Az egymondatos hírkereső bosszúja

2007/08/24. - írta: lalolib

Az elmúlt időszakban már számtalan esetben ostoroztam a médiát, mert folyamatosan becsapnak, félrevezetnek és megpróbálnak irányítani. Persze a legtöbb esetben ellen is tudok állni, de mikor az érzelmeimre hatnak, a csapdájukba esek.
Az alábbi hírt olvasom a hírkeresőben:
"Fasiszták és homoszexuálisok a Fradi elnökségében."
Hogy micsoda? Káprázik a szemem, vagy egyszerűen meghülyültem az internet böngészése közben? A szívem, a lelkem zöld-fehér. Mindig is az volt, bár volt egy rövidke időszak amikor azt írtam, hogy "elpattant egy húr", de néhány nap múlva már vittem is a szívem javítani és újra helyreállt bennem a béke. Mert a Fradi, az örök. Erre olvasom ezt a szörnyűséget, az egeret természetesen odamozgatom, de azon veszem észre magam, hogy nem merek kattintani. Mert erre egyszerűen nem lehet kattintani. Mert az, hogy homoszexuális, nem zavar. De fasiszták? 2007-ben? Mi a fenét kreált már megint a média? Egy napnak kellett eltelnie, hogy rámerjek kattintani a hírre. Épp olyan feszültség volt bennem, mint mikor a hétvégi forduló eredményét lesem percenként a fradi web oldalán. Egy villanás és a "Múlt-kor történelmi portálon" találom magam. Most nem írom le, mit harsongtam bele a levegőbe, mert még most is szégyellem. Baj az, hogy csak én szégyellem magam. Aki összeállította a hírt, az biztos kajánul vigyorog, most ismét sikerült átcsesznie mindenkit! Bevettük a cumit, sikerült, minden bizonnyal több ezren kattintottak a hírre. Mert valószínűleg a hírkereső ebből él. Ha minél többen kattintanak, annál több a bevétel. Ehhez meg a legjobb módszer, ha átverjük az embereket és jó nagyokat csúsztatunk. Mert ha odaírják, hogy a fenti mondat egy 50-es évekbeli ÁVO-s jelentésből származik, talán már nem is olyan érdekes a hír. Csak egy valamit felejtenek el a szerkesztők. Örkény István óta, külön jelentésük van az egymondatos gondolatoknak. Azok persze igazi gondolatok voltak és nem azért születtek, hogy kattintásra ösztökéljen bennünket.  Hanem gondolkodásra. Ez pedig óriási különbség...de ki foglalkozik ezzel manapság?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lalo.blog.hu/api/trackback/id/tr23147900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása