: Ez Magyarország...

rizla 2007.12.03. 00:13:41

"'56-ban is a kisebbség döntötte meg a komcsikat"

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

megdöntötte volna? lol

rizla 2007.12.03. 00:14:45

"'56-ban is a kisebbség döntötte meg a komcsikat"

???: DDDDDDDDD

megdöntötte volna?

amúgy bátor dolog önmagadat az 56os mártírok szintjére emelni kis pöcs.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2007.12.03. 00:26:11

'56 után Kádár a magyar embereket kivégeztette, a zsidókat általában megkímélte. Így menekült meg "Árpi bácsi" is. Most nem ezen van a lényeg, mindenkinek meg kellett volna menekülnie, kivéve talán a köztörvényeseket.

DE!

Az, hog 17 év rendszerváltás után még mindig naagy szarban vagyunk, ebben szerepe van Árpi bá 8 éves elnökösködésének is. Mert Árpi bá elszabotált minden olyan lépést, amely a kibontakozást, a megtisztulást szolgálta volna. És Árpi bá uralkodása alatt kb. 320 ezer fővel csökkent Magyarország lakossága.
Persze, nem ő tehet sok mindenről, túl nagy falat volt neki az elnökösködés, nem kellett volna elvállalnia.

rizla 2007.12.03. 00:37:30

"'56 után Kádár a magyar embereket kivégeztette, a zsidókat általában megkímélte. "

de ez mi? ilyen emberek mi a jó kurva anyjukért szakértenek?

bjela szila 2007.12.03. 00:55:02

emberek! egymást fikázzátok több diplomával , ezalatt fábry , ferkó , viktorés a többi népbutító hülyére keresi magát . nagyon gáz !! sokkal több egy kóbor kuty sorsa nekem , mint ezeké . senkit nem tudnék ab ovo utálni a nézeteiért . ez tényleg egy elkúrt ország , egymást marjuk , közben leépülünk szellemileg , egzisztenciálisan . igazi jó szolganéppé válunk .

zsákk 2007.12.03. 01:19:05

Naszóval az a helyzet, hogy "árpibácsi" 90 után élenjárt az éledező konzervativizmus kicsinálásában, ő volt az egyik fő propagátora annak, hogy "az értelmiségi mindig is baloldali". Természetesen nem szabad őt az őt kifütyülő csőcselékhez mérni, mert akkor toronymagasan nyer, mert ő nyilván egy értelmiségi, méghozzá egy baloldali értelmiségi. Korántsem támadhatatlan és meglehetősen pártos értelmiségi, akit a magyar média és a politikum egy része a maga szokásos álszent és kenneteljes módján kultikus szintre próbált emelni, hiszen így ő volt a rendszerváltás utáni kusza magyar balosság egyszemélyes legitimátora.

Ennek ellenére pl. az az igazság, hogy pl. a Gyűrűk uráról azt mondta, hogy az neki sohasem tetszett, mert túlságosan konzervatív alaphangot üt meg és ez az ő liberális világnézetével nem fér össze. Kiválóan fordított viszont Updike-ot, az amerikai hiperrealizmus mintapéldáját. Értékeljük tehát őt így, és nem egy ilyen álszent lágyítószűrőn keresztül.

Fábry pedig ... Fábry az az ember, aki nem fél. Sok hibáját fel lehetne sorolni, de akinek van, szeme és lát is vele, az látja, hogy ő egy olyan jobbos ember, aki nem fél attól, amitől sokan félnek: kimondani a véleményét. Sok vele egy kategóriájú ember retteg attól a médiában, hogy ha elmondja azt, mit gondol, soha a büdös életben nem tud érvényesülni, mert a kontraszelektáló balos kulcsemberek kifingatják. Ezért csak azok jutnak át ezen a "szűrőn", akikre aztán rá lehet mutatni, hogy lám, ez a jobb? Ez a seggfej? Fábry nem ilyen, homok a gépezetben, és ezért minden tiszteletem az övé.

És hogy "árpibácsi" besúgó volt-e? Valószínüleg igen, és ez legyen az ő keresztje, és nyomora, amivel halálakor el kell számolnia, ha nem is Isten előtt, mert az számára nem létezik, de maga előtt mindenképpen.

zsákk 2007.12.03. 01:20:56

Naszóval az a helyzet, hogy "árpibácsi" 90 után élenjárt az éledező konzervativizmus kicsinálásában, ő volt az egyik fő propagátora annak, hogy "az értelmiségi mindig is baloldali". Természetesen nem szabad őt az őt kifütyülő csőcselékhez mérni, mert akkor toronymagasan nyer, mert ő nyilván egy értelmiségi, méghozzá egy baloldali értelmiségi. Korántsem támadhatatlan és meglehetősen pártos értelmiségi, akit a magyar média és a politikum egy része a maga szokásos álszent és kenneteljes módján kultikus szintre próbált emelni, hiszen így ő volt a rendszerváltás utáni kusza magyar balosság egyszemélyes legitimátora.

Ennek ellenére pl. az az igazság, hogy pl. a Gyűrűk uráról azt mondta, hogy az neki sohasem tetszett, mert túlságosan konzervatív alaphangot üt meg és ez az ő liberális világnézetével nem fér össze. Kiválóan fordított viszont Updike-ot, az amerikai hiperrealizmus mintapéldáját. Értékeljük tehát őt így, és nem egy ilyen álszent lágyítószűrőn keresztül.

Fábry pedig ... Fábry az az ember, aki nem fél. Sok hibáját fel lehetne sorolni, de akinek van, szeme és lát is vele, az látja, hogy ő egy olyan jobbos ember, aki nem fél attól, amitől sokan félnek: kimondani a véleményét. Sok vele egy kategóriájú ember retteg attól a médiában, hogy ha elmondja azt, mit gondol, soha a büdös életben nem tud érvényesülni, mert a kontraszelektáló balos kulcsemberek kifingatják. Ezért csak azok jutnak át ezen a "szűrőn", akikre aztán rá lehet mutatni, hogy lám, ez a jobb? Ez a seggfej? Fábry nem ilyen, homok a gépezetben, és ezért minden tiszteletem az övé.

És hogy "árpibácsi" besúgó volt-e? Valószínüleg igen, és ez legyen az ő keresztje, és nyomora, amivel halálakor el kell számolnia, ha nem is Isten előtt, mert az számára nem létezik, de maga előtt mindenképpen.

SevenDeadlySins 2007.12.03. 02:03:16

Zsákk,

Senki nem vitaja hogy pártos értelmiségiolt, csak azt hogy pártos államfő lett volna. Viszont a csírázó konzervativizmus eltirása minimum cinikus. Azzal vádolod Gönczöt, hogy liberálisként nem emelte meg ahónaaljánál fogva a konzervativizmust, mi több, ez oka volt bukásának. Kétségtelenül az utolsó állításod igaz: a koznervativizmus elbukott, de nehogy megvádoljuk őt azért, mert riválisai tehetség kezdeményezőképesség, sőt egyes esetekben a kultúráltság krónikus hiánya miatt végül a populizmus mellett kötöttek ki!

Láttál már olyan világot, ahol az alperes ügyvédje elakadt , mire a felperes ügyvédje kisegíette hogyan érveljen?

De ez ersze igaz a mai liberalizmusról is, csak a libsiknek valamiért nincs késztetésük a saját életkeptelenségüket Orbánra fogni


(még mielőtt bárki hülyeséget mondana: Orbán démonizálása az más ... nem jobb, de nem is ugyanaz)

Másrészt meg itt és most tetemre hívlak titeket, hol van itt baloldali elnyomás ? ha az lenne tömegével áramlanának a jobbnál jobb művészek és showmenek a Hír TV-be.

Invictus 2007.12.03. 02:55:54

Nem fél, mert már elért annyit, hogy ne kelljen. Azért amíg magas a nézettsége, nem meri az RTL megszüntetni a műsorát, mert az túl egyértelmű lenne, meg anyagilag sem érné meg nekik:)

Invictus 2007.12.03. 03:03:31

Göncz pártos államfő volt, az SZDSZ-es politikusok jártak hozzá rendszeresen eligazítást adni. Debreczeni is megírta ezt az Antall-könyvben (meg a szemétkedéseit, alkotmánysértéseit, vagy hogy álszent pofával homlokon csókolta a haldokló Antallt), ő most az orbanofóbia egyik zászlóvivője, és a ballib média egyik kedvence, szal neki elhihetitek. :)

grigorij (törölt) 2007.12.03. 06:11:20

Hú de jó hogy megtudtam:
- hogy 90-után GÁ mondta fel a szerződéseket az oroszokkal, fordult el merő önérzetből a keleti piacról - nem Antallllll J.,
- hogy GÁ privatizált és élte fel bandájával a közvegyant - nem Antalllll J.,
- Hogy Putyin módszerei itt GyF-re emlékezett egyeseket - nem OV-ra,
- hogy Kádár fajelmélet szerint végeztette ki az embereket - nem politikai okokból, megfélemlítés végett, szovjet nyomásra..

Hát ennyit a történelemről, az elfogulatlan életszemléletről... Pedig minden tisztánlátó tudja, hogy két csoport van: a politikai elit - párttól, "oldaltól" függetlenül, és az emberek! Mi szívunk - GyF alatt is, OV alatt is - míg ők 17 éve lerabolják az országot!

De tessék csak nyugostan zsidózni, komcsizni - hisz ez a politikusaink célja! Hogy erre figyeljünk, ezen vitatkozzunk!

grigorij (törölt) 2007.12.03. 06:19:33

Invictus: Igen pártos volt! Mert ilyen törvényt alakítottak ki 90-ben! Úgy örülök, hogy utána nem pártosok jöttek, vannak... A legjobb ez a vadászsas, aki necsak "pártatlan", janem egy idióta is...

mirrmurr 2007.12.03. 06:44:29

Invictus is egy keresztény értelmiségi.

zsákk 2007.12.03. 12:31:21

SevenDeadlySins,

nem a konzervativizmus bukott el, hanem annak "korai" képviselői.

A liberák, közöttük Göncz valami olyasmit képzelt el a rendszerváltás utáni Magyarországról, hogy az Mszmp-től jobbra álló, ám a közepet nem átlépő, az értelmiséget tömörítő, amolyan Nagy Rendszerváltó Páholyként vagy Rotary Clubként működő SzDSz lesz a meghatározó politikai párt, és lesznek ugye az ellenzékiek. Ezek az un. vezető értelmiségiek neveltetésükből kifolyólag a jobbos, vagy konzervatív, netán keresztény-nemzeti politikai irányzatokat az ördög játékszereinek tartották, csak az ilyen nézeteiket az EK alatt ezt legyűrték. Valamilyen politikai ostobaságból azt tartották, hogy konzervatív = náci, horthysta. Vagy csak ezt tanulták az iskolában, ki tudja?

Amikor az MDF megnyerte a választásokat, az egész SzDSz egy emberkén visított fel, és már a választás másnapján elkezdte a konzervativizmus, mint "ideológia" kinyírását. Nem a jobbos politikusokét, hanem az egész ideológiáét. Nyilvánvalóan maoista volt reflex ez, megszórva az egyedül birtokoltnak hitt intellektuum gőgjével, és a taxisblokád-szervezés aljassággával.

Ennek az ideológiai támadásnak volt az egyik fontos, látszólag passzív szereplője árpibácsi. Joviális stílus, megkérdőjelezhetetlenül értelmiségi, a rendszerváltás utáni idők apafigurája, kádárjános-pótló, a liberális "értékeket" emocionálisan legitimizáló kirakatember. Közben meg egy eléggé esendő figura, legalábbis nem egy Krassó György. Nagyon fontos lenne deszakralizálni, és a helyén értékelni őt (természetesen voltak érdemei is), mert az árokásás akkor kezdődött Magyarországon, amikor a liberálisok elkezdték létében megkérdőjelezni a konzervativizmust, vagyis 1990-re.

Te is azt mondod, hogy megbukott a konzervativizmus. Nem bukott meg, csak a művelői nem rendelkeznek mintával, mert azt erőszakosan törölték a magyar kollektív tudatból, illetve meghagyták ott az összes árnyoldalát. Szerencsére a rendszerváltás utáni liberalizmusba (amely igazából inkább anarcho-individualizmus, nem liberalizmus) bele van építve az a self-destructing pattern, ami elvitt idáig, ahol most tartunk, és ezzel párhuzamosan a jobboldal is kezdi kitermelni értelmiségi bázisát. Ennek egyik fontos szereplője Fábry, aki nem azért nem fél, mert olyan sikeres, hanem azért olyan sikeres, mert nem fél, ha érthető a különbség. Lehet vele egyet nem érteni, csak a blogbejegyzésben megejtett buta, szemellenzős felháborodásra voltam kénytelen ennyi faszságot írni, bocs ...

Warren 2007.12.03. 15:21:39

Elképesztő! Egy ártatlan írás szelleme járta be tegnap a blog világát. Rászántam közel egy órát, hogy végigolvassam, de megérte. Még akkor is ha a szinvonal néha még Fábry stilusát is fölözte. De tanulságos volt. Bár nem gondoltam volna, hogy ekkora gyülölet és ekkora ellentét feszül az emberek között. Ez ami szörnyü. Tudja valaki, hogy miért jutottunk el idáig? Csak nehogy az "öszödi elkurtuk" és a Viktor szindroma legyen az ok, mert ezt nem tudom elfogadni. Valami nagyon megtört a lelkekben. Elveszett a hit és a gondom ezzel az, hogy nem a politikába vetett, hanem az istenbe vetett hit is elveszett. Mert ha velünk élne, nem acsarkodnánk, nem mocskolnánk egymást. Vajon hogyan számolnak el azok az Istenükkel, akik a legdurvább mocskolodástól sem riadnak vissza. És mindegy, melyik oldalon. A lelkem mélyén nincs jobb és bal, csak remény és szeretet. Mindez advent kezdetén. Hogy van-e még remény hogy meggyógyuljanak a lelkek? Hivő ember létemre azt kell mondanom, már nincs. Kérlek benneteket mindkét oldalon, gondolkozzatok el ezen.

csá_bús 2007.12.04. 20:14:29

Lalolib!
Gratula, ismét egy remek kis írást sikerült összehoznod! Ezt mi sem igazolja jobban: a kommentek magas száma.
Ki-ki nézetei, jóérzése és IQ szintje szerint reagált rá. Jó magyar szokás szerint néhányan a bölcsek köve kizárólagos birtokosának hiszik magukat! Sőt oly annyira primitívek, hogy aki nem ért velük egyet, azt válogatott gorombaságokkal illetik. Ez mutatja, mennyi is – amúgy Hofi Gézásan- az egy főre jutó bunkók száma kis hazánkban: minimum KÉT FŐ!
A Fábryról nincs mit mondanom, saját magát és rajongóit is minősíti a stílusa – ugyanis a stílus maga az ember!
Ez ám a keresztényi szellemiség, szégyelhetik magukat!
Ugyanis mások sértegetése nem egyenlő a humorral!
Aki mégis így gondolná, annak gondolat ébresztőül, egy kis humor tőlem: csinálj magadnak kistestvért amúgy orálisan, a legősibb foglalkozást űző, téged világrahozó hölgy közreműködésével!!! Vicces mi??? Szerintem sem az! A tanulság: A viccelődés társasjáték csak annyit engedj meg magadnak, amennyit sértődés nélkül te is elviselsz!!!
Némely hozzászólónak meg csak annyit: ha már a nagyságot nem is, legalább a kort tiszteljék!
Jó magam nem tartozom se a jobb-, se a baloldal hívei közé, de azt hiszem Göncz Árpád kiváló köztársasági elnöke volt hazámnak. Az utódainak lett volna, és még van is mit tanulni tőle!
A becsmérlőknek könnyű az Internet nyújtotta arctalanság mögé bújva sértegetni, fenyegetni a másikat, hisz ehhez nem kell bátorság. Gyanítom, hogy az ilyen „emberek”, olyan gyávák, hogy egy az egyben még az általuk sértegetett ember hátsójára sem mernek csókot adni, nemhogy még a szemébe nézzenek!!
süti beállítások módosítása