Vizitdíj-pártiak akciója

2008/02/20. - írta: lalolib

Érdekes internetes oldal jelent meg a napokban, melyet a háziorvosok nyitottak www.vizitdij2008.doctor.hu címen. Mint írják, nem hisznek abban, hogy ha egy eredményes népszavazást követően eltörlik a vizitdíjat, akkor az így kieső jövedelmet bárki is pótolni tudná. Talán még Orbán Viktor sem, pedig már jogászok hada dolgozik azon, hogy valahogy kimagyarázzák a nagy vezér egyik (és valószínűleg nem az utolsó) baklövésének következményeit. Eddig is mondott már hülyeségeket, és lassan meg is szokjuk őket, de ez a betegadó rémkép már inkább nevetséges, mint félelmet keltő. Szerintem a Fradi szurkolók sem voltak annyira felfokozott állapotban az ingatlan pályázat eredményhirdetésekor mint mostanában a nagy vezér. Miután országot értékelt, beült a kampánybuszába, és elindult hirdetni az igét, leértékelni egy országot. Pechjére még egy mozgássérültek részére fenntartott parkolóba is beállt, de ezt természetesen az ügyeletes szóvivő egyből kimagyarázta. Bár jobban tették volna ha az egészet Gyurcsányra fogják, aki követte a buszt és mikor kiszálltak belőle, odakúszott, alámászott és saját kezével felfestette a megkülönböztető jelképet az aszfaltra. Sokan el is hitték volna...
Mint ahogy azt is, hogy a népszavazási kérdések után majd bukik a kormány. Legfeljebb kapnak egy kisebb pofont, de hallani olyan hangokat is, hogy nem is szomorkodnának annyira. Hiszen a költségvetés nem sérül (hála az alkotmánybíróknak), de sokan lesznek azok, akik bizony sérülni fognak. Mert szép dolog a politika, meg aztán imádjuk is a Viktort, de a magyar ember a zsebét azért mindennél és mindenkinél jobban szereti. Még akkor is, ha az nem csak a saját zsebe, hanem a kórházé vagy az egyetemeké.
Hogy miért a háziorvosok kezdték el? Mert nekik a saját zsebük is veszélybe került? Ne legyünk mindig gonoszak, számos háziorvos hasznos technikai fejlesztéseket hajtott végre a befolyt vizitdíj összegekből, mely már a betegeket is érinti. És itt vannak a kistelepülések ahol éppen a vizitdíj bevezetése oldotta meg a megüresedett állások kérdését. Ennek fényében talán még érthető is a háziorvosok kezdeményezése.
Az már megint más kérdés, hogy hol voltak eddig? Vajon miért nem szóltak hamarabb? Vajon a bevezetése idején miért ágáltak olyan hangosan? Ludwig Feuerbach szerint a legegyszerűbb igazságok mindig éppen azok, amelyekhez a legkésőbb jut el az ember. A háziorvosok talán még időben jutottak el az igazság kimondásához.
Abban azért nincs kétségem, hogy a nagy vezér végig megy a kijelölt útján és tovább görgeti maga előtt a betegadó rémképét. Egy valami azért bizakodással tölt el. Hamis képzetekkel egyszer-kétszer még átlábal az ember a patakon, de a nagy vizet azért úgy sem ússza meg szárazon.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr25347237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benda 2008.02.20. 17:43:49

Fölösleges szájtépés az egész! Aki jár orvoshoz, az tudja, nem hülyeség a vizitdij mert a befizetett összeg ott marad. Az persze más kérdés, hogy vajon mire is használják fel aháziorvosok?

Egy beteg 2008.02.20. 18:12:07

Sajnos nekem havonta kell járnom a háziorvoshoz. A gyógyszerfelirásnál nem kér semmit, vizsgálat esetén kell csak fizetnem 300 forintot, amit nem is sajnálok. Látom azt, hogy fél év alatt mennyit fejlödött az eszközállománya. és ez a lényeg, nem a 300 forint és nem is Viktor hatalmi mániája.

tesoka 2008.02.21. 21:23:42

Igazatok van! Mindenki tudja, hogy a vizitdíj egy szükséges rossz! A háziorvosoknak jól jönn az ebből befolyt összeg. Csak az nem mindegy, hogy mire költik.Reméljük nem csak sőrre! Apropó sőr. Orbán Viktór lehet, hogy biztosabban nyert volna ezzel a kérdéssel:" Akarja -e Ön, hogy minden magyar állampolgár meg külföldi is ( 18 év felett) kapjon minden héten egy üveg sort." A válasz nem lehet kétséges.........

Gypzs 2008.02.21. 22:04:00

Mikor állnak már össze az okos emberek,a politika ellen és persze az ország érdekében!!! Bár miben is bizom, itt is biztos a pénz a lényeg.Nevetséges ,hogy kell a vizitdíj, és hogy el akarják velünk hitetni. Hülyének néznek minket és etetnek bennünket ballllról jobbbbról. Még egy picit tűr a nép,úgy hallottam!

csá_bús 2008.02.22. 17:49:14

A kampány már nem is a vizitdíjról szól. Egyesek szerint ez kormányváltó népszavazás lesz. Szegény becsapottak, ismét hazudott nekik valaki és ez most történetesen az OV volt, és már nem is először teszi!!! Látjátok feleim szümtükkel mik vogmuk? Hiszékeny, buta nép vogmuk.
Részemről nem akarok henye naplopó feketézők helyett Eü. hozzájárulást fizetni, sőt a sok csaló-svarcoló szülő csemetéjének sem vagyok hajlandó finanszírozni a tandíját.
süti beállítások módosítása